Şimdi Ara

Accord'dan 3.20D'ye Geçmek Mantıklı Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
4.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sserkaan

Konuyu ben açmadığım halde,kendimi dayak yemiş gibi hissettim.

valla kardeşim şiddete gerek yok.
    Doyçe welle'ci arkadaşlara kalsa 0 km yepyeni kasa arabamızı satıp alamanın 3 kasa eskisini alalım binelim.
    Alaman ya hani.
  • o bu değilde, şu 3 resimden en güzel tasarıma sahip olanı accord.
  • accordu kesinlikle satmazdım hele d sınıfı araçlar için

e sınıfına geçiş yapacak olsanız neyse derim

resimlere bakmak bile yetiyor
  • Burda kriterler önemli
    Eğer dersiniz ki performans olarak daha iyisi olsun bu konuda 184 bg lik 380 nm motoruyla 320d sizi fazlasıyla tatmin eder
    Eğer daha az yaksın diyorsanız bmw yakıtta daha az yakacaktır(gerçi sizin accord lpgliymiş ne kadar fark olur bilemem)
    Eğer tasarım sizin için öne çıkıyorsa bence burda 320d accordun eline su dökemez accordun ön panjurdaki o ızgaraların verdiği havayı bence bmw böbrekleri veremez.İç tasarımda da accordun konsolunu 320d den daha başarılı ve sürücü tarafındaki gösterge aydınlatmalarında accord daha başarılı (bmw o aydınlatmarı 520d de bile neden o renkte yapar anlamış değilim hoş durmuyor sürücünün uykusunu getircek cinsten )
    Eğer ailecek biniyoruz konfor benim için önemli etkenlerden biri derseniz burda accord 320d den daha geniş iç mekanla öne çıkar.

• Bakıyorum da premium Accord'cuların sayısı artmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

adam cevap veremeyince mesajlarımızı sildirmeye uğraşmış ve başarmış yarıldım gülmekten...

Neyse bana bir mesaj atmıştın, ona cevap vereyim;

Ben hala buradan bilgi edinilebileceğini düşünüyorum.. Ama Otomobil Genel'de falan değil..

Örnekle izah ediyim;

- Mesela, Aracımın DVD-player'i 8km hızı geçince ekranı kapatıyor sadece ses var görüntü yok.. Güvenlik sebebiyle fabrikasyon böyle.. Ancak ben e90 forumuna girip bunu hangi elektronikçide ve kaç euro ücret karşılığında açtırabileceğimi rahatlıkla öğreniyorum..

- Diğer aracım olan Astra J bana gayrimenkul takasıyla geldi, adam Astra ve üzerine nakit ödeyerek benden ev satın almak istedi.. Ben Astra J hakkında piyasa fiyatı nedir, sıfırını kaça bırakıyorlar falan hiç bir fikrim olmadığı halde Astra topicinde bir kaç yazışmayla piyasasını, hangi donanım paketinin en çok tutulduğunu falan birkaç saat içinde öğrendim.. buradan Edindiğim bilgiye göre de alışverişimi yaptım.. Adamın Astra'sını 48.000 TL 'ye saydım ve alışverişi tamamladım.. Edindiğim bilgilerin doğru olduğunu da şuan aracın ölüsünün 48.000 lira ettiğinden yola çıkarak teyit edebiliyorum..

- Bunun gibi onlarca örnek verebilirim.. Ama konuyu uzatmayayım..

Ama evet, söylediğine de katılıyorum, Forumun %75 'i ehliyeti bile olmayan bebelerden oluşuyor.. Ama insanların sahibi olduğu araçlar hakkında yaptıkları yorumları değerlendirmenin de faydalı olduğunu düşünüyorum.. Bu yüzden daima imzamda bindiğim araç yazıyor, ki imzamdan ötürü onlarca özel mesajla yardımcı olduğum insan oldu.. Eğer benim o araca sahip olduğumu bilmeselerdi kime soracaklarını nerden bileceklerdi.. Gerçi bazı kompleksli tipler imzaya araç yazmanın bile görgüsüzlük olduğunu iddia edecek kadar alçalabiliyorlar, bu da sinir bozucu..

Yarın bir gün mesela bir Corolla satın alacak olsam, gidip Otomobil Genel'e konu açmaktansa imzasında Toyota Corolla olan kişilere özel mesaj atmayı daha mantıklı ve net çözüm olarak düşünürüm.. Bu şekilde de sorularıma az-çok cevap bulabilirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: asoz

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

adam cevap veremeyince mesajlarımızı sildirmeye uğraşmış ve başarmış yarıldım gülmekten...

Neyse bana bir mesaj atmıştın, ona cevap vereyim;

Ben hala buradan bilgi edinilebileceğini düşünüyorum.. Ama Otomobil Genel'de falan değil..

Örnekle izah ediyim;

- Mesela, Aracımın DVD-player'i 8km hızı geçince ekranı kapatıyor sadece ses var görüntü yok.. Güvenlik sebebiyle fabrikasyon böyle.. Ancak ben e90 forumuna girip bunu hangi elektronikçide ve kaç euro ücret karşılığında açtırabileceğimi rahatlıkla öğreniyorum..

- Diğer aracım olan Astra J bana gayrimenkul takasıyla geldi, adam Astra ve üzerine nakit ödeyerek benden ev satın almak istedi.. Ben Astra J hakkında piyasa fiyatı nedir, sıfırını kaça bırakıyorlar falan hiç bir fikrim olmadığı halde Astra topicinde bir kaç yazışmayla piyasasını, hangi donanım paketinin en çok tutulduğunu falan birkaç saat içinde öğrendim.. buradan Edindiğim bilgiye göre de alışverişimi yaptım.. Adamın Astra'sını 48.000 TL 'ye saydım ve alışverişi tamamladım.. Edindiğim bilgilerin doğru olduğunu da şuan aracın ölüsünün 48.000 lira ettiğinden yola çıkarak teyit edebiliyorum..

- Bunun gibi onlarca örnek verebilirim.. Ama konuyu uzatmayayım..

Ama evet, söylediğine de katılıyorum, Forumun %75 'i ehliyeti bile olmayan bebelerden oluşuyor.. Ama insanların sahibi olduğu araçlar hakkında yaptıkları yorumları değerlendirmenin de faydalı olduğunu düşünüyorum.. Bu yüzden daima imzamda bindiğim araç yazıyor, ki imzamdan ötürü onlarca özel mesajla yardımcı olduğum insan oldu.. Eğer benim o araca sahip olduğumu bilmeselerdi kime soracaklarını nerden bileceklerdi.. Gerçi bazı kompleksli tipler imzaya araç yazmanın bile görgüsüzlük olduğunu iddia edecek kadar alçalabiliyorlar, bu da sinir bozucu..

Yarın bir gün mesela bir Corolla satın alacak olsam, gidip Otomobil Genel'e konu açmaktansa imzasında Toyota Corolla olan kişilere özel mesaj atmayı daha mantıklı ve net çözüm olarak düşünürüm.. Bu şekilde de sorularıma az-çok cevap bulabilirim..

Söylediğim laf demek dogru ki, gocunup sildirmiş mesajları.

Ya tabiki yetişkin akil insanlar da mevcut ama bu forumda devede kulak.

Aralardan ayıklayıp seçmek gerekiyor.

• bu kıyaslama 320d gibi premium bir araca haksızlık oluyor ilk başta bunu belirteyim.yalnız şunu da ifade etmek istiyorum.burada 3.20d ile kıyaslanan accord değil de örneğin passat olsaydı passatta neymiş vw de neymiş kendini ne sanıyormuş gibi aptal aptal yorumlar yapılırdı.ama konunun içinde vw olmayınca hiç böyle bir yaklaşım yok maşallah.herkes güzel güzel fikrini yazıyor.bu da bu forumda vw fanatikliği değil vw düşmanlığının olduğunun en güzel kanıtı.Konuyu saptırdığım için özür dilerim arkadaşlar.ama bu forumdaki cahil takımının vw sahiplerinin üzerine yapıştırdığı pis bir fanatik yaftası var.bunun böyle olmadığını aslında tam tersi bir hazımsızlığın olduğunu sırası geldiği için ortaya koymak istedim.hiç bir firma babamızın oğlu değil.bunu satarız öbürünü alırız yarın.ama sezarın hakkını da sezara vereceksin arkadaş. yarın aracımı satıp başka araç alsam vw normal sıradan bir markadır diyen tiplere yine aynı şekilde karşı çıkarım. hazmedemiyorsan saçmalamayacaksın susacaksın.bu kadar.Kimse üstüne alınmasın arkadaşlar.amacım kırmak ya da hakaret etmek değil.Anlayan anladı zaten.

• iç mekan kalitesini ve komforda accordun yerini tutabilecek ve performans bakımından onu geçebilecek bir araç c180 cgi dir,

ortalama 6 litre tuketir, 0-100 8,5 saniyedir, aracı kullandım müthiş keyif veriyor, kalite hissi çok iyi, ancak 100bin tl verilmiş bmw için iç mekan kalitesinde aynı hissi vermiyor, çok büyük bir niyetle gittiğimiz galeriden bu araca 100 bn tl verdiğimde kendimi iyi hissetmeyeceğim dedim ve vazgeçtim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rakipsiz Fırtına

bu kıyaslama 320d gibi premium bir araca haksızlık oluyor ilk başta bunu belirteyim.yalnız şunu da ifade etmek istiyorum.burada 3.20d ile kıyaslanan accord değil de örneğin passat olsaydı passatta neymiş vw de neymiş kendini ne sanıyormuş gibi aptal aptal yorumlar yapılırdı.ama konunun içinde vw olmayınca hiç böyle bir yaklaşım yok maşallah.herkes güzel güzel fikrini yazıyor.bu da bu forumda vw fanatikliği değil vw düşmanlığının olduğunun en güzel kanıtı.Konuyu saptırdığım için özür dilerim arkadaşlar.ama bu forumdaki cahil takımının vw sahiplerinin üzerine yapıştırdığı pis bir fanatik yaftası var.bunun böyle olmadığını aslında tam tersi bir hazımsızlığın olduğunu sırası geldiği için ortaya koymak istedim.hiç bir firma babamızın oğlu değil.bunu satarız öbürünü alırız yarın.ama sezarın hakkını da sezara vereceksin arkadaş. yarın aracımı satıp başka araç alsam vw normal sıradan bir markadır diyen tiplere yine aynı şekilde karşı çıkarım. hazmedemiyorsan saçmalamayacaksın susacaksın.bu kadar.Kimse üstüne alınmasın arkadaşlar.amacım kırmak ya da hakaret etmek değil.Anlayan anladı zaten.

böyle yorumlar okumak hakikaten insanı wv den soğutuyor, bence wv çok daha iyisini hakediyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

iç mekan kalitesini ve komforda accordun yerini tutabilecek ve performans bakımından onu geçebilecek bir araç c180 cgi dir,

ortalama 6 litre tuketir, 0-100 8,5 saniyedir, aracı kullandım müthiş keyif veriyor, kalite hissi çok iyi, ancak 100bin tl verilmiş bmw için iç mekan kalitesinde aynı hissi vermiyor, çok büyük bir niyetle gittiğimiz galeriden bu araca 100 bn tl verdiğimde kendimi iyi hissetmeyeceğim dedim ve vazgeçtim...

Yaptığınız yorumun yeni BMW f30 kasa 3 serisi için olduğunu düşündüm. Ve kesinlikle katılıyorum.. Ben de incelediğimde iç mekan kalitesinin net şekilde azaltıldığını farkettim.. Özellikle direksiyon, dekoratif kaplamalardaki kalitesizlik, i-drive butonunun basitleştirilmesi ve kol dayama içindeki halı kaplamanın gitmesi gibi şeyler direk göze çarpıyor.. Standart koltuklar zaten çok basit ve kalitesiz duruyor..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rakipsiz Fırtına

bu kıyaslama 320d gibi premium bir araca haksızlık oluyor ilk başta bunu belirteyim.yalnız şunu da ifade etmek istiyorum.burada 3.20d ile kıyaslanan accord değil de örneğin passat olsaydı passatta neymiş vw de neymiş kendini ne sanıyormuş gibi aptal aptal yorumlar yapılırdı.ama konunun içinde vw olmayınca hiç böyle bir yaklaşım yok maşallah.herkes güzel güzel fikrini yazıyor.bu da bu forumda vw fanatikliği değil vw düşmanlığının olduğunun en güzel kanıtı.Konuyu saptırdığım için özür dilerim arkadaşlar.ama bu forumdaki cahil takımının vw sahiplerinin üzerine yapıştırdığı pis bir fanatik yaftası var.bunun böyle olmadığını aslında tam tersi bir hazımsızlığın olduğunu sırası geldiği için ortaya koymak istedim.hiç bir firma babamızın oğlu değil.bunu satarız öbürünü alırız yarın.ama sezarın hakkını da sezara vereceksin arkadaş. yarın aracımı satıp başka araç alsam vw normal sıradan bir markadır diyen tiplere yine aynı şekilde karşı çıkarım. hazmedemiyorsan saçmalamayacaksın susacaksın.bu kadar.Kimse üstüne alınmasın arkadaşlar.amacım kırmak ya da hakaret etmek değil.Anlayan anladı zaten.

böyle yorumlar okumak hakikaten insanı wv den soğutuyor, bence wv çok daha iyisini hakediyor..

ağzımızı açsak fanatik ilan ediliyoruz demeye çalıştım.ama görüyorum ki demek istediklerimi yine anlatamamışım.

• quote:

Orijinalden alıntı: asoz

quote:

iç mekan kalitesini ve komforda accordun yerini tutabilecek ve performans bakımından onu geçebilecek bir araç c180 cgi dir,

Yaptığınız yorumun yeni BMW f30 kasa 3 serisi için olduğunu düşündüm. Ve kesinlikle katılıyorum.. Ben de incelediğimde iç mekan kalitesinin net şekilde azaltıldığını farkettim.. Özellikle direksiyon, dekoratif kaplamalardaki kalitesizlik, i-drive butonunun basitleştirilmesi ve kol dayama içindeki halı kaplamanın gitmesi gibi şeyler direk göze çarpıyor.. Standart koltuklar zaten çok basit ve kalitesiz duruyor..

Kesinlikle. Sanırım motorun 2,0 oluşu ve çok yüksek vergi dilimine girdiğinden, diğer premium modellerle fiyat bakımından rekabet etmesi gerekiyor satması için, mercedes gibi dolu bir araç satmaya kalksa vergiden dolayı 180 bin tl den aşağı satamaz, Bunu yapmaya mecburlar..

3,16 vergiden kazanıyor onun içi kalitedir dedik ancak,, sanırım bu sefer 3,20d yi geçemsin diye doldurulmamış, hayret böyle prestij bir marka iç mekan kalitesinde böyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 24 Ekim 2012; 14:37:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: alwaysfc

Bir kere c180 ve 3.16 benzinli olduğu için direkt kaybederler.
    Gelelim 3.20d ye.
    BMW'ciler hemen zıplamış.
    Yapalım hesabımızı.
    Öncelikle accordun karizmasının ne kokpitinin ne verdiği sürüş keyfinin 3 serisinden aşağı kalır yanı yoktur öncelikle onu söyleyeyim.
    Marka değeri de ona keza.
    Prestijli bmw yi her köşe başında görürsünüz,ama accord'a bakan bir daha bakar.
    Bir kere accordu satarken ölümüne 10 bin zarar yazacak.
    Bu da ne demek?
    direkt zaten 10 binlik yakıtı arabaya gömmen demek.
    BMW çok güzel bir otomobil ama accord'dan yarı yarıya farklı yakmayacaksın ki.
    Mazot fiyatları ortada.
    5 litre yaksan 4.20den 21 lira yapar.
    accordla 9 lira fazlasını koyuyosun.
    toplamda 2500 km de 200 lira bir farkın olur aylık olarak.
    Bmw nin bakım masraflarının pahalılığını da düşünürsen(araba dizel) bu 200 lira 100 liraya iner.
    0km arabanı satıp bmw alırsan lpg mazot farkını ancak 20 senede telafi edersin
    Performans demişsin,accordun 0/100ü 9-10sn,bmw ninki 7.5-8.0 sn.
    Yani arada aman aman bir fark yok.
    Yani buradan şu sonucu çıkarırız:
    accord gibi bir arabayı satıp 3.20d almak intihar olur.
    3.20d accorda elbette ki tercih edilir,3 serisini bu sınıfta tartışmak bile yersiz.
    Fakat bu şekilde değil, ikisi de 0km olursa.

yazdıklarının içinde tek bi doğru cümle yok hepsi külliyen yanlış neresini düzelticemi bilemedim vazgeçtim

• 3 serisi evet performans ve yakıt tüketimi anlamında tamamda gemi gibi Accorddan inip bunlara ben binmezdim.Accorddan Bmw yada Mercedese geçeceksem 5 ve E serileri olurdu bu.C ve 3 serisi D sınıf diye geçiyor ama arkadaş çok ufak geliyor benim gözüme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

3 serisi evet performans ve yakıt tüketimi anlamında tamamda gemi gibi Accorddan inip bunlara ben binmezdim.Accorddan Bmw yada Mercedese geçeceksem 5 ve E serileri olurdu bu.C ve 3 serisi D sınıf diye geçiyor ama arkadaş çok ufak geliyor benim gözüme.

Katılıyorum. Accord da ayrıca çok güzel arabadır. Ben sizin yerinizde olsam ayrılamazdım herhalde
  • Forumdaki alamancılığın bitme noktasına geldiğini konuştuğumuz şu günlerde,
    alamancılık bayrağını birkaç üye taşıyor forumda.
    Adamların bütün istikametleri bmw mercedes audi üçlüsüne çıkıyor.
    Tekrar hatirlatayım,
    3.20d modeliyle Accord modelini KARŞILAŞTIRMIYORUZ burda.
    3 serisinin sınıfının en iyi arabası olduğu gerçeğini de TARTIŞMIYORUZ.
    Burada biz;
    0 km alınmış yeni kasa lpg li bir arabayı satıp yerine 2. el eski kasa dizel bir arabayı almayı tartışıyoruz.
    Ve bunun intihar olacağını söylüyoruz.
    Fakat nedense bazı arkadaşlar bmw alınmaz diyenleri ya bmw düşmanı ilan ediyor,ya da hakaret yağdırıyorlar.
    Ben de gerekeni yapıp onların seviyesine inmeden yönetime iletiyorum.
    Herkese de tavsiye ederim.
  • Yaziklar olsun.demek benim soylediklerimden bu kadar rahatsiz oldunuz.sizi kendi fikirlerinizle basbasa birakiyorum.ben bayrak falan da tasimiyorum.coluk cocuk hic degilim.nasil bu kadar ayni tip buraya toplanmis tez konusu gercekten.bu da bu forumda yazdigim son mesajimdir.artik kendi kendinizi kandirirsiniz rahat rahat.bye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Forumdaki alamancılığın bitme noktasına geldiğini konuştuğumuz şu günlerde,
    alamancılık bayrağını birkaç üye taşıyor forumda.
    Adamların bütün istikametleri bmw mercedes audi üçlüsüne çıkıyor.
    Tekrar hatirlatayım,
    3.20d modeliyle Accord modelini KARŞILAŞTIRMIYORUZ burda.
    3 serisinin sınıfının en iyi arabası olduğu gerçeğini de TARTIŞMIYORUZ.
    Burada biz;
    0 km alınmış yeni kasa lpg li bir arabayı satıp yerine 2. el eski kasa dizel bir arabayı almayı tartışıyoruz.
    Ve bunun intihar olacağını söylüyoruz.
    Fakat nedense bazı arkadaşlar bmw alınmaz diyenleri ya bmw düşmanı ilan ediyor,ya da hakaret yağdırıyorlar.
    Ben de gerekeni yapıp onların seviyesine inmeden yönetime iletiyorum.
    Herkese de tavsiye ederim.

Verecek cevabın yok gülüm, anca şikayet et butonuna çalışırsın o yüzden.

• 2010 3.18 i, ve 2009 C 180 e binmiş birisi olarak ben olsam böyle bir terfiye gitmezdim. Yapilacak masrafa yazik, Yani hic degilse 5 serisi bmw Yada E serisi bir mersoya geçiş yapılsa o kadar masraf etmeye deger , ama 3.18, c180 ve accord hepsi de halk arabası, piyasa arabasidir. Konfor yoktur, surusu sert arabalardir... konforun ne demek olduğunu burada anlayan anladı)

Bence mevcut arabınızı satmayın
    (Honda arabam hic olmadı)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.