Şimdi Ara

Acemi Birlik ZH.BRL.OK.VE EĞT.TÜM.K.LIĞI/ETİMESGUT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kardeşimin acemi birliği burası hakkında bilgi verecek varmı bide ayrıca izmirden olan varmı izmirden olan varsa irtibata geçebilir. ZH.BRL.OK.VE EĞT.TÜM.K.LIĞI/ETİMESGUT

• Benimde acemi birliğim burası burayı bilen daha önce orada askerliğini yapmış arkadaşlar bilgi verirlerse güzel olur..Not:İstanbul'dan gideceğim ..
  • Öncelikle Hayırlı Teskereler Şimdiden,

Bu Tümen genellikle ZPT (Zırhlı personel taşıyıcı), Btr ve Tank üzerine Eğitim verir. 2 Alay mevcut tümende alayınıza ve bölüğünüze göre kullanıcağınız araçlar değişir. mesela 2. Alay Kısmı ZPT üzerinedir. 1. Alay genelde çavuş talimgah ve tank şöförlüğü üzerinedir. Acemi birliği genelde 75 gündür burada. Tahminimce 93/1 gideceksiniz. Sabahları kuru ayaza dikkat edin. Eller ve dudaklar çatlıyacaktır şimdiden söyliyeyim. Yemin edene kadar çarşı izni vermezler yani buda 1 ay civarı falan olur. çarşıya çıkarkende tümen içerisinden otobüsle kızılay meydana salarlar askerleri genelde Dağıtım olarakta Türkiye'nin heryeri ve Kıbrıs'a dahi Gönderebilirler.

Dip Not: Yukarıda Yazdıklarım 2005 yılı için gerçerlidir. Sonradan değişiklik olmuş olabilir.

Tekrardan Hayırlı Teskereler Şimdiden

• Kardeşim Benimde 93/1 olarak aynı yere çıktı Manisadan gidiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilqinciko

Kardeşim Benimde 93/1 olarak aynı yere çıktı Manisadan gidiyorum.

Dostum sana pm atıyorum belki kardeşimle beraber gidersiniz.
  • Rahat bir yer olduğu söylenemez usta birliği orası değilse acemelik fazla sıkıntı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Kara. -- 22 Ocak 2013; 21:01:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Kara.

Rahat bir yer olduğu söylenemez usta birliği orası değilse acemelik fazla sıkıntı olmaz.

Acemilik dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeSioN -- 22 Ocak 2013; 22:09:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

quote:

Rahat bir yer olduğu söylenemez usta birliği orası değilse acemelik fazla sıkıntı olmaz.

Acemilik dostum.

Orda kalmadığı için şanslı o zaman.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

quote:

Acemilik dostum.

Orda kalmadığı için şanslı o zaman.

Hocam sülüste Tank Şöförü Jandarma M48 yazıyormş bu nedemek nereye verilir sence ?
  • Ot yolma zamanına denk gelmeyin de... :) kocaman tepe var yol yol bitmez. En iyisi ot yoldurdukları hafta sonları bir yakınını ziyarete çağırmak. Tabi anonsu duyup nizamiyeye varmak bazen bir saati alıyordu :) 89/2 oradaydım ne günlerdi bee :)
  • Bende aynı yerde olduğum için yanımıza neler alalım diye sormak geliyor :)
    Tavsiyeler sadece iç çamasırı ve tras takımı ama acemiliğimiz uzun sürerse daha fazlasını almakta yarar var galiba
  • Genel olarak belli zaten ya aldık birşeyler bakalım oradan da ücret karşılığı veriyorlar diyorlar kilitliyorlar yani varmı öyle birşey acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbsk1907 -- 2 Şubat 2013; 1:18:50 >
  • tavsiyem 1. alaya düşün. 2. alay dha kötü.. ordan gelenler gecenin 2-3 ünde hortumla yatakhaneye bastıkları suları çekişler.. sürünmüşler vs. birde her an selam vericek pozisyonda bekleyin tabi selam vermeyi öğrendikten sonra çünkü sağa bakıyorsun komutan sola bakıyon komutan önlü arkalı komutan şahsen bnm el baştan inmedi :D acemiliği yeni bitirdim 1 şubatta geldim. bizim zamanın çavuşları çok iyiydi ordanda terhiş oldular. unutmayın orda banyo kantin bnzeri yerlere hep uygun adımda gidersiniz :D utanmasalar wc ye bile uygun adımda göndercekler.. birde bizim zamanımızda kantin sıkıntısı vardı. kadro ile giderdik ama o gidemezdik oldu çünkü söz verip yapmamaya başladılar bugün götürcez diyip haftaya götürdüler anket yaptılar şikayet çok oldu. 1 alaya yakın kantin açıcaklar yani 93/1 ler kantin sıkıntısı yaşamayabilirsiniz. :D

yanınıza neler alın:

1- kesinlikle asma kilit botlar için değiştirme oluyor (botun içine isim de yazın) terlik vercekler dolabınızda saklayın.
    2- kredi kartı veya banka kartı varsa götürün ve mutlaka 300-400 tl götürün. kantinde ihtiyaç oluyor sigara içenlker hariç onlar daha fazla alsın
    3- diş fırçası vs veriyorlar ama banyo için şampuan kese türü şeyler götürün havlu veriyolar.
    4- traş takımı mutlaka götürün onlar vermiyor kantinden almanız lazım tabi ne zaman götürürler belli olmaz :D
    5- askı alın yanınıza kantin var ama 4.deki olay geçerli gene :)

exradan çok az don alın. bazen **ler wc ye bile göndermiyolar sık diolar :D o yüzden kirlenme ihtimali var :D

dedilerimi alın ve adskeriyenin verdikleri ile birlikte bavul doluyor :D şöyle bir tavsiye de verecem bavul götürün çok aşırı büyük veya küçük olmasın. dağıtım olurken yazlık veya kışlıkları da verdikleri için bavul yetmiyor :D

sorusu olan sorabilir taze iken cevaplıyım :D

• Alay seçimi bizim elimizde mi
  • benım acemı bırlıgımde buraya cıkmıs ZH.BRL.OK.VE EĞT.TÜM.K.LIĞI/ETİMESGUT 96/3
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.