Şimdi Ara

Acemi Fotoğrafçı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 yıla yakındır fotoğraf çekiyorum, şöyle söyleyeyim telefonum normal bir telefon kaliteli olduğunu söyleyemem. Sadece sevdiğim için yapıyorum, sırf resim çekmek için dışarı çıktığım falan oluyor, kısaca resim çekmeye aşığım. Okullar bittikten sonra telefonum tuşluya geçecek maalesef ama fotoğraf çekmeyi bırakmak istemiyorum. Burdan bir kaç tavsiye fotoğraf makinesine de baktım

Sorduğum şey, kendimi daha çok geliştirmek için bir kurs bulayım mı yoksa kaliteli bir makine alıp yazın kendi kendime çekmeye devam edeyim mi?

Merak edenler için PM den çektiğim resimleri atabilirim, arkdaşalar falan da çok beğeniyor çektiklerimi. Ama söylediğim gibi profesyonel kullanan birinden hiç tavsiye falan almadım.

Bütün yaz illaki gezerim, buradaki kişiler gibi olmasa da kendimi geliştirmek istiyorum. Tavsiyelerinizi alırım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zaten önemli olan çektiğiniz fotoğrafları beğenmeniz.Daha sonra bunları bastırıp kitapçık haline getirebilir ya da tablo yapabilirsiniz.
    Fotoğraf makinası önerisi istenirken olmazsa olmaz şey bütçeyi belirtmektir. O bilinmeli. Genelde kararsız olunan "ne çekiceksin" sorusuna cevabınız ise kit ile bir süre hallediliyor.
    Siz bir bütçenizi söyleyin, ona göre bişeyler önerilir.
    Bana kalırsa en ucuz a5000 var 1000 liraya.
    Canon'da alıcağınız en kötü 100d
    Nikon'da ise d3300
    Bunların fiyatlarından hareketle biryere varabilirsiniz sıfır olarak.Yani sene olmuş 2017, d3100 ya da 500d almayın derim.Ha 500d güzel makinadır ama yaşlanıyor artık malum.
    Hele bir bütçenizi söyleyin de arkadaşşlar önerileri çeşitlendireceklerdir.
  • Fotoğraf çok güzel bir hobi, mutlaka devam edin. Elbette iyi bir kursun faydası olur ama kursa da gitseniz bol bol çekin öyle öğrenirsiniz diyecekler sonunda. O yüzden makina alıp sürekli yanınızda gezdirin ve bol bol her şeyi çekin derim.

Makina olarak uygun fiyatlı birşey isterseniz ikinci el Olympus XZ1 öneririm. 400 lira altına bulunabiliyor.

Örnek fotoğraflar ve gerekli gereksiz birçok bilgi var bu konuda. Okursan istifade edeceğinizi düşünüyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-baslayanlar-veya-iyi-akilli-telefonum-var-ama-yetmiyor-hobi-icin-makina-onerir-misiniz-diyenler--122743623

1000 liraya kadar çıkabilirseniz de ikinci el Fujifilm X30 almanızı öneririm. Hem vizör kullanıp, manuel zoom halkası ile keyifli çekim yaparsınız hem de lens tak çıkar yapmadan öğrenirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 4 Haziran 2017; 0:9:38 >

• oguzhanozturk kullanıcısına yanıt
    En fazla 1000 liralık alabilirim, yeni bir telefon alabilirmiş gibi. Babam üniveristeye geçince istediğüni alırız falan diyor ama 1 sene zaten telefonsuzum. Beklemek falan istemiyorum :'( şu bütçeyle alabileceğim şeyler çok mu kısıtlı olur. 2 el alamam sanırım bu arada.

Çektiğim resimleri beğeniyorum zaten baya uğraşıyorum farklı pozlar çekeyim diye. Otların arasına girip kelebek, uğurböceği falan aradığımı biliyorum

• multimatom kullanıcısına yanıt
    Sürekli çekiyorum zaten. Yolda çok güzel bir şey görürsem falan hemen çekiyorum, etrafımdakilerin ne düşündüğünü umursamıyorum bile çok sevdiğim bir şey, bırakamam zaten.

Bende fotoğraf makinesi araştırıyorum, şuan bütçe sınırlı diyeyim 1000 liraya alabilirim en fazla, giden telefonum yerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3EBADE74A -- 4 Haziran 2017; 3:58:2 >
  • Çok kısıtlı olmaz. Telefondan iyi çeken manuel ayarlı bir makina alabilirsin.

Sıfır olarak seçenekler az. Bulabilirsen A5000 gibi bir nakina iyi olur tabii veya Samsung NX300 gibi makinalar bulunabiliyor 1000 lira altına.

Benim kişisel olarak önereceğim makina cebe sığan makina olur. Ama sıfır olunca çok pahalıya geliyor. Şunun ikinci el piyasası 500 filan. Sıfırına 900 diyolar maalesef. Ama illa sıfır alıcam dersen yine de alabilirsin.

https://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/xf1_siyah

Bunu önermemin sebebi.

Kapanınca gayet ince, cebe kolayca sığabiliyor.

Telefonlardan büyük sensör.

Kaliteli lens.

Manuel zoom halkası.

Kullandığım dönende çok memnun kaldım.

Vs.

İmzamdaki konuyu oku mutlaka fikir verir.

• Dostum 400-500 TL paran varsa hiç öyle büyük bütçeli makinalara bakma
    Ben şu anda 300 TL ye felan satılan Pentax ın Kx modelini kullanıyordum 120 tl yede belki 40 yıllık bi manuel lens almıştım. Hiç kursa gitmeden sokakta deneme yanlmayla harika işler çıkarttım. Simdi biraz portreye döndüm makinam felan değişti ama yinede o lens çok eğitti beni fotoğrafçılık konusunda.
    Yani kısacası 500 tl başlamak için yeterli bir bütçe ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.