Şimdi Ara

Acemi için DSLR tavsiyesi ve bi kaç soru..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar abilerim kardeşlerim,
    daha önce defalarca bu konu açıldı diyip isyan edebilirsiniz hakkınız özür dileyerek devam ediyorum. fotoğrafçılık bende hep bi tutkudur çekerim hafif rötuş yaparım. İphone 6 telefonumdan çekiyorum tabiki bi DSLR kalitesinde değil ve bir makine almaya karar verdim.
    Doğa fotoğrafları, günlük hayat fotografları, gece fotoğrafları(mümkünse ay ve ay ışığında netliği max olabilcek) nadiren portre, nadiren video çekerim. Dağ bayır gökyüzü ışık oyunları severim.
    1-2 haftadir okuyorum prof makineler hakkinda ve karar verdiğim ve bütçeme uygun cihazlar belirledim gibi siz değerli üyelerinde fikirlerine ihtiyacım var aldigim makine beni 4 5 yıl idare edebilmeli o sağlamlıkta ve kalitede fotoğraflar çeksin istiyorum kısacası şuanki fotoğraflarımın levelini atlatmak istiyorum.
    Sıkı bir Canoncu olarak başka cihaz bakmıyorum. Bütçem 1500 1700 civarında.
    Acemilik için Canon eos 600D, canon eos 650D, canon EOS700D araştırmalarıma göre tavsiye edilenler. Gerek iso değerleri olsun gerek fotoğraf kaliteleri ilgimi çekti oldukça.
    Ve anlayamadığım bi kaç nokta var lens milimetreleri tam olarak ne işlevi var 18-55 veya 18-135 düşünüyorum ama tam olarak işlevselligi hangisinde nedir bilmiyorum crop mu olmalı full frame mi
    Crop makineler zannedersem söylediklerim... ama full frame bulamadım yada göremedim diyim ucuz olup kullanabileceğim. Croplarda yakınlaşma oranı daha fazlaymış bildiğim kadarıyla 1.6 ile çarpılıyormuş daha sağlam fon fluluğu için oneriliyordu. Bu iki konu beni ciddi düşündürüyor. Sürçi lisan varsa affola.. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ucuz full frame diye bir şey olmaz. Her açıdan daha kaliteli makinelerdir.

18-55 gibi sayılar odak uzaklığını belirtiyor. Sizin iphone 35mm eşleniği olarak 28 veya 30mm gibi bir odak uzaklığında çekiyordur. Canon'da 35mm eşleniğine çevirmek için 1.6 ile çarpılır. Dolayısıyla 18mm'deki eşleniği 28.8mm'dir. Yani görüş açısı olarak iphone ile yakın bir görüntü verir. 55mm ise 55/18=3 olduğu için 3X zoom yapılmış görüntü verir. En basit anlatımıyla durum bu.

Croplar daha iyi fluluk verir diye bir şey yok. Fluluk teorik olarak sensör boyutuna bağlı değil fakat bir crop ve bir full frame makinede aynı kadraj alındığı zaman full frame'in vereceği fluluk daha fazla olur. Yukarıda dediğim gibi buradaki fluluk oranı sensör boyutundan kaynaklanmıyor. Yine de full frame ile daha iyi fluluk elde edildiğini bilseniz yeter.

Konu hakkında hiçbir şey bilmeyen herkese dediğim şeyi size de söyleyeyim. Makine almadan önce en azından temel şeyleri öğrenin. Crop nedir, full frame nedir şeklinde Google'a yazıp 10 samiye içinde öğrenebilirsiniz fakat bunu yapmamışsınız. Fotoğrafçı tembel ve üşengeç olmaz. Çok uğraşmak, araştırmak, denemek lazım. Siz en basit şeyleri bile öğrenmeden makine almaya çalışıyorsunuz. Böyle yanlış bir karar verip boşuna zarara girebilirsiniz veya bu güzel hobiden soğuyabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Vyc majoris dostum tesekkur ederim verdigin bilgiler için, fotoğrafçılık derya bende bi yerden öğrenmeye çalışıyorum diyelim. Hemen almayacağım zaten bu yüzden 5-6 aylık bir süreç belirledim o zamana kadar araştırıyorum ama araştırmamı temel terimler + almaya karar verdiğim makine üzerine yoğunlaştırarak aldığım makine kapasitesine ulaşmak yani makinenin hakkını vermek ilk amacım, zaten bu 5 aylık süreçte fotoğraf ve fotoğrafçılık olarak orta şeker bilgiye sahip olabileceğimi düsünüyorum, peki ya makine olarak sen ne tavsiye ederdin ve neden?

• canon 600d + 2.el tamron 17-50 non-vc ile kuracağınız bir set sizi hayli memnun edecektir.
  • 600 yerine daha teknolojik ve hızlı olan 650d daha mantıklı bence. Lens konusunda hemfikirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilgilenirseniz elimde iki tane makine bulunmakta Canon 100D 18-55mm lensle birlikte 2015 Agustos sonunda aldim 2 yil garantisi ve 1 yil Teknokask sigortasi bulunmakta satma sebebim elimde bulunan makine fazlaligi diger makine ise Samsung NX20 18-55mm + 45mm f/1.8 kitlerle beraber dusunur musunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.