Şimdi Ara

ACEMİLERE 3D TELEVİZYON VE İÇERİK REHBERİ VE LG LW SERİSİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
9
Favori
113.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bişi sorucam cok fazla bilgim belkide sacma gelebilir bnm evimde güclü donanımlı pc im var kendim topladım ekran kartımı 42 lw550 baglasam 3d görüntüyü ekrana aktarsam bu bahsettiğiniz görüntü kalitesini alamazmıyım bluray alacagıma bunu yapmam nasıl sonuc cıkar bilen yada bağlayan arki varsa yardımcı olabilirmi bu tvyi almayı düşünüyorum ayrıca
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironby18

arkadaşlar bişi sorucam cok fazla bilgim belkide sacma gelebilir bnm evimde güclü donanımlı pc im var kendim topladım ekran kartımı 42 lw550 baglasam 3d görüntüyü ekrana aktarsam bu bahsettiğiniz görüntü kalitesini alamazmıyım bluray alacagıma bunu yapmam nasıl sonuc cıkar bilen yada bağlayan arki varsa yardımcı olabilirmi bu tvyi almayı düşünüyorum ayrıca

başka tv leri bilmem ama samsung d serisi ile tv bağlantısı mükemmel sonuç veriyor (ekran kartının 3d özelliğinin olması gerekmez)!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironby18

arkadaşlar bişi sorucam cok fazla bilgim belkide sacma gelebilir bnm evimde güclü donanımlı pc im var kendim topladım ekran kartımı 42 lw550 baglasam 3d görüntüyü ekrana aktarsam bu bahsettiğiniz görüntü kalitesini alamazmıyım bluray alacagıma bunu yapmam nasıl sonuc cıkar bilen yada bağlayan arki varsa yardımcı olabilirmi bu tvyi almayı düşünüyorum ayrıca

Ana konuda sorarsanız elbet bilen biri çıkar bu olayı. HDMI ile TV bağlantısı gayet iyi sonuç veriyor ama Cinema 3D TV serisinde (1.3 ya da 1.4 alın tabii). HDMI kablosunun olayı görüntü kalitesi kaybı yaşatmaması zaten.

• Ekran kartının 3D olması demek normal bir monitörden 3D görüntü almayı sağlamak demek. Yani 3D ekran kartlarının kendisine bağlanılan SG gözlükle 2D monitörden 3D görüntü alabiliyorsunuz.

Söz konusu monitör değil de 3D uyumlu bir televizyon olunca iş değişiyor ama. Ekran kartınızın 3D uyumlu olup olmasına bakmaksızın tv üzerinden 3D görüntü alabiliyorsunuz. Cinema 3D serisinden 32'' ve 42'' olan full hd tv'ler pc kullanıcıları için optimal boyutlar. Hiçbir görüntü kaybı yaşamazsınız, kuşkunuz bu olmasın.
  • ben şimdi altın uclu hdmı kablo aldım taktım diyelim pcmden avatar 3D yi actım görüntümü lg cinema 3D ye aktardıgım zaman bluraylı bir calıcıdan aldıgım görüntüyü alamazmıyım yani sonucda blurayıda kablo baglantısı yapıyorsuz aralarında fark olmaması gerekiyor gibi ayrıca ekran kartı 3d olmasında gerek yokmuı varmı bilmiyorum
  • 3D film izleme olayınındaki görüntü kalitesi farkını bilemeyeceğim net olarak ama benim belirgin bir kalite düşüklüğü gözlemlemedim ben.

Ekran kartınızla 3D görüntünüzün bir alakası olmuyor, ekran kartı 3D olmasa dahi televizyon veriyor 3D görüntüyü. Ekran kartınız normal bilgisayar donanımınız olarak kalıyor. Ekran kartına bağımlı düşünmeyin PC ile 3D video, film izleme ve oyun oynama olayını.
  • HDMI 1.3 veya 1.4 ile görüntü kalitesi düşmesi gibi bir durum yok SD yayın olsun, Full HD olsun, 3D olsun. Bu kablonun tek esprisi bu yani.
  • 3D değil de HD kanallar açısından nasıl bu tv.Malum ülkemizde HD yayınlar dahi yeni yeni 3D kanallar yok zaten.Sadece uydudan HD tv film izleyecek biiris olarak HD performansını yorumlar mısınız lütfen.
  • SONY 46HX800 MÜ LG 55LW570S LED TV - 3D gözlük mi TOSHİBA 55SV ustalar yardım hangisini seçmeliyim .SD ve HD Yayınları kullanıyorum LG LW serisinin HD görüntüleriyle TOSHİBA 55SV ve SONY 46HX800 HD fark nasıldır.
  • Çok yararlı bir başlık olmuş, teşekkürler
  • TV güzel de, DTS ses desteğnin olmaması büyük handikap. artık fimlerin büyük bölümü, ister bluray olsun, ister mkv vs, DTS ses formatında. Her film için çevirici program kullanmak bence biraz zahmet isteyen bir iş. LG, gitsin anlaşsın DTS firmasıyla bir an önce de insanlar rahat etsin. Ne lisansmış yav
  • Samy ve LGE;nereden kırparım da paneli daha ucuza yaparımın peşinde!

LGE dahada beleşçi bu arada!

DTS için hala direniyor ödememek için,ama yakında öder nasılsa(malum maliyet meselesi!)

Panellerin böyle "diğer özelliklerine" takılmayın,bazı arkadaşlar sankim "MediaPlayer" almış gibi panel alıyor yaw
    Veya adamın ilk kriteri MKV destekliyormu oluyor!!

100/200 kağıda bir dünya MP var!! veya biraz daha pahalıya ve üstelik çok daha stabil ve gelişmiş v.s

NOT;Bugün Teknosa ya gittim(kimliğimi saklıyorum buralarda)eleman yanıma geldi daha kafadan bir panel için ....abi yalnız bu
    model MKV yi desteklemiyor... oldu TR de bu işin geldiği "bilgi ve doğru yönlendirmenin" geldiği nokta bu maalesef!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 8 Temmuz 2011; 15:06:55 >

• Cumartesi pazar kapsamlı lg 42 w 5500 testi Yaptım.Elımde 4 adet 3d film vrdı 3'ü mkv 1 tanesi ts.

1)butun mkv 3d ve full hd filmleri gayet güzel oynattı
    2)Ts uzantılı fılmı oynatmadı
    3)3 d görüntü gayet güzel.Oldukça aydınlık.aktive sutter gözluk kullanan tv lerde 3 boyut izlerken goruntu cok kararıyordu bu tvde aydınlık kararma yok.
    4)Derinlik hısı mukemmel lakın samsung ve sony'lerdekı gıbı bu tv dede ileri çıkış çok yok.Yanı burnunuzun dıbıne gelen nesne cok fazla değil.(yada bendekı 4 fılmde oyle bırsahne yoktu.)

kısacası Bluetooth'lu gözluk kullanan tv ler yerıne beyni pişirmeyen(bluetooth dan dolayı) ve görüntüdede karanlık olmayan bu tv alınabilir.

Not:Bu arada Philips 7606 frp ekran pasıf gozluk kullanan bır tv cıkmış.Lg den daha çok özelliğe sahip.Lakın manuelınde usb den 3 boyut fılm oynatmaz yazısı düşündürücü

ben LG42W5500 DERIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanfiesta -- 18 Temmuz 2011; 10:24:04 >

• LG almayın yetkili servisleri berbat.

Tıkla

Alıyorsanız samsung,pıoneer, loewe alın.
  • Bluray player alacağınıza ps3 almanızı öneririm.tek bir cihaz film,oyun,resim,müzik vb. tüm ihtiyaclarınızı karşılar.
  • Merhabalar arkadaşlar, öncelikle techraven'e ve diğer arkadaşlara bilgilendirmelerinden dolayı çok teşekkür ederim. İncelemelerim sonucu LG 42LW5500'e karar verdim. Şimdi 2. aşama: Nereden alacağım?www.birnumaram.com ürünü taksitli olarak 2.360 TL'ye PLATO ithalatçı firmayla anlaşmalı olarak satıyor. Ancak bu fiyatın piyasa fiyatından 600 lira gibi ucuz olması beni tedirgin ediyor. Bu fimadan ürün alan yada bu ürünü uygun fiyata bulan kimseler cevap yazarsa sevinirim. Teşekkürler...
  • merhabalar arkadaşlar an itibariyle ben de bu güzel konuya giemiş bulunmaktayım :) bende 42 lw570s var. bir kaç sorum olacak. şunu da belirteyim konuya gerçekten acemiyim çözmeye çalışıyoruz yavaş yavaş ;)

soru 1: benm tv kendinden hd uydu alıcılı forumlarda okurken altın uçlu hdmı kablonun daha iyi görüntü verdiği söyleniyor. bunu nereye takıcam nasıl faydalanabilirim. sorularım saçma olabilir konuya acemi olduguma verin :)

soru 2: show tv cıkmıyo. elle girme yerini bulamadım.

soru 3: turksatın deneme 3d yanını izledim şu voleybol macını yanyana iki ekran şeklinde verdiği. 3d yi actım yanyana iki ekranı tek ekran yaptı biraz derinlik kattı evt ama tam bi 3d zevkini yasayamadım. yayında mı sorun var tv de mi yoksa ayarları mı iyi yapamadım. ayarlar demişken. 3d derinlik kaç olmalı? 3d bakış acısı diyo. sol sağ diyo bunlar ne işe yarıo hepsini denedim ama bariz bi fark göremedim. burda arkadaslar yazıyorlar uçan balonları kızım 3 metre mesafeden patlatmaya çalıştı falan diye. bunları duyunca benmkinde niye böyle olmuyor diye üzülüyorum :( :) ayrıca o arkdasın tv si lw5500 benm ki 570s üst model yani. veya ben öyle biliyorum. lütden beni aydınlatın bütün bu konularda... :)

soru 4: uydu alıcı aldm tv yi ama nerdeyse pişman olmak üzereyim digitürk ü çalıştırmıyor. daha dogrusu çalıştıracak modül yok piyasada :( bu konuda bilgisi ve önerisi olan arkadaslar da bişiler karalarsa sevinirim...

şimdilik bu kadar umarım bütün bu sorulara cvp bulabilrim. he unutmadan bişi daha sorucam. 3.81 gb boyutunda sherlock holmes filmi vardı hard diskimde dosya türü Matroska file (.mkv) yazıyo. bu filmi acmadı desteklenmeyen dosya mı içerik mi ne öyle bişi yazdı.
    lütfen yardımcı olun sabah 5 oldu hala arastırıyorum kafayı yicem...

• bu arada dikkat ettim hiçkimse büyük fontta yazmamış buranın raconunu bilmiyorum donanım haberde yeniyim. eger bir hata ettiysek affalo... konuyu acan arkadasa teşekkür etmeyi unuttum. cok gerekli bir kon gercekten. ülkemizde herkes yeni teknolojiye cok meraklı ama kimse bişi bilmiyo. ama iyi olan öğrenmeye çalışmamız... :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferdikasikci

merhabalar arkadaşlar an itibariyle ben de bu güzel konuya giemiş bulunmaktayım :) bende 42 lw570s var. bir kaç sorum olacak. şunu da belirteyim konuya gerçekten acemiyim çözmeye çalışıyoruz yavaş yavaş ;)

soru 1: benm tv kendinden hd uydu alıcılı forumlarda okurken altın uçlu hdmı kablonun daha iyi görüntü verdiği söyleniyor. bunu nereye takıcam nasıl faydalanabilirim. sorularım saçma olabilir konuya acemi olduguma verin :)

soru 2: show tv cıkmıyo. elle girme yerini bulamadım.

soru 3: turksatın deneme 3d yanını izledim şu voleybol macını yanyana iki ekran şeklinde verdiği. 3d yi actım yanyana iki ekranı tek ekran yaptı biraz derinlik kattı evt ama tam bi 3d zevkini yasayamadım. yayında mı sorun var tv de mi yoksa ayarları mı iyi yapamadım. ayarlar demişken. 3d derinlik kaç olmalı? 3d bakış acısı diyo. sol sağ diyo bunlar ne işe yarıo hepsini denedim ama bariz bi fark göremedim. burda arkadaslar yazıyorlar uçan balonları kızım 3 metre mesafeden patlatmaya çalıştı falan diye. bunları duyunca benmkinde niye böyle olmuyor diye üzülüyorum :( :) ayrıca o arkdasın tv si lw5500 benm ki 570s üst model yani. veya ben öyle biliyorum. lütden beni aydınlatın bütün bu konularda... :)

soru 4: uydu alıcı aldm tv yi ama nerdeyse pişman olmak üzereyim digitürk ü çalıştırmıyor. daha dogrusu çalıştıracak modül yok piyasada :( bu konuda bilgisi ve önerisi olan arkadaslar da bişiler karalarsa sevinirim...

şimdilik bu kadar umarım bütün bu sorulara cvp bulabilrim. he unutmadan bişi daha sorucam. 3.81 gb boyutunda sherlock holmes filmi vardı hard diskimde dosya türü Matroska file (.mkv) yazıyo. bu filmi acmadı desteklenmeyen dosya mı içerik mi ne öyle bişi yazdı.
    lütfen yardımcı olun sabah 5 oldu hala arastırıyorum kafayı yicem...

LG marka tv. sahibi olmadığım için sorularınızın hepsine yanıt veremiyorum.

HDMI kabloyu PC'nizden TV'nize görüntü aktaracaksanız veya TV/PS3-Media Player-Uydu alıcısı vs. bağlantıları yapacaksanız kullanabilirsiniz. Tabii kablonun kaliteli olması aktarılan görüntünün de iyi olmasını sağlar.

Bahsettiğiniz kanalın 3d yayını sizin aldığınız görüntü kadardır, yani dışarı fırlayan toplar göremezsiniz ve tv nizin ayarlarından da bunu değiştiremezsiniz, fakat istediğiniz efektleri sağlayan piyasada bir sürü 3d film var. Demek istediğim filmin çekimi buna uygun olmalıdır.

TV'nizin desteklediği görüntü ve ses formatlarını kılavuzundan iyice öğrenip ona göre netten film indirmenizi öneririm.

• peki hard diskimi tv ye hdmı kablo ile bağlama olanağı var mı??? hard diskten izliyorum ben fimleri ve normal kendi usb bağlantısıyla bağlanıyorum...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.