Şimdi Ara

ACEMİLERE 3D TELEVİZYON VE İÇERİK REHBERİ VE LG LW SERİSİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
9
Favori
113.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gidip 3d bluray oynatıcısı aldım oynatıcının usb yerine harici hdd takım avatarı öle izledim mükemmel 3d kalitesi vardı ve bi kaç tane daha 3d film indirdim ama avatar kadar 3d filmde etkili degildi
  • 3D video ve filmler çok değişebiliyor, bazıları 1080p olmayabiliyor, bazıları Half SBS oluyor. İndirirken dikkat etmek gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellori

gidip 3d bluray oynatıcısı aldım oynatıcının usb yerine harici hdd takım avatarı öle izledim mükemmel 3d kalitesi vardı ve bi kaç tane daha 3d film indirdim ama avatar kadar 3d filmde etkili degildi

Dostum sende benim durumuma düşmüşsün. Bende bi türlü beceremedim. Sonra gittim 3D Blueray Player aldım. Aynı gün Televizyonda oynatmayı başardım. Tabi Blueray player'e giden 600TL uf oldu.. :))

Birde Pirana 3D'yi izlemenizi öneririm. Film olarak tırt ama 3D süper. Özellikle hatunların bi yüzme sahnesi var görsen 3D demessin ;-)
  • evet bende önerdiniz filmi izlemeyi düşünüyorum tron izledim resident evil 4 son çıkanını izledim 2 filmde 3d ama hiç derinlik hissi alamadım yani 2 filmdede 3 boyutmu 2 boyutmu belli degil di :)
  • 42lw5500 siparişi verdim önümüzdeki cuma gelecek hayırlısıysa.. bundan yaklaşık 1 hafta önce mediamarkt tan panasonic 42vt20e aldım o gelene kadar 5-6 tane half sbs film indirdim popcorn ile izledim beni gayet tatmin etti fakat ev halkı 3 kişi ve kutudan 2 gözlük çıktı 1 kişi açıkta kaldı. ardarda 2. filmi izlerken babam aktif gözlüğün titremesinden ve ağırlığından epey rahatsız oldu (baş ağrısı bulantı vs yok 3ümüzde de) 2 gün sonra geri götürdük mediamarkt a iade ettik paramızı aldık ne yapsak diye dolaşırken lg mağazasında lw serisinin reklamını gördük girdik. teşhirde 32lw4500 vardı ankara cepa da arkadaş bayağı yardımcı oldu hdd den filmleri değiştirdi hareketli sahnelerde panasonicten çok daha iyi olduğunu farkettik ve denilenin aksine pasif gözlükle 3d deneyimini gayet başarılı bulduk karanlık filmlerde active gözlüğe göre keyif çok daha üst seviyede. titreme olayı yaşamadım gözlükler gerçekten çok rahat (babam kendi gözlüğünün üzerine taktı) ve hafif.
    bu deneyimden 1 gün önce seyrettiğim (drive angry half-sbs) nin bir kısmını orada da seyrettim ve active gözlükten çok daha başarılı buldum.
    Benim tavsiyem sadece active gözlükle 3d izlemiş insanların "pasif gözlük dandik olur" önermesini hiç dikkate almayın gidin kendiniz görün.
    dediğim gibi ben panasonic 42vt20e den çok daha başarılı buldum 32lw4500 ü. varsın dts çözmesin etmesin zaten tvlerin üstündeki hoperlorle 3d/hd film seyredecekseniz hiç 3dtv ye kasmayın ses filmin en önemli ögelerinden bu yüzden bence adam gibi bi ses sistemi şart.

• abi harika bir yazı eline emeğine sağlık...

benim sorum bu TV'lerde kullanılan gözlükler dairesel pasif polarize gözlükler midir?

yani real d sinemalarda hiç deneyen oldu mu?

LG harika bir adım atmış, helal olsun, bütün 3d ürünler pasif polarize sisteme geçecektir, diye düşünüyorum...

bir de projeksiyon cihazı var; bu linkte... buda polarize gözlükler ile çalışıyor...

• Valla dostum dairesel pasif polarize gozluk nedir bilmiyorum dogrusu. Zaten yaziyi yazarken ozellikle sadece sarjli-sarjsiz diye ayirdim. Cunku gozlukler arasinda benim anladigim tek fark bu :))
  • Dün ilk defa Cinema 3D test etme fırsatım oldu. Daha önce şarjlı gözlüklü Panasonic, LG, Samsung ve Sony nin çeşitli boyutlardaki farklı modellerini elektro marketlere gittikçe denemiştim. İçlerinde en iyi 3D performansı veren Panasonic de dahil olmak üzere pek tatmin olmamıştım. Çünkü 3D görüntü dışa doğru değil içe doğru oluşuyordu. (Bu yüzden 3D sevdasından vazgeçip yaklaşık 1 ay kadar önce 60" LG Plazma aldım)

Ancak bugün denediğim LG nin 42 ebatlı (modeline dikkat etmedim) LW serisi Cinema 3D ekranı başka birşeydi. Resmen bazı sahneler burnumun önüne kadar geldi. Yaklaşık 5 dakika başından kalkamadım. 2999 TL fiyatı vardı. (Test etme imkanı olmadığı için SD ve HD performansı için bir şey söyleyemeyeceğim.) Eğer tv yi yeni değiştirmemiş olsaydım kesinlikle bu ekranı ciddi olarak düşünürdüm.

Alacak arkadaşlara tavsiyem kesinlikle bütçeleri doğrultusunda en büyük ekranı alsınlar. En büyük ekran olarak 55" mevcutmuş. Plazma olayını sordum, yansımadan dolayı Plazmalarda Cinema 3D olayı olmayacakmış. (Eleman sallamışta olabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersinkilci -- 5 Haziran 2011; 9:53:03 >

• Bugün ümraniye mediamarkt ta 42LW5500 modeline göz attım. 3D bir oyun demosu ve LG nin çayırlı çimenli 3D videosu vardı. Gözlük taktıktan sonra ekrandaki parlaklığın aktiveshutter gözlüklere nazaran daha az azaldığını gördüm. Ancak ekrandaki görüntüde gölgelenmeler gözüme çok battı ( Çıplak gözle 3D yayına baktığımızda gördüğümüz görüntüdeki gibi bir gölgelenme ) özellikle hareketli sahnelerde dahada rahatsız edici bir hal aldı. Mağazanın yoğunluğundan ancak 1-2 dk bakabildim. İlk izlenim itibariyle beni tatmin etmedi.

Açıkçası şu haliyle beğenmesemde ileride iyi olmasını temenni ederim. Mağaza elemanının diğer elemanlara yüksek sesle ''Hele LW9500 model gelsin Nano Full Led 3D ortalığı kasıp kavuracak'' demesi dikkatimi çekti.
  • Mağazada izlerken TV'nin merkezine göre aşağıdan bakmanız gerekiyor, TV tam ortasına göre yukarıdan bakarsanız o şekilde bozuk görünür her 3D TVde.

RealD sinemalardaki gözlüklerin aynısı işte FPR, teknoloji aynı. İki görüntü üretilip biri sol lense diğeri sağ lense veriliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinkilci

Dün ilk defa Cinema 3D test etme fırsatım oldu. Daha önce şarjlı gözlüklü Panasonic, LG, Samsung ve Sony nin çeşitli boyutlardaki farklı modellerini elektro marketlere gittikçe denemiştim. İçlerinde en iyi 3D performansı veren Panasonic de dahil olmak üzere pek tatmin olmamıştım. Çünkü 3D görüntü dışa doğru değil içe doğru oluşuyordu. (Bu yüzden 3D sevdasından vazgeçip yaklaşık 1 ay kadar önce 60" LG Plazma aldım)

Ancak bugün denediğim LG nin 42 ebatlı (modeline dikkat etmedim) LW serisi Cinema 3D ekranı başka birşeydi. Resmen bazı sahneler burnumun önüne kadar geldi. Yaklaşık 5 dakika başından kalkamadım. 2999 TL fiyatı vardı. (Test etme imkanı olmadığı için SD ve HD performansı için bir şey söyleyemeyeceğim.) Eğer tv yi yeni değiştirmemiş olsaydım kesinlikle bu ekranı ciddi olarak düşünürdüm.

Alacak arkadaşlara tavsiyem kesinlikle bütçeleri doğrultusunda en büyük ekranı alsınlar. En büyük ekran olarak 55" mevcutmuş. Plazma olayını sordum, yansımadan dolayı Plazmalarda Cinema 3D olayı olmayacakmış. (Eleman sallamışta olabilir)

siz muhtemelen, 2D olarak çekilen ve sonrasında program ile 3D yapılan bir demo izlemiş olmalısınız
    içe doğru 3d ya bu tür fimlerde ya da 2D görüntüyü tv ile 3D ye çevirince olur. yoksa, SHARKS, Grand Canyon ya da piranha filmlerinde (ya da diğer 3D filmlerin tümünde, avatar, Alice in wonderland vs), film efektleri dışarı çıkar. SHARKS ta köpekbalığı, denizanaları odada dolaşır durur.

• quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Mağazada izlerken TV'nin merkezine göre aşağıdan bakmanız gerekiyor, TV tam ortasına göre yukarıdan bakarsanız o şekilde bozuk görünür her 3D TVde.

RealD sinemalardaki gözlüklerin aynısı işte FPR, teknoloji aynı. İki görüntü üretilip biri sol lense diğeri sağ lense veriliyor.

Bunu bilmiyordum. Olabildiğince eğilip aynı seviyeye gelmiştim halbuki, birdahakine daha dikkatli olurum. Ayrıca bu durumu mağaza elemanları bilmiyor demekki yere yakın konumlandırmışlar TVyi.
  • Mağazadaki elemanlar hiçbir şey bilmiyor desem yeridir maalesef. Ayrıca 3D görüntülerde TruMotion özelliği de açık olması gerekiyor mutlaka. Kutudan çıkardıkları gibi teşhire açtılarsa bu ayar kapalı geliyor, diğer çoğu ayar da 50/100 seviyesinde geliyor. Bunlara dikkat edin mutlaka TV bakmaya çıkarken
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinkilci

Dün ilk defa Cinema 3D test etme fırsatım oldu. Daha önce şarjlı gözlüklü Panasonic, LG, Samsung ve Sony nin çeşitli boyutlardaki farklı modellerini elektro marketlere gittikçe denemiştim. İçlerinde en iyi 3D performansı veren Panasonic de dahil olmak üzere pek tatmin olmamıştım. Çünkü 3D görüntü dışa doğru değil içe doğru oluşuyordu. (Bu yüzden 3D sevdasından vazgeçip yaklaşık 1 ay kadar önce 60" LG Plazma aldım)

yayınlanan 3d görüntüye göre değişir.... aynı videoyu samsungda yada sonyde oynat ondada içerde değil dışarda oynar ...

3d nin içeriğine bağlı olan bişey ..

örneğin şuan hden'de oynayan nba maçı 3d bunu sen lgde yada sony de oynatsanda görüntü içerde oluşur... ama bazı özel sahneler özellikle animasyon tarzı 3d videolarda görüntü bazen tvnin dışına çıkıyor ...

• merhabalar

argeniz için çok memnun oldum sizin gibi bilgili çok az şu zamanda 3d konusunda benim sorunum şudur.

americadan gelirken yanımda bir samsung c9000 getirdim.

ancak bildiğiniz gibi ntsc ve yanındada 2 adet pilli gözlüğü var ancak ben hiç bir şekilde 3d sini kullanamadım.

randımanlı olarak kullanmak için ne yapmam gerek acaba

3d filmde ntsc olması fark ediyor mu acaba usb den mkv destekliyor.

tv yi 3d moduna aldığımda 3 seçenek çıkıyor

1. seçenek 2d+3d
    2. seçenek yan yana adam
    3. seçenek üst üste adam veriyor ben 1. seçiyorum.

avatar seyrettim ancak 3d olmadı ayrıca sizin tavseyinizi bu gün araştırırken half sbs şimdi onu indiriyorum.

yardımlarınızı bekliyorum
  • Half-SBS indirip USB den bağlanıyorsunuz. Sonra 3D modundan yanyana görüleni seçtiğiniz zaman çalışması gerekir. Bende LG var ama her TVde hemen hemen bu şekildedir sanıyorum.
  • HDen'deki 3D spor yayınları sadece SG gözlükler için değil miydi arkadaşlar? Kaan Kural SG gözlükle izliyordu.
  • Karasal yayın izlemiyorum ancak SG gözlükler için olan yayın SBS yayındır ve FPR gözlük teknolojisi ile de uyumludur. Yani Kaan'ın izlediği TV yerine Cinema 3D TV serisinden bir TV koysalar ve FPR gözlükle izleseler yine izleyebilirlerdi.
  • Hmmmm tamamen 3D TV'nin desteklediği gözlük tipiyle alakalı yani. Yazılanlara bakarsak sabaha karşı yayınlanan bir spor karşılaşmasını SG gözlüklerle izlemek göz sağlıkları açısından pek hayırlı olmamış galiba. :)
  • Evet öyle. SBS ve TAB (buda boyuna ikiye ayrılmış ekran, pek 3D yayın, film olmaz böyle ama) SG ve FPR gözlük kullanan 3D TV ler tarafından desteklenen 3D formatlarıdır. Kırmızı / mavi gözlükle izlenmez ama tabii ki.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.