Şimdi Ara

ACEMİLİĞİMİ BAĞIŞLAYIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle böyle bir forum açtığınız için herkese teşekkür ederim.
    Belki sizlere çok acemice gelecek fakat benim çok merak ettiğim bir soruyu sormak istiyorum.
    64 mb rami olan bir makineye 128 mb ekran kartı takılabilir mi?
    Bir de şunu merak ediyorum. diyelim ki makine Pentium 200 MMX 200 mhz. 200 mhz makineye 200 mhz kullanan ekran kartı takılabilir mi.
    sorularıma cevap verirseniz beni çok mutlu edersiniz.
    Herkese teşekkürler
    saygılarımla

• ankartın özelliklerini yazabilseydin daha iyi olurdu ama mmx 200 işlemci üzerinde olan bir ankarat deteklemez
  • kıymetli kardeşim o anakarta bahsettiğin ekran kartını takamazsın....

çalışma gerilimi kesinlikle uymaz...slot da dahi problem yaşarsın....

yani yeni nesil kartların çalışma gerilimi ile sendeki mmx board daki agp slot çalışma gerilimi tamamen farklıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neyzena -- 4 Nisan 2005, 17:50:35 >
  • öncelikle ilginize teşekkürler.
    ben sadece bir örnek verdim. P4 ASUS BİR ANAKART TA OLABİLİR BU. Burada öğrenmek istediğim ekran kartı, ses kartı vs. donanımların makinenin asıl remini kullanıp kullanmadıkları. veya ne kadarını kullandıkları.
    mhz konusunda da aynı şeyi merak ediyorum. Diyelim ki P4 3.6 mhz işlemciniz var. Ekran kartınız 450 mhz, ses kartınız 400 mhz, vs donanımlarınız topladınız 4.6 mhz olabilir mi veya en fazla kaç mhz olabilir.
    bilmem anlatabildim mi.
  • arkadaşım,

donanımlarında board üzerinden veya haricen kullandıkları çalışma gerilimleri farklı farklı olabilir...

özellikle ekran kartlarında bu çok görülür...bu yüzden şekli bir yere uysa bile tak diye onu oraya takamayız...slotu uysa bile çalışma gerilimi farklı bir işlemciyi her boarda takabiliyormuyuz?

takamıyoruz tabiiki...bunun gibi bakın olaya...
  • Ben merak ettiğim konuyu tam olarak anlatamadım galiba ama neticeye geleyim.
    Award ana kartımda 3 tane boş PCI slotu var ve ben ekran kartımı en az 64mb veya 32 mb yapmak istiyorum. Makinemin RAM i 64 mb. bu olur mu olmaz mı olursa hangi ekran kartını almalıyım. Ayrıca makineme USB kart takmak istiyorum. PCI slotlarından birine Flexy hem firewire hem USB combo kartı takabilirmiyim.
    Çok teşekkürler
  • piyasada alınabilecek seviyede ATİnin 128 mb PCI ekrankartları var ,yani 128 mb a kadar her türlü PCI ekrankartını takabilirsin sorun olmaz

ikinci olarak evet usb firewire PCI kartıda takabilirsin yine bir sorun olmaz

üçüncü olarak 64 mb ramini kesinlikle yükseltmen lazım ,yoksa ekrankartını istediğin kadar artırsanda bir faydasını göremezsin

ayrıca award bios modelidir ,anakart değil , zannedersem senin anakart mmx türü anakart ,eğer öyleyse o anakartların çogunda zaten usb çıkış var ,tam marka model söylersen daha iyi olur

son olarak ,eğer o anakarta o kadar masraf edecegine , sistemini yenilesen daha ucuza gelir, çünkü gerek PCI ekrankartları gerekse usb kartları pahalı kartlardır ,yani yeni anakart alman daha mantıklı

sistemini ve yapmak istediğin işi söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik hakkında sorularım
    11 ay önce açıldı
    Nasılsınız arkadaşlar
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım ben senin soruna şöyle cevap vereyim,
    anakart üzerine taktığın ekran kartı bilgisayarın reminden yemez, kendi remini kullanır, eğer ekran kartı tümleşik olursa yani onbord olursa o zaman kendi remi olmadığı için bilgisayarın remini kullanır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.