Şimdi Ara

Acemiyim Kafayı Yiyeceğim Yardımcı Olun (YARIS ALINDI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
2
Favori
2.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Madem +1 geldi Vista'ya da bir kez daha alıcı gözüyle bakayım hocam sağolun tavsiyeniz için
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre.altan

Madem +1 geldi Vista'ya da bir kez daha alıcı gözüyle bakayım hocam sağolun tavsiyeniz için

motoruna bakmanıza gerek yok zaten yıllardır bildiğimiz multijet. tipine içine bakın parasına göre ederine falan-

zaten o paralara 2011-2012 araba imkansız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyasa pek yok ama tam acemi arabası, fiyatıda çok uygun

• codemaster42 kullanıcısına yanıt
    O fiyata temizse ve yeni kasaysa iyi almış hocam ben bulamadım 30 bine İzmir'de.
  • Bence sizde eşinizde acemi olduğunuz için nispeten güvenli bi araç almanızda fayda var.

Ben size ilk kasa Volvo S40 öneriyorum.

• Ben de bir ara 25 civarına araba bakıyordum punto dışında hiç bakmamıştım açıkçası. Bence fiesta ve cliodan daha iyi kasası.fiat olması önemli değildi benim için pek takıntım yoktur benim. 1.3 dizellerin çekişi güzel ben o yüzden benzinli hiç bakmadım ama 1.4 77hp motorları var çevremde kullanan var lpg ile. Ucuza gezersiniz onunla da .grande 2006 da çıkan evo ise 2010 da çıkan kasa yanlış hatırlamıyorsam ama evo çıktıktan sonra da grande satıldı yanıltmasın sizi.evoların benzinlilerini bulabilirsiniz bence 30 bin lira bütçeyle şıkbir kasa lpg ile de uygun yakıta sahip bir aracınız olur .çok gezmiyorsanız benzinde de kullanırsınız insanlar 7 civarı yaktığını söylüyordu. Active en boş modeli genelde active almış herkes 2. Elde en çok olan o. Dynamic ve emotion donanım seviyeleri var grande için evoda isimleri biraz daha değişikti tam hatırlayamadım.evoyu boşalmazsanız orta konsolu da güzel bence çok güzel birseçim olur size.otomatikleri hakkında bir bilgim yok hiç araştırmamıştım manuel sevdiğimden yazmadım o yüzden Siz bütçenize uygun olanı, hangisini temiz bulursanız onu alın bence

• Merhabalar, eğer para bulup buluştururuz derseniz sıfır araba öneririm. Sıfır km ibiza 1.0 39bin liraydı en son. Belki sene sonuna doğru indirimle falan daha ucuza kapatabilirsiniz. Bu önerim 30bin civarlarına Corsa dediğiniz için söyledim.

Yok bunu yapamam derseniz ikinci el olarak bu arabayı önerebilirim; fakat otomatik vites değil. Resimlerde gözüme hoş geldi. Sizin gibi yeni evli mütevazi bir çifte iyi gidebilir.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-ilk-gelen-alir-skoda-fabia-2011-sifir-sorun-bakmadan-gecme-325148421/detay

Evimizde daha önceden Citröen ve Peugeot marka araçlar geldi. Hiçbir sorun yaşamadık. Sürücü kursunda bu araçtan günlerce kullanmıştım. Aşırı keyif aldığım her yere giren bir araçtı.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2008-peugeot-207-1.4-hdi-pluskazasiz-plusorjinal-plus29.500-tl-330042559/detay

İyi bir ekspertiz yapıldıktan sonra alınabilir. Fakat alacaksanız uzun süre binin ki anlamı olsun. İkinci elde zor satılır.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sahibinden-temiz-mazda-3-328309412/detay

Alıp, uzun süre binecekseniz bence ikinci el değerini çok takmayın. Verdiğiniz paranın tadını çıkarın. Suzuki ve Nissan düşünülmeli bence. Olmadı bütçeler uyduğu zaman bu aracı eşinize bırakıp kendinize başka bir şey alırsınız.

• Yakıt önemli değilse 2000-2005arası focus mkI bakabilirsiniz güzel araçtır kendimizde var 77.000kmde hiç sorun çıkarmadı

• kartalus kullanıcısına yanıt
    Hocam güvenli araç tavsiyeniz mantıklı tabi ki de, Volvo S40 sedan, benim baktığım fiyat aralığında km'si yüksek, 1.8 motor ve muhtemelen bakımı da pahalı bir araçtır. Yani bize gitmez o, ağır abi arabası sanki
  • Yaklasik ayni durumlardan bende geçtim.
    1.3 cdti corsa
    1.5 dci clio 3
    1.3 multijet punto

Bu 3 araç ilk araba olmaya uygun. Acemilik iyi atilir. Mutlaka dizel tavsiye ediyorum stop ettirtmek istesende zor ediyor.
    Donanima fazla takilmani tavsiye etmem.

• üşenmeden sonuna kadar okudum ilk aracımı alırken bende bu şekilde kafayı sıyırma derecesine gelmiştim:)

limitlerinizi biraz aşabilirseniz jazz sizi üzmez aşamazsanız hb focus bakın derim eskidir ama sağlam ve rahattır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arfcmr -- 17 Ağustos 2016; 16:51:32 >

• Çok çok acil, o arkadaşınızdan araba tavsiyesi almayi bırakın. Elinizde zaten sınırlı bütçe var, paranızı çarçur etmek üzeresiniz. Sanayideki ustanın demesi ile arac hiç alınmaz. Size etrafındaki adamların araçlarından birini kakalar. 3
    Derhal arkadaştan tavsiye almayi bırakın lütfen. Kaziklanmak üzeresiniz, net.

• renault laguna'ya bakın isterseniz

Bu arada arabanın kmsine pek kafayı takmayın. İsterse 1 milyon km olsun eğer alacağınız arabanın tam bakımı yapılmışsa km'nin fazlalığının önemi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 17 Ağustos 2016; 17:02:44 >
  • Corsa c 1.3 cdti 70hp 170nm baktınız mı?

• Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim hocam, tavsiyeniz için. Sıfır araba şu anda pek düşünmüyorum açıkçası. Belki ileride acemiliği üstümden atarsam olabilir. Attığınız ilanlarla ilgili de, ben genelde İzmir içindeki ilanlara bakmaya çalışıyorum. Malum tek başıma şehir dışından araba getirmeye cesaret edemem, bir bileni de alıp götürmek sıkıntı herkesin işi gücü var.

Marka model olarak da Fabia'ları zaten araştırıyorum, dediğim gibi o bütçeye İzmir'de henüz temiz bir Fabia bulamadım.

Citröen grubu ile ilgili bir arkadaş daha özelden yazmış ve bir sorunu olmadığını söylemiş. Eğer hakikaten öyleyse Citröen C3 ve Peugeot'lar hoşuma gidiyor. Almayı düşünebilirim.

Attığınız Mazda ise sedan, biz öncelikle HB bir araç bakıyoruz.

Suzuki ve Nissan hala aklımda var. Temiz bir Suzuki Swift veya Micra Tekna bulursam alabilirim.

Değerli tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Bence sizde eşinizde acemi olduğunuz için nispeten güvenli bi araç almanızda fayda var.

Ben size ilk kasa Volvo S40 öneriyorum.

Hocam pek acemiye gidecek bir araç sayılmaz s40 güvenlik vesaire gayet iyi parasına göre ama parça fiyatları özellikle kaporta pahalı. İç aksam (motor yürüyen vb) normal de olsa mesela farlar panjur kaput ve tamponda oluşacak ufak bir hasar bile kayda değer masraf yapar. O yönü sıkıntılı.

• elegantt E kullanıcısına yanıt
    Hocam Punto seçeneklerim arasında var, markayı pek sorun etmem. Fakat Punto sınıfına göre biraz büyük bir araç, eşim için uygun olur mu emin değilim. Sanırım güzel bir ilan bulduktan sonra kendi gözlerimizle gidip görsek iyi olur.
  • Fascism kullanıcısına yanıt
    Bu 3 modelden en beğendiğim Corsa, bakalım uygun bir araç denk gelecek mi. Teşekkürler tavsiyeniz için
  • Hocam bundan 3ay önce eşime tam otomatik kazasız boyasız polo 98 model kilimalı araç aldım. lastikleri felan sıfır ağır bakımları trigeri hepsi yeni yapılmış 135 binde.
    Aracı 17,500e aldım.
    Bence ilk araç için 25-30lara çıkmanıza gerek yok.
    Mesela eşim bugün tamponu vurmuş 150-200 tllik masrafı var hiç üzülmedim.Zaten acemiliğini atacak o araçta.

Bence 20binin üstüne çıkmadan eli ayağı düzgün polo alın.Gerçi izmirdeki araç sayısı ile istanbuldaki bir değil.

İstanbuldaki ilanları kovalayın galeriden değilde sahibinden olan ilanlara bakın.Ben aracı 2-3 ay sonra değişmeyi düşünüyorum.
    Dün eşimin komşusu 19 verim aracı bana ver demiş oda yeni öğrenecek :) Elden çıkması kolay araç. Hemde tam otomatik olunca trafikde v.s. kolay öğreniliyor.

Benim naçizane tavsiyem budur.Düşük bütçeli sağlam motorlu ve şanzumanlı araçlara bakın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.