< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
En az iki kere mola verin. Uyuyun molada.
Gözleriniz ağırlaşır, ileride durur uyurum diye yola devam etmeyin sakın. Uyuduğunun farkına bile varmıyor insan! Ben uyandıktan sonra fark ettim uyuduğumu, tırın altına doğru yandan yandan giriyordum tır kornası ile uyandım. Uykusuz kullanmayın. |
cikma
|
1 aylık şoförsünüz, tecrübeniz çok çok az ve aracı henüz tanımıyorsunuz kayma vb. durumlarda araç nasıl tepki verecek bilmiyorsunuz(başınıza gelmediğini varsayıyorum). Şehir içinde yapılan hatalar aşırı bir sürat olmadığı sürece maddi hasarla atlatılır ancak, maalesef uzun yolda böyle değil. Zorunlu bir yolculuk değilse yola çıkmanızı tavsiye etmem ama mecbur gitmem lazım diyorsanız yukarıda arkadaşlar zaten yazmış uykunuzu alın, en az 4 kez mola verin.
|
Kızınız için oto koltuğu ayarlamadan çıkmayın.
Düzeltme: Uzun yolda araç kullanmak daha kolay ancak daha tehlikelidir. 1 ay çok kısa bir süre. Biraz daha tecrübe kazanmadan çıkmayım derim. |
uzun yola çıkmadan önce yapman gereken öncelikle iyice dinlenmek. yolda elbette mola vermelisin . yol bitmez uzar ama önemli olan sağ salim varmak.
--yola çıkmadan önce sağlam uyku çek işe gitmiceksen mümkünse erken yat iyice uyu. --- aracın lastiklerini içten dıştan kontrol et yarık yırtık varmı havaları tammı. silecek suyu motor suyu . fren lambaların farların hepsi aktifmi kontrol et yanıp yanmadığını. --- yolda mutlaka mola ver -- yanına muz al elma al kahve veyahut asitli içecek al ve meyveleri kenara çektiğinde atıştır sürerken riske girme. boğazına falan kaçabilir ani hareketlerde --- yolda kliman çalışasada sık sık 2 cam aç içeriyi havalandır hem uykunu açar hem havayı tazeler. --- güzel bir mp3 listesi hazırla slow parçalar baygın baygın müzikler olmasın ---rahat giyin popon koltuga yapışak .terleyince yada üşüdüğünde seyir halindeyken üstündekini çıkarmayla yada birşey giymekle ugraşma.. ---yol çok boş olunca aracın hızlandığını farketmiyosun gözün alışıyor sana normal geliyor ancak normal olmadığını unutma ve hızını koru 110 nu geçmemeye çalış 90 idealdir --- yol üstünde heryerde yemek yeme mideyi bozarsın bilindik yerleri tercih et --- acemisin gece çıkmamaya gayret göster.mümkünse erken saatte çık |
Öncelikle 120yi pek geçmemeye çalışın. Zaten çok çok hızlı gitmediğiniz sürece zamandan öyle dişe değer bir kazancınız olmuyor. Hızlı gideceğim derken daha diken üstünde olduğunuzdan daha çok yoruluyorsunuz bir de.
Mutlaka yol boş da olsa sinyal vererek sollamalara çıkın ve dönüş yapın. Yorgunlukla birlikte kör noktada kalan araçlar olabiliyor. Maksimum 350 kmde bir mola verin. Güzerhahı bilmiyorum ama iyi tesisler dışında opetler uzun yolda dinlenmek için durduğum yerlerdir. Diğer benzinliklere göre bariz temiz oluyor. |
Acemi iseniz çıkmayın..
Hem aileniz hemde trafiği tehlikeye atmayın. Ucak bileti alın ve urfada araç kiralarsınız araç çok lazımsa. |
Otobandan gidecekseniz tünel giriş ve çıkışlarında, viyadüklerde direksiyonu sıkı tutun, araba yan rüzgardan dolayı şerit değiştirmesin.
Hava sıcak olursa klima açsanız bile uyku hali olur. Sağa çekin, arabanın etrafında iki tur atın, zıplayın biraz kan akışı olsun. |
duruma göre en az 2 hatta 3 mola ver ben 500-550km'den sonra boyun felci geçiriyorum. rahatsız olduğun an en yakın tesise gir. sabah erken saatlerde çıkmaya çalışın akşama az bir yol kalsın.
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat.ç. -- 23 Mart 2020; 2:32:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|