Şimdi Ara

ACER 23.6' GN245HQBMID 3D LED MONİTÖR Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
490
Cevap
0
Favori
14.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: osman kurt 1984

cevapların için gerçekten çok teşekkür ederim. Kocaelide oturduğum için izmitteki vatancomputeri aradım 1 adet var 958 tl dediler.Kutusu hiç açılmamış ayırtalımmı dediler bende evet dedim. Ürünü almadan önce sormak istediklerim var:

1-ürünü orada açıp test etmeme izin verirlermi? sen vatandan aldığın için soruyorum.

2-Cızırtı problemi, renk problemi, yada ölü piksel olayını test edebilirmiyim orada?

3-Beni özellikle 120 hz olması cezbediyor, oyun ve filmlerde monitörün donanımından faydalanarak ve ekran kartını diğer monitörlerdeki gibi aynı miktarda zorlayarak, real 100 hz tvlerdeki gibi akıcı görüntü elde edebiliceksem çok iyi. 1920*1080*120hz, 1920*1080*60hz bu hızlarda ekran kartı aynı miktardamı yoruluyor?

4-120 hz olması beni böylesine cezbederken, kullanıcıların 120hzde özellikle siyah ve koyu renk tonlarında rahatsız edici cızırtı yorumları beni korkutuyor, birde bunu herkez yaşamamış, acaba diyorum onlar hdmi ilemi bağlantı yapıyor, ben dual dvi ile bağlantı yapıcam. şuan led tvyi hdmi ile kullanıyorum, tv'de renk olayı muhteşem ama akıcılık istiyorum birde yanında 3d olmasıda güzel tabiki. renk olarak tatmin edicimi bu monitör?

5-Lg için parlak demişsin, ben 32" tvyi monitör mesafesinde kullanıyorum , parlaklık ayarı başkalarını rahatsız etsede bana nomral geliyor, lg için parlak derken acerin normal 120 hz kullanım koşullarında karanlık olduğunumu düşünmeliyim? yoksa sadece 3d içinmi söyledin bunu?

6-lg 3d monitörü kullananların oyunlarda 3d elde etmek için hep program ayarlarıyla uğraştığını okudum forumda, her oyun farklı ayarlarla uğraşıyorlar, nvdia 3d vision kullandığımda bunu elle ayarlıyorum sanırım? Ve de onların uğraşıp elde ettiği o ayarlar nvision gibi olmuyordur herhalde,

7-ben tüm oyunları bf3 te dahil max çözünürlük ve ayarda oynanabilir bir şekilde oynuyorum, 1920*1080=2Mp, 1280*720=0,92mp olduğu için 720p yaptığımda çok iyi bir fps değeri yakalıyorum, sadece çözünürlüğü azaltarak, ama full hd ekrana yakıştıramadığım için en fazla bir iki bölüm oynayıp tekrar 1080p ye geçiyorum. görüyorumki grafik benim için daha önemli. oyunları sırf grafikleri için oynuyorum. ama 3d'de eğlenceli olması için sanırım düşük ayarlarda oynamak zorunda kalıcam, bunuda çözünürlükten fedakarlık yaparak halledicem malesef. yada mediumla low arası bir grafikle aa açık olmadan 1080p de oynicam. AA nın 3d de bir getirisi var mı? kapalı olunca eksikliği hissediliyormu?

ilgilendiğin için şimdiden çok teşekkür ederim.

1- evet vatandayken ölü piksel testi yapabilirsin
    ayrıca kapalı kutu dediklerine kesinlikle inanma ben iki tane değişmek zorunda kaldım ikisi de açılmış ve sonra bantlanmış kutuydu
    KESİNLİKLE ÖLÜ PİKSEL TESTİ YAP AMA GÖZLERİNle iyice kontrol et
    çünkü orada göremediğim ölü piksekli evde görmüş ve değişmek zorunda kalmıştım
    ayrıca 15 gün içinde iyice test et kontrol et
    15 gün sonra iade hakkın kalmıyor
    sadece garanti ile uğraşırsın

2-Test edebilirsin.

3- 120Hz olması ekran kartına yük bindirmez ama örneğin video veya oyun 120 fps performansında çalışsa ozaman 120Hz ile birebir akıcılık yakalarsın
    ama zaten 60fps oyun veya video performansı olduktan sonra 120Hz her türlü boşlukları dolduracaktır.

4- 3d yi hdmi ile çalıştırmak saçma olacağı için cızırtı olayı tamamen şansına kalmış
    renk konusunda iyi sayılır ben memnunum.

5-acer parlak değil demek istemedim, hatta yeterince parlak Parlaklık 300 cd/m²
    ama lg'nin fazlasıyla parlak olması gözlüğün karanlık etkisini azaltıyor
    120Hz de acer acayip parlak diyebilirim.

6- Nvidia 3d vision tridef iz3d gibi programlara göre oyunlarda çok daha iyi.
    mesela skyrim tridef ile dx9 olarak çalışıyor ama nvidia 3d vision ile dx11 olarak...

7- bf3 dışında çoğu oyunu max ayarlarda 3d oynarsın sorun etme

• cevapların bana kafi geldi çok teşekkür ederim, umarım sağlam bir monitöre denk gelirim.
  • Acer gayet iyi,bende tavsiye ederim..
  • 120Hz iken parlaklığı ayarlıyamıyorum
    parlaklık 100 olarak sabitleniyor
    sizde de böyle bir durum var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 3 Mayıs 2012; 12:34:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

120Hz iken parlaklığı ayarlıyamıyorum

Evde değilim dostum pazartesi günü denerim..ortadaki dvi girişine takıp tekrar dene belki olabilir..
  • zaten dvi takılı
  • evet parlaklık %100 den aşağı inmiyor, bu arada monitörü vatan computerden bugün aldım. 32" samsung led tv ile karşılaştıramayacağım kadar düşük bir cihazmış :(( ne yazıkki, renk olarak samsung süper, çok canlı monitöre göre, üstelik 120 hz in nimetlerinden de bir türlü faydalanamadım, led tvdeki 1080p 60 hz den hiç bir farkı yok. 3d gözlükte başımı ağrıttı, napıcam şimdi ben 958 tl peşin bayıldım, götürüp paramı geri alma yada başka bir monitör alma ihtimalim varmıdır? arızasımı çıkması lazım illa?
  • ayrıca bu monitörde gördüğünüz mavi mavi değil, led tv hdmi bağlntıdan aldığım renklerle karşılaştırıyorumda çok büyük fark var, acaba dvi dan bağlanıyorum diyemi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zhee

quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

quote:

Orijinalden alıntı: zhee

Merhaba forum halkı bende yeni bir monitör alma evresinde olduğum için bu monitörleri kullanan svstrgmr ve iArdas nickli arkadaşlara danıştım ve düşündüğüm gibi 120Hz olupta 3D'si olmayan bir monitör olmayacağını söylediler ve bende böyle düşünüyordum ve Acer GN245HQ ufak ayar ile renklerin mükemmel olduğunu söylediler ayrıca Vision 1 ile 2 arasında çokta büyük bir fark olmadığını duydum ve ayrıca Vision 2 diye 1500 TL para ödeyemem bir monitöre ayrıca şöylede bir indirim var bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
    http://www.****.com/pinfo.asp?pid=133233

Yalnız bu monitör nvidia vision uyumlu değil..

Yani iş görmez diyorsunuz hocam öyle mi ?

3d senin için okadar önemli değil ise sırf 120Hz diye bukadar para vermen biraz anlamsız olur
    amacını net bir şekilde belirleyip öylece hedef saptamalısın
    eğer 3d senin için önemliyse bu monitörü kesinlikle tavsiye ederim
    yoksa piyasada kaliteli birsürü monitör var daha ucuza

ben renklerden memnunum renk profilinde sorun olabilir
    eğer beğenmediysen iade hakkın var ama sana para değil de 1 yıl geçerli iade kuponu veriyorlar
    daha önce de dediğimiz gibi asıl amaç 3d değilse pahalı bir monitör

• iade kuponu ne işe yarıyor ki?
  • quote:

ayrıca bu monitörde gördüğünüz mavi mavi değil, led tv hdmi bağlntıdan aldığım renklerle karşılaştırıyorumda çok büyük fark var, acaba dvi dan bağlanıyorum diyemi.

Ortadaki dvi girişine tak dostum..Benimki diger dvi girişinde berbattı renk tonları aynen dediğin gibiydi..
    Sonra acerin kendi driverini kur..Sonra acer manager display managementi kur..
    Orada kontrastı %60 yap,color kısmındaki color temperature kısmını 6500k yap tabi bunları yaptıktan sonra profil oluşturup kaydet..
    sonra nvidia ekran kartın varsa nvidia control panele girip digital vibrance diye biryer var renklerle ilgili bölümde onu %60lara getir..
    Tüm renkler kendine geliyor..
  • quote:

Suan denedim bende parlaklık 100den 0a kadar iniyor hiç bir problem yok..
  • quote:

iade kuponu ne işe yarıyor ki?

958-tl lik alışveriş yapabiliyorsun vatandan
  • ben bunun yerine başka bişey alabilirmiyim oradan? bu demek?
  • quote:

quote:

120 Hz ike bende parlaklık sabit kalıyor
    120Hz olduğundan emin misin
  • quote:

quote:

quote:

120 Hz ike bende parlaklık sabit kalıyor
    120Hz olduğundan emin misin

http://www.youtube.com/watch?v=0dciPp4Cz7E&feature=youtu.be

upload yaptım dostum..

• yok bende 60Hz iken parlaklık ayarlanabiliyor ama 120Hz iken olmuyor
  • quote:

yok bende 60Hz iken parlaklık ayarlanabiliyor ama 120Hz iken olmuyor

İlginç..Bende gördüğün gibi sorun yok..diger dvi girişine takıp dene birde..
  • sende çift dvi girişi mi var?
    bende tek dvi girişi var
  • quote:

sende çift dvi girişi mi var?
    bende tek dvi girişi var

http://www.asus.com/Graphics_Cards/NVIDIA_Series/ENGTX560_Ti_DCII2DI1GD5/

şu kart hocam 2 tane var..soldaki girişte renklerden ve performanstan hiç memnun değildim..ortadaki yere takınca renkler falan kendine geldi.120hz akıcılıgı bariz belli etti kendinii.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.