Şimdi Ara

ACER 23.6' GN245HQBMID 3D LED MONİTÖR Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
490
Cevap
0
Favori
14.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pardon ben monitörün çift girişi var zannettim
    şimdi nvidia sürücülerini komple temizleyip tekrar yükleyince düzeldi
    driverlardan kaynaklanıyormuş
  • 1-gözlerim şaşı oldu resmen, derinlik vermeden 3dyi tam anlamıyla hissetmek zor, ama bu seferde şaşılık yapıyor, gözlüğü çıkardıktan sonra gözlerin nesnelere odaklanması gerçekten zorlaşıyor, zamanla alışırmıyım yoksa ağlığım için lg d2342p ilemi değiştirsem acaba.
    2-oyunlardan 1080pde batman arkham cityi denedim %67 derinlik verdim muhteşem oluyor, ayarları medium tuttum ama yinede textureler efektler ve fps çok iyi. karanlık olmasına rağmen iyi çalışılıyor ama göz sağlığı için ne olur bilemiyorum.
    3-youtubede 3d nasıl izlicem bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman kurt 1984

1-gözlerim şaşı oldu resmen, derinlik vermeden 3dyi tam anlamıyla hissetmek zor, ama bu seferde şaşılık yapıyor, gözlüğü çıkardıktan sonra gözlerin nesnelere odaklanması gerçekten zorlaşıyor, zamanla alışırmıyım yoksa ağlığım için lg d2342p ilemi değiştirsem acaba.
    2-oyunlardan 1080pde batman arkham cityi denedim %67 derinlik verdim muhteşem oluyor, ayarları medium tuttum ama yinede textureler efektler ve fps çok iyi. karanlık olmasına rağmen iyi çalışılıyor ama göz sağlığı için ne olur bilemiyorum.
    3-youtubede 3d nasıl izlicem bilen varmı?
    1- alışmaya bağlı mı bilmiyorum ama ben ilk günden beri 3d ye sorunsuz alıştım. eğer alışamayacağını düşünüyorsan bir de lg denersin ama ben lg'den memnun kalmamıştım
    2- ben %100 derinlikle 3d olan tüm oyunları oynuyorum belki göz yapısıyla alakalıdır

• acerda 1080p de 3d çok güzel ve net, lg de 576p 3d kullanmayı kim ister ama gözde büyük nimet daha bu yaşta problem çıksın istemem tabiki. acer ile 3d vision gözlüğü takıp direk 3d kuallnıyorum, ne programla uğraşıyorum nede başka bir ayarla, hemde 120hz 2ms olamasıda iyi, lgde 2d de 60hz bildiğim kadarıyla. oyunlarda ghosting oluyormuydu. 2d performansı oyunlarda max. ayarlarda 30 fps alan bir oyuncu içi tatmin edici olurmu? olaki vazgeçip değiştirmek istesem, memnun kalmadım 3dsi gözümü yordu ben lg modelini alıcam desem sorun çıkarmazlar inş. geri kalanıylada cpuyu değiştirim belki.
  • lg de ghosting sorunu yaşadığımı hatırlamıyorum ama 5ms olması sebebiyle hafif motion blur oluşuyordu
    ama şimdi acer da 120Hz iken 2d oyunlarda hareketli görüntülerde motion blur etkisi pek hissetmiyorum neredeyse CRT monitör gibi akıcı üstelik 2ms

yani lg d2342p 2d kullanacaksan hata edersin çünkü 60Hz 5ms bir monitör
    ikisinin 3d gözlüğünü kıyaslarsak,
    eğer gözünün nvidia 3d vision'a alışamaması sebebi nvidia 3d vision gözlüğündeki her göze 60'ar hz görüntü iletmesi ise LG D2342P'de o sorunu yaşamazsın
    ama yok 3D nin kendisine alışamadıysan LG de de alışamayacaktırsın
    bence LG'yi git bir reyonda incele LG'nin 3d tvleri de lg d2342p monitörle aynı gözlüğü kullandığı için fikir sahibi olabilirsin
    ben beğenmesem de belki sen acer dan daha iyiymiş diyebilirsin...

bu arada renk sorunun hala devam ediyor mu?
    çünkü abarttığın kadar kötü değil renkler
    eğer öyle olsa anında iade ederdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 6 Mayıs 2012; 0:31:23 >

• Arkadaşlar bir bilgi almak istiyorum sizden gelecek bilgiye göre 2 monitörden birini seçeceğim.

1.tercih Acer GN245HQB
    2.tercih LG D2342P-PN

Kullandığım ekran kartı:

PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard.
    2X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required for CrossFireX™ system.
    1X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required.
    Certified power supplies are recommended. Please refer to:http://support.amd.com/us/certified/power-supplies/Pages/listing.aspx
    1024MBMinimum of system memory.
    Installation software requires CD-ROM drive.
    DVD playback requires DVD drive.
    Blu-ray™ / HD DVD playback requires Blu-ray / HD DVD drive.
    For an AMD CrossFireX™ system, a second same AMD Radeon™ graphics card, an AMD CrossFireX™ Ready motherboard and one AMD CrossFireX Bridge Interconnect cable per graphics card (optional) are required.
    500 Watt Power Supply is required.
    600WattPower Supply is recommended for CrossFireX™ System.

Şimdi Acer monitörde bu ekran kartıyla problem yaşamam olasımıdır? Sonuçta ATI ekran kartı. Eğer bir uyumsuzluk söz konusu ise LG ye yöneleceğim.

Yardımlarınız için teşekkürler.

• @tylan

EKRAN KARTIN NVİDİA DEĞİL
    bu yüzden nvidia 3d vision çalıştıramazsın
    ayrıca AMD kartlarda HD3D desteği 5000 veya 6000 serisinden sonra var diye biliyorum
    şu aşamada her iki monitör de işine yaramayabilir 3d için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 6 Mayıs 2012; 19:40:30 >
  • Peki bu monitörler 3D görüntüyü kendileri oluşturmuyor mu? Ekran kartı mı 3D görüntü işleyip monitöre aktarıyor. Forumda ATI ekran kartı ile LG 3D kullanan arkadaşlar vardı yanlış hatırlamıyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylan -- 6 Mayıs 2012; 18:03:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tylan

Peki bu monitörler 3D görüntüyü kendileri oluşturmuyor mu? Ekran kartı mı 3D görüntü işleyip monitöre aktarıyor. Forumda ATI ekran kartı ile LG 3D kullanan arkadaşlar vardı yanlış hatırlamıyorsam.
    3d'yi ekran kartı oluşturmazsa monitör tek başına imkansız görüntü veremez
    ben 5000 serisinden sonra ati nin 3d görüntü desteği verdiğini biliyorum yanlış bilmiyorsam
    diğer türlü 3d görüntü için renkli camlı gözlük kullnaman gerekir ki hiç tavsiye etmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 6 Mayıs 2012; 20:50:23 >
  • 1- 1080p' de pes i denedim muhteşemdi, batmane zaten laf yok. kesinlikle 3 boyut bu çözünürlükte oynanmalı,
    öyleki grafik ayarlarını fps için düşük tutsan bile 3d yinede max. textureli 2d den daha zevkli.
    çünkü nesneleri daha özel ve gerçekçi hale getiriyor. bunu gta 4 de icenhancer eklentisiylede yapılıyor, ve aynı teknolojiyi gözlüksüz yapıyor bu oyunda.. keşke hepsinde olsa.
    tek sorun gözlüğü çıkardıktan sonra odaklanma sorunu yaşıyorum, şaşılık hissi veriyor, hani şaşı gibi bakmaya çalışırsında sonra gözün yorulurda kendine zor gelirsin ya işte böyle bişey,
    bunu karanlık odada deneyince daha kullnışlı oluyor şaşılık hissi daha az oluyor, bu problem lg monitörde olmuyor sanırım, ama 1080pden sonrada 576 p ye geçilmezki.. :(

2- metro 2033 , risen 2, The Walking Dead oyunlarında 3d vision destekli olmasına rağmen dvi bağlıyken oyunu hiç açamadım, ama hd kabloyle 60hz de açabildim, doğal oalrak 3d oynamayadım,
    bu nasıl bir problem anlaymadım gitti, ben bu oyunları full hd 1080p de açabiliyorumda dvi kabloyla niye açamıyorum, formatmı atsam acaba, nvidia 296.10 driver silip bidaha yükledim ama bişey değişmedi.
    eğer böyle oyunları 3d yada 120 hz oynamayacaksam, lg d2342p alırım daha iyi. çünkü ne 120hz nede 3d olmayınca kaldır at bu monitörü...

3- renk olayına gelince dün tv ile monitörü yan yana koydum, hem ayrı hem çift ekran olarak kullandım, yan yanayken fotolarınıda çektim renk farkı görünsün diye, ama bu resmi paylaşsamda o monitörde farkı
    tam olarak görmen için acerin gözünden değilde kendi gözünle bakman gerek :) ama bu renk olayı film ve oyun esnasında arayı baya bi açıyor, normal masaüstünde çok fark yok.
    1080p mkv filmde led tv kesinlike monitörün çok ilerisinde, gözleimle ikisinin ms ve hertz testinide yaptım, çok bir fark yok aralarında. dvi ve hd arasında çok fark yok diye biliyordum bu fark kesinlikle önemsencek kadar fazla bunu acerda hd bağlantıylada farkettim, Split Second Velocity oynunda köprülerin alt kısmındaki sarı renklerdeki canlılığının dvi bağlantıda olmadığını gördüm, oyun için renk ve canlılık kesinlikle önemli. 1080p@60hz ın akıcı olmasıda beni şaşırttı açıkçası.

4- oyunarı 3d oynadıktan sonra gerçekten 2d oynamak isteği gidiyor insandan, ama bu 1080p ise. peki lgde 576p demi gerçekten, çünkü o çözünürlükte bu monitörde deneme için oynamaya çalışıyorum kötü gözüküyor, lg d2342p panelli monitör kullanıcıları böyle bir görüntüyü nasıl beğenir anlamıyorum, mesele gözlüğün kullanışlı olmasımıdır yani?? o görüntüyü monitöre homojen bir şekilde yaysa bile nesneler in kenarları ve kendileri net olmuyor, 3d nin gerçek zevki sadece derinlik değilki, netlikte çok mühim bence, işte bu mesele gözlerimi tehditte etse beni acerda kalmaya mecbur ediyor.

ACER 23.6' GN245HQBMID 3D LED MONİTÖR Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar

• renk farkı baya var ama bence renk profillerinin doğru olduğundan emin ol
    eğer renk profilinde sorun yoksa samsun çok iyi demektir
    çünkü benim eski samsung p2250 monitör acer'dan daha iyi değildi
    LG'den de daha iyi diyebilirim

nvidia 3d vision şu iki teknikten birini kullanıyor ama tam olarak hangisi emin değilim:

eğer bu yöntemi kullanıyorsa çözünürlük 1920x1080/2=1.036.800 dür yani LG ile aynı

LG şu yöntemi kullanıyor:

1920x540 çözünürlüğün upscale hali 1.036.800 dür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 7 Mayıs 2012; 4:07:02 >

• "eğer bu yöntemi kullanıyorsa çözünürlük 1920x1080/2=1.036.800 dür yani LG ile aynı"
    lg ile aynı derken?? sen çözünürlük farkından ötürü terih etmedinmi aceri? eğer acerda aynı piksele düşüyorsa lg ile arasında fark yok demektir. nasıl oluyor bu iş anlaymadım.
  • ayrıca renk profilimde sorun yok. samsungun bu modeli gerçekten iyi. ve ben siyah ile mavi tonları canlı tutöak için özel ayarlar yapıyorum tvde. ama bu acerde mümkün olmuyor. ayrıca çok garip bişey var, bu resimdeki bariz farkı bu monitörde görebiliyorum :))) iyi ama rengi soluk olan monitör bu :)) demekki bu olay daha çok oyun ve filmlerde gerçekleşiyor. yoksa bu resimdeki farkı görememem gerekirdi. aslında kullandığımız paneller renk konusunda iyi zannediyoruz ama değil. iyisini görene kadar eskisi güzelmiş gibi geliyor. eğerki ben 19" philips lcd monitörden acer monitöre geçmiş olsam bu renk farkını farkedemezdim. gerçek renkler oled ekranlarda am onun piyasasının oluşması en az bir iki seneyi bulur. onlar çıkınca emin olun onları almak için can atıcaz.
  • quote:

"eğer bu yöntemi kullanıyorsa çözünürlük 1920x1080/2=1.036.800 dür yani LG ile aynı"
    lg ile aynı derken?? sen çözünürlük farkından ötürü terih etmedinmi aceri? eğer acerda aynı piksele düşüyorsa lg ile arasında fark yok demektir. nasıl oluyor bu iş anlaymadım.

evet çözünürlük farkı sebebiyle LG hoşuma gitmemişti
    yatay çizgiler de çok ciddi şekilde belli oluyordu
    benimkisi sadece bir şüphe
    çözünürlük 1920x1080p 60Hz göründüğü için beni tatmin ediyor
    eğer çözünürlük düşük olsa farkederdik
    diğer yandan renk konusunda soluk demişsin ama benim monitörde soluk görünmüyor
    gayet canlı
    tabiki amoled ile kıyaslanmaz ama senin şikayetçi olduğun solukluk bağlantı hatası olabilir
    yada monitörde sorun olmasın

• aynı kareyi veya benzeri bir görüntüyü fotoğraflayabilirmisin yada fotoğrafladığın varmı hiç? ben panelin renk ayarlarını kurcaladım ama çok bişey değişmedi,
    lg için yatay çizgilerden bahsedilmiş incelemelerde. ayrıca gta 4 için gözlüksüz 3d ayarı resimdeki gibi. ben bu ayarlarda 322 led tvde oynarken zevk alıyordum. daha henüz bunu acer monitörde denemedim. merak ediyorum enb ile bir sorun yaşarmı 3d vision.

• quote:

aynı kareyi veya benzeri bir görüntüyü fotoğraflayabilirmisin yada fotoğrafladığın varmı hiç?

tam olarak ne yapmamı istediğini anlamadım
  • quote:

bence senin renkler hiç normal değil
    aynı durum monitörün sürücüsünü yüklemeden direk taktığım zaman bende de olmuştu
  • ben yüklemiştim zaten. batman yada başka bir oyundan fotoğraf örneği alabilirmisin demek istemiştim.
  • 3d visionun 64 birt ile ilgili bir sıkıntısı olabilirmi? format atıp herşeyi tekrar kurucam dvi 120hz ile oyunlara giremiyorum çünkü.
  • quote:

3d visionun 64 birt ile ilgili bir sıkıntısı olabilirmi? format atıp herşeyi tekrar kurucam dvi 120hz ile oyunlara giremiyorum çünkü.

Benim ki 64bit ultimate hiç sorunum yok 120hz'de.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.