Şimdi Ara

ACER 23.6' GN245HQBMID 3D LED MONİTÖR Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
490
Cevap
0
Favori
14.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rahatsız olmuyorum bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışıyorum
    yanlış anlama

gözdeki şaşılık 3d yakınlık ayarıyla ilgilidir
    ama derinlik %100 olsa da şaşılık olmaz
    sadece odaklanmada zorluk yaşarsın okadar
    aslında göz sağlığı için en iyisi maksimum derinliktir
    çünkü maksimum derinlikte gözler daha paralele bakar
    yani şaşılığın tam zıttı
    ama bu da abartılırsa göz odaklanamayarak yorulabilir
    ben bunu biraz da göz yapısına bağlıyorum
    çünkü ben iki gözümün arasındaki mesafenin standarta göre daha fazla olduğunu ve
    bu yüzden %100 derinlikte rahatlıkla 3d oyun oynayabildiğimi düşünüyorum
    gözün şaşı olması yakınlık ayarının abartılmasıyla alakalıdır ki bence seninki şaşılık değil
    tam tersine odaklanamama sorunu
    aslında %100 derinlikte göz daha az yorulduğu için bence 2d oynamaktan daha az yoruyor gözleri
    2d de gözler monitörün yüzeyine odaklanıyor
    ama %100 3d de ise monitörden daha uzaklara odaklanmaya çalışıyor
    yani senin tezine karşı çıkıyor ve senin sorunun odaklanamamaktan kaynaklandığını düşünüyorum
    aynı şeyi lg d2342p de de yaşarsın

diğer yanda dediğin gibi bazı oyunlarda bazı görüntülerin gölgesi vs 3d olmayabiliyor bu gerçekten gözü allak bullak ediyor
    tridefte çoğu oyunda bu tür sorunlar yok
    mesela gölge sorunu yok çünkü 3d dx9 modda çalışıyor ve hareketli cisimlerde gölge yok...
    lg d2342p kullanmış birisi olarak lg d2342p'nin n3dv'a göre avantajları aklımda kaldığınca kanaatimce şunlar:
    - 3d'de karanlık etkisi olmaması
    - bazılarının gözleri lg d2342p gözlüklerde daha az yorulması
    - bazı oyunları grafik kalitesinden kırparak sorunsuz 3d profilleri oluşturması (mesela diğer yandan tridef ile bf3 oynayamamıştım nvidia daha başarılı)
    - gözlüğünün ucuz ve şarjsız olması

diğer yandan lg d2342p N3DV ile kıyaslanırken titreşimsiz görüntü sunduğu elektromanyetik etkisinin olmadığı gibi iddiaları abartılı ve asılsız buluyorum
    çünkü ben N3DV'da titreşim sorunu yaşamadım ve kızılötesi ışınların elektromanyetik etkisi olduğu bana mantıksız geliyor
    zaten oyunlar için 3d den memnun olsaydım acer almazdım
    METRO2033 oynarken N3DV 3d başarısını g d2342p de yakalayabileceğini zannetmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 11 Mayıs 2012; 14:24:17 >

• cevabın için çok teşekkür ederim, sanırım doğru söylüyorsun, odaklanma problemi yaşıyorum. bunu lg dede yaşıcaksam acerden vazgeçmeye gerek yok ozaman. zaten 120hz büyük nimet. 60hz 5msi tercih edip bide 3dsi gözlüğü kötü olucaksa ben napim lgyi.
    3d visionda karanlık problemi yok, resmen aydınlık bir şekilde oynayabiliyorsun, bunu hem nvidianın panelinden hemde oyunun parlaklık ayarında yapabiliyorum. abi bunu sadece batmande yaptm diğer ounlarda denemedim.

tridefle 3d vision gözlüğü kullanbileceğimi yazmışsın. 3d visionla sıkıntı yaşadığım oyunları tridefle açıp bu gözlüüklerle oynayabilirim ozaman. mesela gta 4 te kamera nikoya yakalşınca gözümü bozuyor, ama bu tridefin gta 4 3d profilinde yok sanırım. bu şekilde sorun yaşadığım oyunlara çözüm üretebiliceksem çok iyi. peki bu gözlüğü tridef il 120hz ayarındamı kullanıcam, yine görüntüleme teknolojisi aynımı. nvdianın 3d programı yüklüyken tridefi yükleyip, hangi oyuna uygunsa onunla açabilicekmiyim. metro 2033'ü nvdia vision progamıyla oynayıp ondan çıkıp gta 4 'ü tridefle açabilicekmiyim. bide film konusunda bilgim yok demişsin. bu gözlüklerle 3d 1080p film izlemedinmi hiç. çok merak ediyorum. 3d bluraymi, yoksa half sbs filmmi bulmam lazım, netten baktım ama bulamadım hangi film şekli olması gerektiği..

• quote:

Orijinalden alıntı: osman kurt 1984

cevabın için çok teşekkür ederim, sanırım doğru söylüyorsun, odaklanma problemi yaşıyorum. bunu lg dede yaşıcaksam acerden vazgeçmeye gerek yok ozaman. zaten 120hz büyük nimet. 60hz 5msi tercih edip bide 3dsi gözlüğü kötü olucaksa ben napim lgyi.
    3d visionda karanlık problemi yok, resmen aydınlık bir şekilde oynayabiliyorsun, bunu hem nvidianın panelinden hemde oyunun parlaklık ayarında yapabiliyorum. abi bunu sadece batmande yaptm diğer ounlarda denemedim.

tridefle 3d vision gözlüğü kullanbileceğimi yazmışsın. 3d visionla sıkıntı yaşadığım oyunları tridefle açıp bu gözlüüklerle oynayabilirim ozaman. mesela gta 4 te kamera nikoya yakalşınca gözümü bozuyor, ama bu tridefin gta 4 3d profilinde yok sanırım. bu şekilde sorun yaşadığım oyunlara çözüm üretebiliceksem çok iyi. peki bu gözlüğü tridef il 120hz ayarındamı kullanıcam, yine görüntüleme teknolojisi aynımı. nvdianın 3d programı yüklüyken tridefi yükleyip, hangi oyuna uygunsa onunla açabilicekmiyim. metro 2033'ü nvdia vision progamıyla oynayıp ondan çıkıp gta 4 'ü tridefle açabilicekmiyim. bide film konusunda bilgim yok demişsin. bu gözlüklerle 3d 1080p film izlemedinmi hiç. çok merak ediyorum. 3d bluraymi, yoksa half sbs filmmi bulmam lazım, netten baktım ama bulamadım hangi film şekli olması gerektiği..

1080P FİLM denedim fena değildi ama karanlık olma sorunu yüzünden tatmin olmadım

gta4 te adam yaklaşınca gözün şaşı oluyorsa yakınlık ayarını sıfıra indirip derinliği %100 yapmayı dene
    tridef ile 120Hz olarak N3DV çalıştırırsın
    ama mesela daha önce dediğim gibi skyrim dx9 olarak çalışır
    tridef programını satın almak zorunda kalacaksın

ACER 23.6' GN245HQBMID 3D LED MONİTÖR Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 11 Mayıs 2012; 14:10:29 >

• DX9 OLMASI ÇOK PROBLEM DEĞİL, EĞER GÖLGE YADA BAŞKA ÖZELLİKLERDEN ÖTÜRÜ OYUN NVDİA PROGRAMIYLA OYNANMAYACAKSA TRİDEFLE OYNARIM SONUÇTA. MESELA OYUNCU KAMERASIYLA PES 2011 DENEMİŞTİM, GÖLGELER DIŞINDA HERŞEY ÇOK GERÇEKÇİDİ. GÖLGELER GÖZÜMÜ YORUNCA LOW DETAIL YAPTIM. AMA BU SEFER HERŞEY LOW OLDU. GÖLGEYİ KAPAMA AYARI YOK ÇÜNKÜ. GRAFİK AYARLARINDA TOPLU DÜŞÜŞ YAPMAK ZORUNDA KALIYORUM BU SEFER. EĞER BUNU TRİDEF İLE ÇÖZÜCEKSEM PES İ DE O PROGRAMLA OYNARIM. BATMAN, just cause2 gibi uyumlu oyunlarıda nvidia programıyla oynarım sorun olmaz sonuçta. maksat sorunsuz 3d :)
  • olayı tridefle çözmektense N3DV ile ayarları kapatarak yada kısarak da yapabilirsin
    çünkü ben skyrim'i tridef ile açmaya çalışınca N3DV ile çakışmıştı
    yada ben becerememiştim
    çok da üstünde durmamıştım
  • dediğin gibi u akınlık ayarınıda değiştirim belki onunla da düzelebilir. az önce nette şu videoyu gördüm.;

http://www.youtube.com/watch?v=iN2UDDpURLk&feature=player_embedded

lg nin pazarlama taktiği çok süper :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

dediğin gibi u akınlık ayarınıda değiştirim belki onunla da düzelebilir. az önce nette şu videoyu gördüm.;

http://www.youtube.com/watch?v=iN2UDDpURLk&feature=player_embedded

lg nin pazarlama taktiği çok süper :))

bastım dislike'ı

LG gözlük parlaklık dışında pek avantajlı değil

• resmin çözünürlüğü 500*300 ama ne kadar zoom yaparsam yapim bozulmuyor. bunu nasıl başarıyorlar şaşırıyorum..
  • zoom yapınca çözünürlük değişiyordur
    ben de mesela 1080p jps resimler yükledim küçükken farklı zoom yapınca çözünürlük farklı oluyor
    bir de düşük çözünürlük gözlük sayesinde tolere oluyor olabilir
  • 1080p jps resimleri nereden bulabilirim link verebilirmisin?
  • jps resimlerihttp://www.3dvisionlive.com/ burada bulabilirsin
    ama ben oyun içinde ALT+F4 ile screenshot olarak kaydediyorum...
  • o sitede resimler 1080p miki ama. ayrıca ALT+F4 oyunları kapatıyor genelde.

dün gta 4 te %100 derinlikte oynadım. sağ gözümü daha henüz odaklayabiliyorum nesnelere. dediğin ayarların herbirini denedim ama olmuyor nvision o oyunda yakın mesafedeki nesneler gözü bozuyor. arabaa binerken yada adamı oynatırken en uzak kamerayı seçiyorum. ama hareket anında ister istemez kameranın yaklaştığı oluor. o an gözüme okadar kötü etkiliyorki gözlüğü çıkarıp gözümü odanın faklı bir yerine odaklayarak düzeltiyorum. oyun %100 derinlikte süper ama gel görki bu sorunda göze zarar verior.

gta 4 ü better city texture+ enb +carpack+road texture mod 1.0.7.0 gölgeler kapalı en uzak mesafe %22 olarak oynadım. kasma yok ve herşey süper. kesinlikte denemelisin. özellikle yağmurlu bir akşamda vilların olduğu kısımda gezinmeli ve son model bir araç kullanmalısın. karanlıkta süper oluyor. bu kadar gerçekçi oun yok piyasada bunu rahatlıkla söyleebilirim. ben oyun atmosferi, grafik ve texture konuları hakkında çok meraklıyımdır. bu oyun üzerinde yapılan modlar devasa. en son tır da yapmışlar bu oyun da hayran kaldım resmen. uçak moduda yüklemişler. modları aldığım siteden bakabilirsin istersen.

http://www.gta4-mods.com/vehicles/truck-trailers-v10-f14018
    http://www.youtube.com/watch?v=79zD1F2cKHQ&feature=relmfu
    http://www.youtube.com/watch?v=DNZDj7cVOB4&feature=relmfu

• quote:

o sitede resimler 1080p miki ama. ayrıca ALT+F4 oyunları kapatıyor genelde.

dün gta 4 te %100 derinlikte oynadım. sağ gözümü daha henüz odaklayabiliyorum nesnelere. dediğin ayarların herbirini denedim ama olmuyor nvision o oyunda yakın mesafedeki nesneler gözü bozuyor. arabaa binerken yada adamı oynatırken en uzak kamerayı seçiyorum. ama hareket anında ister istemez kameranın yaklaştığı oluor. o an gözüme okadar kötü etkiliyorki gözlüğü çıkarıp gözümü odanın faklı bir yerine odaklayarak düzeltiyorum. oyun %100 derinlikte süper ama gel görki bu sorunda göze zarar verior.

gta 4 ü better city texture+ enb +carpack+road texture mod 1.0.7.0 gölgeler kapalı en uzak mesafe %22 olarak oynadım. kasma yok ve herşey süper. kesinlikte denemelisin. özellikle yağmurlu bir akşamda vilların olduğu kısımda gezinmeli ve son model bir araç kullanmalısın. karanlıkta süper oluyor. bu kadar gerçekçi oun yok piyasada bunu rahatlıkla söyleebilirim. ben oyun atmosferi, grafik ve texture konuları hakkında çok meraklıyımdır. bu oyun üzerinde yapılan modlar devasa. en son tır da yapmışlar bu oyun da hayran kaldım resmen. uçak moduda yüklemişler. modları aldığım siteden bakabilirsin istersen.

http://www.gta4-mods.com/vehicles/truck-trailers-v10-f14018
    http://www.youtube.com/watch?v=79zD1F2cKHQ&feature=relmfu
    http://www.youtube.com/watch?v=DNZDj7cVOB4&feature=relmfu
    pardon ya ALT+F1 olacaktı
    ben de mafia 2 tavsiye ederim

• selamlar cok guzel ssohbet olmus bendeki durum su sekilde yan yana 2 makinam var birtanesinde gtx 680 Asus VG278H vision 2 diger makinada ise LG D2342p gtx570 var nfs run oynuyorum lg de tridef uzerinden sıkıntısız oynuyorum ancak nvidia visionda bir turlu 3d olarak acamadım yazınızı okuduktan sonra tridef kurup dediginiz ayarları sectim tridef portalı 3d acılıyor fakat oyunu secince ekranın sol ust kosesinde 3d devredısı bırakıldı direct 3d hatası yazıyor tridef menu var oyunda ama 3d aktif edilemiyor sanırım dediginiz cakısmayı yasıyorum nvidia vision olarakta acamıyorum bunu nasıl cozucem bulamadım.birde lg de kullanılan 3d teknolojisi oyunda kaliteyi dusuruyor sanki oyunu 1024x768 calıstırmız gibi puturlu pixelleri goruyorum sanki bu sanırım pasif 3d panel teknolojisinden kaynaklı olsa gerek bu cok buyuk bir dezavantaj bunun bir cozumude yok sanırım_?lg 60hz .aynı pasif gozluk kullanan ancak 120 hz olan monitorler var bunlarda bu goruntu problemi varmıdır acaba monitoru resmen takasa cıkardım bu yuzden

• 120Hz bir monitörü tridef ile çalıştırmak mümkün ama bu konuda fazla uğraşmadığım için bilemeyeceğim
    nfs run için N3DV sürücüleri müsait mi acaba

bir de son nvidia sürücüsünü yüklediğinden emin misin?

LG D2342P monitörün çözünürlük sorunu şu sebepten:
    monitörün yüzeyinde bir film tabakası kaplı
    bu film tabakasında bir satırı tamamen bir gözlük camından görünmez hale getirecek şeritler var
    diğer gözlük camından da diğer satırları görünmez hale getirecek görüntüyü yalıtan şeritler var
    yani gözlük camının biri bir satırları göremiyor diğer camı diğer satırları göremiyor
    öyle olunca çözünürlük 1920x540'ın 1080p'ye upscale hali oluyor 16:9 formatında ama...
    LG'nin pasif gözlüğüyle bakarken tek gözünüzü kapatır ve ekrana yaklaşırsanız bı satırları örten şeritleri görebilirsiniz

• bu arada @osman kurt 1984 LG D2342P Monitörü merak ediyordu
    kabul ederse onunla takasa girebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 13 Mayıs 2012; 2:22:54 >
  • her oyunda bu yatay çizgiler belirgin mi? ben lg d2342 ile ilgili bir konuda çözünürlük olayını sormuştum. 1920*540 nasıl kullanıyorsunuz diye, kullanıcısı zaten göz onu farketmiyor filan dedi. oysaki ben 1920*1080 değilde 1900*1000 olsa bile anında farkederim, sanırım o kullnıcılar pek çözünürlükten anlamıyor. en güzel sistemi toplayıp 1080p 3d de oyun oynamak istiyolar , fakat yatay çizgiler ve düşük çözünürlükle hayal kırıklığına dahi uğramıyorlar. 1080p mi göremediler yoksa şuan fpr gözlükle en fazla bumu olur diyolar.
    kullanıcılardan biri ben 42lw550 kullanısıyım dedi. ben bile çözünürlükte fpr gözlükle sıkıntı yaşamıyor ve memnunsam, monitörde hiçbir sıkıntı olmaz dedi. acaba diyorum herkesin panel kalitesi farklımı. memnun olan neyden memnun oluyor memnun olmayan ne ile ilgili sıkıntı yaşıyor. mesela bende acer gn245 ile ilgili renk profilinde sorun yaşıyorum. renkler hafif açık kahveringiye çalıyor. ama svstrgamer bu sorunu yaşamıyor. acaba aynı modelin monitörleri arasında da kalite farkımı var???

3d vision ile her oyunda 3d oynarsın. ama desteklemiyorsa gözünü tehlikeye atarsın. ben gta oynuyorum. herşey kameraya bir nesne yaklaşana kadar güzel. ama yaklaştımı gözümde kafamda allak bullak oluyor:)

• monitörün ve nvida panelinin contrast ayarıyla oynayarak ancak bu kadar düzeltebiliyorum renk ayarlarını. bide şunu kesinlikle söylemek erekki full hd olarak oyun oynamakla dvi ile oynamak arasında büyük fark var. full hd de hereşyi görüyorsun. her pikseldeki ayrıntıyı parlaklığı görüyorsun. ben bunu deus ex. oynunda görmüştüm . kadının kıyafetindeki parlak simler full hd ile bağladığımda görünüyordu sadece. ve bunun gibi birçok şey. hdmi ile 120hz olarak 2MS lik IPS panel yada oled ekranla oyun oynamadığımız sürece emin olun oynadıklarımız hep eksik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman kurt 1984 -- 13 Mayıs 2012; 3:06:12 >

• bu arada önceki renklerin hali böyleydi.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.