Şimdi Ara

ACER 23.6' GN245HQBMID 3D LED MONİTÖR Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
490
Cevap
0
Favori
14.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: osman kurt 1984

3d visionun 64 birt ile ilgili bir sıkıntısı olabilirmi? format atıp herşeyi tekrar kurucam dvi 120hz ile oyunlara giremiyorum çünkü.

format atmaktansa ccleaner filan ile regedit dosyalarını temizle
  • format attım tüm geüncellemeri yaptım düzeldi. ama mesela dirt 3 te sol göze gölgeler geliyor sağ göze gelmiyor. sonra ambient ayarını kapatınca düzeldi. bazı oyunlarda gölge sorunları çıkıor. bir göze gelen görüntü diğer göze gelmeyebiliyor. dün gece metro 2033 denedim full ayarlda sadece aa 4x ti başka hiç bir ayar düşük değildi. dx11 ile 3d birleşince, odayıda karanlık yapınca resmen oyunun içindeydim. netlik süper , derinlik hissi muhteşem. ben o ayarlarda iyi bir şekilde bu ekran kartıyla nasıl oynuyorum hala şaşkınım. 1080p 3d ayarlarında nesnelerin canlılığı, netliği okadar gerçekçi yapıyorki oyunu, bunu 1080p/2 çözünürlüğünde lg d2342p monitöründe yakalamak imkansız olmalı.

ayrıca forumda senin şu yazını görmüştüm.

"Yalnız karanlığı azaltmanın yolunu öğrendim: 120hz değil de 100hz'de gözlüğü ayarlarsanız karanlık rahatsız etmeyecek düzeye geliyor.
    bir de 3d ayarlarında en önemli şey yakınlık ayarıymış f8 ve f9 tuşlarıyla ayarlanıyor.
    Mesela cisim yaklaşınca burnunuza değecek gibi oluyor ve gözünüz şaşı oluyor
    neredeyse cisimi elinizle tutacak gibi oluyorsunuz
    pop up dedikleri ekrandan dışarı taşma ayarı yakınlık ayarıyla ilgiliymiş"

bu f8 f9 tuşlarını denyiorum ama bişey değişmior. bu ayarı nasıl ve nerde yapıorsun. oyun içindemi? nvidia 3d panel ayarlarında bu tuşlar gözükmüyorda. ben derinlik için ctrl+ f4 ve f5 ayarlarını kullanıyorum.

• eve gidince bir ss ile göstereceğim yakınlık ayarını
    CTRL+F8 ile azaltıyor CTRL+F9 ile yakınlaştırılıyordu
    ama basılı tutmak zorundasın yakınlığı hissedene kadar basılı tutman lazım
    BF3 gibi bazı oyunlarda yakınlık ayarı yapılamıyor
    herhalde hedefi yakınlaştırıp avantajlı duruma geçip eşitliği bozmamak için yapılmış olabilir
    ama yakınlık ayarını abartmak iyi olmuyor
    gözlerin şaşı oluyor zorlanıyor ve yoruluyor
    en iyisi derinliği %100 ile oynamak

bir de bu gölge sorunu pek çok oyunda var
    keşke her oyun 3d de sorunsuz çalışsa

3d oyuna alışınca 2d zevk vermiyor
    2d zevk vermeyince 3d iyi çalışmayan oyunlar bir köşede oynanmayı bekliyor

bu arada renk sorunun halletmene sevindim,
    peki şimdi samsung tv ile kıyaslayınca yine de ciddi bir fark var mı?

bu gibi durumlarda formattan ziyade regedit (kayıt defteri) dosyalarını sıfırla
    bunu en iyi ccleaner ile yaparsın
    zaten formatın amacı da düzeltilemeyen regedit dosyalarını kökten çözmek yada virüs varsa virüsü yok etmektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 9 Mayıs 2012; 12:49:52 >

• quote:

Hocam merhaba acer gd245hq 3d 120 hz monitör, 3d vision gözlük usb kabloları ve ir alıcısı mevcut onun dısında hiçbişi yok
    3dtvplay yazılımı almadan 3d modda oyun oynayıp fiilm izleyebilirmiyim ? bi de hangi sürücüler var acaba sende?en güncel bi link verebilirmisin acaba?Teşekkür ederim.

GeForce 296.10 Driver http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/44070

bu sürücüyü yükledikten sonra oyunları 3d oynayabilir videoları 3d izleyebilirsin
    3d tvplay yazılımına hiç gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

quote:

Hocam merhaba acer gd245hq 3d 120 hz monitör, 3d vision gözlük usb kabloları ve ir alıcısı mevcut onun dısında hiçbişi yok
    3dtvplay yazılımı almadan 3d modda oyun oynayıp fiilm izleyebilirmiyim ? bi de hangi sürücüler var acaba sende?en güncel bi link verebilirmisin acaba?Teşekkür ederim.

GeForce 296.10 Driver http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/44070

bu sürücüyü yükledikten sonra oyunları 3d oynayabilir videoları 3d izleyebilirsin
    3d tvplay yazılımına hiç gerek yok

teşekkür ederim hocam...

• yakınlık ayarı gözleri şaşı ediyorsa hiç yaklaşmim ozaman :)
    derinlik olarak %85 civarı kullanıyorum tabi bunu 3d vision ready oyunlarda yapıyorum. çünkü en uygun onlar

dediğin gibi 3d oyuna alışınca 2d istemiyor insan, 2d de aman ne biçim grafiği ve texture kaplaması var dediğim oyun 3d de
    tükürdüğümü yalatıyor :) sanki 1080p değil 4096pde oynuyor gibiyim herşey acayip net. metro 2033 te saatinin kaç olduğunu uzaktan bile
    okadar net görüyorumki gelde oyunu 2d oyna. 3d ye alıştım bi kere kurtuluşu yok. bide net olmasına alıştım şimdi gidipte lg d2342p ile değiştirsem
    aynı netliği onda bulamıyınca çok pişman olurum. ayrıca şu karanlık olayı aslında iyi. çünkü karanlık olduğu içinde okdar gerçekçi, karanlık olması
    ve siyahın tonlarının baskın olması oyunun ayıplarını örtüyor aslında, ve oyunda bir lamda ışığını daha gerçekçi ve önemli hale getiriyor.

lg monitörde iz3d yada tridf programlarıyla oyunlardaki gölge sorunları hallediliyormuydu? veya gözün şaşı olmasın asebep etkenler ondada varmıydı?
    ben metro 2033 ile oynarken gördüğüm grafiği ve netliği bu programlar ve lg monitör yapamaz diye vazgeçiyorum değiştirmekten. 3d vision oyunlar gözümü
    çok etkilemiyor sanırım. ama bu oyunlarda ksıtlımı kalıcam bilemiyorum? neden lg fpr gözlükle ve 3d programlarla daha fazla oyun oynatabiliyorda, acerin bu gözlüklerle
    daha az içeriği var anlamıyorum. tabi burada suçlu olan acer değil nvdia.

renk sorununa gelince hallettiğim odeğildi, halletiğim oyunların açılmaması sorunuydu. renk farkı hala var. ama zaten ne yaparsam yapim samsungun o renkleri yakalayamaz,
    ne benim monitörüm ne senin monitörün. hem samsung olması, hem led tv olması hem modeli, hemde benim mavi ve siyahın ön plana çıksın diye yaptığım ayarlarla böyle gözüküyor.
    ama sen monitörünün benimki gibi durmadığını söylemiştim, hatta ilk başlarda programı yüklemeden senden öyle olduğunu yazmıştın soramadım. acerin cd içindeki "acer edisplay managementmi yükledin, ayar filan yaptınmı özel olarak. mesela resimde sende görmüşsündür, batman mavi renklerin bu monitörde nasıl açık kahverengiye çaldığını. led tv deki gibi gözükse süper olurdu ama nerde. oysaki led tvde benim ama 3dsi yok :)) yoksa bu zamana kadar kocaman ekranda oynadığım oyunların hakkını fazlasıyla verdi zaten.

bidaha format atmam senin dediklerini yaparım. sağolasın bu zamana kadar her soruma üşenmeden cevap verdiğin için.

• lg d2342p nin kendine göre avantajları var ama o da her oyunu 3d oynatıyor diye birşey yok
    tridef ile bf3 3d olmuyor mesela
    skyrim tridef ile dx9 da çalışıyor ki gölge sorunu yok diyemem çünkü oyunda gölge yoktu
    yine de merakın varsa lg d2342p yi biryerde gözlerinle incele ama tridef nvidia 3d vision a göre başarılı değil
    ben birdahaki nvidia sürücüsüyle bu gölge sorunlarının giderileceğine inanıyorum
    lg d2342p daha ucuz olsa acer ile kıyaslanabilir
    ama hem 5ms hem 60 hz monitöre göre pahalı bir 3d.
    derinliği sıfır ve yakınlığı maximum yapınca ilginç bir 3d oluşuyor
    yakınlık ayarı:

ACER 23.6' GN245HQBMID 3D LED MONİTÖR Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar

• quote:

yakınlık ayarı gözleri şaşı ediyorsa hiç yaklaşmim ozaman :)
    derinlik olarak %85 civarı kullanıyorum tabi bunu 3d vision ready oyunlarda yapıyorum. çünkü en uygun onlar

dediğin gibi 3d oyuna alışınca 2d istemiyor insan, 2d de aman ne biçim grafiği ve texture kaplaması var dediğim oyun 3d de
    tükürdüğümü yalatıyor :) sanki 1080p değil 4096pde oynuyor gibiyim herşey acayip net. metro 2033 te saatinin kaç olduğunu uzaktan bile
    okadar net görüyorumki gelde oyunu 2d oyna. 3d ye alıştım bi kere kurtuluşu yok. bide net olmasına alıştım şimdi gidipte lg d2342p ile değiştirsem
    aynı netliği onda bulamıyınca çok pişman olurum. ayrıca şu karanlık olayı aslında iyi. çünkü karanlık olduğu içinde okdar gerçekçi, karanlık olması
    ve siyahın tonlarının baskın olması oyunun ayıplarını örtüyor aslında, ve oyunda bir lamda ışığını daha gerçekçi ve önemli hale getiriyor.

lg monitörde iz3d yada tridf programlarıyla oyunlardaki gölge sorunları hallediliyormuydu? veya gözün şaşı olmasın asebep etkenler ondada varmıydı?
    ben metro 2033 ile oynarken gördüğüm grafiği ve netliği bu programlar ve lg monitör yapamaz diye vazgeçiyorum değiştirmekten. 3d vision oyunlar gözümü
    çok etkilemiyor sanırım. ama bu oyunlarda ksıtlımı kalıcam bilemiyorum? neden lg fpr gözlükle ve 3d programlarla daha fazla oyun oynatabiliyorda, acerin bu gözlüklerle
    daha az içeriği var anlamıyorum. tabi burada suçlu olan acer değil nvdia.

renk sorununa gelince hallettiğim odeğildi, halletiğim oyunların açılmaması sorunuydu. renk farkı hala var. ama zaten ne yaparsam yapim samsungun o renkleri yakalayamaz,
    ne benim monitörüm ne senin monitörün. hem samsung olması, hem led tv olması hem modeli, hemde benim mavi ve siyahın ön plana çıksın diye yaptığım ayarlarla böyle gözüküyor.
    ama sen monitörünün benimki gibi durmadığını söylemiştim, hatta ilk başlarda programı yüklemeden senden öyle olduğunu yazmıştın soramadım. acerin cd içindeki "acer edisplay managementmi yükledin, ayar filan yaptınmı özel olarak. mesela resimde sende görmüşsündür, batman mavi renklerin bu monitörde nasıl açık kahverengiye çaldığını. led tv deki gibi gözükse süper olurdu ama nerde. oysaki led tvde benim ama 3dsi yok :)) yoksa bu zamana kadar kocaman ekranda oynadığım oyunların hakkını fazlasıyla verdi zaten.

bidaha format atmam senin dediklerini yaparım. sağolasın bu zamana kadar her soruma üşenmeden cevap verdiğin için.

Acerin manager programını yükleyin ve yukarıda size daha önce yazdıgım ayarları yapın renklerin daha güzelleşeceğini düşünüyorum..Bende çok soluktu..o ayarlardan sonra düzeldi.

• trdidefde kullanıcıların yaptığı profiller gibi 3d vision içinde yapılabiliyormu acaba?
    lg nin panelini vatanda aceri almaya gittiğimde görmüştüm. ten ten çizgi filminin süper bir animasyonu vardı. paneldeki renklere hayran kaldım. benim tvden daha iyiydi. şaşırdım. bu lgnin hangi markası diye baktım, bide ne görim lg d2342p. beni o an tereddütte bıraktı. monitör 60 hz idi ama film çok akıcıydı. ben yinede acerin 120hz olmasına ve de 3d visionun daha kullanışlı ve gerçekçi olmasına taktım. çünkü istersem akıcılık, istersem 1080p 3d olucaktı. ama lgyi alırsam tridefmiş iz3d ymiş, şu ayar bu ayarmış diye uğraşıcam 2d ile oyun oynamak istesemde 5ms 60 hz değerleri canımı sıkıcaktı. bende acer aldım. bide lg panelinde 2d de görünen yatay çzigilerle ilgili bir kaç yorum görünce soğumuştum. paneldeki çizgifilmin renklerini ve akıcılığını görünce acaba o kullanıcıların monitörlerindemi sorun var diye düşünmedimde değil. mesela benim monitörle seninkinin renkleri bile farklı. bide lg kullanıcılardan memnun kalanların sayısı daha fazla. ne bilim oyunları tamamen bırakıp işime gücümemi baksam ne yapsam bilemiyorum :)) mesele oynamak değil, oyunu bitirmek değil, mesele nasıl daha gerçekçi oynarım şaşı kalmadan :) vakitte daralıyor. vatana götürüp lg ile değiştirip eve gelsem. metro2033 oynarken nasıl bir 3d alıcağım meçhul. dün 3dvisionlive sitesinden 3d vision resimlere bakarken çözünürlüklerinin 500*300 olduğunu gördüm oysaki resimler en az 1024*768 gibi duruyordu ve çok netti. bu bende acaba lg d2342p monitörde 1080p/2 nin 2d çözünürlükteki gibi kötü olmama ihtimalini getirdi. çünkü 300p gayet canlı duruyordu. ne bilim vatana gitsem 3dyide test edemiyorumki.

bide renk ayarları için nasıl bir yol izlemiştin.? acerin cdsindeki programı kurup bıraktınmı yoks ayar değişikliği yaptın mı?

• tamam mesajdaki ayarları yaptım, format attığım için batmani yüklü değil. onda denemek istiyorm. çünkü bu farkı en iyi onda görebiliyorum.
  • tridefile 3d vision gözlüğünü kullanabiliyormuyuz, yani 3d visionun deteklekmediği ounları tridef ile oynayabilmek için diorum. mesela gta4 ü denedim dün gece çok hoştu, ama ekran bir nesen yakınlaşmadığı sürece. tridefle ise bu problem ok sanırım. en azın 3d vision umlu olmayan oyunlarda tridefle ile oynayabilmek istiyorum. tabi yine 1080p 3d olarak.
  • tridef ile nvidia 3d vision çalıştırılabilir
    ama her iki sürücü çakışabilir.
    bence sen git lg d2342p. ile değişim yap da içinde kalmasın
  • okadar kararsızımki, d2342p al sende kurtul bende kurtilim der gibisin :))

1-gözlerimde şaşılağa sebep olmasa,
    2-tridef gibi zengin oyun içeri olsa,
    3- renkler hala soluk olmasa; tabikide değiştirme düşüncem olmaz.

beni alıkoyan;

1-3 boyutta nesnelerin net olması lg monitörde net olmadığını düşünmem, bu beni keşke değiştirmsem dedirtmesin istiyorum.
    2-merak ettiğim 1920*540 p ekran yaklaşık 32:9 ekran yapıyor nasıl oluyorda 16:9 ekrana bunu sığdırıyor? bu yanlardan basık olmasına sebep olmazmı? ve görüntü bozuk, tırtıklı, yada flu olmazmı. lg monitör kullananlar bu görüntüyü nasıl beğebilirki?

Daha henüz 3d 1080p film denemedim. sanırım bunu dener memnun kalırsam dahada değiştirmem. oyunlardanda 3d visionu destekleyen oyunları oynarım sadece napim.
    3d visiona uygun filmi ne olarak aratıcam side by side var hep nette. nerden nasıl bulucağım konusunda yardım edebilirmisin.

• quote:

okadar kararsızımki, d2342p al sende kurtul bende kurtilim der gibisin :))

1-gözlerimde şaşılağa sebep olmasa,
    2-tridef gibi zengin oyun içeri olsa,
    3- renkler hala soluk olmasa; tabikide değiştirme düşüncem olmaz.

beni alıkoyan;

1-3 boyutta nesnelerin net olması lg monitörde net olmadığını düşünmem, bu beni keşke değiştirmsem dedirtmesin istiyorum.
    2-merak ettiğim 1920*540 p ekran yaklaşık 32:9 ekran yapıyor nasıl oluyorda 16:9 ekrana bunu sığdırıyor? bu yanlardan basık olmasına sebep olmazmı? ve görüntü bozuk, tırtıklı, yada flu olmazmı. lg monitör kullananlar bu görüntüyü nasıl beğebilirki?

Daha henüz 3d 1080p film denemedim. sanırım bunu dener memnun kalırsam dahada değiştirmem. oyunlardanda 3d visionu destekleyen oyunları oynarım sadece napim.
    3d visiona uygun filmi ne olarak aratıcam side by side var hep nette. nerden nasıl bulucağım konusunda yardım edebilirmisin.

1 gözlerdeki şaşılığı d2342p ile de yaşarsın çünkü mantık aynı
    tridef zengin olsa da nvidia daha başarılı
    renklerin solukluğu monitörden kaynaklanıyor olmasın, mesela bende hiç soluk durmuyor
    şu ayarlar işe yaramıyor mu?:

1920x540 olayı şöyle:

540 adet Left satırı 540 adet Right satırı ve toplamda 1080p oluyor ama 1920x540p'nin upscale hali gibi oluyor yani
    32:9 değil 16:9 oluyor ve orantıda sorun yok
    yatay çizgileri hissedebiliyorsun

bence git bi bak lg d2342p'ye

film hakkında pek bilgim yok

• oayarla oynayınca sarı renkler çok cırtlak oluyor. contrast ve parlaklıkla oynadım düzeldi biraz. ayrıca gta4 2d oynarken gölgelerde yaşadığım düşük fps olayını bu monitörde pek yaşamadım. belkide bu 120 hz olmasının bir meyvesidir.
  • sonuçta TN panel den en fazla ne beklenebilir ki
    IPS panel olsa renkler iyi olacak ama bu sefer de tepkime süresi oyun oynamak için yeterli olmayacak
    bence tv monitör ile kıyaslamak yanlış
    çünkü paneller farklı
  • quote:

tridef ile nvidia 3d vision çalıştırılabilir

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuseyr

quote:

tridef ile nvidia 3d vision çalıştırılabilir

+1

tridef ile nvidia 3d vision çalıştırılabilir yazmışım
    yanlış yazmışım
    tridef ile nvidia 3d vision gözlük kullanılabilir yazacaktım

mesela tridef ile skyrim dx9 olarak 3d çalışıyor
    nvidia 3d vision ile dx11 olarak çalışıyor

yani acer monitör ve nvidia gözlükle ister tridef ister n3dv ile 3d izlemek mümkün ama
    programdan kaynaklanan avantaj ve dezavantajlar var

• renk problemini kısmen haleettim artık sorun değil, renk problemiyle uğraşırken bir şeyi daha farkettim, nvdianın contrast,gama ve parlaklık ayarlarıyla oynayınca, bunu oyunun parlaklık ayarınıda dahil edince 3d deki karanlık ortamı 2d kadar aydınlık hale getirebildiğimide gördüm böylece 3d de karanlık olaıyınıda aşmış olduk. tek sorun kaldı bunuda sorup bu mevzuyu uzatarak senin rahatsız etmek istemiyorum.

- dün 3d de gözlerimin yorulmasının sebebini buldum;

1- 3d gözlüğü ilk taktığımda görüntü karışık geliyor, sonra odaklanınca görüntü netleşiyor, bunu oda ışığında işaret parmağımı gözüme yaklaştırarak denedim. göze bir anda yakın gelen birşey karışık gözükür, ona odaklanınca net görürüsün. parmağını hızlıca iki gözünün orta mesafesine getirirsen bir anda odaklanamazsın onu net görmek için, göz bebekleri ortaya doğru kayınca odaklanabilirsin ancak, parmağını ne kadar yaklaştırırsan gözler okadar şaşılaşmaya başlar. belirli bir netliğe gelince daha fazla yaklaştırmazsın yoksa göz şaşı olur çünkü. parmağını yakın bir mesafeden nette görsen uzun süre bakarsan gözün yorulur ve sonrasında uzak ve yakın mesafelerde odaklanma sorunu yaşarsın. gözde bu tür problemler için uzağa bakarak göz bebeğini yakınlaşıp uzaklaşan nesnelere bakarak tedavi edilir. çünkü göz bebekleri uzak mesafeye bakarken kendi göz yuvalarının tam orta noktasına gelir ve şaşılık değeri sıfıra iner. bunu niye anlattın diyeceksin. nvidia 3d gözlükle bu şaşılık derecesini çok fazla artırıyor, nesneleri 3d görmek için göze yakın gelen parmağa odaklanır gibi odaklanıyoruz. ve biz fakına varmasakta o an şaşı bakıyoruz. bu 15 yada 20 dakkikayı aşınca gözde beyinde bundan zarar görüyor, bunu ben 20 dakikada hissediyorum sen belki hiç hissetmiyorsun. ama ikimizde hissetsekte hissetmesekte hiç sağlıklı bişey yapmıyoruz, biz daha yeni kullanıcılarız, bunun zararı ileriki yıllarda ortaya çıkacaktır.

2- bir göze gelen görüntü öbür göze gelmiyor, bu odaklanma probleminden daha kötü etkiliyor gözlerimi, beynim allak bullak oluor o an.

gelelim buradan çıkaracağım soruya; lg monitörün gözlüklerinde bu problemler yaşanıyormu? eğer aynı etkiyi gözlerimde bırakacaksa monitörü değiştirmeye hiç gerek yok. yani odaklanma için gözleri şaşı baktırmaya gerek bırakıormu. bi göze gelen görüntünüün öbür göze gelememe olayı varmı?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.