Şimdi Ara

ACER 23.6' GN245HQBMID 3D LED MONİTÖR Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
490
Cevap
0
Favori
14.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

osman kurt 1984

full hd olarak oyun oynamakla dvi ile oynamak arasında büyük fark var.

full hd ile dvi arasındaki farkı anlamadım, dvi ile full hd görüntü elde edebiliyorsun zaten
    full hd demek 1080p demek. hdmi mı demek istedin?

LG D2342P kullanıcısının göz onu farketmiyor demesi doğru
    yatay çizgiler ancak tek gözünü kapatıp yakından bakarsan belli oluyor
    yine de ben oyun oynarken yatay çizgileri farkettiğim için rahatsız oluyordum
    çözünürlüğün düşük olmasını fark etmek ise kullanıcının netliğe olan dikkatiyle alakalı
    gerçi monitöre uzaktan bakarsan 1080p ile 720p arasındaki farkı anlamak bile zorlaşabiliyor

bence renk konusunda sen farklı beklentiler içindesin
    yoksa her kullanıcının monitörünün farklı olacağını zannetmiyoru
    standartır eğer arıza yoksa

• ayrıca eklemeliyim ki LG'nin 3d monitörü film için ideal
    yani uzaktan izlendiği zaman yatay çizgiler ve çözünürlük kaybı hissedilmiyor
    parlaklık olarak da N3DV'dan daha iyi
    ama oyun için beni asla tatmin etmedi
  • lg yi esim kullanıyor world of warcraft oynuyor seni rahatsız etmiyormu dedigimde kesinlikle hic rahatsız etmiyor diyor ben inanamıyorum aynen arkadasımın dedigi gibi kucucuk bir pixel dususu benide cok rahatsız ediyor resim ogretmeniyim belkide gorsele fazla hassasımdır bilmiyorum eger dusunurseniz bugun daha 14.gunu olması lazım degisim icin telefon ettim dun vatana arıza yoksa degisim olmaz dediler arıza varsa 1 ay surenizvar getirim bakalım dediler degisim icin.eger dusunurseniz takas yapmayı isterim formdan bir arkadasla konustuk aynı teknolojiyi kullanan hp monitorle akaslayalım dedi hatta ustune 300tl verdi ama anlamıyorum herseyi aynı olan 2 monitor neden biri ucuz lg nin kendi 3de menusunden kaynaklı ne avantaj saglayabilir.hani sadece ps3 harici bluray cihaz baglama olayıysa benim icin onemi yok ama kafamca soyle bir yorum urettim suanki oyunlar bastan yazılırken 3d mod yazılmıyor tridef yardımıyla ekran kartını kullanarak 3d ye ceviriyoruz ancak oyunun bu sekilde yazılmıs hali olsa monitorun menusunden 3d bicimi secerek 3d oynamak mumkun olacak sanırım suanki oyunlarda 60fps oynadıgım oyunu 3d ye gecirince 40fps oluyor ama bu dedigim gerceklestigi zaman ekran kartına yuk binmedigi icin daha akıcı olması mumkun fark bumu acaba yorumunuzu bekliyorum tesekkurler hp HP 2311GT

• full hd. dediğim full high definaiton. yani en iyi keskinlik manasında.bu hdmi ile oluyor. full hd sadece 1920*1080 demek değil. zaten vga ilede bağlasan 1080p oluyor. tvde zaten hdmi süper , bu monitöre hdmi ile bağlandığımda dahi oyunlardaki farkı görebiliyorum. ama bu seferde 60hz oluyor. normalde biz hdmi ile dvi farkını birinde ses var diğerinde yok diye biliyoruz ama öyle değil aslında. zaten tvyi kullanırken hem net görüntü hemde net güzel bir ses alıyordum. bu monitöre geçmemin tek sebebi 120h ve 3d olayı. yoksa 32" led tvde hem daha iyi renk, hem daha iyi görüntü, hemde yüksek kaliteli se var, böylece hopörlör derdi kablo derdide olmuyordu hemde daha büyük ekran. Hdmi farkını görmek isterseniz, hdmi ile bağlanıp sürücüleri sıfırdan yüklemelisiniz. yoksa dvi ile bağlıyken hdmi bağlantısı yapınca görüntü gelir ama istdiğiniz gibi olmaz. bunuda yeni test ettim. nedenini bende bilmiyorum. belki benim ekran kartımdanda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman kurt 1984 -- 13 Mayıs 2012; 12:41:38 >

• lg kullanırken yatay çizgileri görmek için tek gözü kapatıp yakından bakmak lazım demişsin. iyide monitöre bakarken niye böyle yapılırki :) iki gözünde biraz uzaktan bakasın mesele çözülür :)
    1-ben renk meselisine niye taktım biliyormusun. vatana gittiğimde ten ten filmim gördüm lg d2342 monitörde. sonra geldim hem tv hemde monitörde test ettim o filmi. kesinlikle lg ekrandaki renkler daha iyiydi. benim dikkatimi o çekmişti.
    2-3d olayınada bu gözlüğün beni perişan etmeside yine lg ye yönelmeme sebep oldu.

ama işte lg deki yatay çizgiler, düşük çözünürlük ve oyunlarda acerin 3d gerçekçiliğin nvidia ile daha iyi olması beni bu monitörde kalmaya mecbur ediyor. parlaklık sıkıntı değil tamamıyla halletim zaten.
    yoksa renk profilindeki sorunu, yda 3d nin bana verdiği zararı bahane ederek götürür değiştirirdim monitörü zaten bu 9. günü değiştirmeye hakkım var.

• tridef yazılımında üretici firmanın yazdığı programdan sonra kullanıcıların değişik çzöümler üretip oyunlardaki 3d problemlerini çözüyor olması güzel gerçekten. sen nfs run ile 1024*768 gibi bir çözünürlükten bahsetmişsin. bu her oyundamı böyle oluyordu? mesela 3d prfili iyi olan bir oyun denedinmi bu monitörde? onlarda da aynı sorun oluyormu diye bir baksan bence.

takas meselisine gelince acerden gözümü kör etmesi dışında memnunum herhalde bu monitörle bütün oyunlara elvada diyicem
  • http://www.youtube.com/watch?v=sbw_RTfRgF0&feature=related

bu videoada adam gözlükleri monitöre yaklaştırınca yatay çzigiler gözüküyor. ama gözlük ile bakmadığında gözükmmüyor. sen 2d olarak kullanırkendemi bu yatay çizgiler görünüyor.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman kurt 1984

full hd. dediğim full high definaiton. yani en iyi keskinlik manasında.bu hdmi ile oluyor. full hd sadece 1920*1080 demek değil. zaten vga ilede bağlasan 1080p oluyor. tvde zaten hdmi süper , bu monitöre hdmi ile bağlandığımda dahi oyunlardaki farkı görebiliyorum. ama bu seferde 60hz oluyor. normalde biz hdmi ile dvi farkını birinde ses var diğerinde yok diye biliyoruz ama öyle değil aslında. zaten tvyi kullanırken hem net görüntü hemde net güzel bir ses alıyordum. bu monitöre geçmemin tek sebebi 120h ve 3d olayı. yoksa 32" led tvde hem daha iyi renk, hem daha iyi görüntü, hemde yüksek kaliteli se var, böylece hopörlör derdi kablo derdide olmuyordu hemde daha büyük ekran. Hdmi farkını görmek isterseniz, hdmi ile bağlanıp sürücüleri sıfırdan yüklemelisiniz. yoksa dvi ile bağlıyken hdmi bağlantısı yapınca görüntü gelir ama istdiğiniz gibi olmaz. bunuda yeni test ettim. nedenini bende bilmiyorum. belki benim ekran kartımdanda olabilir.

bu konuda sana katılmıyorum
    dvi ile hdmi arasında ses iletimi dışında fark yok

• el-cevap;)

http://www.youtube.com/watch?v=I4tcpS1ygyY

ben led tvye hdmi ile bağlandığımda renklerdeki canlılık ve ekrandaki netliği anlatmak mümkün değil görmek gerek. 32" yakından piksel gözükür filan diyolar ya. hiçte öyle değil ben monitör mesafesinde kullanıyordum ve çok netti. renkler zaten eklediğim fotolarda görünüyor. tabi ona çıplak gözle bakmak gerek, sonuçta yine acer monitörün ekranından bakıyorsun ve acer nei gösterirse onu görebiliyorsun.
  • oradaki fark dvi ile hdmi farkı değil ekran kartı sürücüsünden kaynaklı bağlantı hatası
    renk profili birinde kullanılırken diğer bağlantıda uyumsuzluk oluyor
    daha önce de dediğim gibi hdmi ile dvi arasında ses dışında fark yok
  • bluray filme bakıyorum hem dvi hemde hdmi kablo ile. dvi ile bakarken karıncalanma oluyor. acaba bu monitördenmi ekran kartındamıdır .
  • http://forum.donanimhaber.com/m_60705858/mpage_1/f_/key_//tm.htm#ilan0

bunu gördünmü sana gtx680 lazım sanırım, ekran kartını satarken söylemişsin. eğer alıcaksan acele aet bence.
  • teknobiyotikte sıfırı 1300-tl 10 taksit ile almak daha mantıklı geliyor
    çünkü takasa girince 580'e ölü fiyat teklif ediyorlar
  • 3D VİSİON İLE GÖRÜNTÜLER DAHA ÇOK DERİNLİK HİSSİ İLE 3D VERİYOR. MESELA NVİDİANIN PANELİNDE 3D TEST KISMINDAN NVİDİA YAZILARININ VE SİMGESİNİN EKRANA YAKLAŞIRKEN MONİTÖRDEN DIŞARI ÇIKIYOR HİSSİ VERİYOR YA, BUNU OYUNLARDA YADA FİLMLERDE YAŞAMAK MÜMKÜNMÜ? VEYA HANGİ OYUNLARDA HİSSEDİLİYOR. SEN YAKINLIK AYARINDAN BAHSETMİŞTİN BEN ONU YAPAYA ÇALIŞIYORUM EKRANI SAĞA SOLA KAYDIRIYOR SADECE. BU AYARI YAPAMADIM AMA O HİS BU AYARLAMI YAKALANIYOR YOKSA ?
  • o yakınlık ayarı her oyunda olmuyor ama olan oyunlarda da ince ayar gerekiyor
    çünkü abartınca göz şaşı oluyor

ayarlar şurada:
    CTL+? tuşlarına basılı tutman lazım
    bunu yaparken de bir cisime çok yaklaşarak yap
    mesela kamerayı cisime yaklaştırdın ve CTR+? tuşuna basılı tutarak yakınlığı artırdın
    cisim ekrandan çıkmaya başlayıp gözün şaşı olmayacak kadar basılı tut
    yakınlık ayarı böyle yapılır ama
    nvidia control paneldeki test ekranındaki tüm oyunlara uygulaman yeterli aslında
    her oyun için ayrı ayrı uğraşacağıma derinliği %100 yapıyorum ve öyle oynuyorum
    şu anda L.A. Noire oynuyorum N3DV olarak çok başarılı bir oyun ama gel gör ki ekran kartı acayip kasıyor son ayarlarda

ACER 23.6' GN245HQBMID 3D LED MONİTÖR Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar

ACER 23.6' GN245HQBMID 3D LED MONİTÖR Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar

• TEŞK. EDERİM. OYUNLARDAKİ KASMA NORMAL AYNI ANDA 2 ADET 1080P GÖRÜNTÜ VERİYOR. BEN AYARLARDAN KISIYORUM MECBUREN. MESELA GTA 4 E UZAK KAMERA KULLANDIĞIM İÇİN HİGH YADA MEDİUM AYARI ÇOK FARKEYMİYOR, NESNELER KÜÇÜLDÜĞÜ İÇİN TEXTUREYİ YÜKSEK TUTMANIN BİR ANLAMI OLMUYOR, BOŞUNA FPS KAYBI OLUYOR.

BU ARADA;

http://www.tridef.com/forum/download/file.php?id=1195&mode=view

BU RESMİ TRİDEFİN SİTESİNDE GÖRMÜŞTÜM BÜYÜTÜP BAKTIM RESİM; 1920*2160 ÇÖZÜNÜRLÜKTE, HANİ SEN DEMİŞTİN YA ÇÖZÜNÜRLÜK 1920*540 DEĞİŞ 1920*2160 OLMALI DİYE. ÜSTEKİ SOL ALTTAKİ SAĞ GÖZ İÇİN SANIRIM. BU NEYİN NESİ ANLAYAMADIM. LG TEK 1920*1080 GÖRÜNTÜYÜ BÖLÜP VGÖSTERİYOR DİYE BİLİYORDUM, AYRICA FORUMDAKİ YORUMLARDA DVİ İLE BAĞLANINCA MONİTÖR ÜZERİNDEKİ AYARIN AKTİF HALE GELMEMESİNDEN ÖTÜRÜ KÖTÜ BİR 3D ELDE EDİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞ. BİR TANESİDE KUTUDAN ÇIKAN GÖZLÜĞÜN KALİTESİZLİĞİNDEN YAKINIP GİTİP BAŞKA BİR FPR GÖZLÜK ALMIŞ VE DAHA NET VE KALİTELİ OLDUĞUNU YAZMIŞ. BEN DONANIM HABERİN LG MONİTÖR YORUNLARINDA DÜŞÜK ÇÖZÜNÜRLÜKTEN MEZVUYU AÇTIM, BANA YAZILAN YORUM ŞUYDU;

"""5ms göz nasıl farkedecek, nasıl ghosting olacak ? 1000 kişiye test ettirsek 2ms ile 5ms arasındaki farkı bulamaz, tabi cyborg değilse :)

Senin monitörü test etme imkanımn olmadı fakat şunu söyleyebilirim. 4-5 saat 3D izledikten sonra bile en ufak bir rahatsızlık yaşamadım. Ayrıca bu yatay çizgi olayı bir efsane sanırım. Ben hiç öyle bir şey görmedim. Çok komik olur arkadaşlar, öyle şeymi olur ? Varsa bile hatadır garantide değişir. Kedidir o kedi :)

Dostum sorduğun sorulara tüm cevap verildi ama bir daha yazayım.

Oynadığım oyunlardan bir kaçı: Metro203, pes 2011, l.a noire, medieval total war
    Sonuç: Etkileyici...

2d oynadığın bir oyunu 3d açınca, netlik vs dahada artıyor ve herşey daha canlı gözüküyor. """

1080P DE 2D İLE GÖRDÜĞÜ GÖRÜNTÜYÜ 3D İLE DAHA NET GÖREBİLDİĞİNİ YAZMIŞ. BENDE 3D VİSİONLA BUNU YAŞIYORUM. ONDA İSE ÇÖZÜNÜRLÜĞÜNÜN DÜŞMESİ VE DAHA NET GÖRMEK YERİNE ÇÖZÜNÜRLÜK DÜŞTÜ DEMESİ GEREKİRDİ. İŞTE O YÜZDEN PANELDEN PANELEMİ SIKINTI YAŞANIYOR YADA BAĞLANTIDANMMI KAYNAKLANIYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

DX11 SORUNU OLUYOR SADECE DENLİYOR, ZATEN DX11 İLE FPS KABI YAŞADIĞIMDAN KAPATMAK ZORUNDA KALIYORUM. BENİM İÇİN NETLİK ÖNEMLİ.

• 1920X2160 ÇÖZÜNÜRLÜKTE olsa 540p bir göze 540p diğer göze verilecek ve yatay çizgi az da olsa hissedilecektir...
    ayrıca 2160 satırı 1080p monitöre nasıl sığdıracaksın
    bunun için yine 120Hz bir monitör lazım
    yani tridef in o 2160p'lik görüntüsü yine 120Hz lik asg monitörler içindir
    yoksa polariz lg monitörde o çözünürlükte 3d çalıştıramazsın
    yatay çizgi görmedim diyenler dikkatsiz kullanıcılardır ve zaten yatay çizgiler bariz şekilde hissedilse o monitör piyasaya sürülmezdi...
    5ms ile 2ms arasındaki farkı küçümseyenler de vasat kullanıcılardır
    bizim gibi fps oyun oynayan kullanıcılar 5m ile asla tatmin olmaz ve hareketli görüntülerde motion blur efektinden rahatsız olur
    ayrıca 60hz bir monitör 120hz monitörden daha akıcı görüntü veremez
    her halükarda üstün yanları var n3dvr monitörlerin
    daha önce de söyledim, dene ve gör
    ben buradan nekadar anlatsam boşuna
    belki o monitör daha çok hoşuna gidecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 15 Mayıs 2012; 11:03:35 >

• DENEYİP MEMNUN KALMAZSAM NAPICAM PİŞMAN OLUCAM ELİMDEKİYLE. ACER 2D İLE GÜZEL PERFORMAN ALIORUM. 3D DE ÇOK ZEVKLİ ASLINDA. AMA GÖZÜM AĞRIYINCA, ODAKLANMA PROBLEMİ YAŞAINCA ÜZÜLÜYORUM. OYUN İÇİN KENDİME ZARAR VERMEK İSTEMİYORUM O YÜZDEN LG HAKKINDA BU KADAR SORU SORDUM. MESELE GÖZLÜK MESELESİ, ALIRSAM SIRF 3D İÇİN ALICAM VE GÖZLÜĞÜN GÖZÜMÜ BOZMAMASI İÇİN ALICAM LGYİ. ONUN DIŞINDA 2D EKRANDA YATAY ÇİZGİLERİN BELİRGİN OLMASINIDA UMURSAMIYRUM. SONUÇTA OYUN VE FİLM İÇİN ALICAM. OYUNLARDA DX11 YADA GÖLGELERİ DESTEKLEMESİDE PROBLEM DEĞİL. BANA 1 METRE MESAFEDEN SAĞLIKLI 3D SUNSUN YETER.
  • AYRICA LİNKE TIKLAYINCA RESİM AÇILMIYOMUŞ. LİNKİ YENİLEDİM.

http://www.tridef.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=1565&hilit=BATMAN&start=60

GÖRÜNTÜ ALTLI ÜSTLÜ. AYNI ANDA ÜSTEKİ 1920*1080 RESMİ SOLA ALTTAKİ 1920*1080 GÖRÜNTÜYÜ SAĞA VERİYOR. AMA BUNU PROGRAM YAPIYOR. MONİTÖR ÜST ÜSTE BU ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ TABİKİ DESTEKLEMEZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman kurt 1984 -- 15 Mayıs 2012; 11:27:44 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.