sanki amd ye birisi silah zoruyla yaptırmış gibi görünüyor bu alet, yane can havliyle bu kadar olmuş napalım artık. kafamı kurcalayan ati x1600 vs. ekran kartları amd de çalışmıyor heralde ki saçma sapan kartlarla çıkıyor piyasaya en yüksek ferrari modellerde bile b.kt..n kartlar var.ekran kartını düzeltmediği sürece amd alınmaz, intel zaten kazık 64 bit bile değil bi ton para pehh türkiye gibi sömürülüyor gibi sanki amd...
5100 serisinin x1600 ekran kartlı modeli 5112 dir. Biz burada ekonomik bir dizüstü arayışında olduğumuz ve oyun oynamadığımız için 5102 modeliyle ilgileniyoruz.
bu şartlar altında 5112ye bu parayı vermek sacma olur
şu anda ben memnunum tek memnuniyetsizlik veren yanı tv out olmaması..
zaten o da olsa eminim ki en çok satan laptop lardan biri olabilir di buda acer ın işine gelmez..
fiyatı ucuz ürünlerde böyle uygulamalar yapılıyor. birinde mutlaka bir özellik eksik oluyor.
süper pi 55 sn. en iyi şekilde.
Arkadaşlar ben bazılarınızı anlamıyorum mesela Acer'a böyle bir makina çıkarttığı için oturduğunuz yerden suçluyorsunuz , yok efendim tv out suz firewiresız bluetoothsuz makinemi olur demişsiniz ? ya arkadaşlar alet zaten bu tür oyuncakları yaşamı boyunca kullanmayı düşünmeyen kullanıcılar için çıkartıyor ve zaten en önemlisi fiyatı o yüzden bu kadar makul yani otomobil alırken ben (büyük konuşmayayım) cruise controlu hiç kullanmam ve saçma gelir ama neden donanıma o özeliiği koyayım ? Acer ın bol oyuncaklı modelleri var ve bu modele bu oyuncakları koymuyorsa bir bildikleri bir piyasa araştırması ve bir kullanıcı portföyleri vardır . Misal Bayan kullanıcılar veya yeni yeni pc kullanan insanlar düşünün ... Ben hala firewire portunu kullanmış değilim ve ben telefonumu usb den bilgisayara bağlayan biriyim eeee ne işim var notebookumu tv ye bağlıyım ? böyle kullanıcılar var ve ucuz yollu performans isteyenler olabilir . Yani sadede geleyim ürünleri olduğu gibi kabul etmelisiniz bu acer ın yada herhangi bir markanın kabiliyetsizliğpi yada dolandırıcılığı değil ki ! adamlar bazı tip kullanıcıların ihtiyaç duymadığı özellikleri koymadığı modellerde ürünler çıkarabilirler ... 849 dolar + kdv ye walla helal olsun bende bu hafta almayı düşünüyorum tabiiki 512 mb ram ekleterek ...
quote:
Orjinalden alıntı: muratti
Arkadaşlar ben bazılarınızı anlamıyorum mesela Acer'a böyle bir makina çıkarttığı için oturduğunuz yerden suçluyorsunuz , yok efendim tv out suz firewiresız bluetoothsuz makinemi olur demişsiniz ? ya arkadaşlar alet zaten bu tür oyuncakları yaşamı boyunca kullanmayı düşünmeyen kullanıcılar için çıkartıyor ve zaten en önemlisi fiyatı o yüzden bu kadar makul yani otomobil alırken ben (büyük konuşmayayım) cruise controlu hiç kullanmam ve saçma gelir ama neden donanıma o özeliiği koyayım ? Acer ın bol oyuncaklı modelleri var ve bu modele bu oyuncakları koymuyorsa bir bildikleri bir piyasa araştırması ve bir kullanıcı portföyleri vardır . Misal Bayan kullanıcılar veya yeni yeni pc kullanan insanlar düşünün ... Ben hala firewire portunu kullanmış değilim ve ben telefonumu usb den bilgisayara bağlayan biriyim eeee ne işim var notebookumu tv ye bağlıyım ? böyle kullanıcılar var ve ucuz yollu performans isteyenler olabilir . Yani sadede geleyim ürünleri olduğu gibi kabul etmelisiniz bu acer ın yada herhangi bir markanın kabiliyetsizliğpi yada dolandırıcılığı değil ki ! adamlar bazı tip kullanıcıların ihtiyaç duymadığı özellikleri koymadığı modellerde ürünler çıkarabilirler ... 849 dolar + kdv ye walla helal olsun bende bu hafta almayı düşünüyorum tabiiki 512 mb ram ekleterek ...
hocam güzel demişsinizde en azından bi bluetooth olsa kötümü olurdu
quote:
Orjinalden alıntı: muratti
sana katılıyorum aslında benim kızdıgım nerdeyse her laptopta standart firewire portunun bunda konmamış olması. video kameradan en iyi firewire ile capture yapılıyor.
yoksa cihaz mukemmel. bunla ilgili bir sorunumuz yok.kimi de tv sinde guzel bir film izlemekl isteyebilir. tvout da zaten cok pahalı bi eklenti degil.
valla dun baska odadan super oyun oynadık. wireless guzel. :) makinanı performansı guzel:) kasmıyor
5101 konusuna yazmıştım 5101 mk-36 mı alsak 5102 tl-50 mi diye. buraya kopyalıyorum.
her iki modelde 64 bit tl-50 işlemcinin cache'i 2*256 yani çekirdek başına 256 kb cache çok düşük sonuçta bilgisayar tek bir işlem yaparken tek bir çekirdeği kullanabilecek 1,6 ghz 256 kb olan bir çekirdeği tl-52 ve üstü işlemcilerde 2*512 cache varken sadece tl-50 modelinde 2*256 var bu da bende çift çekirdek ismiyle satış yapabilmek için piyasaya sürülmüş ucuz bir işlemci izlenimi doğuruyor. genel performans olarak mk-36 dan üstün olacağını sanmıyorum.
ya çift çekirdek onemli değilse. kesınlıkle 5101daha mantıklı gibi geliyor bana.
benim bilgisayarla çalışırken bir yandanda mp3 dinlemek, dvd yazdırmak gibi alışkanlıklarım yok genellikle aynı anda sadece bir işlem yapacak benim kullanacağım pc bu durumda benim içinde 5101 doğru seçim.
ozman dogru secim 5101 vistayıda kurarsın sana yıllarca gider. bende öyle düşünüyorum alırsam 5101 alırım.
bunda neler eksikse aynen 5101 de de eksik, birisi tv out var demiş galiba ama o da yok, sadece tek çekirdekli ve 100 dolar ucuz.
Yaw beyler boşverin onu bunu fiyatı gerçekten çok iyi..
Core2 DUO yu 980 $ a verinler istmemem ben TV out,bluetooth filan..
ben kesinlikle 5102 diyorum ucuz arıyorsunuz tamam.
aldıktan sonra 1 gb ram ekledim..
eğer wmvare (sanal pc - işletim sistemi içinde işletim sistemi) programını bilenler varsa anlar..
5 tane açıyorum her birine 128 mb ram atıyorum..
az önce üstüne bir de dvd yazdırdım.. işte şu an çift çekirdek ne demek anlıyorum..
hiç bir kasma belirtisi dahi yok.. hayatımda ilk kez dvd yazarken başka bir (aslında 1 den fazla ) programı rahatlıkla kullanıyorum..
tv out olmadığı için bende üzgünüm ama , yok tv out olsaydı yok bluetooth olsaydı ekran kartı paylaşımlı olmasaydı zaten fiyatı bu olmazdı.
eğer birden çok uygulama için kullanacaksınız.. 5101 hikaye.. bu arada kamera nasıl 0.3mp anlamadım, görüntüye gören hiç kimse inanamadı.. bu 0.3mp ise 1.3mp nasıl oluyor diyorum kendi kendime (çünkü 0,3mp mükemmel) işimden dolayı tam olarak test edemedim.
1 gün içinde vista ve bazı oyunlarda da test edeceğim.