Şimdi Ara

ACER 5102 AMD Turion64 X2 *** 849 $ *** (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
0
Favori
34.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi 3dmark2005 yapıcaz. Bu arada touchpad kısmında hafif ısınma var touchpadin biraz solunda da. Ama genelde sessiz ve gayet serin. bir de yerden yukseltmek icin ayaklarını sevdim. ekran gayet basarılı. orbicam iyi. klavyede cok cok az esneme var ama bence dogal. klavyenin kullanımı kolay.kısayollar ust sag kosede kucuk ama şık duruyor. touchpadin altındaki sola ve saga, yukarı asagı kaydırma tusu basarılı touchpain yanında normalde bulunan kaydırma sistemine gore gayet guzel olmuş. Kasa gayet saglam duruyor. ekranın oldugu kapak gayet saglam.

geelim dezavantajlara
    ya su tvout niye yok anlamadım. gayet onemli bişi aslında. bluettoh dugmesi konmuş evet ama kendisi yok. onceden de sormustum acaba add-on module eklenebilirmi? ekleirse guzel olurdu.

Bu arada Warcraft 3 oynadık. bol cumbuslu bol buyulu bir oyundu. genellikle masaustunun zorlandıgı yerlerde zorlanma hissetmedik. eski bir oyun ama performansını kabaca iyi bulduk.

simdilik bu kadar

• quote:

Orjinalden alıntı: SinanAtesh

quote:

Orjinalden alıntı: melihtash

quote:

Orjinalden alıntı: st_emx

beyler Hp de şu modeli çıkarmış şimdi iyice kafalar karışcak
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1734&productid=bd70212
    yalnız burda chipsete Xpress 1150 yazıyo, Acerlarda xpress 1100 yazıyo ne farkı var acaba..

Gerçekten karıştı kafam tam istediğim konfigürasyonu yapmış adamlar hp kaliteside var
    Ah birde kamerası olsaydı.
    Video call yapacağım yoğun bir şekilde harici kamerayla uğraşmak istemiyorum.

kardeş hp'nin kamerası var..gözünden kaçtı herhalde..yaa ben cok kararsızım acer mı hp mi düşünüyorum..hp'nin kasasına gördügüm anda vuruldum..

hocam kamera yok sanırım bende göremedim kasa güzel gercekten kibar bişey birde bu modelde işlemci TL-52 yani 2x512kb, chipsetede Xpress1150 yazmış birazdaha gelişkin heralde

• Hayılrlı olsun testleri bekliyoruz
  • skorun dusuk cıkması normal mi?

ARTI HAYAL KIRIKLIGINA UGRADIGIM BİRKAÇ ŞEY VAR:

1- TV OUT olmaması
    2- IEEE1394 nasıl olmazzzzzzzzzz
    3- Hadi bluetooth yok niye IR da yok

bu ozelliklerin olmaması ne kazandırır??? kaç dolar eder ki bunlar????

ACER  5102 AMD Turion64 X2 *** 849 $ ***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanak -- 13 Eylül 2006; 12:52:07 >

• superpi 1M: 58 saniye
  • agp total memory 256 diyor. yani bu kart 256değilmi?

test skorlarını yükseltmek için son güncel driver falan yükleyin diyolar ama bilemeyecegim yinede.
  • tum ne varsa actık yalnız testi yaparken
  • ayrı başlıktaki yazımı eklemeye karar verdim..ısınma problemleri ile ilgili yazı bekliyorum..

buyrun yahoo yazıyor sonoma core duo core 2 duo hep aynı kazık 2 senedir performans artışı yüzde 10 ise ben niye core 2 duo alıyım ya..intel yeter artık be...bıktım ya..katı olan her şey buharlaşır..işte kapitalizmin felsefesi aynı şeyi değiştir sat çöpe at yine aynı döngü...diyorki en büyük fark yüzde 7 bütün testlerde..öbürlerinde başabaş ya..tabii core duo 64 bit desteklemiyor core duo 2 destekliyor tabii2 seneye 64 bit uygulama gelmez diyor aynı yazı..bence core duo fiyatları çok düşecek yakında..AMD's Turion 64 X2 biliyorsunuz 64 bit desteği var..

http://news.yahoo.com/s/pcworld/20060901/tc_pcworld/127021

The biggest performance increase over notebooks outfitted with same-speed Core Duo CPUs was only 7 percent, enough to shave a few seconds off of day-to-day operations but not much more.
    The latter brings Intel back on par with AMD's Turion 64 X2 chip and means users can take advantage of upcoming 64-bit applications, including the 64-bit version of Windows Vista. Core Duo can't do 64-bit computing.

aşağıda anandtechin yaptığı test var core duo 1 ve 2 karşılaşması...sysmarkta yüzde 10 gibi genelde fark yok yani nasıl iş bu core 2 duo mobile iyi değilmi yani???

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2808&p=17

burdada eski sonoma ile core duo karşılasması oda aynı performansta nasıl iş bu? kazık mı yiyoruz..ne o bu 2 senedir sonoma core duo core 2 duo aynı işlemci performansını nasıl verir?

http://www.anandtech.com/mobile/showdoc.aspx?i=2663&p=8

ve en son buyrun Amd farkını core duo 2 ile aynı ...yani yüzde 10 iyi core duo 1 den sonucta hesap edin..öyle yazıyorki amd intelden mobile da iyi..öp intel amd nin elini..

http://www.tomshardware.com/2006/08/22/amd_dual_core_laptops_have_arrived/page16.html

At first glance, it seems as though the MSI S271 with the Turion 64 X2 processor is up to 8 percent faster than the asus W5F equipped with the Core Duo T2400 CPU. However, if you consider that the CPU clock rate of the Turion 64 X2 TL-60 is almost 10 percent higher than that of the Core Duo T2400 in the Asus W5F, you will notice that the system performance of the Intel system is, on average, approximately 7 percent higher at the same clock rate.

zor geliyor tabii bunu kabullenmek core 2 duo mobile işlemcinin boş bir efsane olması..banada çok ilginç geldi yani desktopta ürettiğini mobile üretememek..demekki artık herşey mobile üzerine neden ATI alındı bi düşün..bundan sonra desktop galiba ölüyor..

• ben ısınıma problemi goremedim alette. super pi testini yapoarken makina full kastı ve pcmark2005 te de kastı ama sadece ısınma touchpadin orada o da rahatsız edici degil. hatta hiç değil. fan sıcak hava uflemedi nerdeyse. alet gayet serindi. BU AMD ısınır diye bir sehir efsanesi yaratıldı. 31W lık alet nası ısınacak ben de anlamıyorum.
  • genel olarak begendinmi? almak istiyodun sanırım. tatmin edicimi sence?
  • Bu sonuçlardan ve bluetooth,tvout olmamasından sonra ben çok soğudum l
    aletten.PCMark2005 puanına takılmayın zaten 1100 harici bir ekran kartı değil(tam olarak).Bence çok iyi bir laet ama ufak detaylardan dolayı mükemmel değil,birde benim anlamadığım benim 1.73 centrinom Super Pi den 45sn falan alıyor,bence siz işlemci tam hızına ulaşmadan testi başlatmışsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: jtomato
    genel olarak begendinmi? almak istiyodun sanırım. tatmin edicimi sence?

artık almak istemiyorum. cunku bes kurusluk bir tvout, kızılotesi, ieee1394 nasıl konmaz bir notebook a
    COOOK KIZGINIMMMM
  • benım için bluetooth ve tv out sorun değil. mühim olan performansı
  • quote:

Orjinalden alıntı: tsk
    Bu sonuçlardan ve bluetooth,tvout olmamasından sonra ben çok soğudum l
    aletten.PCMark2005 puanına takılmayın zaten 1100 harici bir ekran kartı değil(tam olarak).Bence çok iyi bir laet ama ufak detaylardan dolayı mükemmel değil,birde benim anlamadığım benim 1.73 centrinom Super Pi den 45sn falan alıyor,bence siz işlemci tam hızına ulaşmadan testi başlatmışsınız

evet super pi icin ya tam full hızı acmadık ya da oyun felan calıstırmıstık soona test yaptık.. yuklluydu alet ben de tam anlamadım.

BU ARADA
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=92441&productid=bd81119
    bu tl-56 nın fiyatı niye bu kadar abartı. 1599 dolar vereceksem gider 2 ghd core2 duo ya veririm. bu notebook un daha ucuz olması lazım. bu kadar kazık satılamaz

ha bir de ekran kartı 7600 bile diil. 7200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanak -- 13 Eylül 2006; 14:20:17 >

• quote:

Super pi tek çekirdeği kullanarak test yapar
    Çift çekirdeğin farkını birden fazla uygulama çalışırken görebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jtomato
    benım için bluetooth ve tv out sorun değil. mühim olan performansı

hadi bluetooth u gec. niye tvout olmasın, niye ieee1394 olmasın. hadi kızılotesini de gectim diyelim.
    benim derdim uc kurusluk seyleri kısarak insanları soguttukları.. artık kim kıstıysa
  • ya tabiki öyle hepsinin olması lazım yani, belli bir standart koymaları lazım bunlar ucuz şeyler fakat müşteriyi sogutuyor. strateji hatası yapmıslar. peki bunları gözardı edersek, işlemci ekrankartı hdd performansı bu fiyata değmezmi diyorsunuz?
  • alet bunların dısında (ki bunlar beni sogutmaya yetti) ii. işlemci gayet performanslı. ekran kartı tabi ki harici kartlılara gore ii değil ama performansı gene de güzel sayılır. ısınma sorunu yok. kasa fena değil. ekran guzel. alınabilir. ama benim kıl oldugum seyi sen anladın
    900 dolara sat ama uzerinde bir iee1394 olsun ki video kameramı baglayıp capture yapayım
    bir tv out olsun ki film izleyebileyim tv den.
    bir kızılotesi olsun ki kablo tasımadan en azından cep telefonumdan 2-3 resim atabileyim. cep telefonuma bir melodi yukleyebileyim.
    hadi bluetooth u gectim

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanak -- 13 Eylül 2006; 14:30:09 >
  • Benim asıl merak ettiğim vista premiumu nasıl çalıştıracağı.
    Birisi deneme sürümünü yüklesede bir baksa performansına ne güzel olur.
    Aero açık bir şekilde ekran kartı yeterli olacak mı onu merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanak

quote:

evet super pi icin ya tam full hızı acmadık ya da oyun felan calıstırmıstık soona test yaptık.. yuklluydu alet ben de tam anlamadım.

BU ARADA
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=92441&productid=bd81119
    bu tl-56 nın fiyatı niye bu kadar abartı. 1599 dolar vereceksem gider 2 ghd core2 duo ya veririm. bu notebook un daha ucuz olması lazım. bu kadar kazık satılamaz

ha bir de ekran kartı 7600 bile diil. 7200

hocam şu modelin fiyatı daha uygun gibi http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=92441&productid=bd81117
    bence 1.6ghz hızındaki bir işlemci için süperpi çokda düşük değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi st_emx -- 13 Eylül 2006; 14:42:07 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.