Şimdi Ara

ACER 5102 AMD Turion64 X2 *** 849 $ *** (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
0
Favori
34.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ACER Aspire 5102 AMD Turion64 X2 1.6GHz 512MB 100GB DVD+-RW (Kameralı)
    acer sitesinde bu ürün yok.tam inceleme nereden bulabilirim
  • Bu arada dünyada bu kadar çok pc satan bir firmanın bu kadar kötü web sitesine sahip olmasına anlam veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihtash -- 11 Eylül 2006; 0:32:49 >
  • bir de acer ın 12.1 inç ferrari modeline bakın.

http://www.notebookreview.com/price/default.asp?productID=16997&productFamilyID=875&display=reviewDetail

Processor: AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-56 (2x512KB L2 cache, 1.8GHz)
    Memory: 1GB (512/512) DDR2 667 SDRAM
    Storage: 160GB hard drive, 5400RPM; external Super-Multi drive (DVD+R, DVD-R, DVD-RAM); 5-in-1 card reader for optional MultiMediaCard, Secure Digital card, Memory Stick, Memory Stick PRO or xD-Picture Card
    TFT Display: 12.1" WXGA (1280 x 800), Acer CrystalBrite Technology
    Graphics: ATI Radeon Xpress 1150
    Communications: 802.11n WLAN, Bluetooth, Bluetooth VoIP phone, gigabit LAN, V.92 modem, integrated Acer OrbiCam camera

ama fiyatı 1900$ civarı :(

• Ek bilgi olarak
    Acerın 5100 5600 gibi serileri vardır.
    Bu serilerin alt modelleri her ülkenin distribütörünün isteği doğrultusunda oluşturulmaktadır.
    Bu yüzden yukarıda linki verilen incelemedeki 5102 konfigürasyonu türkiyede satılandan bir miktar farklıdır.
    Örneğin o modelde 4200 rpm hdd var türkiyedekinde 5400 rpm.
    Bu modelin acer ın sitesinde bulunmamasının sebebide cihazın her ülkede farklı donanıma sahip olmasındandır.
  • ben anlamıyorum

Super pi

Acer Aspire 5102WLMi (Turion64 x2 TL-50 1.6 GHz) - 2m 22s

Pcmark05

Acer Aspire 5102WLMi (Turion64 x2 TL-50 1.6 GHz) - 2,413 PCMarks

o sitede bu rakamlar verilmiş tabii 4200hdd var. nasıl sizce?
  • tabi biraz daha yuksek cıkabilir 5400 icin ama guzel bir inceleme o. :)
  • peki bişi diyecem orada ayrıca dell6400 super pi si var sonuc;

Acer Aspire 5102WLMi (Turion64 x2 TL-50 1.6 GHz) 2m 22s

Dell Inspiron 6400 (1.83GHz Core Duo) 1m 22s

yani bu fark cok değilmi?
  • cok ama ben her teste de guvenmiyorum. cogunluk intel e gore optimize ediliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jtomato

peki bişi diyecem orada ayrıca dell6400 super pi si var sonuc;

Acer Aspire 5102WLMi (Turion64 x2 TL-50 1.6 GHz) 2m 22s

Dell Inspiron 6400 (1.83GHz Core Duo) 1m 22s

yani bu fark cok değilmi?

valla superpi ile işlemci karşılaştırması yapmak gerçekçi değil...
    karşılaştırmak istiyosan ben sana söyleyim... Turion X2'ler eşdeğer hızdaki Core Duo'lardan %10 daha yavaş...
    bana sorarsan fiyatına göre yeterli performansa sahip bi ürün...
  • Varsayın otomobil alıyorsunuz. Mühim olan otomobilin yapabildiği hız değil sizin bindiğinizde araçtan beklediklerini ve ihtiyaçlarınızdır. Oto örneği vermişken, sürekli 90kmh gideceksek -hız açısından- Ferrari almanın mantığı yok. Tabi duygular farklılık gösterir, sırf kırmızı diye Ferrari de alınabilir.

Benim şu an bilgisayarda yaptığım işler için süper bir seçenek. Hatta linuxlu olması bile artı. Ancak daha yüksek beklentisi olanlar için yetersiz gelecektir.

Bu arada o x1100, her ne kadar orta serinin altı da olsa, 3-4 sene önce 200$lar vererek alınan ti4200'lerden (yeni oyunlarda) hızlıdır.
  • ya alanlar fotograf cekip koyabilirler mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanak

ya alanlar fotograf cekip koyabilirler mi?

Ma-vi bilgisayarda çalışan arkadaşlar bilgisayarın fotoğrafını çekip koyabilirler. Onlar bu forumu aktif olarak takip ediyorlar nede olsa. Bu arada 5102 de fan solda combo sürücüsü sağda internetteki resimler farklı olabiliyiyor. Bazı yerlerde fan sağda gösterilmiş. 5602nin photo su koyulmuş
  • notebookreview un forumunda 10 sayfa boyunca tartışılmış

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=69412
  • quote:

Orjinalden alıntı: melihtash

notebookreview un forumunda 10 sayfa boyunca tartışılmış

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=69412

sagol okuyalım bakalaım neler demişler

ilk okuduklarıma gore 0.3MP kamerasının çok başarılı olduğunu düşünüyor herkes
    pil ömrünün iyi olduğu konusunda bir görüş birliği var
    4200 rpm li imiş onların hdd o yuzden bir eleştiri var. ama bizdeki 5400 :)
    klavyeyi övenler var.

BU ARADA ADD_ON BLUETOOTH MODULU KONUSUNDA SORULAR VARDI

BEN DE SORUYORUM. Suna add-on bluetooth modulu ekleniyor mu? cogu acer da bluetooth var. eger ekleniyorsa tadından yenmez:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanak -- 11 Eylül 2006; 15:10:00 >

• ben de bu notebooktan sipariş verdim üzerine 2 tane 1024 MB ram almayı düşünüyorum. bu makineden alan ve ram yükseltmek isteyen arkadaşlara üzerinden çıkan orjinal rami uygun fiyattan verebilirim.
  • quote:

4200 rpm li imiş onların hdd o yuzden bir eleştiri var. ama bizdeki 5400 :)
    klavyeyi övenler var.

BU ARADA ADD_ON BLUETOOTH MODULU KONUSUNDA SORULAR VARDI

BEN DE SORUYORUM. Suna add-on bluetooth modulu ekleniyor mu? cogu acer da bluetooth var. eger ekleniyorsa tadından yenmez:)

Arkadaşım mesajında bizdeki diye bahsetmişsin. Sizdeki hangisi? sanki satıcıymışsın gibi konuşmuşsun. Bu forumda bilgisayar satıcılarının aktig olarak yazdığı biliniyor zaten
    Mesajlarında hep bilgisayarı anlatmışsın arkasından sorular sormuşsun ve de bazı arkadaşların sorularını cevaplamışsın. Ama bu biligisayarın kullanıcısıyım yada bir arkadaşım kullanıyor diye cevap vermemişsin.
    Bu bilgisayarı almayı düşünenlere yardımcı olmanız güzel ama lütfen bazı şeyleri abartmayalım.
    Sorunuzun cevabını vereyim bu bilgisayarın üzerinde bluetooth tuşu var ama bluetooth yok maalesef.

Benden de size ve burada sizin gibi yazan arkadaşlara bir soru: Ma-vi bilgi-sayarın hani şubesinde çalışıyorsunuz? Ona göre alacak arkadaşlar gelip sizden bilgi alsınlar

• ben universitede calısıyorum. bizdeki türkiyedeki manasına.

saygılarımla

NOT: bu arada bilgisayarı anlatmam da bir suc var mı? burada bilgi paylasılıyor. artı bir muhendis olarak AMD firmasını seviyorum. bunda bir sorun yok umarım. ben de bu bilgisayarı almak isitoyrum ama kararsızım herkes gibi. cunku core 2 duo ların fi,yatlarının ne olacagını ve ceşitletrin artıp artmayacağını gozlemek isitiyorum.

hem bizdeki diye senin dediğin şeyi kastetmniş olsam add-on bluetooth takılıp takılmadığını niye gorenmek istiyeyim. ordaki soru ya alıp kullanan birinin ya da belki de senin dediğin gibi mavinin cevaplaması gereken birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanak -- 11 Eylül 2006; 16:15:12 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: edwin
    arkadaslar 849 dolar + kdv uygun bir fiyat ama cok da ucuz degil . abartmayın lütfen. bu 1 ay içerisinde fiyatlar çok değişecek. celeron notebook fln ortadan kalkacak tahminim.. Core duolar vergi dahil 1000 dolar oldu!! . istanbulda bu amd x2 turion bilinen bir bilgisayarcıda nakit e%15 indirimle vergi dahil ztn 1000 dolara satılıyor. bende almayı düşündüm fakat core duo 2 yi beklemeye karar verdim. amd lerin ısınma sorununu aşamadığını düşünüyorum.acer e güveniyorum fakat amd ye güvenemiyorum.. en iyisi core duo 2 leri beklemek. aranızda datron core duo 2 kullanan varmı? varsa ısınma problemi olup olmadığını, çok ses çıkarıp çıkarmadığını ve kasa kalitesinden bahsedebilirmi lütfen.......

acer turion x2 notebook su yabancı sitedeki incelemeye gore ısınma problemi yok ve sessiz bir aletmiş
    datron core 2duo yu beklemek lazım. bakalım alan çıkcak mı?

Aswod bir şey daha bak burda nasıl cevap vermişim. :) Lütfen makinaya sahip olan bir kişi olarak daha fazla bilgilendir bizi de biz de krarmızı verebilelim. hem kuzenim bu makinayı aldı eline geçtiğinde ben de yorumlarımı yapıcam. amaç herkesin bilgilenmesi 1400 ytl de olsa para onemli bir miktar. kim parasını sokaga atmak ister.? ozellikle de core 2 duo alabilecekken biraz daha bekleyip de.. ama bu bekleme miktarı beni düsündürüyor. Bu yüzden AMD turion x2 ile ilgileniyorum. Artı bu makinada en sevemediğim şeyi soyleyeyim sana. COk fiyat farkı olmamasına ragmnen tl-50 kullanılmış olması. en azından tl2 2x512 cache ile fark yaratırdı. Ben almazsam eger bu notebook u bu biraz da tl-50 seçimi yuzunden olacak.

• ben gördüm mavi de ve tüm istediğim kaçtı çünkü klavyesini beğenmedim. tuşlar piyasada satılan dandik klavyelerinkinden daha kötü duruyordu. hp 6007 veya 5280 yada dell6400 alcam. vazgeçtim acer almakdan. 5101 in klavyesi de aynıdır heralde hiç bakmayacağım bile.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.