2 ay kadar önce foruma mesaj atmıştım bilgisayarın power tuşuna bastığımda bios ekranı bile gelmiyor öyle bekliyor diye... tamirciye götürdüğümü, bana kuzey köprüsünde arıza olduğunu söyleyip 80 tl ücretle tamir ettiğini yazmııştım. cevap atan arkadaşlar nvidia chipsetli laptoplarda fazla ısınmanın chipsetin anakarta temasının kesildiğini ve "ısıtılarak" tamir edilebildiğini 80 tl e tamir edildiyse muhtemelen bu işlemin yapıldığını söylemişlerdi...
şimdi oyun oynuyordum sorun tekrarladı :D
O "ısıtma" işlemi nasıl bişey basit bi havya ile kendim yapabilirmiyim? bahsedilen chip işlemcinin hemen yanında olan mı ? vede tam olarak nereyi ısıtacağım? gibi soruları yanıtlarmısınız ? :D
( her bozulduğunda 80 tl vermek istemiyorum :(
çipsetin yaklaşık 100 kadar bacağı oluyor... bu bacaklardan birkaç tanesinin lehimi atıp temas kesilmiş olabiliyor... bunlar çok küçük olduğu için tek tek uğraşılamıyor... havya ile olmaz... sıcak hava tabancası ile bölge ısıtılıp soğutuluyor... böylece lehim tazelenmeye çalışılıyor... olay bu...
yani ; her seferinde tamir edilebileceğinin garantiside yok anladığım kadarıyla... peki o çipi değiştirsek kaç paraya patlar acaba, kaç günde verirler geri? yeni bilgisayar mı almalıyım sizce ?