Şimdi Ara

acer 6530g ekran kartı önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarım Acer Aspire 6530G 844G64Mn serisi ve özellikleri aşağıdaki gibidir:
    http://www.ucuzu.com/dizustu-c3100/acer/aspire-6530g-844g64mn-turion-64-x2-zm-84-2-3ghz-4gb-160gb-16-p33476700/ozellikler.html
    Bilgisayarım son 3 aydır Stop C*0124 kodlu mavi ekran vermektedir ve tez yazdığım için bilgisayarım geç servise verdim, servis ekran kartı değişecek dedi 475 lira fatura çıkardı, ben de bilgisayarım geri istedim ve servisten aldım. Bir bilgisayarcıya gittim ve ısınma sorunu var dedi ve gerçekten de bilgisayarımda ciddi bir ısınma sorunu var, şu an dengeli modda anakart sıcaklığı 70 derece, işlemci 60-65 arasında ve ekran kartı da 55 civarında. Video film izlerken sıcaklıklar yükselmeye başlıyor ve bir süre sonra mavi ekran veriyor. Bana bu konuda ne önerirsiniz, yeni bir ekran kartı mı almalıyım yoksa başka bir şey mi yapmalıyım?
    Ayrıca işlemciye termal macun sürüldü, soğutucu da var ama neden bu sıcaklıklar bu kadar yüksek anlamış değilim, sıcaklığı da CPUID hardware monitor dan bakıyorum, işletim sistemim win7 32 bit, format da çözüm olmadı, evet beyler yardım edin lütfen

Not: Ayrıca bir arkadaş opengl ile ekran kartımı test etmemi söyledi, bir demoyu yarım saat 45dk çalıştırdım değerler aşağıdaki gibi oldu ve bir müddet sonra mavi ekran verdi
    http://img834.imageshack.us/img834/3964/capse.png
    Bu son linkte arkadaşa mesaj atarken paint mozilla media player çalışır durumdaki sıcaklık (mavi ekran sonrası film izlerken)
    http://img267.imageshack.us/img267/6771/caps3m.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaban -- 8 Mart 2012; 1:42:18 >

• Up
  • Laptopun fanı temiz mi?Ben de 6930g var ağustos sıcaklarında bu kadar ısınmıyordu.Hem işlemci hem de ekran kartı çok yüksek değerlerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evsen81

Laptopun fanı temiz mi?Ben de 6930g var ağustos sıcaklarında bu kadar ısınmıyordu.Hem işlemci hem de ekran kartı çok yüksek değerlerde.

Gayet temiz hocam, bakımı tam
  • İşlemcin 94 hddler 34-45 ekran kartı 91 derece makina 96 derece.Sadece ekran kartı değil işlemci de çok sıcak değil mi?İşlemci de sorun olup ekran kartını ısıtması söz konusu olabilir belki.Kasa içinde konumları nasıl?
  • %90 donanımsal bir sorundan dolayı o kadar çok ısınıyordur... Fan tamamen kapalı olsa bile kışın ortasında o kadar ısınmamalı o bilgisayar... Arkadaşında deiği gibi İşlemciniz'i temel alan bir ısınma problemi ekran kartınıza yansıyor olabilir.

Ancak öte yandan da oyun deseniz anlarım ama film falan izlerken çok ısınıyor demişsiniz. Bu da ilgilenilmesi gereken bir konu...
  • anakartınızın bıosunu guncelleyın ekran kartının suruculerını guncelleyın
    bırde cıhaz servıste sokulup gerı takıldıgında thermal macun surulmeyıp ıslemcı ve vga sogutucu vıdalarıda tam sıkılmadı ıse bundan olabılır elınızden gelıyorsa bunuda kontrol edın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus n53sn Ekran kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Termal macunu kendim sürdürdüm ama özenerek yapmadılar sıktılar üstüne soğutucuyu taktılar ama kendim bir tane alıp hem işlemciye hem de ekran kartına uygulayacağım
  • quote:

İşlemcin 94 hddler 34-45 ekran kartı 91 derece makina 96 derece.Sadece ekran kartı değil işlemci de çok sıcak değil mi?İşlemci de sorun olup ekran kartını ısıtması söz konusu olabilir belki.Kasa içinde konumları nasıl?

Açıkçası şu ana kadar bir sıkıntı olmamıştı ve arada açıp fanı temizliyordum, neden böyle oldu bilmiyorum sorunun kesin kaynağını bilsem halletireceğim ama ekran kartı alıp taktırdıktan sonra gene ısınma sorunu olur diye korkuyorum, boşa masraf etmek istemiyorum
  • 94 derece yükte işlemci için çok fazla.Sorunu tam tespit etmeden ekran kartınızı değiştirmeyin bence.
  • quote:

94 derece yükte işlemci için çok fazla.Sorunu tam tespit etmeden ekran kartınızı değiştirmeyin bence.

sorunu tespit edebilsem halledicem ama edemiyorum, işlemci anakart ekran kartı ısınıyor, film dizi müzik izlerken uzun süre yüksek performansta iken kapanıyor, dengeli de idare eder durumda, netten dizi izlerken daha fazla ısınıyor, çöpe mi atmak lazım pcyi bilemedim
  • sıcaklıklar gerçekten yüksek arkadaşların dediği gibi sorun donanımsal muhtemelen ilk düşünülmesi gereken kısım işlemci ondan sonra ekran kartı ama birbirlerini tetikleme ihtimalleri de var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.