Bilgisayarin ekrani bir sure once birden gitti. Tamamen siyah sanmistim ancak sonradan farkettim ki, cok yakindan baktiginda ogeler seciliyordu. Ayrica hdmi ile televizyona bagladimimda problem yoktu. Internette kisa sure arastirma yapinca problemin yuzde doksan ekran icinde bulunan inverter diye bir parcadan kaynaklandigi bilgisine ulastim. Hemen bir inverter siparisi verdim, bilgisayari soktum ve parcayi degistirdim. Ekran duzeldi, arkadaslarla age of falan attik hersey guzeldi. Sonra sabah kalktigimda ne goreyim, bilgisayari calistirdim ve yine ayni problem :( O kadar sokup ugrastigima mi yanayim, bilgisayarin bozulduguna mi yanayim bilemedim.
Var midir bu problemi aranizda daha once yasayan, cozen bir arkadas. Evet bilgisayar cok eski ama performansi hala iyi ve kullanabillmek istiyorum.
samet_incS
kullanıcısına yanıt
LCD lerde panelin aydınlatılabilmesi için floresan bu floresan a yeterli gücü sağlayabilmek için de inverter kullanılır. Aynı hata ikinci kere başınıza geldiyse inverterin bozulmasına neden olan etmenin bulunması lazım ya da yeni almış olduğunuz inverter floresanı bozmuş olabilir.
En kolayı teknik servise göndermeniz olacaktır. İnverter ya da floresan panele göre daha uygun maliyet ile çözülebilmektedir. En azından aynı hatayı yaşarsanız geri gönderme hakkınız olur.
Florasanlari patlatmis degilimdir heralde bu kadar denk gelmez saniyorum :( inverteri ilk kez bozan neyse ikinci kez bozan da bu problem sanirim ama tabi ne oldugunu bilmiyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme