Şimdi Ara

ACER AS4820 TG TİMELİNE X KULÜBÜ VE KULLANICILARI (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.211
Cevap
5
Favori
88.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgi için teşekkür ederim.Bencede başka sistem atmaya gerek yok.Bugün kredi kartımi aldım tam bilgisayarın siparişini vereceğim bilgisayar tükenmiş :( bekleyeceğiz artık
  • Windowsun ultimate-home basic gibi sürümleri arasında hız farkı yok denilecek kadar azdır.Ha hızlı olan da ultimate DEĞİL home basictir daha az kaynak kullanır daha az pil tüketir.Cihazla stok home basic bi dünya program yüklü geldiği için ardından bomboş bi ultimate kurunca hızlandı zannediyorsunuz.Hız ve pil ömrü istiyorsanız önce bilgisayarımda sistem,performans ordan hepsini performans için ayarla ayarını seçin ama önizleme resmi açık kalsın yoksa fotoğrafları küçük resimler şeklinde listeleme yapamazsınız.Bunu yaptıktan sonra gereksiz saçma sapan adobe updater,mccafe bilmemne,office cart curt tipi şeyleri görev yöneticisinden sonlandırıp sonra regcleaner tarzı bi programla startup listesine girip sonlandırdıklarınızı başlangıçtan da kaldırın ki bi dahaki açıılışta yeniden belleğe yerleşmesinler.nod32 gib hafif bi virüs programı da kullanırsanız iyi olur.

Bir de hala bluetoothu çalıştırmaya çalışan arkadaşlar cihazda blutut modülü YOK!.Ayrıca alıp takabilirsiniz:
    http://www.ebay.com/itm/2-1-Bluetooth-Module-Acer-timelineX-Aspire-4820-as4820g-/140480930518?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20b550e2d6

• Merhabalar,
    Epeydir bu üründen almayı planlıyordum 1000liraya sattığım HP laptopumdan sonra vatanın sitesinden Acer AS4820TG-484G50MNKS takip etmeye başlamıştım.. %25 indirim dediler ama ürün stokta olmayınca mağazaya gittim. Mağazada world karta %8 indirimli fiyatı 1544 lira olan ürünü nakit 1330 TL ye zorla aldım

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/acer-as4820tg-484g50mnks-as4820tg-core-i5-480m-2.66ghz-4gb-ddr3-500gb-14.1-dvdrw-1024mb-hd5650-cm-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=53843

Ellerinde son birtane kutulu vardı birtanede teşhir kaldı ama hiç çalıştırılmamış isteyen olursa onuda alırız Media markttaki fiyatı 1800 küsürliraydı bide daha ucuza bulursanız fiyat farkının iki katını hediye çeki olarak veririz diye şekil yapıyorlar..

Cihazı bir şekilde ultimate yükseltmeyi düşünüyorum batarya süresine etki eder falan diye bir şeyler yazılmış bunun etkisi ne kadar olabilir acaba?
    Elimde 7200RPM lik 500 gb notebook hardiski var onuda takmayı düşünüyorum daha iyi bir performans alabilirim o şekilde sanırım. Tabi yine bataryadan biraz feragat etmiş olurum.. Bluetooth modülü için giriş yeri varmı? Açıp bir bakmayı düşünüyorum bir üstte verilen linktekinin Türkiyeye kargosu yok ama bulunabilir sanırım yada satıcıyla görüşüp toplu bir alım yapılabilir gibi.. Cihazı daha dün aldım tavsiye edeceğiniz bir şeyler varmı yeni bios sürümü falan gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: firozat

Merhabalar,
    Epeydir bu üründen almayı planlıyordum 1000liraya sattığım HP laptopumdan sonra vatanın sitesinden Acer AS4820TG-484G50MNKS takip etmeye başlamıştım.. %25 indirim dediler ama ürün stokta olmayınca mağazaya gittim. Mağazada world karta %8 indirimli fiyatı 1544 lira olan ürünü nakit 1330 TL ye zorla aldım

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/acer-as4820tg-484g50mnks-as4820tg-core-i5-480m-2.66ghz-4gb-ddr3-500gb-14.1-dvdrw-1024mb-hd5650-cm-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=53843

Ellerinde son birtane kutulu vardı birtanede teşhir kaldı ama hiç çalıştırılmamış isteyen olursa onuda alırız Media markttaki fiyatı 1800 küsürliraydı bide daha ucuza bulursanız fiyat farkının iki katını hediye çeki olarak veririz diye şekil yapıyorlar..

Cihazı bir şekilde ultimate yükseltmeyi düşünüyorum batarya süresine etki eder falan diye bir şeyler yazılmış bunun etkisi ne kadar olabilir acaba?
    Elimde 7200RPM lik 500 gb notebook hardiski var onuda takmayı düşünüyorum daha iyi bir performans alabilirim o şekilde sanırım. Tabi yine bataryadan biraz feragat etmiş olurum.. Bluetooth modülü için giriş yeri varmı? Açıp bir bakmayı düşünüyorum bir üstte verilen linktekinin Türkiyeye kargosu yok ama bulunabilir sanırım yada satıcıyla görüşüp toplu bir alım yapılabilir gibi.. Cihazı daha dün aldım tavsiye edeceğiniz bir şeyler varmı yeni bios sürümü falan gibi...

hımmm hocam öncelikle hayırlı olsun aynı cihazdan bende de var ve çok memnunum cihaz çok güzel ince şık ve performanslı fiyata gelince indirimi kaçırdıgınıza üzüldüm.... bende %25 indirimli world karta 5 taksit 1135 tl ye almıştım 4 ay önce sizin fiyatınızı görünce ben nerdeyse bedaya almışım dedim kendi kendime...
    bios işine gelince cihazı 4 ay kullanıyorum ve cihazın bir güncelleme yapmasına rastlamadım....yine forumdaki arkadaslar daha detaylı bilir...

• Teşekkür ederim adaş Doların yükselmesinden dolayı %25 indirimli fiyatıda zaten 1248 liraydı internet üzerinde ama stokta yoktu. Resmen pazarlık yaptım vatanbilgisayarda anca bu fiyata kadar düşürüp alabildim.. Güncelleme olayını zaten cihaz kendisi yapmaz ama acerin sitesinde daha güncel olan bios sürümü vardı sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuZ-MaViSi

Bu laptop hakkında yorumları okuyorum pek olumlu gelmedi.Sanırım laptop bütün sorunlu olanlar buraya gelmiş :) dell bölümüne giriyorum orasıda aynı.

Kullanan herkes memnundur.En azından ben çok memnunum.1200 küsüre aldım 1 sene önce harika performans sergiliyor.4-5 saat şarj gidiyor.Aslında 8 saat yazıyor ama olsun 5 saat bu kadar özelliği olan bir laptop için gayet iyi bir süre.
  • 1 senedir kullanıyorum çok memnunum oyun için de ideal kaldıramadığı oyun yok şimdilik. 2 yönden mutsuzum sadece:

-8 saatlik şarj süresini gören varsa gelip madalya takacağım. Boşverdim 8'i 6 tamamdır
    -Kendi hoparlörleri daha iyi, kaliteli olabilirmiş
  • Arkadaşlar merhabalar bende acer 4820 tg kullanıcısıyım bir problemim var sizlere danışayım dedim birde..benim laptop da bluetooth mevcut idi ben de bluetooth bağlantılı microsoft mouse aldım ve fakat çekim alanından memnun kalmadığım için bluetooth sürücüsünün versiyonunu yükselttim bu sefer mouse u hiç bulmadı.Sürücüyü kaldırdım mouse u yine hiç bulmadı bir problem var ama çözemiyorum nedir..Bilgisayar üstünde atheros var hangi versiyonu indirmem gerekli acaba acer türkiye sitesindeki iki versiyonu da indirdim fakat çalışmadı ikisinde de..yani sizin anlayacağınız mis gibi çalışan bluetooth umu bozmuş bulunmaktayım.Bir fikri olan var mı acaba bu problemle ilgili?
  • nicoktay, aygıt yöneticisinden bluetooth cihazının üzerine sağ tıklayarak ''eski sürücüye dön'' demen sorunu çözecektir tahminimce.

Bu arada arkadaşlar SSD diskler haliyle yüksek maliyetli olduğundan hepimizin temin etmesi zor, 60 GB'ına 350 TL vermektense dün 500 GB Seagate Momentus XT aldım ve Easeus Disk Copy ile eski diskiimi klonlayıp denedim ve makinenin hızı fark edilir düzeyde arttı SSD'ye fazla para vermek istemeyenlere tavsiye ederim...
  • hocam segate 7200 değil mi? birde ısı tittreşim ve ses durumu nasıl? bende düşünüyorum ama bilgisayarın kendi HDD i ısı titreşim ve ses olarak çok güzel. kaş yaparken göz çıkarmayalım birde nekadara nerden aldınız acaba?
  • Benimde elimde seagete marka 7200Rpm 500gb hdd var önceki laptopum için almıştım, satınca söktüm. Acer'a takmayı düşünüyordum bende, performansta bir artış elbette Batarya süresini epeyce bir düşürmek istemem doğrusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazitcakir31

hocam segate 7200 değil mi? birde ısı tittreşim ve ses durumu nasıl? bende düşünüyorum ama bilgisayarın kendi HDD i ısı titreşim ve ses olarak çok güzel. kaş yaparken göz çıkarmayalım birde nekadara nerden aldınız acaba?

Evet 7200 rpm 32mb cache fakat Momentus XT'de bir de 4 GB SSD var en sık kullanılan dosyaları SSD'de tutup makinanın hızlı çalışmasını sağlıyor ve ciddi şekilde etkiledi benim makinamın performansını. Isı şu ana kadar bi problem olmadı ama dün akşam başladım tabi kullanmaya ileride ne olur bilemem. Ama şu anki durum çerçevesinde kesinlikle tavsiye ederim.
  • arkadaslar ram i yükseltiyim diyom....sizce slottaki 2 gb lik ram ın birini çıkarıp yerine 4 gb lik aşagıdaki linktekilerden birin taksam notebook un hızı dahada yükselir mi birde slotun birindeki 2 gb ram ın yanına diger slota 4 gb lık ram ı takıncs bir uyumsuzluk ortaya çıkarmı yorumlarınızı bekliyorumm..... almak istedigim ram linkleri::

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/kingston-kvr1066d3s74g-4gb-tek-modul-1066mhz-ddr3-cl7-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=44621

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/kingston-kvr1333d3s94g-4gb-tek-modul-1333mhz-ddr3-cl9-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=44622

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firatcan22 -- 2 Ekim 2011; 21:37:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: firatcan22

arkadaslar ram i yükseltiyim diyom....sizce slottaki 2 gb lik ram ın birini çıkarıp yerine 4 gb lik aşagıdaki linktekilerden birin taksam notebook un hızı dahada yükselir mi birde slotun birindeki 2 gb ram ın yanına diger slota 4 gb lık ram ı takıncs bir uyumsuzluk ortaya çıkarmı yorumlarınızı bekliyorumm..... almak istedigim ram linkleri::

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/kingston-kvr1066d3s74g-4gb-tek-modul-1066mhz-ddr3-cl7-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=44621

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/kingston-kvr1333d3s94g-4gb-tek-modul-1333mhz-ddr3-cl9-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=44622

1333 MHz olan ram'i takman daha iyi olur cihazdakiler de 1333 MHz olduğundan fakat ram takmaktaki amacın makinayı hızlandırmaksa hiçuğraşma ram takviyesi yaramaz bir işe. Hız için daha hızlı bi hard disk almanı tavsiye ederim, tavsiyem de daha önce söylediğim gibi Seagate Momentus XT. Tabi maliyeti göze alıyorsan SSD daha iyi olur.

• bunda bilinmiyen aygıt dıye cıkan nedır arkadaslar aygıt yonetıcısınde? hersey yuklu ama nedır bu yaa.
  • fıratcan kardeşim ben aynısını yaptım gayet performans artıyor tabiki ne kadar önbellek o kadar iyidir onun dışında sizden bi ricam var bnm kardeşim bu bilgisayarın YEDEKLEME CDSİ OLAN 3 DVD Yİ KAYBETMİŞ eğer bir link vs varsa yardımcı olabilirmisiniz diyecektim?
  • Yedekleme DVD sinin linki olacağını sanmam, her cihazın yedekleme DVD leride kendisinde çalışacaktır büyük ihtimalle. HP cihazların recovery dvd leri öyleydi..

Bu arada bende 4820TG cihazıma daha önceki HP pavilion cihazım için aldığım 500gb 7200 RPM lik western digital marka hardiski taktım. Orjinal hardiski bire bir klonladım. Ama cihaz daha gürültülü bir hal aldı. Daha hızlı döndüğündir büyük ihtimalle baya sesli oldu ve batarya süresindende biraz kısmış olacağım sanırım. Sistem derecelendirmesinide güncelledim ama hardiskteki puanda bir değişiklik olmadı biraz garip geldi bana bu durum..
  • Arkadaşlar bilgisayarımla ilgili en büyük problemi bugün yaşadım, bayram tatili nedeniyle siparişini verdikten sonra bir buçuk hafta beklemek zorunda kaldığım grafik tabletim bugün elime ulaştı. Tam hevesle ilk denemeyi yapayım derken USB'den gelen gücün yetersiz olduğu ortaya çıktı ve bir çözüm bulamadım. Yarın ilk iş power supply içeren bir hub alıp onunla kullanacağım artık...
  • arkadaşlar ben de katıldım aranıza, 5 yıl yine acer kullandım, ekonomik ömrünü tamamlayınca uzun zamandır almayı planladığım AS 4820TG i3 370M aldım 950TL'ye.
  • Rkadaşlar acer destek sitesinden bios güncelleme yapan oldumu hiç? ben makineyi yeni aldım 1.17 yüklüydü 1.23 yatım versiyonu tabi hissedilir bir fark olmuyor. kullanmamız gereken bios versiyonu hakkında bilgisi olan varmıdır. birde bios ayarlarında ekran kartı bölümündeki seçeneği discrate olarak değişip sadece harici ekran kartlı olarak kullansak bir sıkıntı olurmu.
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.