Şimdi Ara

Acer Aspire 1654WLMİ - 1GB DDR2 / 100GB (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
9.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sallama arkadşım din kardeşiyiz nasıl satılmaz ikinci el amd işlemcili notebooklar neyin reklamını yapmaya çalışıyorsun hangi firmada çalışıyordun söylesene millete

quote:

Orjinalden alıntı: yeniadministrator

1-Amd işlemcili notebookların pil ömrü düşüktür siz hiç 5 saat ömürlü amd notebook gördünüzmü
    2-Amd işlemcili notebookları ikinci elde satmak zordur hatta mümkün değildir eğer anlayan birini bulur ve satarsanız çok şanslısınız
    3-Hala adam ların işlecisinin ddr2 desteği yok
    4-Ayrıca amd firmasına karşı bir antipatim var sebebine gelince yıllardır bizlere 64 bit işlemci geleceğin teknolojisi diye işlemcileri kakalıyorlar intel neden 64 bit işlemci üretmedi parasımı yoktu acaba ?

quote:

Orjinalden alıntı: esarikaya

quote:

amd işlemcili notebook almaktan daha mantıklıdır

Acaba hangi sebeplerden dolayı intel almak daha mantıklıdır ? biraz bilgilendirebilir misin bizi ?

• intelde çalışıyorum türkiyeye ajan olarak göderildim mi dermişimm nebiçim polemik bu yahu firma övenleri o firmada çalışmakla marka övenleri o markada çalışmakla suçluyoruz
    quote:

Orjinalden alıntı: bscol

sallama arkadşım din kardeşiyiz nasıl satılmaz ikinci el amd işlemcili notebooklar neyin reklamını yapmaya çalışıyorsun hangi firmada çalışıyordun söylesene millete

quote:

1-Amd işlemcili notebookların pil ömrü düşüktür siz hiç 5 saat ömürlü amd notebook gördünüzmü
    2-Amd işlemcili notebookları ikinci elde satmak zordur hatta mümkün değildir eğer anlayan birini bulur ve satarsanız çok şanslısınız
    3-Hala adam ların işlecisinin ddr2 desteği yok
    4-Ayrıca amd firmasına karşı bir antipatim var sebebine gelince yıllardır bizlere 64 bit işlemci geleceğin teknolojisi diye işlemcileri kakalıyorlar intel neden 64 bit işlemci üretmedi parasımı yoktu acaba ?

quote:

quote:

amd işlemcili notebook almaktan daha mantıklıdır

Acaba hangi sebeplerden dolayı intel almak daha mantıklıdır ? biraz bilgilendirebilir misin bizi ?

• amd işlemcileri bilmemde bende şahsen amd işlemcili ikinci el notebook almazdım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Roman

amd işlemcileri bilmemde bende şahsen amd işlemcili ikinci el notebook almazdım

işte bak.. insanlardaki önyargının bir örneği daha

aslında hşçkimse AMD almasın, intel piyasayı tekeline alsın.. AMD daha çok satabilmek için iyice fiyat kırsın, ben de AMD alayım

ekonomiden de baya anlıyorum ne dersiniz
  • biyere kadar haklısın da ya sonra amd yaptığı yatırımların karşılığını alamassa ve batarsa bizde intele mahkum olursak ne b*k yiycez,gerçi bu konu dışına fazlasıyla çıkmaya başladı ama amd'yi kötü sananalara bi sözüm daha bu senenin başlarında bi yazı okumuştum,yapılan bi yarışmada üstelik intelin sponsor olduğu bi yarışmada amd dünyanın en ii çip üreticisi seçilmişti

quote:

quote:

aslında hşçkimse AMD almasın, intel piyasayı tekeline alsın.. AMD daha çok satabilmek için iyice fiyat kırsın, ben de AMD alayım

• quote:

Orjinalden alıntı: atyay

biyere kadar haklısın da ya sonra amd yaptığı yatırımların karşılığını alamassa ve batarsa bizde intele mahkum olursak ne b*k yiycez,gerçi bu konu dışına fazlasıyla çıkmaya başladı ama amd'yi kötü sananalara bi sözüm daha bu senenin başlarında bi yazı okumuştum,yapılan bi yarışmada üstelik intelin sponsor olduğu bi yarışmada amd dünyanın en ii çip üreticisi seçilmişti

quote:

quote:

Espri anlamında söylemiştim

Ben tüketiciyim... hangisi fiyat/performans açısından cebime uyarsa onu alırım... sonuçta hem Intel hem de AMD doğal olarak her firma gibi kar amacı güden firmalar.. kimse babasının hayrına üretmiyor o çipleri... hangisi imkanlarınız dahilindeyse, hangisi size teknik açıdan uygun geliyorsa onu alın derim.. ama bilmeden, sağdan soldan duyma, dayanağı olmayan 2-3 bilgi ile kimse de kimseyi karalamasın, yazıktır, bir sürü insanın emeği var ortada..

Söylemeye çalıştığım şeylerin özü budur yani..

• BENDE İNTEL'E KILIM . NAPÇEZ ŞİMDİ ????
  • Çok yakın bir zamanda okuduğum bir haberde (zannederim CNet News'da) son zamanlarda masa üstü işlemci satışlarında AMD'nin satış rakamlarının Intel'i geçtiği yazılmıştı. AMD nin mobil Turion MT serisi sadece 25 watt güç sarfediyor (ML serisi de 35 watt) ve mobil işlemci satışlarında da 1-2 sene içinde AMD'nin Intel'i yakalıyacağı konuşuluyor.
  • Olay aslında oldukça basit. AMD ilk başlarda Intel'i taklit eden bir firma olarak doğmuştu. Bugün özellikle desktop işlemcilerde Intel, AMD'yi taklit etmeye çalışmaktadır.

Gelgelelim AMD henüz notebook teknolojisinde Intel'i yakalayamadı. Turion'ların MT'leri bile benchmarking'lerde Centrino'ların gerisinde kalıyorlar, oldukça fazla ısınıyorlar, bu yüzden büyük fanlara gereksinim duyuyorlar, bu yüzden de pil ömürleri kısa oluyor. DDR2 ise başka bir konu.

Çoğu kişinin söylediği birşey var: "Desktop'um AMD ama notebook'um Intel" Ben de desktop da AMD'yi süper memnun kullanan birisi olarak, ne yazık ki notebook'ta AMD'ye geçmek için erken olduğunu düşünüyorum. Ama gün gelecek AMD Intel'i notebook'larda da yakalayacak tabii ki. Sonuçta iki firma arasındaki bu rekabet bugün ABD'de mahkemelere kadar taşındı. Karlı olan biz son tüketiciler olacağız.

• quote:

Orjinalden alıntı: ladin

Arkadaşlar bu notebook için ne diyorsunuz hiç düşünmeden alayımmı özellikleri çok fiyatı az gibi

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=A1654WLMİ

Acer Aspire 1654WLMİ - 1GB DDR2 / 100GB

Özellikler

Intel® Centrio™ Mobil Teknolojili

- Intel® Pentium® M İşlemci 760 (2.0GHz, 2MB, 533MHz)

- Intel® 915PM Express chipset

- Intel® PRO Wirelless 2200BG Kablosuz LAN (802.11b/g)

Microsoft® Windows® XP Home Türkçe

15.4” WXGA CrystalBride geniş LCD, 1280x800 çözünürlük

1GB DDR-II 533MHz bellek, 100GB sabit disk

128 MB ATI Mobility™ Radeon™ X300 PCI Express VGA

DVD-RW Dual DOUBLE Layer optik sürücü

MS-Sound uyumlu ses kartı SPDIF, stereo hoparlör ve mikrofon

56K Faks-modem, LAN ve 802.11b/g kablosuz LAN

3xUSB 2,0 port ve Bluetooth

Türkçe Q klavye, touchpad scroll mouse

8 cell Li Li-Ion pil (3,5 saat pil ömrü), 3 kg

Meteksan.NET 3 Aylık internet paketi

Acer ARCADE VE acer GRIVISTA yazılımları

2 yıl garanti (İnfronic güvencesi ile

bence kaçırma

• acer ferrari 4005 bambaşka
  • quote:

acer ferrari 4005 bambaşka

Bir karar versen artık.. Bu konu altında AMD 'ye bir sürü laf ettin, AMD işlemcili notebook alınmaz dedin.. şimdi de Acer Ferrari 4005 diyorsun... Dediğin notebook da AMD işlemcili

Işlemci: AMD Turion64 Mobile Technology ML-37 2.0GHz
  • ferrari bu her delikanlının rüyası
  • ferrari sadece kırmızı değil siyah kırmızı artık şunu neden kıpkırmızı yapmazlarki
  • 64 bitin hiç bir faydasını gormuyorum vs demiş bir arkadaş...64 bitlik işlemcileri icin yazılmış olan yazılımları kullanırsan eminim çok faydasını göreceksin. Şöyle ki işlemcilerdeki register lar 64 bitlik oldugunda aritmetik işlemler vs daha az makina koduyla yapılabilecektir.Aritmetik işlemler ise her yazılımda yoğun olarak kullanılmaktadır aslında...Daha az makina koduyla aynı işin yapılabilmesi demek programın daha hızlı çalışabilmesi demektir..Ama eger 32 bitlik eski yazılımları yeni 64 bitlik işlemcinde kullanırsan bir performans farkı görmezsin . Bunun için kullandığın programların 64 bitlik işlemcileri destekleyip desteklemediğine bak(64 bit desteklemesi demek ona uygun kütüphaneler ve derleyici ile derlenerek oluşturulmuş yazılımlar anlamına geliyor)...Detaylı bilgi istersen daha da sağlayabilirim...Yeterki rastgele bilgisizce yorum yapmayalim...
  • @compy,

Bana 64 bit'le muntazam bir şekilde çalışan bir kaç program söyleyebilir misin (2006'nın 2. çeyreğinde çıkması beklenen, 32 bit'le de gayet güzel çalışacak olan ilk sürüm Vista hariç..)
  • Bu adrese bi bak bakim XP Professional 64 bit lik versyonu ne zaman çıkmış??Ayrıca Beta versyonu da 2004 te kullanımdaydı...
    http://www.microsoft.com/windowsxp/using/64bit/russel_exploringx64.mspxBu işletim sisteminde çalışacak uygun programlar istiyosan google da Programs for 64 bit diye search yapabilirsin...Buna ilaveten http://www.devx.com/amd/Article/20342 bu adresteki article ı da okumanı ve 64 bitlik işletim sisteminde nasıl 32 bitlik uygulamaların daha verimli çalıştığı anlatılıyor...Amacım ukalalık yapmak değil yanlış anlamayın...sadece bilginiz olsun. yanlış bilmeyin...
  • peki arkadaşlar 128 bit ekran kartı varda 128 bit işlemci neden yok
  • o fiyat mertebesinde alınacak en iyi notebook gibi gözüküyor
  • umarım 128 bit işlemci çıkmaz her ay notebookmu değiştiricez yahu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.