Şimdi Ara

Acer Aspire 2920Z çok yavaş. hızlandırmanın yolu var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, 3 ay kadar önce kız arkadaşıma acer aspire 2920z aldım, özellikler:
    inte pentium dual-core processor T2370
    (1.73 ghz, 533 mhz FSB, 1 MB L2 Cache)
    12.1" Wxga Acer crystalbrite lcd
    up to 252 mb mobile intel graphics media accelerator X3100
    1GB DDR2
    120 GB HDD
    DVD super multi DL

başlangıçta açılan herşeyi kapatmaya çalıştım. advanced care yükledim,serbest ram olarak ortalama 270-280 gösteriyor, serbest cpu ise şu an %74.
    açılırken ve kapanırken 10dk bekletiyor. office programı açmaya çalışınca bile 1 dk. bekliyorum. zaten oyun oynamak imkansız.
    Donanımhaberi açana kadar da 15 dk. uğraştım :D internette de çok yavaş.

XP yükleyeyim diyorum, daha önce laptopa hiç yüklemediğim için korkuyorum beceremem diye.

sizlere sorum;

1.yavaşlığı nasıl aşarım,
    2.XP yüklersem işe yarar mı?

yardım edin, kız arkadaşıma rezil olmaktayım, yanında verdikleri 22" lcd ekrana kandım, aleti aldım, süper alet dedim, şu an ceremesini çekiyorum. bir nebze olsun hızlansa, durumu kurtarıcam. :((

• Hocam öncelikle xp hızlandirir %98 bir ihtimal ile.
    Ama sorun bi virüs de olabilir. Bu yüzden önce bi virüs programiyla bütün bilgisayari taratin. ( Ama virüs programi da bilgisayari yavaşlatabilir Örn:Kasper)
    Eğer Virüs kökenli bi sorun yoksa
    işlemci gördüğüm kadariyla baya yavaşmış
    Vistada var mi bilmem ama bilgisayarim>özellikler>gelişmiş>performans>ayarlar buradaki görsel seçeneklerin hepisini kapatınca %20yi aşan bi performans artışı alabilrisiniz.
    Ayrica Performans Seçenekleri bölümünün Gelişmiş sekmesinden de Sanal Bellek bölümüne gidip burada Hdd'nin ram olarak kullanima ayırdığı alani artirarak yine çok olmasa da bi performans artışı alabilirsiniz.
    Xp'de temayi klasik xp temasi yaparak da fayda görebilirsiniz .
    Advanced System Care adlı programi bulup kurarak da performans alabilirsinz ( Program internet geçmişini , çöpdosya temizliği , kayıt defterini düzenleyerek performans artışı sağlar )
    yararli olabildiysem ne mutlu bana

• teşekkürler. advanced care ilk gün kurdum. bilgisayar nortonla geldi, virus bulamadı. bugün nortonun süresi doldu, silip bitdefender kurdum.
    diğer tavsiyelerini ise şimdi deneyeceğim.
    umarım hızlanır da, bilgisayardan anlıyorum havaları yapıp aldığım aletin çalışmaması beni daha fazla rezil etmez.
    sonuçları buraya yazarım yine.
  • @dRr dediklerinin hepsini yaptım, %5 civarı hızlanma var gerçekten. ama vista bu bilgisayara fazla gibi geldi bana. XP yüklemenin yollarını arayacağım.
    kendim yüklemeyi bilmiyorum laptopa. bunların cd leri farklı mı oluyor? veya herhangibir XP cd sinden önce format sonra PC ye yaptığım gibi yükleme yapsam olur mu?
    sanal belleği arttırınca advaced system care serbest ram i 320 civarı göstermeye başladı. faydası olmuş yani.

yaw arkadaş, sadece ms office kullanmak için dedik, ne kadar yavaş olabilir ki dedik, içinde bulunduğum duruma bak.

Acer bitti benim için. ucuz diye almıycam bidaa.
  • Ben de hiç laptopa format atmadim ama farklı bi cd olabileceğini sanmiyorum çünkü laptop format cdsi diye birşey duymadim
    bence masaüstü bilgisayarina nasil format atiliyorsa laptopa da öyle format atilir yani :) hiç laptopum olmasa da böyle olmasi gerek yani :)
  • arkadaşım masaüstüne nasıl format atıyorsan laptopada öyle format atabilirsin,farklı bi uygulama yok.sadece laptoplarda hard disk sata ise o zaman xp ler eski işletim sistemi olduğu için sata eklentisiz kurulmuyor.format atmayı biliyorsan eğer gönül rahatlığıyla deneyebilirsin
  • temel yavaslık sorununuz ram yuzunden 1gb ram var ve bunun 256mb cıvarı bolumu ekran kartına gıdıyor kalan ramde ısletım sıstemı ıcın yetersız gelıyor desteklıyorsa 1gb daha
    alıp ramı 2 gb yapmanızı onerırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorunun cevabı yukardaki mesajda gizli sistemi alırken bedelini ödediğiniz lisansı çöpe atmadan önce makinaya ram ekleyin.Tercihen 2gb daha eklerseniz belirgin fark hissedersiniz.
    Vista yüklü makinayı 1gb ram ile üstelik paylaşımlı bir vga ile nasıl satıyorlar anlamak mümkün değil.
  • herkese yardımları için teşekkür ederim. uzunca bir süre donanımhabere giremedim işyerindeki bazı kısıtlamalar yüzünden. soru sorup sonra ilgisiz kaldığımı düşünenler varsa özür dilerim, istemli değildi.

garantisi bozulmadan ram eklenebiliyorsa bu opsiyonu mutlaka deneyeceğim. servisle bir görüşeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.