Şimdi Ara

''--__ACER Aspire 5630 kullananlar derneği__--''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
35.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu bölümde 5630 ile ilgili sorunları paylaşalım, driver eksiği olanlar, sorusu olanlar, laptopu merak edenler buyrun..

ACER ASPIRE 5630 - Aspire 5633WLMi

İşletim Sistemi
    Orijinal Windows Vista® Home Basic
    Orijinal Windows Vista® Home Premium
    Orijinal Windows® Media Center Edition 2005
    Orijinal Windows® XP Home Edition

Acer, İş Amaçlı Bilgi İşlem için Windows Vista® Business ürününü önerir
    Acer, Kişisel Bilgi İşlem için Windows Vista® Home Premium ürününü önerir

İşlemci& Yonga Seti
    Intel® Centrino® Duo mobil teknolojisi :
    Intel® Core™ 2 Duo işlemci ; 4MB'a kadar L2 önbellek
    Mobile Intel® 945PM/GM Express Yonga Seti
    Intel® PRO/Wireless 3945ABG ağ bağlantısı (dual-band tri-mode 802.11a/b/g) Wi-Fi CERTIFIED™ çözümü, Acer SignalUp™ kablosuz teknolojiyi destekler

Bellek
    DDR2 bellek, dual soDIMM modüllerle (dual-channel support) ile 4 GB' kadar yükseltilebilir

Sabit Disk
    ATA/100 sabit disk sürücü

Depolama
    DVD-Super Multi Double Layer sürücü
    5-in-1 kart okuyucu,Secure Digital (SD)'i destekler, MultiMediaCard (MMC), Memory Stick® (MS), Memory Stick PRO™ (MS PRO), xD-Picture Card™ (xD)

Ekran
    15.4" WXGA parlak Acer CrystalBrite™ TFT LCD, 1280 x 800 piksel çözünürlük, 16 ms yanıt süresi, Acer GridVista™ ile aynı anda birden fazla pencere görüntüleme
    16.7 milyon renk

Grafikler
    NVIDIA® GeForce® Go 7300 256 MB 'a kadar TurboCache™ (128 MB'ı bağımsız GDDR2 VRAM; 128 MB'a kadar paylaşımlı sistem belleği), NVIDIA® PureVideo Teknolojisini destekler(WMV HD, High-Definition MPEG-2 Hardware Acceleration), Microsoft® DirectX® 9.0, Shader Model 3.0, OpenEXR High Dynamic Range (HDR) teknolojisi, NVIDIA® PowerMizer® 6.0, PCI Express®, veya
    Mobile Intel® 945GM Express yonga seti entegre 3D grafik kartı ile, Intel® Graphics Media Accelerator (GMA) 950, 224 MB 'a kadar paylaşımlı sistem belleği,Microsoft® DirectX® 9.0 and PCI Express®'i destekler
    DualView™ desteği
    MPEG-2/DVD donanım destek kapasiteli
    S-video/TV-out (NTSC/PAL) desteği
    Acer Arcade™; Acer CinemaVision™ ve Acer ClearVision™ teknolojisi ile

Mültimedya
    Intel® High Definition ses desteği
    İki adet dahili Acer 3DSonic stereo hoparlör
    Sound Blaster Pro™ ve MS Sound uyumlu
    Dahili mikrofon

İletişim
    Acer Video Konferansı, Voice and Video over Internet Protocol (VVoIP) desteği ve Acer OrbiCam™(üretim seçeneği) ve opsiyonel Acer Bluetooth® VoIP telefon ile.
    Acer OrbiCam™ entegre 1.3 megapiksel CMOS kamera:
    • 225° ergonomik rotasyon
    • Acer VisageON™ teknolojisi
    • Acer PrimaLite™ teknolojisi

(üretim seçeneği)
    56K ITU V.92 modem PTT onaylı; Wake-on-Ring ready
    10/100Mbps Fast Ethernet; Wake-on-LAN ready
    Intel® PRO/Wireless 3945ABG ağ bağlantısı (dual-band tri-mode 802.11a/b/g) Wi-Fi CERTIFIED™ çözümü, Acer SignalUp™ kablosuz teknolojisyi destekler
    Bluetooth® 2.0+EDR (Enhanced Data Rate) (üretim seçeneği)

Giriş/Çıkış Arabirimleri
    5-in-1 kart okuyucu (SD, MMC, MS, MS PRO, xD)
    4 x USB 2.0 port
    1x S-video/TV-out (NTSC/PAL) yuvası
    1 x Harici ekran ( VGA) yuvası
    1 x PC Card slotu ( type II)
    1 x Modem (RJ-11) yuvası
    1 x Fast Ethernet (RJ-45) yuvası
    1 x Kulaklık/hoparlör /line-out jakı
    1 x mikrofon giriş jakı
    1 x line-in jakı
    1 x DC-in AC adaptör jakı

Güvenlik
    Kensington kilit slotu
    BIOS, kullanıcı ve süpervizör şifresi

Güç Kaynağı ve Batarya
    ACPI 2.0 CPU standart güç yönetimi: Standby ve Hibernation güç tasarruf modlarını destekler
    44W 6-cell or 71W 8 cell Li-ion batarya paketi
    3.5-saate kadar pil ömrü, 8-cell batarya veNVIDIA® GeForce® Go 7300 ekran kartı ile, veya
    2-saate kadar pil ömrü, 6-cell batarya veNVIDIA® GeForce® Go 7300 ekran kartı ile
    4.5 saate kadar pil ömrü, 8-cell batarya ve Mobile Intel® 945GM entegre 3D ekran kartı veya
    2.5 saate kadar batarya ömrü, 6-cell batarya ve Mobile Intel® 945GM entegre 3D ekran kartı ile
    Acer QuicCharge™ teknolojisi:
    • 1 saatte %80 şarj
    • 2-saatte hızlı şarj ( sistem kapalı)
    • 2.5-hızlı şarj ( kullanımda)
    3-pin 90W AC adaptörü

Tuş Takımı & Özel Kontroller
    88-/89-tuş tuş takımı , ters "T" imleç dizilimi, 2.5 mm (minimum) tuş hareketi
    4 yöne hareket edebilen düğmeli entegre dokunmatik yüzey
    12 fonksiyon tuşu; dört imleç tuşu; iki Windows® tuşu; yakın konrtol tuşları; entegre nümerik ped ; uluslararası dil desteği
    Dört kolay erişim tuşu: Empowering tuşu , elektronik posta, Internet, bir kullanıcı programlanabilir tuş
    İki önden erişimli switch : WLAN and Bluetooth®

Ağırlık ve Boyutlar
    358 (G) x 265 (D) x 29.33/36 (Y) mm
    (14.09 x 10.43 x 1.15/1.4 inç)
    2.77 kg (6.09 lbs.)

Kalite & Dayanıklılık Testleri
    Isı ve nem testi
    Düşme testi
    Akustik testi
    Ağırlık ve basınç testi
    Şok ve titreşim testi
    Elektorstatik deşarj testi
    MTBF (Mean Time Between Failure) hatalar arası ortalama süre testi
    Menteşe ömrü testi
    Tuş takımı- switch testi

Yazılım
    Acer Empowering Technology (Acer eNet, ePower, ePresentation, eDataSecurity, eLock, eRecovery, eSettings, ePerformance Management)
    Acer GridVista™
    Acer Launch manager
    Acer Arcade
    Norton AntiVirus™
    Adobe Reader™
    CyberLink® Power Producer veya CyberLink® PowerDVD
    NTI® CD Maker™

Opsiyonlar
    Acer Bluetooth® VoIP phone
    Bellek artırma modülleri
    Ek batarya paketi
    Ek AC adaptörü
    Harici USB floppy disket sürücü

Garanti
    2 yıl standart garanti ( 1. yılı uluslararası dolaşım garantisi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romax -- 26 Ekim 2007; 0:23:51 >

• sdhc kart okuyabilmek için bi kolaylık varmı
  • bu bilgisayarın ekran kartı nasıl bende yeni alaçağımda. birde işlemcisi nasıl 1.66 olmasu dez avantacmı
  • siz bu bilgisayarı kaça aldınız. ben amarikadan 800 dolara geli,yor nasıl.
  • bunu ekran kartının markası ne?
  • Bende ekran kartını mrak ediyorum?
  • @ simonet

5 in 1 card readerı var..

@ usta 88, ozbrme1

1. 1.66 olması bence pek bişey fark ettirmiyor, 2gb rame çıkarttım bilgi 1 iken quake 4, PoP hepsi sorunsuz çalışıyo ama son özelliklerde değil quake orta özellikleri gördü ama kasıyor, PoP süper diyebilirim.

2. benim tanıdığım vardı zamanında 1300$dı trde kdvli fiyatı ben 1080$a kdvli aldım

3. kartın markası nvidia gefore 7300 go ekran kartı, ama oyunu tam anlamı ile oynamak istiyrsanız kesinlikle monster ı tercih edin gerçekten canavar bilgisayarlar..
  • arkadaş bende vista yüklü xp yükleyeceğim yalnız driver lar yok nerden bulaçağım
  • bende Acer Aspire 5633WLMi var makinenin herşeyinden çok memnunum fakat tek bir sorun var DVD-Rw Bilgisayarım da, Bios da Boot menusünde hiç bi yerde gözükmüyor ama bi CD kapağı açılıyor kapanıyor CD taktığımda okuma sesi geliyor ( vuuuuuuuvv... gibi :) )
    Bide ben bu makineye format atmak istiyorum benden önce kardeşim kullanıyordu ve ne yapmışsa artık çok yavaşlamış. Aletin alt tarafında XP Home key falan filan yazıyor ama kutusundan hiç bi XP CD si çıkmadı sadece Norton CD si çıktı Driverleri bile yok bilen birileri nasıl format atacağımı nasıl DVD Sorununu çözeceğimi anlatırsa çok sevinirim.

şimdiden teşekürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: usta88

arkadaş bende vista yüklü xp yükleyeceğim yalnız driver lar yok nerden bulaçağım

bu driverların hepsi kendi sitesinde var, yalnız dvd yazma gibi programları yok sadece dvd yazmak için gerekli olan NTI CD-DVD Maker ın upgrade i var o drivers bölümünde. Eğer o programı edinmek istiyorsan herhangi bir torrent sitesinden premium torrentini alıp çekebilirsin bilgisayarına, zaten 49mb ben bu sabah çektim programı içini boşaltmak için Laptop'un, ee 4 kat hızlandı paso download olmuyo içi doluyo.. driverların olduğu linkte aşağıda ordan istediğin sürücüyü çekebilirsin ama sana önerim xpyi hiç kurma wireless bende sorun çıkardı vistada canavar kesildi, bilgine..

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5630.html

• baba anlamadın diyorum ki DVD diye bişey görmüyo bilgisayar NTI yüklü zaten onunla hiç bi alakası yok. Bide Vistayı nasıl yükleyeyim ki DVD si yok ki çıkmadı kutudan hiç bişey... Seni msn ekledim kabul edersen ordan daha rahat konuşalım istersen. Bide o verdiğin linkden önceden de girmiştim ama hangisi 5633WLMi ninkiler bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gx2delete -- 19 Eylül 2007; 16:18:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gx2delete

bende Acer Aspire 5633WLMi var makinenin herşeyinden çok memnunum fakat tek bir sorun var DVD-Rw Bilgisayarım da, Bios da Boot menusünde hiç bi yerde gözükmüyor ama bi CD kapağı açılıyor kapanıyor CD taktığımda okuma sesi geliyor ( vuuuuuuuvv... gibi :) )
    Bide ben bu makineye format atmak istiyorum benden önce kardeşim kullanıyordu ve ne yapmışsa artık çok yavaşlamış. Aletin alt tarafında XP Home key falan filan yazıyor ama kutusundan hiç bi XP CD si çıkmadı sadece Norton CD si çıktı Driverleri bile yok bilen birileri nasıl format atacağımı nasıl DVD Sorununu çözeceğimi anlatırsa çok sevinirim.

şimdiden teşekürler

Kardeş seninde klavye alt tarafında benimki gibi 5633WLMi yazıyor ama bizimki 5630 ekranın sağ alt tarafında olan yapıştırma doğru yani.. her neyse gelelim dvd problemine:

1) Dvdnin içeriden kablosu çıkmış olabilir ki bu çok zayıf bir ihtimal..
    2) Starforce gibi koruma sistemine sahip olan bazı oyunları (mesela tdu veya scda veya scct...) çalıştırması için kardeşin dvd iptal etme programını çalıştırıp tekrar off konumundan on konumuna getirmemiş olabilir ve dvdin görünmemiş olabilir (zamanında masaüstü bilg.da bende yapmıştım oradan biliyorum) bunun için kardeşinden o programın ismini öğrenip normalde biosunda dvd hangi sektörde olması gerektiğini öğrenip, o bölgeyi o programı çalıştırdıktan sonra on yapman durumu düzeltecektir..

bi diğer soruna gelince;

acer laptoplar geldiğinde ilk açılışta xpyi kurarlar ve gerekli olan yazılımıda kendileri image denen yapılardan okuyup yüklerler, senin yapman gereken ilk başlangıçtan sonra 2 adet 4,5gb lık dvd alıp hem sistemini hemde driverlarını e-recovery programından yedeklemek olacaktı ama yapmamışsın, sağlık olsun, şimdi gerekli olan tüm driverları

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5630.html

yukarıdaki linkten hangi işletim sistemini kurcaksan o bölümden seçerek bilgisayarına download edip, bi dvdye aktarman en iyisi olacaktır.
    Xp cdsini sen ayrıca alacaksın herhangi bir bilgisayarcıdan (Bu konuda yazıcıoğlu üstüne tanımam - cd lazım mı abi! oyun, müzik, program, mp3..- ), daha sonra format atıp kuracaksın hepsi bu.. Dvd yazma programı olarakta NTI CD-DVD Maker Premium çekersen herhangi bir net adresinden ( bu genelde torrent sitesi olur, içinde crack'inidi verirler ) çekmen senin için en güzeli olur.. Son bir bilgi kendi sitesinde upgrade dağıtımı yapıyor asıl programı değil dikkat..

• Bu Acer Aspire 5633WLMi çift çekirdek mi yoksa tek mi? ve nasıl bu bilgisayara format atabilirim? Aldığımda driverleri veya bilgisayarın kendi yazılımlarının bulunduğu hiç bir cd veye dvd yoktu ve format atsam ve herhangi bir xp home cd si kullansam sonradan lisans key istediğinde Bilgisayarın altındaki Windows bandrolündeki key i yazsam olur mu acaba? şimdiden Teşekürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gx2delete -- 21 Eylül 2007; 16:08:03 >
  • quote:

Bu Acer Aspire 5633WLMi çift çekirdek mi yoksa tek mi? ve nasıl bu bilgisayara format atabilirim? Aldığımda driverleri veya bilgisayarın kendi yazılımlarının bulunduğu hiç bir cd veye dvd yoktu ve format atsam ve herhangi bir xp home cd si kullansam sonradan lisans key istediğinde Bilgisayarın altındaki Windows bandrolündeki key i yazsam olur mu acaba? şimdiden Teşekürler

çift çekirdek..en başta format için biosa girip bilgisayarı dvdden başlat yapmalısın(boot menüsünden). Daha sonra xp cdsini takıp yeniden başlat ve kuruluma göre yükle cd key istediğinde kendi cd keyini gir kabul edecektir ve orjinal windows kullanacaksın bunu güncelleştirirken anlıyacaksın hem aktivasyon yapabilirsin windowsunu, seniin için daha güzel olur..format atarken hddyi böl 2ye d'den yükleme yap c'ye driverları, al sana sıfır laptop.. yükledikten sonra bide yedeklemesini yap dvd ye-8,5gblik dvd al tabi-al sana recovery dvdsi.. sonra herşeyi kurduktan sonra bi de driver dvdsi yaparsın kendine herşey yedeklenmiş olur...
    Valla format atasım geldi

Kolay gelsin...

• Yani XP Home CD si olması yeterli. Her CD nin kendi Key i yok yani. kasanın alttakini yazıyorum.

Romax bide sen şuhttp://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5630.html linkdeki XP Driverlerinden Hangileri Bu 5633WLMi ninkiler söyler misin zahemt olmazsa
  • quote:

Yani XP Home CD si olması yeterli. Her CD nin kendi Key i yok yani. kasanın alttakini yazıyorum.

Romax bide sen şuhttp://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5630.html linkdeki XP Driverlerinden Hangileri Bu 5633WLMi ninkiler söyler misin zahemt olmazsa

bıyır..
    http://www.resim upload.com/ds978263839_aahhaa.html resim açılmazsa bu linkten bak

• Abi link de XP için iki sıra liste var orda alttaki linkdekilerin hepsini indiriyorum. Orda Problem yokda Acer Grid Vista, Acer Arcade fln onları nerden buluacağım bu ikisi çok işime yarıyor
  • quote:

Abi link de XP için iki sıra liste var orda alttaki linkdekilerin hepsini indiriyorum. Orda Problem yokda Acer Grid Vista, Acer Arcade fln onları nerden buluacağım bu ikisi çok işime yarıyor

Acer grid vista, acer arcade filan kendi sitesinde yok hakkatende onları gene çekersin herhangi bir net adresinden ( bu genelde torrent sitesi olur, içinde crack'inidi verirler ) çekmen senin için en güzeli olur..
  • Arkadaşlar çok özel bir şey olmadıkça özelden mesaj atmayın maksat bu konuyu çakılı konu yapmak en başta burdan mesajların çoğalmasını istiyorum, sevgili modlara da sesleniyorum mümkünse en başa ataçlanmış konu olsun bir çok arkadaşa yardımcı oluyor bu topik...
  • Selam romax cok tesekkür ederim bilgisayarımı yeniden adam ettin vallaha yani benim gibi adam crack canavarı oldu eyvallah
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.