Şimdi Ara

acer aspire 5740g HDD tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar acer aspire 5740g laptop'umun hdd si arzalandı değiştirmek istiyorum. üzerindeki harddiskin görüntüsü aşağıdaki resimdedir. nasıl bir HDD almalıyım uygun olan nedir. 500 gb bir disk almak istiyorum SATA mı almalıyım ? SSD mi almalıyım ? dönüş hızı ne olmalı (5400 rpm,7200 rpm) boyut olarak 2.5 inch,3.5 inch fark eder mi ?. fiyat olarak'ta fazla olsun istemiyorum. uygun HDD önerecek olan varmıdır.

acer aspire 5740g HDD tavsiyesi

• Selamlar,

İlk önce ne için istiyorsunuz? Bunun cevabını kendinize vermelisiniz. Ben sadece nete girer gezerim bir kaç programım var diyorsanız 120gb Samsung Evo bir ssd almanızı öneririm Yok ben oyun oynarım resimlerim arşivlerim var diyorsanız WD Black serisi 500GB alabilirsiniz. 5400rpm yerine 7200rpm çok daha hızlıdır. Elinizdeki hdd kötü bir hdd değil o sessizliği seviyorsanız aynısından almanızda fayda var yada green versiyonunu Black çok daha sesli ama performanslı bir hdd dir. 2.5" olmak zorunda 3.5" masa üstüdür. Masa üstü hdd laptoba takamazsınız.

Eğer bütçem yeterli diyorsanız 250Gb Samsung SSD CD rom iptali yapıp 750GB WD Black 1TB hem performans hemde depo olarak başarılı olacaktır.

Bütçe düşük demişsiniz ama kime göre, neye göre?

Kolay Gelsin..
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Yapacağım işlemler sadece muhasebe paket programı kurmak ve çalıştırmak, internet üzerinden muhasebe beyannamelerini vermek, ofis programları kullanmak vb. işlemler olacak bilgisayarda oyun oynama gibi bir alışkanlığım yok zaten fırsatta olmuyor :). bu bilgilere istinaden elimdeki aynı HDD den mi almalıyım veya farklı bir tavsiyeniz varmıdır. sessizlik demişiniz sesiz olması tercihimdir. aşağıdaki ürün ses yönünden nasıldır ?. bir de benim bilgisayara uyarmı? benim ( acer aspire 5740g)nin üzerindeki hdd resimdeki görüldüğü gibi SATA bir ürün aşağıkdaki linkteki ürün SATA 3.0 laptop SATA 3.0'ı desteklermi ? veya SSD yi desteklerimi ?

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/seagate-laptop-sshd-500gb-8gb-hybrid-ssd-sata-3-0-64mb-notebook-disk-255684556

kolay gelsin. Teşekkürler.

• sutcu_oglu S kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Gönderdiğiniz linkteki tanpon bellek olarak ssd kullanır gereksiz bana kalırsa. Yaptığı işlem çok açılan programları ssd ye alır ve hızlı açılmasını sağlar bu sadece bi kaç programda etkili olur ki bu hız sadece bu programlarda görünür bunun yerine normal bir ssd almanızda fayda var. SSD 0 sessizlikle çalışır elinizdeki blue ve green 5400rpm olan modeller en sessiz olan modellerdir. Eğer alan çok sıkıntı değilse açıkcası 120GB lik bir ssd almanızı şiddetle öneririm. Bu sayede hem güç tasarufu sessizlik ve ısıdan kazanç sağlayacaksınız düşme ve darbelerden de veri kaybetme olasılığınız kalmayacak. Sata girişi geriye doğru uyumludur. Sıkıntı çıkmaz sadece ide ise sıkıntıdır ki çok eski bir teknoloji ide.

Kolay Gelsin..
  • Merhaba,

Verdiğiniz bilgiler için ve İlginiz için teşekkürler.

Kolay gelsin,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.