Şimdi Ara

Acer Aspire 5741G kulübü (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.083
Cevap
8
Favori
123.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DoGuKahN

quote:

Orijinalden alıntı: utkubulutsimsek

quote:

quote:

Ya benim bi sıkıntım var.Bu aspire 5741G acer cristal eye webcam oda karanlık olunca hiç birşey göstermiyor.Bunun aydınlatması filan yok mu?Bi yardımcı olursanız sevinirim.

sayın @utkubulutsimsek benim bu sorunuma da bi el atabilirmisiniz?

Merhabalar; Cyrstal Web Cam a tıklayın 640*480 yanında bir simge var oraya tıklayın ve şu ayarları deneyin.

aydınlık 168
    karşıtlık 43
    doyma 119
    netlik 4
    art ışık karşılaştırması 1
    elektrik heartz değeri 60 hz
    -------------------------------------------
    ardından ekran parlaklıgınızı pil simgesine tıklayarak en sona getiriniz ne yazıkkı flashlight lambaları laptoplarda yok çok uzakta durursanız zaten karanlık gorunecektır.laptopa uzaklıgınız çok olmamalı vew mutlaka ekran parlaklıgınızı full yapın.

Teşekkür ederim yardımlarınız için.Dediğiniz ayarları yaptım.Önceden karanlık olunca hiç görünmüyordu, şimdi kendimi görebiliyorum.

yardımcı olduysam ne mutlu görüşmek üzere

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yellowcanary13

quote:

quote:

ben acer 5741g i5 modelini alalı daha 1 ay bile olmadı ve ciddi sorunlar yaşıyorum. mesela harici hard diskten veri kopyalarken işlemin ortasında bilg. donuyor ve işlem yapamıyorum. geçenlerde office yüklerken de yine aynı şekilde bilg. kitlendi ve sonunda kendi kendine kapanıp açıldı. bazen internette dolaşırken bile bilg. donuyor, hiçbir işlem yapılmıyor. bunun nedeni ne olabilir acaba? yardımcı olursanız sevinirim.

Modeliniz acer 5741g 434g 50mn mi yoksa 32mn mi 32mn de 3gb ram var eğer 64 bit temiz format yaptıysanız hafifte olsa donmalar yasamanız normal 3gb lık modelde 32 bit öneriyorum daha stabil çalışır.ama 3 gb bile bu kadar buyuk donma yapmaz şimdi bi kaç sorum ve önerilerim olucak

1.Öncelikle Yeni Bios sürümünü yüklediniz mi Eğer 1.02 versiyondaysanız donma yapsaı cok normal stabil bir bios değildi çünkü .acer sitesinden 1.15 bios update e yükseletebilirsiniz.

2.Grafik sürücünüzün updatelerini yaptınız mı hala 188,86 da ise yine normal cunku ben ılk aldıgımdada donma sorunu yasadım. onun içinde gt320m in 260,99 driver ı mevcut onu yukluyebilirsiniz.

3.Intel Sata Ahci driverlarınız güncel mi sata harddisklerde raid teknolojisini kullanarak verimli yazım işlemi yapan sistem hard diskinizdende kaynaklanıyor olabilr acer sitesinden Ahci driverınızı güncellemeyi deneyiniz.

4.Hd Tune Pro Programı ile Hard diskinize bir bad sector taraması yaptırmanızı öneririm 1 Ay bile olmus olsa sorunlar bas gosteriyor.

5.Sisteminiz pille mi yoksa Ac adaptorle mi kullanıyorsuuz pil simgesinin ordaki yüksek performansa getirmelisiniz ilk aldıgımda benım dengeli de idi full performans gostermıyordu

6.CTRL+ALT+DEL tuş kombinasyonlarını kullanarak görev yöneticinizi açın ve üstteki Performans Simgesine Tıklayın Sisteminizin Ram Kullanımı Ne Kadar Fazla Ram Kullanımları Bilgisayrın yogun görevlerde kendi kitlmesine mavi ekran (blue screen damaged ) hataları vermesine yol açabilir.

7.Hard diskinizden veri okuma yaparken sanki cd okurmuş gibi bir ses geliyor mu ? Bilgisayar Açıldıktan sonra harddiskinizde bir arama yapacagınızda donmalar yasıyor musunuz?

8.Kapanmadan bahsetmişşiniz bu kapanmalar mavi ekran hatası mı yoksa makine kendine restart mı atıyor?

9.Sisteminizi nerede kullanıyorsunuz? Notebook Soğutucusu üstünde masada kucakta yada yatakta (bunu sorma nedenim bazen yatakta kullanırken fanların alt cıkıs yerlerı kapanıyor hele pamuklu bir yüzeyse tüm tozları cekıyor fan kapakları tıkanıyor ve sistemin ısınmasına yol açıyor.Donmalar olduğnda Everest Ultimate Edition 5,50 Yİ YÜKLÜYEREK sıcaklık değerlerinizi kontrol edin sistem sabitken yani herhangi bir şlem yapmıyorjen ( 45-50) Müzik Dinliyor ve internette işlem yapıyorken (48-55) Oyun Oynuyorken tabi oyunların grafiklerine göre değişir(55-73) arası stabil ve normal görünen değer referanslarıdır sizin sıcaklık değerleriniz hakkında bilgi alabilirmiyiz?

10.Sisteminizde herhangi bir antivirüs var mı Kaspersky Internet Ve Norton 2010-2011 Versiyonları az da olsa bilgisayarı kasan programalrdır.Virüs tarayıcınızla bir virüs scan yapıp deneyin eğer bulamaz ise Combofix programını indirin ve pc nizi yeniden taratın backdoor. trojen worms wd32.exe gibi bir calıstırma sistem notu buldu ise virüs vardır ve sistemden silin ve sisteme en güzeli yeni bir format atın

11.Bazen acer yazılımları kasma yapıyor ve kullanıcılar genellikle acer ürünleriyle gelen sistemin versiyonunu yada üst versiyonlarını netten indirerek temiz formart atıyorlar.isterseniz win7 home premium x32 veya x64 ü internetten türkçe versiyonunu indidrerek laptopunuzun altındaki key ile kullanabilirsiniz.

Bu Çözümleri deneyin sorunuz olursa tekrardan görüşürüz Şimdilik Kendinize İyi bAKIN

öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim, sorularınıza şöyle cevap vereyim. benim bilg modeli 32mn ama ram 4 gb.

1.bilgisayarımı bu donmalar yüzünden servise vermiştim ve bana geri verdiklerinde recovery yaptıklarını ve bir sorunun olmadığını söylediler ayrıca sizin dediğiniz gibi bios sürümünü de güncellediklerini söylediler.

2.sizin dediğiniz grefik sürücüsünü güncelledim.

3.Intel Sata Ahci driverlarını güncelledim.

4.nasıl bad sector taraması yapacağımı bilmiyorum.

5.sistemimi adaptörle kullanıyorum ve yüksek performans.

6. hard diskten veri okuma yaparken sanırım cd okurmuş gibi bir ses geliyor. bu neden olabilir.

7.kapanmalar mavi ekran değil, bilg. kendi kendine restart atıyordu, mesela office yüklüyordum işlemin sonlarına doğru bilg kendi kendine restart atıyordu.

8.sistemimi genelde kucakta ve masada kullanıyorum ama bilg kendine restart attığında masadaydı. sizin dediğiniz everest programını kurdum ve sıcaklık değeri max. 61 dereceye çıktı.

9.sistemimde hala acer vermiş olduğu mcafee mevcut daha deneme sürümü bitmedi.

10.eğer win7 premium x32 veya x64 versiyonunu yüklersem garantim iptal olur mu?

sizin dediğiiniz bu işlemleri yaptıktan sonra donmalar azaldı, ama işlemler çok yavaşlıyor bazen. mesela harici diskten bilg. veri atarken hız ilk başlarda 22 mb/sn iken sonlara doğru 7 mb/sn'ye kadar düşüyor ve arada donmalarda oluyor. acaba bu bilg. üretim hatası filan olabilir mi diye merak ediyorum açıkçası. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Tekrar merhabalar;

1.Everest Programını Açın yandaki sekmelerden anakart a basın ardından sağ tarafta çıkan menulerden bios a basın bios sürmünüz v1,15 ise en güncelidir.çünkü 1,15 çıkalım 1,5 hafta oluyor.

2.Grafik sürücünüzü güncellemeniz grafik kartınızın çalışma stabilitesini düzenleyecek ve turbo cache yaparken ram ınızden asırı faydalanmamasını sağlayacaktır.

3.ahci driver ınız güncelledinz şimdi verileriniz güvende.disk daha stabildir.

4.hd tune pro programını indirin programı açın ve error scan tusuna basın ardından orada mb boyuu var 29mb gibi bir değer secin var ise yanlız bad sector testi 5-6 saat sürecektir.referans olarak yeşil bir alan görürseniz normal kırmızı alanlar ise bad sector alanlarıdır.

5,Piliniz takılı olsun ve adaptorle kullanın pilinizin takılı olmnası herhangı bır elektrık kesıntısınde windowstaki olası çökmeleri önlemektedir.

6.aşırı veri yazımından olabilir power tusunun yanındakı mavi renkteli wirleees ın yanındaki hard disk ikonu yanıyor mu surekli ? hard diskte kafa atması da olmuş olabilir herhangi bir yere caqrptınız mı yada teknik serviste bir sorun yasadıgına dair bi bilgi verdiler mi?

7.bazı programlar yüklenince restart atabilir örneğin ekran kartı sürcünüz gibi sizden izin almaksızın pc yi kapatabilir.

8.eğer sistem de internet kullanırken 61 derece ise normal bir sıcaklık değeri sayılmaz cunku i5 işlemcilerde müzik internet kullanımı bilgisayar bostaymıs gibidir yanı cok asırı sıcaklık artmaz oyun da ise normal kucakta kulllanmanızı tavsiye etmiyoerum.eğer illaki kucakta kulanayım diyorsanız logitech in notebook standı var onu alabilirsiniz kucakta kulllanırken sol taraftaki hava girişini kapatırsınız bu da fanınızın içerdeki sıcak havayla dönmesi demektir.yani sıcaklık artısı sağlar.

9.mc afee yi silin kaspersky yukleyın 2011 i mcafee cok iyi bir virüs bulucu değil.

10.hayır garanti iptal olması soz konusu değil ben sadece windowsu orjinal kullanın güncelleştirmelerden faydalanın diye laptopun altındakı keyi girmenizi tavsiye ettim.

BILGISAYARI HIZLANDIRMAK ICIN SUNU YAPIN:

POWER SUITE PROGRAMINI KURUN VE REGISTRY BOOSTER PROGRAMINI CALISTIRIN EĞER PRO VERSIYONUNU YAPAMAZSANIZ HABER VERIN PM ILE NASIL YAPILACAGINI ANLATAYIM.

POWER SUITE DE HER HAFTA REGISRTY BOOSTER VE SPEED UP MY PC PROGRAMLARINI CALISTIRIN

YOK BEN POWER SUITE LE UGRASMAM DERSENIZ CCLEANER YUKLEYIN VE HAFTADA BİR TEMİZLEYİN SİSTEMİNİZ HIZLANACAKTIR.

HALA DONMALAR DEVAM EDİYORSA PROGRAMLARI KULLANDIKTAN SONRA KESINLIKLE HARD DISK SORUNLU GARANTI ILE HARD DISKINIZI DEĞİŞTREBİLİRİSİNİİZ.

öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Bad sector taraması hariç sizin dediğniz bütün güncellemeleri yapmıştım.

bahsettiğiniz wireless ın yanındaki o mavi ışık hep yanıyordu gerçekten. hatta servise verirken de söylemiştim 'bu ışık sürekli yanıyor bu normal mi diye?' ama çok da garip karşılamadılar. bilg.ı da öyle bir yere de çarpmadım, zaten en fazla 2-3 hafta kullanmışımdır. 2 gün önce bilgisayarı tekrar servise verdim aynı şikayetlerden ötürü. inşallah dediğiniz şekilde hard disk sorunludur ve inşallah değiştirirler. son bir sorum bu sorunu kullanıcı hatası olarak belirtmezler değil mi?

tekrar çok teşekkür edeirm kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellowcanary13 -- 3 Kasım 2010; 19:38:14 >

• mrb arkadaşlar
    benim bi sorunum var ben yaklaşık olarak 3 ay önce 5741G modelini aldım ve yaklaşık 1 aydır şu sorunum var. açma tuşuna basıp pc açılmaya başlayınca windowsun sarı kırmızı yeşil renkli amblemi çıkınca pc donma yapıyor ve hiçbir tuş çalışmıyor, böyle olunca power tuşundan kapatıp açıyorum ve bilgisayar kendini onarma ya geçiyo ve daha sonra geri yükle diye bişey çıkıyor, yükled,kten sonra pc açılıyor. bu sorun laptop u her açtıgımda karşıma çıkıyor, sorun nedir ne yapmam lazım bilgisi olan arkadaşların cvplarını bekliyorum..
  • Orijinalden alıntı: yellowcanary13

ben acer 5741g i5 modelini alalı daha 1 ay bile olmadı ve ciddi sorunlar yaşıyorum. mesela harici hard diskten veri kopyalarken işlemin ortasında bilg. donuyor ve işlem yapamıyorum. geçenlerde office yüklerken de yine aynı şekilde bilg. kitlendi ve sonunda kendi kendine kapanıp açıldı. bazen internette dolaşırken bile bilg. donuyor, hiçbir işlem yapılmıyor. bunun nedeni ne olabilir acaba? yardımcı olursanız sevinirim.

Modeliniz acer 5741g 434g 50mn mi yoksa 32mn mi 32mn de 3gb ram var eğer 64 bit temiz format yaptıysanız hafifte olsa donmalar yasamanız normal 3gb lık modelde 32 bit öneriyorum daha stabil çalışır.ama 3 gb bile bu kadar buyuk donma yapmaz şimdi bi kaç sorum ve önerilerim olucak

1.Öncelikle Yeni Bios sürümünü yüklediniz mi Eğer 1.02 versiyondaysanız donma yapsaı cok normal stabil bir bios değildi çünkü .acer sitesinden 1.15 bios update e yükseletebilirsiniz.

2.Grafik sürücünüzün updatelerini yaptınız mı hala 188,86 da ise yine normal cunku ben ılk aldıgımdada donma sorunu yasadım. onun içinde gt320m in 260,99 driver ı mevcut onu yukluyebilirsiniz.

3.Intel Sata Ahci driverlarınız güncel mi sata harddisklerde raid teknolojisini kullanarak verimli yazım işlemi yapan sistem hard diskinizdende kaynaklanıyor olabilr acer sitesinden Ahci driverınızı güncellemeyi deneyiniz.

4.Hd Tune Pro Programı ile Hard diskinize bir bad sector taraması yaptırmanızı öneririm 1 Ay bile olmus olsa sorunlar bas gosteriyor.

5.Sisteminiz pille mi yoksa Ac adaptorle mi kullanıyorsuuz pil simgesinin ordaki yüksek performansa getirmelisiniz ilk aldıgımda benım dengeli de idi full performans gostermıyordu

6.CTRL+ALT+DEL tuş kombinasyonlarını kullanarak görev yöneticinizi açın ve üstteki Performans Simgesine Tıklayın Sisteminizin Ram Kullanımı Ne Kadar Fazla Ram Kullanımları Bilgisayrın yogun görevlerde kendi kitlmesine mavi ekran (blue screen damaged ) hataları vermesine yol açabilir.

7.Hard diskinizden veri okuma yaparken sanki cd okurmuş gibi bir ses geliyor mu ? Bilgisayar Açıldıktan sonra harddiskinizde bir arama yapacagınızda donmalar yasıyor musunuz?

8.Kapanmadan bahsetmişşiniz bu kapanmalar mavi ekran hatası mı yoksa makine kendine restart mı atıyor?

9.Sisteminizi nerede kullanıyorsunuz? Notebook Soğutucusu üstünde masada kucakta yada yatakta (bunu sorma nedenim bazen yatakta kullanırken fanların alt cıkıs yerlerı kapanıyor hele pamuklu bir yüzeyse tüm tozları cekıyor fan kapakları tıkanıyor ve sistemin ısınmasına yol açıyor.Donmalar olduğnda Everest Ultimate Edition 5,50 Yİ YÜKLÜYEREK sıcaklık değerlerinizi kontrol edin sistem sabitken yani herhangi bir şlem yapmıyorjen ( 45-50) Müzik Dinliyor ve internette işlem yapıyorken (48-55) Oyun Oynuyorken tabi oyunların grafiklerine göre değişir(55-73) arası stabil ve normal görünen değer referanslarıdır sizin sıcaklık değerleriniz hakkında bilgi alabilirmiyiz?

10.Sisteminizde herhangi bir antivirüs var mı Kaspersky Internet Ve Norton 2010-2011 Versiyonları az da olsa bilgisayarı kasan programalrdır.Virüs tarayıcınızla bir virüs scan yapıp deneyin eğer bulamaz ise Combofix programını indirin ve pc nizi yeniden taratın backdoor. trojen worms wd32.exe gibi bir calıstırma sistem notu buldu ise virüs vardır ve sistemden silin ve sisteme en güzeli yeni bir format atın

11.Bazen acer yazılımları kasma yapıyor ve kullanıcılar genellikle acer ürünleriyle gelen sistemin versiyonunu yada üst versiyonlarını netten indirerek temiz formart atıyorlar.isterseniz win7 home premium x32 veya x64 ü internetten türkçe versiyonunu indidrerek laptopunuzun altındaki key ile kullanabilirsiniz.

Bu Çözümleri deneyin sorunuz olursa tekrardan görüşürüz Şimdilik Kendinize İyi bAKIN

öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim, sorularınıza şöyle cevap vereyim. benim bilg modeli 32mn ama ram 4 gb.

1.bilgisayarımı bu donmalar yüzünden servise vermiştim ve bana geri verdiklerinde recovery yaptıklarını ve bir sorunun olmadığını söylediler ayrıca sizin dediğiniz gibi bios sürümünü de güncellediklerini söylediler.

2.sizin dediğiniz grefik sürücüsünü güncelledim.

3.Intel Sata Ahci driverlarını güncelledim.

4.nasıl bad sector taraması yapacağımı bilmiyorum.

5.sistemimi adaptörle kullanıyorum ve yüksek performans.

6. hard diskten veri okuma yaparken sanırım cd okurmuş gibi bir ses geliyor. bu neden olabilir.

7.kapanmalar mavi ekran değil, bilg. kendi kendine restart atıyordu, mesela office yüklüyordum işlemin sonlarına doğru bilg kendi kendine restart atıyordu.

8.sistemimi genelde kucakta ve masada kullanıyorum ama bilg kendine restart attığında masadaydı. sizin dediğiniz everest programını kurdum ve sıcaklık değeri max. 61 dereceye çıktı.

9

kulllanici hatasi demezler degistriler vizeler basladigi icin 13une kadar yokum gorusmk uzere

• Merhaba arkadaşlar.
    Bende de acer 5741g var yeni aldım sayılır. Küçük bi sorunum var, pc ye yeni windows7 32 bit kurdum tüm driverları kurdum fakat mutimedia fonksiyınlarını kullanırken ekranda göstermiyo yani, ses seviyesinin ne kadar olduğu ve bluetooth/wi-fi açık-kapalı durum belirtsini. Bunlar için bi driver mı var yada bu konuda bilgisi olan arakaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa sevinirim.
  • arkadaslar urunu yeni aldim ama memnun kalmadigim icin satiyorum. almak icin gorusen bi arkadas urunun kutusunu da istedi. annem temizlik sirasinda atmis benim kutumu. aranizda bu urunun kutusunu satmak isteyen olur mu acaba ?

PM ile cevap verirseniz cok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazaragustos -- 11 Kasım 2010; 21:24:30 >
  • fn+f3 tuşlarına bas
  • format atma nasıl oluyor beyler ultimate yapmak istiyorum. bios ayarları ne olacak, bir tuşa basın yazısı ne zaman çıkacak?
  • ya bu bilgisayara normal cd ile format nasıl atılıyor alt+f10 çalışmıyor

4 gündür bilgisayara giremiyorum çöktü windows
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren

ya bu bilgisayara normal cd ile format nasıl atılıyor alt+f10 çalışmıyor

4 gündür bilgisayara giremiyorum çöktü windows

Yedekleme disklerinden Windows’yı geri yükleme
    Not: Bu özellikle yalnızca bazı modellerde bulunmaktadır.
    Daha önceden hazırlanmış yedekleme diskleri Windows geri yüklemek için, ilk
    yedekleme diskini yerleştirip F12 Ön yükleme Menüsü’nü BIOS Yardımcı
    Kurulumu’yla etkinleştirin.
    1 Bilgisayarınızı açıp optik disk sürücünüze ilk sistem kurtarma diskini yerleştirin.
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    2 Sistem açılışı sırasında Acer logosu görüntülendiğinde F2 tuşuna basarak
    sistem parametrelerini ayarlayabileceğiniz BIOS Kurulumu'na girin.
    3 Sol ve sağ ok tuşlarını kullanarak Ana alt menüyü seçin.
    4 Yukarı ve aşağı ok tuşlarını kullanarak F12 Ön yükleme Menüsü’nü seçin.
    5 F5 veya F6 tuşlarını F12 Ön yükleme Menüsü’nden Etkinleştirildi öğesine
    geçiş için kullanın.
    6 ESC tuşuna basarak Çıkış alt menüsüne girin, ENTER tuşuna Kaydedilen
    Değişikliklerden Çık işlemi için basın. ENTER tuşuna tekrar basıp Evet’i
    seçin. Sistem yeniden yüklenecektir.
    7 Yeniden yüklenmeden sonra, Acer logosu görüntülendiğinde F12 tuşuna
    basarak Ön yükleme Menüsü’nü açın. Ön yükleme yapacağınız aygıtı burada
    seçebilirsiniz.
    8 Ok tuşlarını kullanarak IDE1* öğesini seçip, ardından ENTER tuşuna basın.
    Windows kurtarma diskinden yüklenecektir.
    9 İstendiğinde ikinci kurtarma diskini yerleştirip ardından ekran istemlerini takip
    ederek geri yüklemeyi tamamlayın.
    10 Geri yükleme tamamlandığında kurtarma diskini optik sürücüden çıkarın. Bunu
    bilgisayarınıza yeniden ön yükleme yapmadan önce yapın.

• Eyvallah, o bios sorununu falan çözdüm ama şimdide windows 7'yi yüklerken installing features sekmesinden sonra bilgisayarın reset atması gerekiyorken atmıyor ve hata veriyor ben başlattığımda ise tekrar başa dönüyor kurulum birde yeni bir sürücü alanı açarak deniyeceğim
  • Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir sorum olacak. ACER 5741g aldım. Recovery bölümü dahil tüm bölümleri sildim. Harddiski, 80 ve 220 GB olmak üzere iki bölüme ayırdım. 80 lik kısma Windows 7 Ultimate kurmak istedim. Ancak kurulum tam bitecekken " windows could not configure one or more system components " şeklinde bir hata alıyorum. SATA modunu IDE yaptım yine olmadı. DVD sağlam. 3 PC de daha kullandım. XP kuruluyor ama Windows 7 kuramıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • ben acer 5741g i3 işlemci yi yeni aldım ama kafama takılan sorular var bluetooth sorunu ve ekran kartı. ekran kartı nvıdıa gt320m araştırdığımda 128 bıt oldugunu ögrendim ama denetim masasından baktıgımda 32 bit göseriyor bide bu ekran kartı paylaşımlı mı paylaşımsız mı yardımcı olursanız sevinirim cahilliğime verin
  • Merhaba arkadaş bu gün estesadüf foruma girdim elimde olan acer aspire 5741G hakkında ne var ne yok diye araştırayım dedim birde bir iki problem çekiyorum makine ile ilgili. 1. problemim makine daha 3 ay olmadı alalı hoperlörden bir tanesi ara sıra kafasına göre gelip gidiyor. sonra tamamen gitti tek hoperlör ile idare ediyorum şuanda. sonra birde ekranda bir problem yaşıyorum işim gereği renkler ve şekiller önemli olduğu için bazı pürüzler gözüme çarpıyor. örnek verecek olursak. windows hoşgeldiniz bölümünde ekranın sol üst tarafında degrade "geçişli" bölümlerde pixel pixel gözüküyor sanki bozukmuş gibi. sonra bazı beyaz sayfalar açtığımda. sayfada degradeler gözüküyor yol yol. anlam veremedim. neyse servisi aradım ve servise gittim adamlar makine için kayıt aldılar. teslim edecem. yalnız dedim hani problemimi size anlatıyorum ama kontrol edecek kişeye anlatırsam problem daha iyi anlaşılır. siz sadece benim söylediklerimi bir iki kelime ile yazıyorsunuz dedim malesef burada tamir olmuyor karşıda ataşehirde bir yere gidiyormuş. artık müsait bir günde oraya gidiceğiz umarım servise sıkıntımı birebir anlatırım.

• ben bu modeli alalı 5ay oldu bidaha araştırmadan bişey alanın..
    ne kadar cok ufak tefek rahatsız edici sorunu var bu makinanın
  • merhabalar... ben de 10 gun once aldım bu bılgısayardan. yanlız bır sorunum var. kart okumuyor.. acer sıtesınden guncel driveri yukledım fakat yıne de okumuyor. bilgisayarım bölümüne girince harddisk D sürücüsü görünüyor sadece. kartı takınca bir degişiklik olmuyor nasıl halledebilirim_? yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimaruf

beim önemli sorun fanın ısınması denedim çalışmadı bios bida denicem bide tvye görüntü verdiğimde görüntü kırılıyor napcaz bilmiyoz kardeşimde 5745 var biosu güncelledik ama ekran kartını günelemmedik kırıldı bide ekran kartını güncellesek nolcak bilmiyoz.benim durum nolcak onuda bilmiyom fikri olan varmı.bide 5745 de blutut yok drevar kurunca çalışmaz dimi.

1.acer sitesinden 1.15 bios update ini kurun windowstan indirdiğiniz dosyadan wınflash exe ye tıklayın otomatik gerçekleşiyor işlemler

2.nvidia sitesinden gt 320m in 260,99whql driverını indirin.(5741g için 5745 e hangi krt varsa onuda güncelleyin 5745 i pek incelemedim)

3.olmayan birşeyin driverıını yuklesenızde olmaz :D bluettoh chıp ı yada harici bluetoth alarak kullanım yapabillirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: niurrfsaenl

Merhaba arkadaşlar.
    Bende de acer 5741g var yeni aldım sayılır. Küçük bi sorunum var, pc ye yeni windows7 32 bit kurdum tüm driverları kurdum fakat mutimedia fonksiyınlarını kullanırken ekranda göstermiyo yani, ses seviyesinin ne kadar olduğu ve bluetooth/wi-fi açık-kapalı durum belirtsini. Bunlar için bi driver mı var yada bu konuda bilgisi olan arakaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa sevinirim.

acer ın launch manager driverını yukleyın 32 bit için sorununuz çözülecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: edilman

mrb arkadaşlar
    benim bi sorunum var ben yaklaşık olarak 3 ay önce 5741G modelini aldım ve yaklaşık 1 aydır şu sorunum var. açma tuşuna basıp pc açılmaya başlayınca windowsun sarı kırmızı yeşil renkli amblemi çıkınca pc donma yapıyor ve hiçbir tuş çalışmıyor, böyle olunca power tuşundan kapatıp açıyorum ve bilgisayar kendini onarma ya geçiyo ve daha sonra geri yükle diye bişey çıkıyor, yükled,kten sonra pc açılıyor. bu sorun laptop u her açtıgımda karşıma çıkıyor, sorun nedir ne yapmam lazım bilgisi olan arkadaşların cvplarını bekliyorum..

windows7 ye temiz bir format atın boot cd si ile sorununuz çözülecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesga

Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir sorum olacak. ACER 5741g aldım. Recovery bölümü dahil tüm bölümleri sildim. Harddiski, 80 ve 220 GB olmak üzere iki bölüme ayırdım. 80 lik kısma Windows 7 Ultimate kurmak istedim. Ancak kurulum tam bitecekken " windows could not configure one or more system components " şeklinde bir hata alıyorum. SATA modunu IDE yaptım yine olmadı. DVD sağlam. 3 PC de daha kullandım. XP kuruluyor ama Windows 7 kuramıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

windows 7 cd sini boot cd olarak yapmanızz gerekiyor formatı windowstan mı attınız? verilen hata yazılım la ilgili baska bir dvd ile deneyin bilgisayarınızda calısmıyor olabilir system reserved alanı çıktı mı?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.