Şimdi Ara

Acer Aspire 5741G kulübü (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.083
Cevap
8
Favori
123.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Bu kadar kısa sürede bir güncelleme daha çıktığına göre, bir öncekinde ciddi bir sorun olmalı. Kısa zamanda yamamazlardı yoksa.

Arkadaşlar hemen hata armayın yav =) nedeni şu open gl güncelleştirmelerini 21/10/2010 da yayınlamıstı 4.1 için 14/10/2010 dada 2609,89 yayınlandı 1 hafta içinde 4,1 için geliştirme yapamadıkları için bu zamana sarktı.bu arada gpu ısınmasına da bi nebze çözüm bulmuslar

260,89 a ek olarak yenı glen ozxellıker:

open gl 4,1 geliştirilmesi yapılmıs
    realtek hd audio drveri 1,19 yine ayını
    ayrıca driver da 20,89 a civilizatio formula gibi oyunlarda tam perfomans olmadıgı ve bazı ozellıklerı enabled yapamadıkları için geliştirme ihtiyacı hissetmişler görüşmek üzere.

güncelleştirme linkiş win7 64 bit için :http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-64bit-260.99-whql-driver.html

• speed lords olayı ilgimi çekti doğrusu

misal onu kullanmazken kaçta kalıyor DL hızı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

speed lords olayı ilgimi çekti doğrusu

ŞÖYLE SÖYLİYİM MESELA 1 TORRENT İNDİRİOSUN 75KB İNDİRİO (torrenttin seep pierce değerlerinede bağlı) speed lordal 163,4 -174,5kb a kadar çıkabiliyor yani toplamda 400 kb ile indiriosan 750 -800 kb ı buluyor durumaa göre ama en az etkisi %50-60 :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkubulutsimsek

quote:

ŞÖYLE SÖYLİYİM MESELA 1 TORRENT İNDİRİOSUN 75KB İNDİRİO (torrenttin seep pierce değerlerinede bağlı) speed lordal 163,4 -174,5kb a kadar çıkabiliyor yani toplamda 400 kb ile indiriosan 750 -800 kb ı buluyor durumaa göre ama en az etkisi %50-60 :D

ben de bugun gördum speedlord u bi deneyim dedim , yalnız yukarda verdigin örnekteki gibi sadece torrent için mi kullanabiliyoruz ? denedim vuze kullanıyorum o yüzden bi tek onla calıstırabildim . baska türlü kullanabiliyor muyuz ? mesela internet download manager var onun içinde hızı arttırıyor diyorlar ikisinide aynı anda kullanabilsek hızımız ucar bir de orada "statistic" var o gösteriyor di mi % kaç fazla hızda indirdigimizi . ben bugun indirirken basta 1 sn için %100 oldu , sonra %0 dı bi süreliğine , en son %12,5 da hep sabit kaldı , netten arastırdım biraz pek bi bilgi bulamadım tam olarak zaten , cok yaygın degil sanırım ,

• quote:

quote:

Bir soru daha sorayım o zaman. Bu laptopun wireless performansı oldukça düşük. 5mbps'den yukarı çıkmıyor. Upload'da sorun yok. Yeni sürücü falan da bulamadım Acer sitesinde. Broadcom sanırım. Bu konuda ne yapılması gerektiği konusunda bir fikriniz var mı? En azından bir 10-20Mbps falan bile olsa wireless hızı, bana yeter.

benim 48-54 mbps arası eğer biirşey download etmek istiyorsan download hızn yeterli gelmiyorsa sana Speed Lorrd Programını indirip kurabilirsin %150 DAHA HIZLI DOWNLOAD SAĞLIYOR BEN ONU KULLANIYORUM.

Cevap ve fikir için teşekkürler ama ben bağlantı hızımın düşük olmasından bahsediyorum. Yani bilgisayar ile wireless modem arasındaki bağlantı hızı düşük. İnternette bir sorun yok. Kabloyla bağladığımda 100Mbit hızdan maksimum faydalanabiliyorum. Ama wireless ile 5Mbit civarında çıkıyor. Ben en azından 20 falan olur diye düşünmüştüm. Sürücü de bulamadım. En günceli zaten paketle birlikte gelenmiş sanırım.

Ekleme: Bahsettiğiniz programlar, hızınızın artmasını sağlamazlar. Mevcut bant genişliğinizi en iyi şekilde kullanmanızı sağlar. Tutup da 2Mbit olan bağlantınızın 4Mbit falan olacağını düşünmeyin mesela. Böyle birşey mümkün olamaz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 26 Ekim 2010; 21:05:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: smilingjack

quote:

quote:

ben de bugun gördum speedlord u bi deneyim dedim , yalnız yukarda verdigin örnekteki gibi sadece torrent için mi kullanabiliyoruz ? denedim vuze kullanıyorum o yüzden bi tek onla calıstırabildim . baska türlü kullanabiliyor muyuz ? mesela internet download manager var onun içinde hızı arttırıyor diyorlar ikisinide aynı anda kullanabilsek hızımız ucar bir de orada "statistic" var o gösteriyor di mi % kaç fazla hızda indirdigimizi . ben bugun indirirken basta 1 sn için %100 oldu , sonra %0 dı bi süreliğine , en son %12,5 da hep sabit kaldı , netten arastırdım biraz pek bi bilgi bulamadım tam olarak zaten , cok yaygın degil sanırım ,

BENDE VUZE KULLANIYORUM INDIRDIKTEN SONRA PROGRAMI ACINCA ALLTA SENIN INTERNET ADAPTORUNUN ADI YAZIYOR ONUN 0MB OLMAMASINA DIKKAT ET YANINDAKI ISARET VAR ORAYI AC MESELA BROADCOM 54MB 25MB 10MB ONU BUL VE RUN A TIKLA BENDE STABIL KALDIGI %60 LARDA =)

• quote:

quote:

quote:

Bir soru daha sorayım o zaman. Bu laptopun wireless performansı oldukça düşük. 5mbps'den yukarı çıkmıyor. Upload'da sorun yok. Yeni sürücü falan da bulamadım Acer sitesinde. Broadcom sanırım. Bu konuda ne yapılması gerektiği konusunda bir fikriniz var mı? En azından bir 10-20Mbps falan bile olsa wireless hızı, bana yeter.

benim 48-54 mbps arası eğer biirşey download etmek istiyorsan download hızn yeterli gelmiyorsa sana Speed Lorrd Programını indirip kurabilirsin %150 DAHA HIZLI DOWNLOAD SAĞLIYOR BEN ONU KULLANIYORUM.

Cevap ve fikir için teşekkürler ama ben bağlantı hızımın düşük olmasından bahsediyorum. Yani bilgisayar ile wireless modem arasındaki bağlantı hızı düşük. İnternette bir sorun yok. Kabloyla bağladığımda 100Mbit hızdan maksimum faydalanabiliyorum. Ama wireless ile 5Mbit civarında çıkıyor. Ben en azından 20 falan olur diye düşünmüştüm. Sürücü de bulamadım. En günceli zaten paketle birlikte gelenmiş sanırım.

Ekleme: Bahsettiğiniz programlar, hızınızın artmasını sağlamazlar. Mevcut bant genişliğinizi en iyi şekilde kullanmanızı sağlar. Tutup da 2Mbit olan bağlantınızın 4Mbit falan olacağını düşünmeyin mesela. Böyle birşey mümkün olamaz zaten.

TABİKİ BEN ONU KASTETMİYORUM DEMEK İSTEDİĞİM SİZİN DEDİĞİNİZLE AYNI ATIYORUM 2 MB TE MAKSİMUM NE KADAR İNDİRİLİYOR 300 KB MI BU PROGRAM SENIN 300 KB A EN YAKIN DEGERI ALMANI SAGLIYOR. VALLAHI BEN 8 MBIT KULLANIYORUM OTEL DEN CEKIYORUM =) 54-48MB ARADA 11-24MBPS DÜŞÜYOR BENIM BROADCOM MARKA SENIN DE AYNI MI YOKSA ATHEROS OLANLARDA MI BROADCOM DA ACER SITESINDEN SURUCUYU YUKLEMEYI BI DNESENE ILK ALDIGINDA BENDEDE 11-24 ARASIYDI ACER SITESINDEN YUKLEDIM BROADCOM U NORMALAE DONDU

• bende aldım arkadaşlar. 5742g aldım i3 370m .1gb 420m geforce.320hdd 3 gb ddr3 1066 mhz... home basic vin7
    ilk bakısta 1 gb ekran karıtna ragmen takılmalar oluyor pes 2010 da baya hayal kırıklıgı yasadım.tasarım saglamlık on numara.. ve anlamadıgım bi şekilde üstünde tek hoparlör var.daha yeni aldım ama sistemde bi karasızlık var bu nedenle önce xp kurmayı bi süre test etmeyi düşünüyorum...
  • Ya benim bi sıkıntım var.Bu aspire 5741G acer cristal eye webcam oda karanlık olunca hiç birşey göstermiyor.Bunun aydınlatması filan yok mu?Bi yardımcı olursanız sevinirim.
  • Msnin son versyonunda kameralı görüşme yapıyorum uyarı veriyor ikide bir düşük görüntü kalitesinde gösteriliyor lütfen driverını güncelleyiniz yazıyor sitesinde 3 tane driver vermiş 3 değişik marka hangisini yüklüyecem zaten windows 7 de kendi otomatik tanıyor driverı öyle kullanıyordum niye böyle bir uyarı veriyor anlamış değilim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: veterdem

Msnin son versyonunda kameralı görüşme yapıyorum uyarı veriyor ikide bir düşük görüntü kalitesinde gösteriliyor lütfen driverını güncelleyiniz yazıyor sitesinde 3 tane driver vermiş 3 değişik marka hangisini yüklüyecem zaten windows 7 de kendi otomatik tanıyor driverı öyle kullanıyordum niye böyle bir uyarı veriyor anlamış değilim ?

düşük görüntü kalitesi diyosa baglantıyla alakalıdır , zaten bu aralar turktelekomun durumu malum bende de aynı durum oluyor yahoo messengerda filan ama onda uyarı vermio baglantı cok kötu olursa iice göruntu bozulup piksel piksel oluyor ,

• arkadaşlar kolay gelsim umarım herkes umduğunu bulur tabii bende :)

benim acer aspire 5741G intel core i5 processor 430M

webcam acer crystal eye webcam ama çalışmıyor yaaauhu

öncelikle belirteyim windows 7 64 bit kullanyom

belitmekte yarar var proğramı sildim kurdum olmadı
    regedit ayarlarından sildim kurdum olmadı
    sitesinden driverleri yükledim olmadı
    yardımcı olacana inandım programlar ekledim olmadı
    format attım kurdum olmadı
    ''no acer video capture device was detected on your system'' diyor

kafayı yiyeceğim yardımcı olacak arkadaşların dikkatine çok sevinirim bilgi verecek arkadaşlara

internetten biraz aradım problem bir bende değil çoğu kişide var ama çözen varmı bilmiyorum saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammed0342

arkadaşlar kolay gelsim umarım herkes umduğunu bulur tabii bende :)

benim acer aspire 5741G intel core i5 processor 430M

webcam acer crystal eye webcam ama çalışmıyor yaaauhu

öncelikle belirteyim windows 7 64 bit kullanyom

belitmekte yarar var proğramı sildim kurdum olmadı
    regedit ayarlarından sildim kurdum olmadı
    sitesinden driverleri yükledim olmadı
    yardımcı olacana inandım programlar ekledim olmadı
    format attım kurdum olmadı
    ''no acer video capture device was detected on your system'' diyor

kafayı yiyeceğim yardımcı olacak arkadaşların dikkatine çok sevinirim bilgi verecek arkadaşlara

internetten biraz aradım problem bir bende değil çoğu kişide var ama çözen varmı bilmiyorum saygılar

merhabalar öncelikle size sormam gereken sorular var başlayalım

1.sisteminiz temiz format mı yani aldıktan sonra sıfırdan bir sistem kurdunuz mu ?
    2.sisteminiz acer ın fabrika ayarıyla verdiği sistemle mi çalışıyor (home premium x64) yani hangi sistem yüklü su anda :D
    3.laptopu aldıgınızda driver cd nizi olusturmusmuydunuz?

soruların cevabını almadan verebileceğim olası çözümler:

1.acer 5741g de 2 tip kamera modeli var chickony syhsky gibi birşeydi yanlış drıver ı yuklemıs olabilirsiniz dolayısıyla makıne camerayı tanımıyordur ki tanımadıgını belırtmıs verdiği hatada

2.acer launch manager yuklu mu? genellikle bluetoth ve wireless için adapte olan bu sistem acer ürünlerinin crystal eye web cam acer updater registration vb ürünlerin stabil çalışmasını sağlamaktadır acer launch manager ı kurduktan sonra web cam drıverınızı yenıden yukleyın.
    3.mümkünse kayıt defterinizi web cam için ayarlrıyla oynamadan ki önceki hale getirin.yada power suite programıyla kayıt defternizi taratarak olası hataları duzeltmeyı saglayabilir ve tekrar deneyebilirsiniz
    4.yardımcı programalrdan kast ettiğiniz cclenaer vb programlar mı ? neler denediniz?
    5.pc yi aldıgınızda camera çalışıyor muydu (gülünç bi soru fakat bunlarlada karsılasıyoruz free-dos (işletim sistemsiz) alınan pc de kullanıcı işletim sistemini yükledikten sonra acer servisleri sorun cıkarabilmektedir
    6.hangi tabanlı windows7 yi kullanıosunuz (format attım dediğiniz için soruorum) normalde 7600 windows7 acer lardaki sizin kurdugunuz veya internetten indidrdiğiniz dvd niz 7100 tabanlı olabilir ki bu win7 nin beta sürümü diye tabir edeceğimiz bişey EVEREST ULTİMATE eDİTİON 5.50 programını ındırrerek oradakı bilgisayar ardından özet kısmına basarsanız bilgsayar tabanınız ogrenebılırsınız eğer 7100 ise 7600 tabanlı bir sistem kurmanınızı onerırım soruları cevapladıktan sonra değişik metodlar izleyeceğiz görüşmek üzere

• ben acer 5741g i5 modelini alalı daha 1 ay bile olmadı ve ciddi sorunlar yaşıyorum. mesela harici hard diskten veri kopyalarken işlemin ortasında bilg. donuyor ve işlem yapamıyorum. geçenlerde office yüklerken de yine aynı şekilde bilg. kitlendi ve sonunda kendi kendine kapanıp açıldı. bazen internette dolaşırken bile bilg. donuyor, hiçbir işlem yapılmıyor. bunun nedeni ne olabilir acaba? yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yellowcanary13

ben acer 5741g i5 modelini alalı daha 1 ay bile olmadı ve ciddi sorunlar yaşıyorum. mesela harici hard diskten veri kopyalarken işlemin ortasında bilg. donuyor ve işlem yapamıyorum. geçenlerde office yüklerken de yine aynı şekilde bilg. kitlendi ve sonunda kendi kendine kapanıp açıldı. bazen internette dolaşırken bile bilg. donuyor, hiçbir işlem yapılmıyor. bunun nedeni ne olabilir acaba? yardımcı olursanız sevinirim.

Modeliniz acer 5741g 434g 50mn mi yoksa 32mn mi 32mn de 3gb ram var eğer 64 bit temiz format yaptıysanız hafifte olsa donmalar yasamanız normal 3gb lık modelde 32 bit öneriyorum daha stabil çalışır.ama 3 gb bile bu kadar buyuk donma yapmaz şimdi bi kaç sorum ve önerilerim olucak

1.Öncelikle Yeni Bios sürümünü yüklediniz mi Eğer 1.02 versiyondaysanız donma yapsaı cok normal stabil bir bios değildi çünkü .acer sitesinden 1.15 bios update e yükseletebilirsiniz.

2.Grafik sürücünüzün updatelerini yaptınız mı hala 188,86 da ise yine normal cunku ben ılk aldıgımdada donma sorunu yasadım. onun içinde gt320m in 260,99 driver ı mevcut onu yukluyebilirsiniz.

3.Intel Sata Ahci driverlarınız güncel mi sata harddisklerde raid teknolojisini kullanarak verimli yazım işlemi yapan sistem hard diskinizdende kaynaklanıyor olabilr acer sitesinden Ahci driverınızı güncellemeyi deneyiniz.

4.Hd Tune Pro Programı ile Hard diskinize bir bad sector taraması yaptırmanızı öneririm 1 Ay bile olmus olsa sorunlar bas gosteriyor.

5.Sisteminiz pille mi yoksa Ac adaptorle mi kullanıyorsuuz pil simgesinin ordaki yüksek performansa getirmelisiniz ilk aldıgımda benım dengeli de idi full performans gostermıyordu

6.CTRL+ALT+DEL tuş kombinasyonlarını kullanarak görev yöneticinizi açın ve üstteki Performans Simgesine Tıklayın Sisteminizin Ram Kullanımı Ne Kadar Fazla Ram Kullanımları Bilgisayrın yogun görevlerde kendi kitlmesine mavi ekran (blue screen damaged ) hataları vermesine yol açabilir.

7.Hard diskinizden veri okuma yaparken sanki cd okurmuş gibi bir ses geliyor mu ? Bilgisayar Açıldıktan sonra harddiskinizde bir arama yapacagınızda donmalar yasıyor musunuz?

8.Kapanmadan bahsetmişşiniz bu kapanmalar mavi ekran hatası mı yoksa makine kendine restart mı atıyor?

9.Sisteminizi nerede kullanıyorsunuz? Notebook Soğutucusu üstünde masada kucakta yada yatakta (bunu sorma nedenim bazen yatakta kullanırken fanların alt cıkıs yerlerı kapanıyor hele pamuklu bir yüzeyse tüm tozları cekıyor fan kapakları tıkanıyor ve sistemin ısınmasına yol açıyor.Donmalar olduğnda Everest Ultimate Edition 5,50 Yİ YÜKLÜYEREK sıcaklık değerlerinizi kontrol edin sistem sabitken yani herhangi bir şlem yapmıyorjen ( 45-50) Müzik Dinliyor ve internette işlem yapıyorken (48-55) Oyun Oynuyorken tabi oyunların grafiklerine göre değişir(55-73) arası stabil ve normal görünen değer referanslarıdır sizin sıcaklık değerleriniz hakkında bilgi alabilirmiyiz?

10.Sisteminizde herhangi bir antivirüs var mı Kaspersky Internet Ve Norton 2010-2011 Versiyonları az da olsa bilgisayarı kasan programalrdır.Virüs tarayıcınızla bir virüs scan yapıp deneyin eğer bulamaz ise Combofix programını indirin ve pc nizi yeniden taratın backdoor. trojen worms wd32.exe gibi bir calıstırma sistem notu buldu ise virüs vardır ve sistemden silin ve sisteme en güzeli yeni bir format atın

11.Bazen acer yazılımları kasma yapıyor ve kullanıcılar genellikle acer ürünleriyle gelen sistemin versiyonunu yada üst versiyonlarını netten indirerek temiz formart atıyorlar.isterseniz win7 home premium x32 veya x64 ü internetten türkçe versiyonunu indidrerek laptopunuzun altındaki key ile kullanabilirsiniz.

Bu Çözümleri deneyin sorunuz olursa tekrardan görüşürüz Şimdilik Kendinize İyi bAKIN

• quote:

quote:

ben acer 5741g i5 modelini alalı daha 1 ay bile olmadı ve ciddi sorunlar yaşıyorum. mesela harici hard diskten veri kopyalarken işlemin ortasında bilg. donuyor ve işlem yapamıyorum. geçenlerde office yüklerken de yine aynı şekilde bilg. kitlendi ve sonunda kendi kendine kapanıp açıldı. bazen internette dolaşırken bile bilg. donuyor, hiçbir işlem yapılmıyor. bunun nedeni ne olabilir acaba? yardımcı olursanız sevinirim.

Modeliniz acer 5741g 434g 50mn mi yoksa 32mn mi 32mn de 3gb ram var eğer 64 bit temiz format yaptıysanız hafifte olsa donmalar yasamanız normal 3gb lık modelde 32 bit öneriyorum daha stabil çalışır.ama 3 gb bile bu kadar buyuk donma yapmaz şimdi bi kaç sorum ve önerilerim olucak

1.Öncelikle Yeni Bios sürümünü yüklediniz mi Eğer 1.02 versiyondaysanız donma yapsaı cok normal stabil bir bios değildi çünkü .acer sitesinden 1.15 bios update e yükseletebilirsiniz.

2.Grafik sürücünüzün updatelerini yaptınız mı hala 188,86 da ise yine normal cunku ben ılk aldıgımdada donma sorunu yasadım. onun içinde gt320m in 260,99 driver ı mevcut onu yukluyebilirsiniz.

3.Intel Sata Ahci driverlarınız güncel mi sata harddisklerde raid teknolojisini kullanarak verimli yazım işlemi yapan sistem hard diskinizdende kaynaklanıyor olabilr acer sitesinden Ahci driverınızı güncellemeyi deneyiniz.

4.Hd Tune Pro Programı ile Hard diskinize bir bad sector taraması yaptırmanızı öneririm 1 Ay bile olmus olsa sorunlar bas gosteriyor.

5.Sisteminiz pille mi yoksa Ac adaptorle mi kullanıyorsuuz pil simgesinin ordaki yüksek performansa getirmelisiniz ilk aldıgımda benım dengeli de idi full performans gostermıyordu

6.CTRL+ALT+DEL tuş kombinasyonlarını kullanarak görev yöneticinizi açın ve üstteki Performans Simgesine Tıklayın Sisteminizin Ram Kullanımı Ne Kadar Fazla Ram Kullanımları Bilgisayrın yogun görevlerde kendi kitlmesine mavi ekran (blue screen damaged ) hataları vermesine yol açabilir.

7.Hard diskinizden veri okuma yaparken sanki cd okurmuş gibi bir ses geliyor mu ? Bilgisayar Açıldıktan sonra harddiskinizde bir arama yapacagınızda donmalar yasıyor musunuz?

8.Kapanmadan bahsetmişşiniz bu kapanmalar mavi ekran hatası mı yoksa makine kendine restart mı atıyor?

9.Sisteminizi nerede kullanıyorsunuz? Notebook Soğutucusu üstünde masada kucakta yada yatakta (bunu sorma nedenim bazen yatakta kullanırken fanların alt cıkıs yerlerı kapanıyor hele pamuklu bir yüzeyse tüm tozları cekıyor fan kapakları tıkanıyor ve sistemin ısınmasına yol açıyor.Donmalar olduğnda Everest Ultimate Edition 5,50 Yİ YÜKLÜYEREK sıcaklık değerlerinizi kontrol edin sistem sabitken yani herhangi bir şlem yapmıyorjen ( 45-50) Müzik Dinliyor ve internette işlem yapıyorken (48-55) Oyun Oynuyorken tabi oyunların grafiklerine göre değişir(55-73) arası stabil ve normal görünen değer referanslarıdır sizin sıcaklık değerleriniz hakkında bilgi alabilirmiyiz?

10.Sisteminizde herhangi bir antivirüs var mı Kaspersky Internet Ve Norton 2010-2011 Versiyonları az da olsa bilgisayarı kasan programalrdır.Virüs tarayıcınızla bir virüs scan yapıp deneyin eğer bulamaz ise Combofix programını indirin ve pc nizi yeniden taratın backdoor. trojen worms wd32.exe gibi bir calıstırma sistem notu buldu ise virüs vardır ve sistemden silin ve sisteme en güzeli yeni bir format atın

11.Bazen acer yazılımları kasma yapıyor ve kullanıcılar genellikle acer ürünleriyle gelen sistemin versiyonunu yada üst versiyonlarını netten indirerek temiz formart atıyorlar.isterseniz win7 home premium x32 veya x64 ü internetten türkçe versiyonunu indidrerek laptopunuzun altındaki key ile kullanabilirsiniz.

Bu Çözümleri deneyin sorunuz olursa tekrardan görüşürüz Şimdilik Kendinize İyi bAKIN

öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim, sorularınıza şöyle cevap vereyim. benim bilg modeli 32mn ama ram 4 gb.

1.bilgisayarımı bu donmalar yüzünden servise vermiştim ve bana geri verdiklerinde recovery yaptıklarını ve bir sorunun olmadığını söylediler ayrıca sizin dediğiniz gibi bios sürümünü de güncellediklerini söylediler.

2.sizin dediğiniz grefik sürücüsünü güncelledim.

3.Intel Sata Ahci driverlarını güncelledim.

4.nasıl bad sector taraması yapacağımı bilmiyorum.

5.sistemimi adaptörle kullanıyorum ve yüksek performans.

6. hard diskten veri okuma yaparken sanırım cd okurmuş gibi bir ses geliyor. bu neden olabilir.

7.kapanmalar mavi ekran değil, bilg. kendi kendine restart atıyordu, mesela office yüklüyordum işlemin sonlarına doğru bilg kendi kendine restart atıyordu.

8.sistemimi genelde kucakta ve masada kullanıyorum ama bilg kendine restart attığında masadaydı. sizin dediğiniz everest programını kurdum ve sıcaklık değeri max. 61 dereceye çıktı.

9.sistemimde hala acer vermiş olduğu mcafee mevcut daha deneme sürümü bitmedi.

10.eğer win7 premium x32 veya x64 versiyonunu yüklersem garantim iptal olur mu?

sizin dediğiiniz bu işlemleri yaptıktan sonra donmalar azaldı, ama işlemler çok yavaşlıyor bazen. mesela harici diskten bilg. veri atarken hız ilk başlarda 22 mb/sn iken sonlara doğru 7 mb/sn'ye kadar düşüyor ve arada donmalarda oluyor. acaba bu bilg. üretim hatası filan olabilir mi diye merak ediyorum açıkçası. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DoGuKahN

Ya benim bi sıkıntım var.Bu aspire 5741G acer cristal eye webcam oda karanlık olunca hiç birşey göstermiyor.Bunun aydınlatması filan yok mu?Bi yardımcı olursanız sevinirim.

sayın @utkubulutsimsek benim bu sorunuma da bi el atabilirmisiniz?
  • quote:

quote:

Ya benim bi sıkıntım var.Bu aspire 5741G acer cristal eye webcam oda karanlık olunca hiç birşey göstermiyor.Bunun aydınlatması filan yok mu?Bi yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar; Cyrstal Web Cam a tıklayın 640*480 yanında bir simge var oraya tıklayın ve şu ayarları deneyin.

aydınlık 168
    karşıtlık 43
    doyma 119
    netlik 4
    art ışık karşılaştırması 1
    elektrik heartz değeri 60 hz
    -------------------------------------------
    ardından ekran parlaklıgınızı pil simgesine tıklayarak en sona getiriniz ne yazıkkı flashlight lambaları laptoplarda yok çok uzakta durursanız zaten karanlık gorunecektır.laptopa uzaklıgınız çok olmamalı vew mutlaka ekran parlaklıgınızı full yapın.

• quote:

quote:

quote:

öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim, sorularınıza şöyle cevap vereyim. benim bilg modeli 32mn ama ram 4 gb.

1.bilgisayarımı bu donmalar yüzünden servise vermiştim ve bana geri verdiklerinde recovery yaptıklarını ve bir sorunun olmadığını söylediler ayrıca sizin dediğiniz gibi bios sürümünü de güncellediklerini söylediler.

2.sizin dediğiniz grefik sürücüsünü güncelledim.

3.Intel Sata Ahci driverlarını güncelledim.

4.nasıl bad sector taraması yapacağımı bilmiyorum.

5.sistemimi adaptörle kullanıyorum ve yüksek performans.

6. hard diskten veri okuma yaparken sanırım cd okurmuş gibi bir ses geliyor. bu neden olabilir.

7.kapanmalar mavi ekran değil, bilg. kendi kendine restart atıyordu, mesela office yüklüyordum işlemin sonlarına doğru bilg kendi kendine restart atıyordu.

8.sistemimi genelde kucakta ve masada kullanıyorum ama bilg kendine restart attığında masadaydı. sizin dediğiniz everest programını kurdum ve sıcaklık değeri max. 61 dereceye çıktı.

9.sistemimde hala acer vermiş olduğu mcafee mevcut daha deneme sürümü bitmedi.

10.eğer win7 premium x32 veya x64 versiyonunu yüklersem garantim iptal olur mu?

sizin dediğiiniz bu işlemleri yaptıktan sonra donmalar azaldı, ama işlemler çok yavaşlıyor bazen. mesela harici diskten bilg. veri atarken hız ilk başlarda 22 mb/sn iken sonlara doğru 7 mb/sn'ye kadar düşüyor ve arada donmalarda oluyor. acaba bu bilg. üretim hatası filan olabilir mi diye merak ediyorum açıkçası. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Tekrar merhabalar;

1.Everest Programını Açın yandaki sekmelerden anakart a basın ardından sağ tarafta çıkan menulerden bios a basın bios sürmünüz v1,15 ise en güncelidir.çünkü 1,15 çıkalım 1,5 hafta oluyor.

2.Grafik sürücünüzü güncellemeniz grafik kartınızın çalışma stabilitesini düzenleyecek ve turbo cache yaparken ram ınızden asırı faydalanmamasını sağlayacaktır.

3.ahci driver ınız güncelledinz şimdi verileriniz güvende.disk daha stabildir.

4.hd tune pro programını indirin programı açın ve error scan tusuna basın ardından orada mb boyuu var 29mb gibi bir değer secin var ise yanlız bad sector testi 5-6 saat sürecektir.referans olarak yeşil bir alan görürseniz normal kırmızı alanlar ise bad sector alanlarıdır.

5,Piliniz takılı olsun ve adaptorle kullanın pilinizin takılı olmnası herhangı bır elektrık kesıntısınde windowstaki olası çökmeleri önlemektedir.

6.aşırı veri yazımından olabilir power tusunun yanındakı mavi renkteli wirleees ın yanındaki hard disk ikonu yanıyor mu surekli ? hard diskte kafa atması da olmuş olabilir herhangi bir yere caqrptınız mı yada teknik serviste bir sorun yasadıgına dair bi bilgi verdiler mi?

7.bazı programlar yüklenince restart atabilir örneğin ekran kartı sürcünüz gibi sizden izin almaksızın pc yi kapatabilir.

8.eğer sistem de internet kullanırken 61 derece ise normal bir sıcaklık değeri sayılmaz cunku i5 işlemcilerde müzik internet kullanımı bilgisayar bostaymıs gibidir yanı cok asırı sıcaklık artmaz oyun da ise normal kucakta kulllanmanızı tavsiye etmiyoerum.eğer illaki kucakta kulanayım diyorsanız logitech in notebook standı var onu alabilirsiniz kucakta kulllanırken sol taraftaki hava girişini kapatırsınız bu da fanınızın içerdeki sıcak havayla dönmesi demektir.yani sıcaklık artısı sağlar.

9.mc afee yi silin kaspersky yukleyın 2011 i mcafee cok iyi bir virüs bulucu değil.

10.hayır garanti iptal olması soz konusu değil ben sadece windowsu orjinal kullanın güncelleştirmelerden faydalanın diye laptopun altındakı keyi girmenizi tavsiye ettim.

BILGISAYARI HIZLANDIRMAK ICIN SUNU YAPIN:

POWER SUITE PROGRAMINI KURUN VE REGISTRY BOOSTER PROGRAMINI CALISTIRIN EĞER PRO VERSIYONUNU YAPAMAZSANIZ HABER VERIN PM ILE NASIL YAPILACAGINI ANLATAYIM.

POWER SUITE DE HER HAFTA REGISRTY BOOSTER VE SPEED UP MY PC PROGRAMLARINI CALISTIRIN

YOK BEN POWER SUITE LE UGRASMAM DERSENIZ CCLEANER YUKLEYIN VE HAFTADA BİR TEMİZLEYİN SİSTEMİNİZ HIZLANACAKTIR.

HALA DONMALAR DEVAM EDİYORSA PROGRAMLARI KULLANDIKTAN SONRA KESINLIKLE HARD DISK SORUNLU GARANTI ILE HARD DISKINIZI DEĞİŞTREBİLİRİSİNİİZ.

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar; Cyrstal Web Cam a tıklayın 640*480 yanında bir simge var oraya tıklayın ve şu ayarları deneyin.

aydınlık 168
    karşıtlık 43
    doyma 119
    netlik 4
    art ışık karşılaştırması 1
    elektrik heartz değeri 60 hz
    -------------------------------------------
    ardından ekran parlaklıgınızı pil simgesine tıklayarak en sona getiriniz ne yazıkkı flashlight lambaları laptoplarda yok çok uzakta durursanız zaten karanlık gorunecektır.laptopa uzaklıgınız çok olmamalı vew mutlaka ekran parlaklıgınızı full yapın.

Teşekkür ederim yardımlarınız için.Dediğiniz ayarları yaptım.Önceden karanlık olunca hiç görünmüyordu, şimdi kendimi görebiliyorum.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.