5870 gerçekten iyi ama fiyat da laptopun 3 te 1 inden fazla o yüzden ben hemen almayı düşünmüyorum laptop daha kendi parasını çıkartmadı :D ram konusunu ne yaptın 4 mü 8 mi öncelikle ram takmayı düşünüyorum, ayrıca yok be abi gt 240m iyidir eski nesil ama 300 serisinden önceki neslin en iyi kartı oyun performansı da gerçekten iyi call of juarez call of duty mw 1-2 street fighter 4 gibi oyunları son grafiklerde çatır çatır oynatıyor, birşey daha sorayım ekran kartlarının uyumluluğu konusunda bir bilgin var mı bizim makinelere hangilerini takabiliyoruz ?
öncelikle ram 8 =) 4 gb taktırdım 2 slota 2 gb olanlarla üstüne saydırdım kardeşim 4gb ram 2 tanesi 550 tl di %18 indirim vardı ramler corsairın 1066 mhz lık 2 gb olan ramlerın de tanesını 80 e saydırdım 160 oradan geldi bayramda ekletmıstım harçlıklarla falan :D 400 tl tuttu deneyım puanı 5,9 du 7,6 oldu :D halen en dusuk puan hard dıkte 5.8 de :D tabikki haklısın bişi demiorum 240m 2.nesil 40 segment kartı 3.nesil 20.segmenttten tabiki performans olarka iyidir.yanı basındakı nesıllere bakmamak gerek ama gt320m de dandik bir kart değil high da şu an medal of honor 2010 oynadım 1024 de :D
ekran kartı olarak hd5850 5650 5870 takabiliyorsun üst modelleri soyledım 5470 falan onlarda uyumlu
1,4 bios güncellemesini yaparsan gt 420 m 340 m 330m 335m 430m gtx480m(mobility version) nvidianın takabiliosun ben şu an ekletmek istediğim
1.128GB SSD 2.HD5870 EKRAN KARTI ya sunları yapmasak bile canavar laptop ben hala da iddaa ediyorum canavar 6 laptopum 6 sıda acer dı :D 5102awlmi bile kullandım :D içlerinde en stabil calışan laptop diyenbilirim power suite ile açılılış süresini 58 saniyeden 34 saniyeye cektim =) temiz format ve power suite harbiden yarış atı :D sağ kulvardan acer bastırıor :D bu arada 5742g yi inceleme fırsatım oldu güzel bişi yapmıslar ama ekran kartı :D 420m :D
peki 2 boş ram slotu yok muymuş konunun başlarında öyle bi konuşma geçmiş , hacı bilmiyorum ya açıkçası ben ekran kartından pek memnun değilim belki sen ram eklediğin için performansın artmış olabilir ama mesela bugün mafia 2 de en düşük grafiklerde oynuyorum 1366 da fps average 19 larda kalıyo en düşükte bile en azından bi 330m olsaydı çok iyi olurdu bizm hoca almış 5741 in yeni modelini 4 gb ram gt330m ekran kartı aynı işlemci hdd 320 gb dolby ses kartı falan fiyatını bilmiyorum ama çok daha hoşuma gitti
aslında gt325m bile olsa iyiydi pipeline farkı 2 katına çıkıyo direk
quote:
Orijinalden alıntı: cesafu
aslında gt325m bile olsa iyiydi pipeline farkı 2 katına çıkıyo direk
kardeşim ilk başlardaki slot olayları karıstı biraz ya asus lu bişeyler konusuoduk 4 slotla ilgil bundada 4 slot var diye yazılmıs bilgisayarcıda aynı sekılde dedi ekletirken gördük 2 slot ayrıca everest cpuz de 4 slot gösteriodubi çkaışma oldu.bence ramını eklet cunku ekran kartı olur olmaz turbocache kullanabılıo mafia 2 de fps 19 olması bu yuzdende olabilir pc cok kasıntı oyunlarda full grafik alıo 4 gb ramın varsa 2747 mb turbo cache - (1024mb(kendi belleği) =1723mb ı direk ramden kullanıo teorik olarak =) 4096-1723 diyince otmatıkman 2500 mb ın altına düşüosun windows7 ram yuklenıo makına ekran kartına :D yani garip bi durum :D ben 8 ekleyerek cozdum olayı :D su an medal of honorda 1366*768 denedim medium da kasıntı yok high a gectıgımde kasıo mediumda antialasing vsync acık biçimde (oyunu yarıladım ateşlerde çatısmalarda atv sürerken falan kasma yok ocak ayında projeden param yatarsa monster almayı dusunuorum eklet eklet acer lıktan cıkacak pci inanırmısın kardeşim hala jelatınlerı ustunde acer yazısının oradakı ble duruo kılcal cızık yok o derece :D alalı 4 ay olacak 26,06,2010 da almısıtm 1479 çanta hdmi kablo falan aldım 1513 e geldi. bu arada eski topicleri okumussundur 42 av toshibada 1080p de hdimi kablo ile imax mars geforce izledim süper görüntü.
acer da dolby home theater 5739g74432mn kız arkadasım laptopta var bu dokunmatık olan ses falan dokunmatık ya laf atmıs gibi olucam kardeşimde kasa dandik vallahide dandik yani bilgisayar mühendisi gözünden bakıorum kullanıcı gözünden bakıorum kasa korumasız fan mazgalları arkada ve cidden ısıtıo tek begendiğim kasada klavye klavyesi hosuma gitti kasanın arka yuzu kapağın olduğu yer çizlmeye megilli parmak izini bile anında gösterio duşuun dolby e gelince film izleyelim dedik ama olmadı ya güzel gelio se fakat çok düşük ( sesi %100 :D) yani home theater keyfini yasatmıo biliorum cok laf attım ben bizim pc deki realtek olayını sevıorum kafama gore ekolayzır yapıorum daha canlı ses elde edebiliorum home theater sortununuda power dvd 10 daki thrue bryte ile aştım diyebilirim.
gel gelelim bizim pc ye acer f/p laptop üretio her zaman.yani piyasadaki laptopları öyle.şunu diyeceğim bizim laptopta kusur olarak gördüğüm şeyler
1.yön tusları küçüklüğü nar tanesi gibi :D 2,ek kartı bi gt330 335m olabilirdi. 3.wireless ı bi tusla acıp (özel wireless tusundan bahsediorum =)) kapamak güzel olabilirdi 4.usb girişi 4 tane olabilirdi (3 usb+hdmi) 5.5739 a e sata koyan zihniyet 5741g yede e-sata koyabilirdi(benım gibi film arsıvcılerıne bir hayır duasıını alabilirdi) --------------------------------------------------------------- artılarına gelecek olursam 1.yenı cıkan laptopların %60 70 i hala maximum 4 gb destekelrken bizim laptopun 8gb desteklemesi bi + 2i5 işlemcisinin olması ve en stabil yonga (430m)i koymaları (ki fiyatıda ucuk olmaması) 3.kullanıcıya hitap etmesi yani keseyi düşünmesi 4,benım cok oenm verdiği bir konu el boştayken koyabileceğim geniş bir alan (benım için bir +) 5.çoğu kişi çamur atsada cidden süper bir ses gerek speaker gerek kulaklıktan (kulaklık philips sbhh1900 kullanıorum d%r da 19,90 dı ) 6.benim notebookum olması :D::DD:D:D: 7.cc++ da delphide ciddi anlamda kafasının karısmaması ( yanı takılma vs yapmması ) (herkes dicek ne var onda kaldırır diye ama emin olun stabil kaldıracak laptop azdır ben i5 in katkısının burda buyuk oldugunu dusunuorum ------------------------------------------------------------------------
hep koyabilirdi olsaydı dedik bence elimizdeki malzemnin kıymetını bilelim biz hd5870 e ulasınca kışt dioruz kimileride bizim notebook a sulanıo =) yani elimizdekininde kıymetını bılelım bu topıc 5 6 ay sonra herkes gülecek çünkü eskiyecek yani hani derler ya değişmeyen tek şey değişimin kendisi =) yanı ben 2007 de 5102awlmi aldığımda amd turuion 64 2,2 ghz 512kb cache wauvvv diodum çünkü dual core lar yenı cıkmıstı ve en yuksek dual core un bır dusuguydu. 3 gb ram ekledım onada vay dıodum kral sonra giderek kral tacı teslim etti bence acer 5741g de 5742g de şu anki i7620qm lerde taçlarını teslim edecekler =)
haklısın tabi herşey keseye göre olsaydı falan demek mantıksız olanı da var ama onunda bedeli farklı.Ram olayına sevinmiştim 4 slot diye üzüldüm şimdi neyse ya sıkıntı yok ama bios update yapmadım henüz genelde bi bozulma bi sorun olmadığı sürece bios a dokunmayın deniliyo performansa bi etkisi var mı update in?
quote:
haklısın tabi herşey keseye göre olsaydı falan demek mantıksız olanı da var ama onunda bedeli farklı.Ram olayına sevinmiştim 4 slot diye üzüldüm şimdi neyse ya sıkıntı yok ama bios update yapmadım henüz genelde bi bozulma bi sorun olmadığı sürece bios a dokunmayın deniliyo performansa bi etkisi var mı update in?
ben öyle diyenlere hiçbirşeyt bilmeyip de çok şey biliomuş gibi davrananlar diorum.nedeni de şu eğer üretici firma bir güncelleme yayınladıysa bios update driver bu sistem iyileştrici olarak yapılmıs bir updatedir diyorum.valla biz bilg müh de hocalara bu konuyu dediğimizde onlar su sekılde dıor makınenın dogru duzgun calısması onemlı degıl nasıl calıstgı onemlı diyorlar makinenin yarını önemli diyorlar.yani bugun calısan bir makine yarın power tusuna bastıgında bir mavi ekran hatası ile karsına cıkabilir.
konu dagıldı ama bu bozulma olmadıgı sürece dokunmayın diyenlere cevabıdı.1,4 versionu gonul rahatlıgıyla update edebilirsin windowstan update et winflash a tıklayarak zaten kendi otamatık yapar
1.performansta artıs var acılıs suresı kısaldı ayrıca acıldıgında anında tum programalr gelmeye basladı 2.makinenin fanının bir durup bi çalışması olayında stabilite sağlmaışlar 3hdmi da 1366*768 de bazen goruntu kırılmaları oluyordu hdmı kanalı ıcınde bir günceelleme içermekte ahci intel sürücüleri içinde yeni bir veritabanı içerior 4.güncellemende yarar var ki hala 1,02 yi kullanma kacıncı bios oldu onun ustune eeğer 1,4 e güvenmiosan ki ben su an 1,4 ü sorunsuz kullanmaktayım v1,3 ede geçebilirisin
bios 1.15 yeni güncelleme. ne oluyor acer'a sürekli bios. Bu defa ne için acaba. utkubulutşimşek den cevap bekliyoruz. teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: kilicmustafa1978
bios 1.15 yeni güncelleme. ne oluyor acer'a sürekli bios. Bu defa ne için acaba. utkubulutşimşek den cevap bekliyoruz. teşekkürler.
Abi merhabalar gerçekten acer bugune kadar ki beklediğim en iyi performasnı sergiledi diyebilirim.kimileri bios update için hata giderici diyebilir.benim yorumum bios update adı üstünde üst versiyona terfidir. 1,4 biosuna ek olarak 1 hafta içinde 18/10/2010 da 1,15 olarak 8.bios unu yayınladı buda gösterior ki 5741g tutulan bir model olduğu için geliştirme ihtiyacı hissedilmiş. şimdi bazılarımız diyecek ne geliştirimesi eksik gidermişler bir şey yok diyebilirler eksik gidermede bir nevi geliştirme değilmidir? şimdi 1,15 in getirdiği yeniliklere bakarsak
Acer Bios 1,15 Yenilikleri
1)Ahci driver güncellemesi yeniden yapılandırılmıs ve yeni bir update kazanmış 2)bu bios da çoğu kullanıcının beklediği başka bir ekran kartı eklediğimizde sistemin kaldırıp kaldıramayacagı (özellikle gt320m den memnun olmayan kullanıcılarımız) çalıştırımıya son veriyor ve başka bir ekran kartı takdıgımızda sistemle stabil çalışmasının yolu açılıyor (tabiki bu bios olmadan da tanır hatta 1,02 biosu bile tanır ama stabillite önemli olan yani sistemle uyumlu calısabilmesi) 3.Wireless port sistemi için bir güncelleme yayınlanmıs bu da wireless alıcımızın sistemimizle daha performanslı çalışabileceği anlamına geliyor( performans bulundugunuz konum duvarlar vb .gibi nedenlere baglı degişebilir) 4,foxconn bluetoth ve wireless portları 1,7 sürümüne yükseltilmiştir 1,14 sistem stabilitesinin artmasında katkı bulunmustu.1.15 i yukleyen arkadaslar bu stabiliteye ek olarak yukarıda bahsi geçen updateleride sistemlerine kazandırmıs olacaklardır.
Önemli Not: Bios updatelerinin sürekli çıkması sistemin kötü olması anlamı taşımaz yada notebook un çabuk bozulacagı gibi lütfen telaşlanmayın yada aklınızda soru işareti kalmasın bu bios updateler son kullanıcının dizüstü bilgisayarını en performaslı şekilde kulllanılmasını sağlamak amacıyla yayınlanmaktadır.
BİOS U INDIRDIM UPDATE NASIL YAPICAGIM.
1.acer sitesinden 5741g yi seçerek bios simgesine tıklıyor ve 1,15 versiyonunu secerek ok işareti olan download bölümüne tıklıyoruz rar lı olarak açılacaktır rar dosyasında Flash.bat ve WİNFLASH .EXE OLACAKTIR BİZ WİNFLASH EKSEYE ÇİFT TIKLIYORUZ GÜVENLİK İÇİN DEVAM DİYİP ONAY VERİYORUZ 2sistem bize bios update etmek riskli oldugunu söyleyen ingilizce (bazen türkçede olabiliyor) bir yazı çıkartıyor evet diyip işleme başlıyoruz erase&writing yazısı dolmaya başlıyor yavas dolabilir sonuna kadar bekleyiniz çok kasarsa bile bekleyin iptal etmeyiniz. 3.bios sırasında fanlar hızlı bir biçimde çalışacaktır ve fan kontrolu yapacaktır. 4.sistem yeniden baslıyacak ve biosunuz 1,15 e yukseltıklmıs olacaktır biosun güncellenip güncellenmediğini Everest Ultimate Edition 5,50 Programından görebilirsiniz
Görüşmek Üzere Kendinize İyi Bakın
merhabalar. driverlar içinde broadcom bluetooth 3.0 sürümü çıkmış.19.10.2010 Bu bizim bilgisayara uyar mı? Yükleyelim mi
yahu utku mafia 2 yi oynuyorum da ekran kartı harbiden kötü be değiştirmek şart sanırım önceliğim ekran kartı olacak benim de bu hd 5870 in uyumluluğu hakkında kesin bir bilgin var mı 5741g serisine takılabilecek boyutlarda mı?
quote:
merhabalar. driverlar içinde broadcom bluetooth 3.0 sürümü çıkmış.19.10.2010 Bu bizim bilgisayara uyar mı? Yükleyelim mi
ayrıca sen fiyat ve çeşitlere nereden bakıyorsun yurt dışından mı laptop kartları için pek birşey bulamıyorum ben satış amaçlı bu işi birlikte halledersek iyi olur :D
quote:
5741G NİN TÜRLERİ FARKLIDIR YANİ SİZİN KULLANDIGINIZ KART ILE BASKA BIRININKI AYNI OLMUYABILIR 2 TIP BLUETOTH KARTI VAR BIRI BROADCOM DIGERI ISE ATHEROS DENETIM MASASI PROGRAM EKLE V KALDIR DAN BLUETOTH MARKANIZI BULUN BROADCOM ISE GONUL RAHATLIGI ILE YUKLEYEBILIRSINIZ
quote:
yahu utku mafia 2 yi oynuyorum da ekran kartı harbiden kötü be değiştirmek şart sanırım önceliğim ekran kartı olacak benim de bu hd 5870 in uyumluluğu hakkında kesin bir bilgin var mı 5741g serisine takılabilecek boyutlarda mı?
yapmaya bak derim CESAFU BEN MEDIUMDA OYNABİLİOM MAFİA 2 Yİ AMA HIGH DA KASIO :D öncelikle ram ini 8 yapmaya bak derim sana dediğim olay vardı ya turbocache ekran kartı ram yıyeyıye ram bırakmıo :D 2 gb ramdede o oyunu oynuoamassın zaten :D 3958 mb ramın 1723 mb ını kullanıo geriye 2 gb ram kalınca kasıo dogal olarak
ben yurt dısı staj yaptım kardeşim intel ve amd firmalarında oradan da bilgi alıorum ordakı calısanlardan :D ayrıca acer a da mesaj attım acer ın sıtesınden bakabılırsın bize ulasın iletişim linkine msj at
hd 5650 bi kere bizim acer ile kesin uyumlu cunku hd5650 modelli var bizden iyi :D hd 5850 ve hd 5870 için ise 1,15 biosu yukledıkten sonra çakışma sorununuda engellemiş oluyoruz takılabılcek boyutlarda zaten su sekılde gecer HD570 Mobility Radeon diğer pc için se hd5870 ati radeon series diye geçio mobilityler laptoplar için dediğim gibi laptopun 1/3 fiyatı su anda :D ben ekletecem ama once bi test yapacam kardeşim laptopun %100 cpu load da neler yapacagına bakacam ole cunku hd5870 gibi kartlar laptopa enerji çektiren kartlar %100 cpu ya ulastırabılır kasanın sogutma yeterli notebook sogutucusuyla desteklesek olur bu iş :D
beşiktaş porto maçına portoya 2,35 verio :D 300 lira basıp portoya :D alsam mı ki kartı :DD:D:D:D:
Arkadaşlar 14/10/2010 tarihinde nvidia yeni görüntü sürücümüz (driver) olan 260,89 u yayınladı ekran kartınızı buradan güncelleyebilirsiniz.
ekran kartı GT32OM GUNCELLEME NVIDIA YA AITTIR ATI KULLANAN ARKADASLAR INDIRMEYINIZ. (GÜLMEYİN ABİ :D UYARI =))
YENI EKRAN KARTI DRIVER (SURUCU) 260,89 GETİRDİĞİ ÖZELLİKLER
1.Bluray filmlerin 3d versiyonlarını 3D Filmleri izleme olanağı sağlamıştır.(Nvidia Cyber Link Power Dvd 10 'U önermekktedir.Full Sürüm yapamayan arkadaşlar pm ile yardım isteyebilirsiniz full sürüm dosyasını atabilirim.) not: 3d gözlük olmadan yararlanamazsınız. 2.Hdmi kablo ile bağlantıda tv niz 1366*768 i destekliyor ise uyum sağlanmış hdmi girişi ile tv yi bağlayarak
3.hd audio 1,19 driverı güncellenmiş bluray ve 1080p filmlerde 192khz 96hz 24 bit seçeneğine yükselmiştir
4. aşağıda bahsi geçen oyunlar için 3d oynama seceneği getirilmiş (3d bir çalıştırma motoru gerektirmektedir)
oyunlar : * Arcania: Gothic 4 * Fallout: New Vegas * FIFA 11 * Formula 1 Racing * Final Fantasy XIV Benchmark * Guild Wars 2 * Kane & Lynch 2 – Dog Days * Lead and Gold * Lego Harry Potter * Live For Speed * Lost Planet 2 * Moonbase Alpha * Serious Sam HD – The Second Encounter * Shrek Forever After * Singularity * Vitua Tennis 2009 * Virtua Tennis 3
5.physx directdraw 3d vision treek teknolojileri geliştirilmiş open gl 3,3 destekli hale getirilmiştir
driver linkleri bir üst konuda verilmiştir
utku kartı nereden alacaksın yurt dışından mı ayrıca gt320 m i nasıl satacaksın aydınlat beni dostum kurtulmak istiyorum bu karttan artık :D
quote:
utku kartı nereden alacaksın yurt dışından mı ayrıca gt320 m i nasıl satacaksın aydınlat beni dostum kurtulmak istiyorum bu karttan artık :D
KARTI SATMAK ŞU ŞEKİLDE KARDEŞİM OLUYOR ACER A BEN MESAJ CEKTIM AYI SEKILDE SENDE CEK GT320M KARTIMIN YERINE HD5870 VEYA HD5850 EKLETMEYI DUSUNUYORUM GT320M KARTIMIN FIYATI ALACAGIM KARTTAN DÜŞÜLDÜKTEN SONRAKI FIYAT MIKTARINI GONDEREBILIRMISINIZ TESEKKURLER =)
KARTI DEĞERİNDE SATARSIN ACER A YANI 150 TL İSE 150 YE (İKİNCİ ELİ)
KARTI YURT DISINDAN ALIRSAN 280 EURO CIVARI BISE ORADAN GETIRTIP GT320M İ BİLGİSAYARCIYA 100-150 ARASI BİŞEYEDE SATABİLİRSİN.BEN HALA ACER I BEKLIORUM BU ARADA YENI DRIVER CIKTI EKRAN KARTININ Bİ KUR DERİM