Şimdi Ara

acer aspire 6930G bluetooth sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

acer aspire 6930G dizüstü bilgisayarda klavyenin üzerindeki bluetooth sembolünün üzerine bastığımda "usb aygıtı tanınmadı. Bu bilgisayardaki usb aygıtlarından birisi çalışmadığından Windows aygıtı tanıyamıyor." uyarısı ile karşılaşıyorum. Uyarının üzerine tıklayınca ise,

(-) USB Root Hub (2bağ. nok.) ana başlığı altında
    Bilinmeyen aygıt
    Kullanılmayan Bağlantı noktası

yazısı çıkıyor. Galiba sürücü yüklü olmadığı için dizüstü bilgisayarın içindeki aygıtı tanıyamıyor.

Aygıtın özelliklerine bakınca ise
    1. genel sekmesinde "bu aygıt için sürücü yüklenmemiş" yazıyor.
    2. Sürücü sekmesinde ise,
    2.1.sürücü ayrıntıları kısmında "sürücü dosyası gerekmiyor veya bu aygıt için sürücü dosyası yok"
    2.2.sürücü güncelleştir kısmında ise çevrimiçi arama yaptıktan sonra "aygıtınız için en iyi sürücü yazılımı zatan yüklü" ibaresi yer alıyor.

Denetim masası üzerindeki bluetooth aygıtları üzerinden deneme yapınca ise ayarlardaki
    "bluetooth aygıtlarının bu bilgisayarı bulmasına izin ver" sekmesine onay verip uygulaya basınca,
    "windows ayarlarınızı kaydederken hata oluştu. Bluetooth aygıtı takılı olmayabilir.
    Aşağıdaki ayarlar kaydedilemedi:

Keşfedilebilirlik ayarları
    Bağlantı ayarları" yazısı çıkıyor.

Windows vista home premium service pack2, 32 bit işletim sistemi ve bluetooth bilgisayarın içinde geldi yani lisanslı. Şu ana kadar bilgisayara hiç format atılmadı. Bluetooth özelliğini de hiç kullanmadım. Yani bir arıza varsa ne zamandan beri var, ya da fabrikasyon bir arıza mı bilemiyorum.

Son bir şey daha ekleyeceğim. Bilgisayarı aldıktan yaklaşık 10 gün sonra sağ ön köşe kısmına numara tuşlarının olduğu kısma ve yan taraftakı usb girişlerinin bulunduğu kısma şekersiz çay dökülmüştü. makineyi açmadan hemen müdahale edip kurutmuştum. Acaba çay dökülmesinden kaynaklı donanımsal bir arıza da olabilir mi? Yzılımla ilgili bir sorunsa driverı nasıl bulabilirim.

Bluetooth ayarlarını yapabilmek için yardımlarınızı bekliyorum..

• arkadaşlar yardımcı olabilecek birisi yok mu?
  • Arkadaşlar son kez rica ediyorum.
    Hiç kimsenin konu hakkında bilgisi mi yok?
    Ben mi yanlış birşeyler soruyorum da ilgilenen yok.
  • sorunumu harici yoldan çözdüm. ama bu forumun hiç bir faydasını göremedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer 6930G Ekran Kartı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.