Şimdi Ara

ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ (656. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.301
Cevap
47
Favori
978.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 654655656657658
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

11 yıldır kullandığım 6930g modeli bilgisayarıma 2. hard disk alanına takmak için SSD almak istiyorum ama tam olarak hangi modellerin uyumlu olduğunu anlayamadm.
    Aşağıdaki 2 model arasında kaldım. Hangisinin uyumlu olduğu konusunda kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Samsung 860 EVO 2.5" SATA3 Solid State Disk, 250GB
    WD Green, 240GB, Dahili PC SSD, SATA III 6 Gb/s, 2.5"/7mm
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedan_dva

Merhaba,

11 yıldır kullandığım 6930g modeli bilgisayarıma 2. hard disk alanına takmak için SSD almak istiyorum ama tam olarak hangi modellerin uyumlu olduğunu anlayamadm.
    Aşağıdaki 2 model arasında kaldım. Hangisinin uyumlu olduğu konusunda kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Samsung 860 EVO 2.5" SATA3 Solid State Disk, 250GB
    WD Green, 240GB, Dahili PC SSD, SATA III 6 Gb/s, 2.5"/7mm
    2,5 inç dizüstü yuvasıyla uyumlu her model olacaktır sata 1-2-3 falan hızlarıyla alakalı diye biliyorum yoksa yuvaya oturur yalnız önde olan tipler masaüstü kasalarına uyumlu, arkadaki tip dizüstü için 2,5 inç

Ben Sandisk kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 31 Ağustos 2020; 14:48:50 >
  • jedan_dva J kullanıcısına yanıt
    Ben de ilk çıktığında satın almıştım. Hızlandırmak için ssd harddisk almaya karar verdim. SanDisk 120GB SSD Plus Sabit, SATA-3, 2.5"/7mm, 530 MB/sn'e kadar - SDSSDA-120G bu ürünü aldım. 2. harddisk yuvasına taktım. İlk olarak 1.hardiski çıkarıp 2.yuvaya takacaktım. SSD yi de 1.harddiskin olduğu yere.Sonra vazgeçtim. Çünkü 2. yuvanın kapağını baya tıraşlamak gerekiyordu. Ben kapaktaki 2 tane ayak var sadece onları tıraşladım. SSD ile kapak arasında biraz boşluk kaldı. SSD hareket etmesin, sallanmasın diye kapak ile arasına baloncuklu poşet koydum. Sonra usb den format atıp, windows 10 yükledim. Sistemi ssd ye yükledim. Kendi harddiskini de biçimlendirdim. Gayet iyi oldu. Format atmadan diğer harddiski ssd ye klonlayarak da kullanmak mümkün.
    Resmi alta ekleyemedim. Kenara ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuhraser -- 7 Eylül 2020; 17:55:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuhraser

Ben de ilk çıktığında satın almıştım. Hızlandırmak için ssd harddisk almaya karar verdim. SanDisk 120GB SSD Plus Sabit, SATA-3, 2.5"/7mm, 530 MB/sn'e kadar - SDSSDA-120G bu ürünü aldım. 2. harddisk yuvasına taktım. İlk olarak 1.hardiski çıkarıp 2.yuvaya takacaktım. SSD yi de 1.harddiskin olduğu yere.Sonra vazgeçtim. Çünkü 2. yuvanın kapağını baya tıraşlamak gerekiyordu. Ben kapaktaki 2 tane ayak var sadece onları tıraşladım. SSD ile kapak arasında biraz boşluk kaldı. SSD hareket etmesin, sallanmasın diye kapak ile arasına baloncuklu poşet koydum. Sonra usb den format atıp, windows 10 yükledim. Sistemi ssd ye yükledim. Kendi harddiskini de biçimlendirdim. Gayet iyi oldu. Format atmadan diğer harddiski ssd ye klonlayarak da kullanmak mümkün.
    Resmi alta ekleyemedim. Kenara ekledim.
    Ben o kapağı cihazı even getirdiğim akşam tornavidayı ısıtarak deldim sonra da kestim

ikinci HDD yuvasını mekanik disk varken kullanıyordum ama SSD takınca onu da söktüm tam sessiz olsun diye.
  • Arkadaşlar merhabalar, uzun zamandır bilgisayarımda yaptığım değişiklikleri bir yazı halinde paylaşmak istiyordum. CPU, GPU, Wifi Card, SSD ve son olarak RAM değişiklikleri yaptım. Bu değişiklikleri yaparken zamanla zorlandım kaynak bulamadım çoğunu deneme yanılma olarak tecrübe ettim. Benim gibi 6930G den vazgeçmek istemeyip, upgrade yapmak isteyenlere referans olması için yazdım. Bu linkten girip yazıyı okuyabilirsiniz. Teşekkürler.
    şimal yüksel
    12 Senelik Dizüstü Bilgisayarıma Yaptığım Donanım Güncellemeleri (Eski Bilgisayarınızı Çöpe Atmayın)
    https://simalyuksel.com/2014/?p=9001
  • survivor_simal kullanıcısına yanıt
    ellerine sağlık güzel yazı olmuş... ramlerin resimlerini atarmısın ... toplam 8gb ram mi oldu. 4gbx2

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teo80 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim beğendiğinize sevindim. Şuanda işte olduğumdan bilgisayarım evde ama modellerini yazabilirim. Evet 4GB x 2 8 oldu, birisi Kingston KVR800D2S6/4G diğeri de Hynix HMP351S6AFR8C-S6. İkisi de 800 MHz lik ve herhangi bir uyum sorunu olmadı.
    bende işlemci hdd değiştirmiştim, ramde emin olamıyordum. verdiğin modelleri araştırcam teşekkürler

• teo80 T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim bende değiştirirken tereddüt ettim ama ramin tekini aldığım satıcıyla baştan konuştum deneyerek alma şansım oldu. İlk ram çalışınca diğeri şehir dışından gelecek olmasına rağmen tereddüt etmeden aldım. Piyasadaki Samsung, Hynix , Kingston DDR2 800 MHz olan (633 denemedim) sorunsuz çalışıyor.
  • bende de var bu emektardan. galiba ekran kartı yanmış. açar açmaz ekran sabit karıncalanıyor ve donuyor. nereden bulabilirim bunu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Letgo Dan bakabilirsiniz veya piyasadaki bilgisayarcilara sorabilirsiniz, bir yolda AliExpress ama 6930 ile uyumlu olup olmadığını mutlaka kesinlestirin.

bende de emektar 6930g var hocam :) 8 gb ram ekleyebildiniz mi ?sağlıklı çalışıyor mu peki ?

• meeb kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ekledim sağlıklı şekilde çalışıyor herhangi bir sıkıntı yok.

ilginiz için teşekkürler. 4+4 şeklinde mi eklediniz acaba ?Ben bulamadım da? Laptopumu çok seviyorum 2009 da almıştım maşallahı var.SSD ler de yeni çıkınca ssd de almıştım. Windows 10 yükleyeyim diyorum artık ama biliyorum ki 4 gb ram de güzel çalışmıyor.

• 4+4 olarak ekledim daha önce 2+2 vardı bende de ve Windows 10 yüklüydü fena da değildi ama bazı uygulamalar çok kasiyordu ramden dolayı. Şuan rahatladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: survivor_simal

Evet hocam ekledim sağlıklı şekilde çalışıyor herhangi bir sıkıntı yok.

ne kadar tuttu 8 gb ram?

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Tanesi ortalama 320 ye geldi (4 GB tek parça) X2 işte.

nerden aldınız hocam link verebilir misiniz rica etsem ?

• meeb kullanıcısına yanıt
    Hocam sıfır bulamadım piyasada çok zor ikinci el buldum birini letgodan diğerini sahibinden de. Bu arada AliExpress de de gördüm orasi da pahalı ve onlarda 2. El.

sizin işlemci de core2 duo t6400 2.0 ghz mi?

• 
Sayfa: önceki 654655656657658
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.