Merhaba arkadaşlar, Bu aralar yeni bir notbook almayı düşünüyorum. Bir haftadır araştırıyorum çok kararsız olduğum için henüz karar vermiş değilim. İlaçlı windows 8 kullanan arkadaşların güncellemelerde yaşadıkları sıkıntılar ve işlemler sırasında yaşadıklar donmalar ve format atmadan düzelmeyecek sistem arızalarından hareketle freedos OLMAYAN bir notbook almak istiyorum. Fiyat olarak belki biraz daha pahalıya gelecek bana ama tercihim bu yönde.
1500 TL yi geçmeyecek makinelere bakıyorum. En az İ5 işlemcili ve ekran kartıda bana oyun açısından bi kaç sene sıkıntı çıkarmamalı. Ve makine bana kısa vadede ısınmadan kaynaklı donanımsal problemler çıkarmamalı. (Gerçi elektronik ürün biraz şans meselesi hangi ürün alsanda bu değişmiyor. Aynı model olmasına rağmen kimi arkadaşlar kullandıkları herhangi bir makinenin çok ısındığını kimi arkadaşlar ise hiç ısınmadıklarını yazıyor. Bunu da henüz anlamış değilim.. ) Tüm bunlara göre nasıl bir notbook önerisinde bulunabilirsiniz. Aslında kafamda bi kaç model var. Ama donanımhaber forumun kullanıcılarının görüşleride benim için bir altın değerinde bu yüzden görüşlerinizi eksik etmezseniz çok müteşekkir olacağım. Aklımda olan iki notbookun özelliklerini alt tarafta paylaşacağım.
Lenovo Z500
Ürün Kodu 59-377440 Açıklama Menşei P.R.C. Garanti 24 Özellikler İşlemci Markası INTEL İşlemci Ön Bellek 3 MB İşlemci Teknolojisi Intel Core i5 İşlemci Hızı 2.6 GHz İşlemci Numarası 3230M Hafıza (RAM) Tipi DDR3 Hafıza (RAM) Kapasitesi 8 GB Disk Kapasitesi 1 TB Ekran Kartı Markası NVIDIA VGA Chipset Modeli GT740M Ekran Kartı Hafızası 2 GB Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza Ekran Boyu (inch) 15.6 inch Çözünürlük 1366 x 768 İşletim Sistemi Windows 8 Optik Sürücü DVD±RW Multimedya Özellikler Kart Okuyucu, Kamera Monitör Tipi LED Fiyat: 1774 TL
ACER E1-572G
Ürün Kodu E1-572G-54208G50MNKK Açıklama Menşei P.R.C. Garanti 24 Özellikler İşlemci Markası INTEL İşlemci Ön Bellek 3 MB İşlemci Teknolojisi Intel Core i5 İşlemci Hızı 1.6 GHz İşlemci Numarası 4200U Hafıza (RAM) Tipi DDR3 Hafıza (RAM) Kapasitesi 8 GB Disk Kapasitesi 500 GB Disk Türü SATA Ekran Kartı Markası AMD VGA Chipset Modeli HD8750M Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza Ekran Boyu (inch) 15.6 inch Çözünürlük 1366 x 768 İşletim Sistemi Windows 8 Optik Sürücü DVD SUPER MULTI Fiyat: 1399 TL
Bahsettiğim makineler bunlar. aralarında yaklaşık 350 lira gibi fiyat farkı var. Her iki makineyide canlı olarak görmediğim için makinelerde kullanılan dış malzemelerin kalitesi hakkında herhangi bir fikrim yok. Ama lenovo, Acerdan daha kaliteli bir marka gibi geliyor bana. Teknik özellikleri eşdeğer gibi. Bu notbooklar vs yapsa kim alır sizce? fiyat, performans, kalite, marka değerleri açısından değerlendirirseniz sevinirim.
Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Takipteyim.
Hiç bir fikri olan yok mudur ?
small_ticketS
kullanıcısına yanıt
lenovo hocam amd ekran kartını önermiyorum
freedos olmayan lenovo z500lerde fiyatı pahalı geldi baya acaba yılbaşına girerken biraz daha ucuzlar mı fiyatlar
small_ticketS
kullanıcısına yanıt
sanmam dolar kuruna göre fiyatlar değişir ama zaten freedos olmayanlar freedos lara göre hep fiyat olarak daha pahalıdır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme