Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

saolasn dostum umarım sorunsuz çıkarlar.şimdiden hayırlı olsun.

@ svfb ve Feanorien

saolun arkadaşlar. bütçem 5650 ekran kartlı modele yeticek. notebookcheck sitesinden 5650 ekran kartının oyunlardaki fps değerlerine baktım bana yeticek çünkü şuanki bilgisayarım 5 yıllık 1 gb ram :) o yüzden son bikaç yılın oyunlarını da oynamak istiyorum hiçbirini oynayamadım. yeter heralde bana 5650. altına birde soğutucu alırım. zaten 2 saat falan durmadan oynarım en fazla. yanmaz heralde makine :) bimeksden acerin ati 5650 , i5 işlemcili modelini almayı düşünüyorum bugun yada yarın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OyeRs -- 3 Ocak 2011; 14:22:49 >
  • Hayırlı olsun dostum şimdiden. İçine sinen... Kafana F/P olarak yatan bir makina al gerisi yalan...
  • i5 5850'li modeli kullanıyorum . Oyun oynarken anlık donmalar yaşıyorum neden olabilir acaba
  • Oynadığın oyunlar hakkında bilgi verirsen daha net bir cevap alabilirsin. Ayrıca makinaya bağlı olan diğer çevre birimlerini de yazmalısın bence...
  • cod splinter cell wow . Mouse takılı sadece . Anlık oyun donuyor sinir bozucu bir durum
  • 3 farklı oyunda da aynı donma olayı oluyorsa oyunlarla ilgili bir durum yoktur... Çevre birimi olarak da mouse dışında herhangi bir aygıt kullanmıyorsan problemin sebepleri arasında 3-4 farklı durum sıralanabilir...

@Bilgisayarı sarstıysan ya da bir darbeye fln mahruz kaldıysa HDD de bad sector oluşmuş olabilir. (Ki bu durum her ne kadar anlık donmalardan çok biraz daha uzun süreli olsa da yine de arıza sebebi olarak düşünülebilir).
    @Makinaya ek olarak RAM taktıysan ve RAM'ler arasında uyumsuzluk varsa anlık donma yapabilir.
    @Bir ihtimal fanlarla ilgili bir problemin vardır...
    @Bios güncellemesi yaptıysan ve güncelleme sırasında herhangi bir sorun ortaya çıktıysa, donanım doğru yapılandırılmamış olabilir.
    @Kullandığın ekran kartı ve ses kartı driverlarınla ilgili problem olabilir. vs vs vs...
  • Mrb arkadaşlar. Bende acer'in 5943g 5464g64 ( i5- ati5850) laptop aldım. yaklasık 1 aydır kullanıyorum. daha bir kaç gün içerisinde bir sorunla karşılaştım ve bu sorun sürekli olmuyor. şöyleki; bilgisayara bi mouse baglayıp yaklasık bir saatlik (bu arada tabi birazda oyun oynadım nfs) bir kullanımdan sonra touch pad'i kullanmak istediğimde touch pad ya çalışmııyor, yada benim sürüklediğim yerlerden yada yapmak istediğim işlemlerden alakasız kafasına göre hareket ediyor. bilgisayarda oturumu kapatıp açtıgımda sorun çözülmedi ve bende bilgisayarı tamamen açıp kapattım ondan sonra touchpad sorunsuz olarak çalışmaya devam etti.. ve bu olay bir kaç defa aynı şekilde gerçekleşti. umarım bu yazılımsal bir sorundur, donanımsal bir sorun değildir; çünkü çok büyük bir hevesle almıştım bu laptop'u :(( bunun haricinde touch padda sorun yasamadım. bir sorunumda ses açıp kapama pek hassas degil biraz bastırıp sesi açıp kapatabiliyorum. arkadasımın bilgisayarında ise bu durum tam tersine çok hassas.

birde söylemek istediğim bişi var, tahmin olarak söylüyorum bunu. laptop'un touchpadinde bir özellikte şu : eger klavyede bir şey yazmak isterseniz touch pad otomatik olarak devredışı kalıyor (touchpad sağ-sol tuşları haric) ve sonrasında touchpad'e geçmek isteyip parmagınızı sürüklemeye çalıstıgınızda yaklasık 1 snlik bir gecikmeyle touchpad devreye giriyor. yukarıda belirttiğim sorun belkide bu özellikten dolayıda kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum belki yanılıyorumdur, eger bu gibi bir sorunla karşılaşan varsa yada tecrübesi bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

• intelle ati ekran kartı arasında geçiş yapan intelin programının adı neydi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doobeyy -- 6 Ocak 2011; 19:03:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeRiChOr

Mrb arkadaşlar. Bende acer'in 5943g 5464g64 ( i5- ati5850) laptop aldım. yaklasık 1 aydır kullanıyorum. daha bir kaç gün içerisinde bir sorunla karşılaştım ve bu sorun sürekli olmuyor. şöyleki; bilgisayara bi mouse baglayıp yaklasık bir saatlik (bu arada tabi birazda oyun oynadım nfs) bir kullanımdan sonra touch pad'i kullanmak istediğimde touch pad ya çalışmııyor, yada benim sürüklediğim yerlerden yada yapmak istediğim işlemlerden alakasız kafasına göre hareket ediyor. bilgisayarda oturumu kapatıp açtıgımda sorun çözülmedi ve bende bilgisayarı tamamen açıp kapattım ondan sonra touchpad sorunsuz olarak çalışmaya devam etti.. ve bu olay bir kaç defa aynı şekilde gerçekleşti. umarım bu yazılımsal bir sorundur, donanımsal bir sorun değildir; çünkü çok büyük bir hevesle almıştım bu laptop'u :(( bunun haricinde touch padda sorun yasamadım. bir sorunumda ses açıp kapama pek hassas degil biraz bastırıp sesi açıp kapatabiliyorum. arkadasımın bilgisayarında ise bu durum tam tersine çok hassas.

birde söylemek istediğim bişi var, tahmin olarak söylüyorum bunu. laptop'un touchpadinde bir özellikte şu : eger klavyede bir şey yazmak isterseniz touch pad otomatik olarak devredışı kalıyor (touchpad sağ-sol tuşları haric) ve sonrasında touchpad'e geçmek isteyip parmagınızı sürüklemeye çalıstıgınızda yaklasık 1 snlik bir gecikmeyle touchpad devreye giriyor. yukarıda belirttiğim sorun belkide bu özellikten dolayıda kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum belki yanılıyorumdur, eger bu gibi bir sorunla karşılaşan varsa yada tecrübesi bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Touchpad ile yaşadığın sorun touchpadin kendi özelliği... Klavye ile yazı yazarken ya da oyun oynarken touchpad devre dışı kalıyor. 1 sn kadar gecikmesi ise biraz garip. Şahsen öyle bir durumla karşılaşmadım. Eğer dediğin tarzda bir sorun sürekli oluyorsa bu muhtemelen yazılımsaldır. Synaptic ayarlarını daha da kötü olmayacak şekilde kurcala derim:) Programı kaldırıp regleri temizledikten sonra tekrardan kurman mantıklı olabilir.

Ses olayı ise mekanik gibi görünüyor. Bahsettiğin gibi arkadaşının ses tuşu ile seninki arasında farkedilecek derecede bir fark oluşuyorsa mekanik bir arıza vardır. Bendeki makinanın ses tuşuna herhangi bir şekilde bastırmam gibi bir durum söz konusu değil... Hatta hassaslığı konusunda da acayip gıcığım. Ve ortadaki multimedya oynatıcı panelin de bir hayrını gördüğüm söylenemez:) Touchpad her ne kadar şık görünse de kullanışlılık yönünden biraz geri planda kalmış gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: TIESTO_DP

intelle ati ekran kartı arasında geçiş yapan intelin programının adı neydi acaba?

Program İntelin değil bildiğim kadarıyla ATI'nin olması lazım... Bahsettiğin Catalyst Control Center/Core Static olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: svfb

quote:

Orijinalden alıntı: TIESTO_DP

intelle ati ekran kartı arasında geçiş yapan intelin programının adı neydi acaba?

Program İntelin değil bildiğim kadarıyla ATI'nin olması lazım... Bahsettiğin Catalyst Control Center/Core Static olmalı.

Eyw kardeşim CCC den kaynaklanıyomuş hallettim sağol
  • bu aletin i5 + 5850 li olan modelini nerde bulabilirim.. bilgisi olan var mı..
  • acer 5950 çıkıyor arkadaşlar haberiniz var mı
  • Ne zaman çıkıyor?belli mi acaba?
  • http://www.h-online.com/priceinsight/eu/a601416.html

Önemli olan Türkiye'ye ne zaman ve ne kadar bir ücretle geleceği:)

Özellikleri aşağıdaki gibi gözüküyor... Fiyat olarak da 1600-1700 Euro görünmekte... Yani 3000-3500 liracık:)

Core i7-2630QM 4x 2.00GHz • 16384MB • 750GB • Blu-ray (BD-ROM) and DVD+/-RW DL • ATI Mobility Radeon HD 6850 1024MB • 3x USB 2.0/FireWire/Gb LAN/WLAN 802.11bgn/Bluetooth 3.0 • HDMI • 5in1 card reader (SD/MMC/MS/MS Pro/xD) • Fingerprint reader • webcam (1.3 megapixels) • multi-touch trackpad • 15.6" WXGA glare LED TFT (1366x768) • Windows 7 Home Premium (64-bit) • Li-Ion battery • 3.30kg • 24 months warranty

Halen USB 3 kullanılmaması garip... BlueRay'i opsiyonel yapıp USB 3'ü cihaza adape etseler çok daha mantıklı olurdu sanki.

• quote:

Orijinalden alıntı: odzi

bu aletin i5 + 5850 li olan modelini nerde bulabilirim.. bilgisi olan var mı..

18 inch olan uyarsa Bimeks'te halen mevcut...

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/114900/acer-as8943g-464g1tmn-lx-r6r02-012-.aspx

Fiyat olarak sanki biraz cılkını çıkarmışlar Şu günlerde fiyatlar baya bi yükselmiş...

• tşk svfb.. dun oyun oynarken bu dediğimi tekrar çıkardı aynı sorunu. bende bilgisayarı baştan başlatınca hiç bir sorun kalmıyor. dediklerini ben tama olarak yapamayabilirim, pek iyi bildiğim söylenemez bu dediklerini, ben arkadaşıma götüreyim o yapsın bari bu dediklerini :) tşk yardımın için de ...
  • Rica ederim. Umarım sorunun en kısa sürede düzelir...
  • bu bilgisayarda WoW oynayan var mı hiç ?
  • acer ethos 5943g(5464g64)ati-5850 modelinden internette be magazalarda bulamıyorum.bulsam bile cihazın fiyatı 2200-2300 lira olabilir.bimekste 5650 ekran kartlı olan modelinin fiyatı 2065 lira olursa digerinin 2300 lira olması normal.
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.