Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ethos serisi makinadan anlayan, anlamayan herkes şıklığına bakıp alınca pirim yaptı... Bu yüzden fiyatı yükseklerde uçuyor. İlle de 5850 kart takılı modeli alacam diyosan 2300 liraya başka makinalara bakmanı tavsiye ederim. az para değil sonuçta 2200-2300 lira. F/p açısından çok daha makul mikanaların olduğunu araştırınca göreceksin. Ama ille de ethos 5943g diyosan şimdiden hayırlı olsun
  • Aklıma çok saçma bir anda takıldı da takılmışken sorayım dedim; touchpad uzerindeki media player'ı aktif bir şekilde kullanan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

Aklıma çok saçma bir anda takıldı da takılmışken sorayım dedim; touchpad uzerindeki media player'ı aktif bir şekilde kullanan var mı

Ben splash player kullanıyorum filmleri izlerken. ve touchpad açıyorum play pause ileri geri sarma gibi işlemleri kolayca ordan hallediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucasthehacker

çok güzel inceleme olmuş, elinize sağlık

3DMark 06 =9400 gibi bir puan almış, bizim 2 yıl önceki 9600M GT ler oveclockla 7000 civarı çalışabildiğine göre ekran kartı performans gelişimi biraz yavaş oluyor, ATİ ve nVidia yı bu konuda biraz sıkıştırmak lazım. Gönül isterdiki şöyle 15000 puanları falan görseydik artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasskabal

quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

Aklıma çok saçma bir anda takıldı da takılmışken sorayım dedim; touchpad uzerindeki media player'ı aktif bir şekilde kullanan var mı

Ben splash player kullanıyorum filmleri izlerken. ve touchpad açıyorum play pause ileri geri sarma gibi işlemleri kolayca ordan hallediyorum.

Splash player HD videolarda iyi sonuç veriyor... GOM kullanıyorum ben de HD izlemediğim sürece (GOM HD filmi sardırırken takılma yapıyor Splash'ta öyle bir sorun yok, bi ihtimal codecle alakalı olabilir)
    Ama her ikisinde de touchpad'in playerını kullanmıyorum. Sardırma yaparken sorun çıkarıyor sanki. Ya çok fazla ileri sardırıyor ya da çok fazla geri alıyor. Açıkçası synaptic'in ayarlarına da bakmadım. Pek ilgimi çekmedi:)
    Ama birilerinin kullandığını duymak sevindirici:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 11 Ocak 2011; 23:19:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci

quote:

Orijinalden alıntı: lucasthehacker

çok güzel inceleme olmuş, elinize sağlık

3DMark 06 =9400 gibi bir puan almış, bizim 2 yıl önceki 9600M GT ler oveclockla 7000 civarı çalışabildiğine göre ekran kartı performans gelişimi biraz yavaş oluyor, ATİ ve nVidia yı bu konuda biraz sıkıştırmak lazım. Gönül isterdiki şöyle 15000 puanları falan görseydik artık

Teşekkür ederim. Evet ekran kartlarındaki gelişim epey bir yavaş ilerliyor. Zamanında 8600m gt ekran kartları varken 1 yıl sonra 9600mgt nin çıkışıyla yüzde 60 lara varan performans artışı olmuştu. Ama artık 1 yıl süreyle aynı kategoride çıkan ekran kartları ancak yüzde 30 40 daha hızlı.
    Acer Aspire 5950 nin 2 ay içinde piyasada olması bekleniyor. Notebokcheck amd 6860m ekran kartlı modelin için 3dmark06 puanının 10123 çıkdığını söylüyor.

Bizim Acer 6930 lar cidden zamanının en iyi bilgisayarıydı. 2 yıl geçmesine rağmen bana kalırsa halen daha piyasaya göre üst seviyelerde. Şu anda soğutucusuz 600-900-1500 overclock yaparak oynuyorum oyunları. Hiçbir sorunla karşılaşmadım. Tek yaptığım cihazın fan kısmını masanın kenarından dışarıda tutmak.

• Gün itibariyle ekran kartının fanından fena gürültü gelmeye başladı... Sinir oldum bugun. Arka kapaktaki tüm vidaları sökmeme rağmen iç kısımdaki bazı clipsleri kırmamak için fazla zorlamadım. Fanın olduğu kısmı masadan 2-3 cm kaldırınca ses baya bi artıyor. Böyle giderse makinaya garanti yolu görünüyor. Durduk yere nerden cıktı bu ses anlamış değilim
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/114900/acer-as8943g-464g1tmn-lx-r6r02-012-.aspx

bimeks indirime gitmiş yine 2468 TL bence hakediyor
  • @lucasthehacker
    ben acer 5943g modelinden almak istiyorum.bunların 15.6 Inc olan modellerinden 2 çeşidi var biliyorsunuz.biri ati-5850 ekran kartlı digeri ati-5650 ekran kartlı modeli.bu topigi siz açmıştınız.5650 modeli vardı.5850 modeli yoktu acerin.şimdi size sormak istiyorum.bana bu iki modelden hangisini tavsiye edersiniz?ati-5850 mi ati-5650 mi? Ati 5850 olan model oyun performansı olarak 5650 den cok mu üstün?aralarındaki fark deger mi siz ce?5650 olan model 2000 tl'yi buldu.dolara zam geldigi için.5850 olan model de piyasa da bulamadım.sanki bulunmaz hint kumaşı.bulsam bile fiyatı2200-2300 liraları bulur.5650 de son çıkan oyunları oynatıyor demissiniz.acaba bu serinin yenilerini mi beklesek yenileri 1-2 ay sonra piyasaya çıkarsa bu eski modellerin fiyatları düsebilir mi acaba?bana yardımcı olursanız size minnettar olurum.her ikisi de 8 hücreli bataryası var.birtek ekran kartları farklı.
  • pcnin tipi çok güzel
  • Ürünü daha önce servise gönderen oldu mu? Şu an acer servisinin durumu hakkında bilgisi olan var mı? Sorunları gidermede hızları nedir? Ethos kullanıcılarından özellikle servise işi düşen olduysa bilgi verirse sevinirim.
  • Evet ethos alıpta sıkıntı yaşayan cihazı arıza yapan oldu mu?burada belirtirse iyi olur.
  • yorumlarınızı okuyarak 3 gün önce 5943 ümü bimekten sipariş ettim ve bügün elime ulaştı ancak bir sorun var galiba, kulaklık girişine jak diğer girişlere göre bayaa bir sert bastırınca giriyor sizde de böylemi yoksa bende mi bir problem var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volki500 -- 15 Ocak 2011; 15:46:12 >
  • arkadaslar mesela i7 li versiyonda cod black os oynuyorum multi 1 2 el guzel 140 fps goruyorum fakat sonra bu fps dusuyor eskisine nazaran daha cok isiniyor bu yuzden olabilir mi ?
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/115476/acer-as5943g-464g50mnss-lx-pzy02-080-.aspx

arkadaşlar bu modeli bugün sipariş verecem siz ne dersiniz..

yeni oyunları ve ağır grafik programlarını (adobe Vs. ) rahat çalıştırırmıyım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrixx61 -- 15 Ocak 2011; 16:31:15 >
  • Forumda ilk başlarda ekran kartı ısınmıyor gibisinden bir cevap görmüştüm sanki. Bunu kim neye dayanarak yaptı, açıklarsa cok sevinecem ısınmak kelimesi az kalır çünkü. Ayrıca ekran kartının fanından resmen 4 nala at koşuyormuşcasına ses gelmeye başladı. Başlarda da belirtmiştim, yüksek kapasiteli grafik işi ve kurgu ile ugraşan kişilerin kesinlikle yanaşmaması gereken bir makina! Sadece tasarımdan ibaret o kadar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 15 Ocak 2011; 17:28:37 >
  • @Marcuse
    Sizdeki ethos hangi seri?i5 ati 5850 mi? Yoksa i7 işlemcili mi?ben sadece internete girecegim.arada da oyun oynayacagım.öyle yüksek işlemler yapmayacagım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: modesit

@Marcuse
    Sizdeki ethos hangi seri?i5 ati 5850 mi? Yoksa i7 işlemcili mi?ben sadece internete girecegim.arada da oyun oynayacagım.öyle yüksek işlemler yapmayacagım.

i5-5850... Şu an internete girince de fandan aynı ses geliyor. HD video izleyince sesi hiç duyma zaten! sinir olursun. Bu makinayı kullanmaya başladıktan sonra bir kere daha anladım ki ince tasarım laptoplarda mac ve sony dışına çıkmamak lazım.
  • Bu ürünün i5 ini aldım tamamen bilinçli olarak aldım çünkü ısınma sorunları i7 lerde oluyor daha önce i7 bir x500 quosmio laptopum ardı fazla kullanamadım o yüzden ama b makina kesinlikle ısınmıyor. 3 gün oldu alalı ayrıca ince tasarımlı gibi ama alta dogru makina kalınlaşıyor öyle sony gibi ince değil ama hp gibi de takoz degil bence i5 alın sorun yaşamayın ayrıcana i5 i 8 taksitle 1799 liraya aldım. Saolsun Bimeks bayaa indirim yapmış aynı indirimi saturn yapamayız dedi en düşük fiyat garantisini vermesine ragmen. teknosa ise uçuyor kazıkçı teknosada bu ürün 2400 küsür lira.

Herkese tavsiye ederim.
    Beğenmediğim 2 özelliği var klavye aydınlatması yapsalarmış daha güzel olurdu ve film izlerken yandan bakarsanız ekran flu oluyor. led ekran olmasına ragmen bunu beklemezdim açıkçası.
    Bunun dışında alttaki ucak subwoofer den çok kliteli müzik üretiyor. tavsiye ederim fiyat performans olarak.

• Led ekranın kalitesiz olması konusunda aynı fikirdeyiz.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.