Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Syclopse

Arkadaşlar Forum Bornova Bimeks'ten bu makineyi 1580 gibi bir rakama aldım. i5'li ve 5650'li versiyon bulunuyor elimde. Vınn 3 ay taahhütlü olunca %35 indirim yapıyormuş bütün Acer'larda.

1 haftada 1550 liraya düştüyse iyi almışsın ben 1800 e aldım 250 lira kazık işte teknolojinin gözü kör olsun durum böyle olunca insanın hiçbirşey alası gelmiyor teknolojik olarak kardeşim 1 haftada da bu kadar fiyat düşmez ki.
    Bu işte başka bir iş var teknosada 2340 liraya satılıyor şu anda bu makina tek farkı 640gb disk ve 5850 kullanılması. Biz 1800 liraya aldık diye sevinirken bak şu duruma yaw.
    Dali speaker alacam center en iyisi 2. ele yöneleyim. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

Yüklersin snow leopardı. Ben win7, ubuntu, mac osx snow leopardı bir arada kurdum makinayı ilk aldığımda. win7 ve ubuntu normal çalışırken, mac osx wirless ve ekran kartında sorun çıkarıyordu. Mac os kuracam dersen uphuck un iatkos 10.6 sürümünü dene. Kurulumu ideneb sürümüne göre daha basit geldi. Umarım kurarsın Teyze:)

Ekran kartı ve wireless in sorunlu olacağını biliyorum ynei bir sürüm de yok anlaşılan fixlenmiş en iyisi 2. el bir macbook pro da almak 2009 model bir tane buldum 1400 lira istiyorlardı geforge 9400 olan 2.53ghz modeli ancak şarj cihazı yoktu çalıntı olabilir diye almadım. Benim msn 1500 kişi de msn den alırmısın diye bazen böyle fırsat ürünleri soruyorlar işin ticaretini yaptığımdan değil de aslında bu fiyata da macbookpro kaçmazdı hani. Çalıntı olacağı %99 belli olan bir ürüne de o parayı vermem hatta bedava verseler yine almam başımı yakmayayım dedim.

ACER in en beğendiğim özelliği password bank ının olması bütün passları parmak izime entegre ettim artık forumları parmak izimle dolduruyorum mükemmel birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: shaftman

5943g :) elbette fakat benim son dediğini anlamadım ?

5943G-464G50MNSS
    5943G-5464G64MN

Gibi iki farklı konfigürasyona sahip ürün var o yüzden tam modeli sormuştum. Son dediğimden kastın recovery dvdsi mi? partition magic tarzı bir programla diskin tamamını formatlayıp, yeniden bölümlendirip, recovery dvdsinden kurulum yapmak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 22 Ocak 2011; 11:44:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Syclopse

Arkadaşlar Forum Bornova Bimeks'ten bu makineyi 1580 gibi bir rakama aldım. i5'li ve 5650'li versiyon bulunuyor elimde. Vınn 3 ay taahhütlü olunca %35 indirim yapıyormuş bütün Acer'larda.

Hayırlı olsun, umarım sorunsuz uzun yıllar geçirirsin makinayla:)
    1580 lira fiyat olarak uygun ama Vınn'ın 3 ay taahhütlü fiyatını merak ettim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fujisie

quote:

Yüklersin snow leopardı. Ben win7, ubuntu, mac osx snow leopardı bir arada kurdum makinayı ilk aldığımda. win7 ve ubuntu normal çalışırken, mac osx wirless ve ekran kartında sorun çıkarıyordu. Mac os kuracam dersen uphuck un iatkos 10.6 sürümünü dene. Kurulumu ideneb sürümüne göre daha basit geldi. Umarım kurarsın Teyze:)

Ekran kartı ve wireless in sorunlu olacağını biliyorum ynei bir sürüm de yok anlaşılan fixlenmiş en iyisi 2. el bir macbook pro da almak 2009 model bir tane buldum 1400 lira istiyorlardı geforge 9400 olan 2.53ghz modeli ancak şarj cihazı yoktu çalıntı olabilir diye almadım. Benim msn 1500 kişi de msn den alırmısın diye bazen böyle fırsat ürünleri soruyorlar işin ticaretini yaptığımdan değil de aslında bu fiyata da macbookpro kaçmazdı hani. Çalıntı olacağı %99 belli olan bir ürüne de o parayı vermem hatta bedava verseler yine almam başımı yakmayayım dedim.

ACER in en beğendiğim özelliği password bank ının olması bütün passları parmak izime entegre ettim artık forumları parmak izimle dolduruyorum mükemmel birşey.

Aynen katılıyorum editlenmiş mac osx leopard kurmaktansa (ki bir dünya sorunla karşılaşıyorsun, 3 sistemi bir arada kurana kadar temiz bi 10 format atmışımdır) macbook almak çok daha mantıklı. Ama 59437'e de Mac OsX çok fena yakışıyor. İlerleyen günlerde ati kartları da kapsayan yeni bir sürüm yaparlar umarım.

• quote:

Dostum ekran LED ekran zaten:) Forumda LED ekran ve LCD ekran ile ilgili güzel bir başlık vardı galiba, bir bak derim. Aynı şekilde Sony nin sitesinde de LCD ile LED in tam olarak mantığı anlatılıyor...
    Pikseller arasındaki boşluk çok fazla demişsin. Aslında oyle bir durum yok ati ekran kartını kullandığında normal çözünürlükte gösteriyor. Muhtemelen sen intel kartı kullanıyosun o yüzden piksel piksel görünüyodur.

Ekran kartından kaynaklanan bir durum değil, intel ve ati arasında geçiş yaptım değişen bir şey yok, ekrandan kaynaklanan bir sorun kıyasladığım modeller arasında en kötü ekran malesef bu makinanın!

Piksel piksel görüntü değil pikseller arasındaki mesafe çok fazla...

• 5660 ekran kartına sahip olan modeli bendeki birisi bilgisayar yönetiminden disk yönetimi bölümünün ekran görüntüsünü çekip verebilir mi ona göre yapılandırmaya çalışacam recovery bölümü silindi bilgisayarın işte
  • 5660 mı ? :)
  • quote:

5660 ekran kartına sahip olan modeli bendeki birisi bilgisayar yönetiminden disk yönetimi bölümünün ekran görüntüsünü çekip verebilir mi ona göre yapılandırmaya çalışacam recovery bölümü silindi bilgisayarın işte

Disk yönetimi bölümünün ekran görüntüsüyle nasıl yapılandıracaksın merak ettim... Recovery cd'si var ise zaten kendisi otomatik yapılandırıyor. Öteki türlü ne kadar uğraşsan da kendin aynı bölümleri oluşturamazsın. Çok zor.

Recovery DVD'lerini oluşturmadıysan ve ekran kartı 5650 olan model ise makinayı aldığı gibi recovery oluşturmuş bir arkadaştan rica et derim. Şahsen 5850 kartlı model bendeki. 5650 olsa upload ederdim.

• hayır farklı bir modelde başına aynısı gelen birinin bu sorunu nasıl çözdüğüne dair anlattığı bir yazıyı okudum. adamın elinde ki xp versiyonlu bir acermiş ve aynı sorunu yaşamış. şimdi bende bu ethosun hdd partlarinin boyutlarını ve isimlerini öğrenirsem bahsettiğim şahsın çözümüyle halledebileceğime inanıyorum. bu yüzden o bölümün screenshot'ını istemiştim yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı *
  • quote:

hayır farklı bir modelde başına aynısı gelen birinin bu sorunu nasıl çözdüğüne dair anlattığı bir yazıyı okudum. adamın elinde ki xp versiyonlu bir acermiş ve aynı sorunu yaşamış. şimdi bende bu ethosun hdd partlarinin boyutlarını ve isimlerini öğrenirsem bahsettiğim şahsın çözümüyle halledebileceğime inanıyorum. bu yüzden o bölümün screenshot'ını istemiştim yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı *

Ben laptopu tamamiyle sıfırdan formatladığım için (3 partition halinde) ekran görüntüsü konusunda yardımcı olamayacağım...
  • Konuyu takip etmeyeli baya oluyor. Ati ekran kartı sürücülerini güncelleme ile ilgili bir gelişme varmı ? Yani ekran kartlarının stabil durumda normal çalışma düzenini bozmadan ati grafik kartını güncellemenin yolunu bilen yada bulan? Baş sayfalara bakmadım ama yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaş ACER'a bununla ilgili mail atmıştı ve ACER'ın da konuyla ilgili topu ATI'ye attığını söylemişti. I5-5850 sahibi arkadaşlardan konu hakkında bilgisi olan ve/veya güncelleme yapmış olan biri varmı ?
  • quote:

hayır farklı bir modelde başına aynısı gelen birinin bu sorunu nasıl çözdüğüne dair anlattığı bir yazıyı okudum. adamın elinde ki xp versiyonlu bir acermiş ve aynı sorunu yaşamış. şimdi bende bu ethosun hdd partlarinin boyutlarını ve isimlerini öğrenirsem bahsettiğim şahsın çözümüyle halledebileceğime inanıyorum. bu yüzden o bölümün screenshot'ını istemiştim yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı *

Bu şekilde çözmen zor ama imkansız değil, ben yerinde olsam servisten yeni imaj attırırım takriben 1 saat kadar sonra cihazı teslim ederler, üstelik böyle bir şeyin kullanıcı hatası olduğunuda söyleyebilirler ama cihaz aldığımda böyleydi işlerim vardı uğraşamadım dedinmi hiç bir şey diyemezler:)
  • Selam arkadaşlar...

Bence malesef Acer'ların en kötü tarafı partition sıkıntıları. Yanlışlıkla bir şey yaptığınızda bırakın recovery'yi, cihazlar boot bile etmiyor. Rahat 3 tane Acer geçti elimden, artık sonuncusunda çok temkinliyim...

İşte bu yüzden sorayım dedim.

5943G kullanıyoruz. Cihaza diyecek hiç bir lafım yok. Çok tatlı, çok güzel, çok cici bir cihaz

Malesef manuel formatlama esnasında tek disk ve win7 sağolsun, 5 partition yapamıyorum. Çünkü bu modelde ekstra olarak bir Arcade partition'ı var. Bu bölüm olmasa çok rahat c ve d sürücüsü oluşturucam ama başıma bela oldu, silmeye korkuyorum.

Buraya yazmadan önce netten baya bi bakındım. Çoğu yabancı forumda insanlar hep aynı soruyu sormuş. Bu bölümü silmek başa bela olur mu?

Benimde sorum bundan farklı değil. Manuel format atıp, Arcade bölümünü silen arkadaşlar var mı? Varsa Alt+F10 kombinasyonunda bir sıkıntı oldu mu? Cihazın boot'u sırasında bir terslik oldu mu?

Win7 üzerinden ek bölüm yapamıyorum, tek disk olduğundan dinamik diske çeviriyor, olmuyor... Win7 kurarkenki 100mb'lık sistem bölümünü de yapmadan geçemiyorum, illaki istiyor... Arada kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: side_effect

Selam arkadaşlar...

Bence malesef Acer'ların en kötü tarafı partition sıkıntıları. Yanlışlıkla bir şey yaptığınızda bırakın recovery'yi, cihazlar boot bile etmiyor. Rahat 3 tane Acer geçti elimden, artık sonuncusunda çok temkinliyim...

İşte bu yüzden sorayım dedim.

5943G kullanıyoruz. Cihaza diyecek hiç bir lafım yok. Çok tatlı, çok güzel, çok cici bir cihaz

Malesef manuel formatlama esnasında tek disk ve win7 sağolsun, 5 partition yapamıyorum. Çünkü bu modelde ekstra olarak bir Arcade partition'ı var. Bu bölüm olmasa çok rahat c ve d sürücüsü oluşturucam ama başıma bela oldu, silmeye korkuyorum.

Buraya yazmadan önce netten baya bi bakındım. Çoğu yabancı forumda insanlar hep aynı soruyu sormuş. Bu bölümü silmek başa bela olur mu?

Benimde sorum bundan farklı değil. Manuel format atıp, Arcade bölümünü silen arkadaşlar var mı? Varsa Alt+F10 kombinasyonunda bir sıkıntı oldu mu? Cihazın boot'u sırasında bir terslik oldu mu?

Win7 üzerinden ek bölüm yapamıyorum, tek disk olduğundan dinamik diske çeviriyor, olmuyor... Win7 kurarkenki 100mb'lık sistem bölümünü de yapmadan geçemiyorum, illaki istiyor... Arada kaldım.

Ben manuel format attım, cihazda bu yönden hiçbir sıkıntı yok. Hatta disk performnası eski kuruluma göre çok daha iyi. Toplam olarak 3 partition var, boot ederken de hiçbir sorunla karşılaşmıyorum. Arcade bölümü silinmiş durumda. Manuel formatın en kötü yanı bu oldu Arcade hoşuma gitmişti daha sonra kurmak için de pek fazla uğraşmadım açıkçası. Arcade tuşuna bastığımda Acer Arcade yerine media center açılmakta, kanımca bu tuşa istediğimiz farklı bir program ya da kısayol da ekleyebiliyoruz. Çok fazla gerekli görmediğimden tam olarak bakmadım.
    100 mb'lık bölüm senin için nasıl bir sorun oluşturuyor tam olarak anlamadım. İlle de bu 100 mb'lık bölümü silmek istiyorsan formattan sonra partition magic türü bir programla bu bölümü silip bir başka bölüme ekleyebilirsin. Daha sonraki aşamada açılma sorunu yaşarsa C dizinine daha doğrusu boot dizinine Easy BCD türü bir programla veya win7 hatta vista dvd'sini takarak disk onar seçeneğine girip bootscreen ekleyebilirsin.

Son olarak reovery disklerini oluşturduysan her türlü format atabilirsin cihaza. Yalnız şöyle bir durum var recovery diskini kullanacağın zaman bahsettiğin 100 mb lık dizinin olmaması gerekiyor. Çünkü recovery diskinden kurulum yaparken 100 mb lık bölüm ilk partition olarak göründüğü için recovery yeterli alan bulamadığından devam edemiyor.

Dediğin gibi "Çok tatlı, çok güzel, çok cici bir cihaz " ama bazı olumsuz yönleri de yok değil. Yani söylenecek bazı şeyler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 26 Ocak 2011; 9:19:31 >

• 100mb'lık olarak bahsettiğim bölüm win 7'nin formatta açtığı system reserved olarak adlandırdığı ve bitlocker'la birlikte hdd bilgilerini yerleştirdiği bölüm.

Neyse, orj. bölümlere hiç dokunmadan iki bölüm yapabildim. PQService ve Arcade aynen duruyor Hemen bilgiyi vereyim, belki başka arkadaşların da başına gelir,

Diskte pcservice ve arcade bölümleri kalacak şekilde diski temizliyoruz. Sonra da ikiye bölüyoruz. Bölerken 100mb'luk bir bölüm artı bir bölüm olacak şekilde bölüyor. Geriye RAW olarak bir bölüm kalıyor. Sizde bu 100mb'lık partition'ı sil diyorsunuz ve siliyor, sonra ikinci bölümü oluşturabilirsiniz. Sorun şu, sadece 100mb'lık bölüm kullanılamaz şekilde kalıyor, ama elinizde iki disk oluyor

Düzeltme : Recovery DVD'lerinin orj. bölümler olmak üzere herşeyi geri getirdiğini bilmiyordum. Daha önce 5920G vardı, orada yanlışlıkla pqservice bölümünü sildim ve recovery dvd'leri hiç bir işe yaramamıştı???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi side_effect -- 26 Ocak 2011; 11:17:34 >

• Arkadaşlar 5943 5464g64 (i5-5850) modelini arıyorum ama bulamadım
    nerde bulabilirim
    acil bu hafta sonu almam lazım yardımlarınızı bekliyorum
  • selam arkdaslar bende aspire 5943g var 2g 5850 oyunlarda 2 gb devreye giriyormu yoksa bizmi onu atıcaz bigi verirseniz sevinirim
  • Yeni ekran kartı driverı sunuldu gerçekten performansı 4x4 şeklinde artırıyor. Oyun kalitesindeki fps artışını rahatlıkla görebilirsiniz.
  • 26 Ocak 2011 tarihli şu aşşağıdaki sayfadaki sürücülerdenmi bahsediyorsunuz ? Çünkü Acer'ın resmi sitesinde sürücüler bölümünde yeni sürücüleri göremedimde...

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx#2

İndirip kurmayı düşündüm fakat malum makinelerimizde intel ekran kartıyla uyumlu özel sürüm CCC olduğu için yeni CCC ve sürücülerin yüklenmesi sonrasında problem yaşayıp yaşamayacağımı bilmediğim için tereddüt ediyorum. @Marcuse siz yüklediyseniz bilgi verirmisiniz , eski sürüm CCC deki gibi intel grafik kartı ile uyumlu çalışıyormu ? Yani çift ekran kartını kullanabiliyormusunuz eskisi gibi ?

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.