Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yalniz tum vidalari cikarttim acaba pilin ordakileride mi cikartacagim kapaga mi bagli onlarda ram kapagi alt kasayi cikartinca mi cikacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wingsaber

yalniz tum vidalari cikarttim acaba pilin ordakileride mi cikartacagim kapaga mi bagli onlarda ram kapagi alt kasayi cikartinca mi cikacak?

Ramlere ulaşmak istiyosan sadece orta kısımdaki vidaları sökmen yeterli. Ama komple kasayı açacağım diyorsan arka paneldeki tüm vidalar ve bataryanın altındaki 3 vidayı sökmen gerekli. Ardından ekran menteşelerinin kenarlarını açman gerekiyor. Ki bu malzeme cok dandik yapılmış dikkat et derim. Aynı şekilde ekranın menteşeler de öyle. Cok kalitesiz geldi bana menteşeler. Daha sonra anakartın vidalarını sökmen gerekecek vs vs. Anlıycagın vida gördükçe söküyosun:D o yüzden fotoğrfalayarak sök ne sökeceksen.
  • ram bolumunu sokemye calistim fakat cikmadi vidalar etrafinda donup duruyor.
  • quote:

ram bolumunu sokemye calistim fakat cikmadi vidalar etrafinda donup duruyor.

Bahsettiğim gibi o vidalar yerinden çıkmıyor zaten... Vidaları açma yönünde çevirebildiğiniz kadar cevirin toplam 5 vida var zaten. Ardından parmak okuttuğunuz kısıma denk gelen taraftan kapagı zedelemeyecek tarzda düz uçlu bir tornavidayla hafifçe kaldırın. Daha sonra komple yukarı doğru çekin temiz bir şekilde... Kolay açılıyor kısacası.
    O kapakta zorlanıyosanız bence daha da ilerlemeyin:) Çünkü iç kısımda daha sorunlu baya parça var. Mazallah sora anakartı veya başka bir devreyi fln çöp edersiniz. Makina komple çöp olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 13 Şubat 2011; 13:19:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

quote:

ram bolumunu sokemye calistim fakat cikmadi vidalar etrafinda donup duruyor.

Bahsettiğim gibi o vidalar yerinden çıkmıyor zaten... Vidaları açma yönünde çevirebildiğiniz kadar cevirin toplam 5 vida var zaten. Ardından parmak okuttuğunuz kısıma denk gelen taraftan kapagı zedelemeyecek tarzda düz uçlu bir tornavidayla hafifçe kaldırın. Daha sonra komple yukarı doğru çekin temiz bir şekilde... Kolay açılıyor kısacası.
    O kapakta zorlanıyosanız bence daha da ilerlemeyin:) Çünkü iç kısımda daha sorunlu baya parça var. Mazallah sora anakartı veya başka bir devreyi fln çöp edersiniz. Makina komple çöp olmasın

adamlar millet arkayi acmasin diye elinden geleni yapmis yani

• Aynen:) ben de ilk başta acamamıştım. Daha sonra ses ciddi anlamda rahatsız etmeye başlayınca temiz bir çalışma yaparak sorunsuz bir şekilde açıp kapattım
  • arkadaslar bende 2 ay kadar önce aspire 5943g aldım. cihazdan genel olarak memnunum. sadece daha önce HP kullanan birisi olarak bu laptopta ses kalitesinin çok iyi olmadigini söyleyebilirim. bunun disinda ogrenmek istedigim bir konu var. Simdiden yardim edecek olanlara tesekkur ediyorum. Cihazda CIR (consumer infrared port) var. fakat bu portu nasil kullanacagimiz ile ilgili kitapciginda hic bir bilgi bulamadim, forumda da bo konuda da gordugum kadariyla kimse birsey yazmamis. Acaba logitech'in universal remote control tarzinda bir kumandasini alirsam ise yararmi bilemiyorum. CIR portunu device manager icinde de goremedim. Bunun icin acer'in ftp sayfasindan ilgili driver'i indirip kurdum ama yine degisen bir sey olmadi. bilgisini olan var mi acaba
  • portun kasa üzerinde yeri yapılmış ama modülün kendisi yok teknik servis dökümanından bulabilirsiniz..
  • quote:

quote:

arkadaslar bu tirrr sesi artti ve beni rahatsiz ediyor ne yapmam gerek ?

Wingsaber ben o ses için kıcımı yırttım ethos forumundan birisi yardımcı olsun diye kimsenin sesi çıkmadı. Attığım mesajı dahi sildim o kadar yani! Tek istediğim de laptopun sol kısmını biraz kaldırdığınızda seste bir artış olup olmadığı ile ilgili kıytırıktan bir cevaptı. Ama o kadar ilgili alakalı, yardımsever arkadaşlar var ki aklın hayalin durur...

Geçtiğimiz günlerde görmüşsündür belki ben de aynı durumdan yakınıp bir mesaj yazmıştım. Ekran kartının fanından muazzam derecede ses geliyor diye. İlk başlarda neredeyse hiç ses yoktu ardından öyle bir ses gelmeye başladı ki resmen makinayı fırlatasım gelmişti o derece gıcık bir ses.

Sorunun cevabına gelecek olursak yapacagın tek şey garantiye göndermek!!! Ya da benim gibi kendi cözümünü üretmek...

Benim sorunu temiz bir şekilde çözüp çözmediğimi sorarsan, çözdüm... Nasıl çözdüğümü sorarsan "makinanın içini açtım". Ve ekran kartının vidalarından birinin gevşediğini görüp sıktım. Sende de muhtemelen buna benzer bir sorun vardır. Öncelikle şunu belirteyim cihazın üzerine takılmış olan fan dandik ötesi dandik bir fan. Çin malı.

Ayrıca şu tür birşeyle karşılaştım ki bu da benim acer markasına olan güvenimi sarstı. Makinanın içerisini açtığımda resmen yalama olmuş denecek kadar yıpranmış 2 vidayla karşılaştım. Vidalardan birisi laptopun ön panelinde bulunan ses düğmesini laptopa sabitleyen vidaydı. Bir diğeri de bataryayı kaldırdığınızda karşınıza çıkan 3 vidadan ortadaki. Ürünü teşhir ürünü olarak aldığım için bir an acaba makina daha önce açılmış mı gibi bir paniğe kapılıp Penta'nın ürün garanti sorgulama panelinden cihazın bimekse fatura ediliş tarihini ve benim bimeksten aldığım tarihi karşılaştırıp ürünün garantiye girmediğini sorguladım sonuç Allahtan negatifti yoksa yeri göğü inletir her iki firmaya da dava açardım..! Sonuç olarak cihaz garantiye girmemiş görünüyor ama bu yalama vidalar konusunda nelerin dönüp bittiğini Allah bilir. Bu durumda acer cihazın içerisinde yalama denecek tarzda bir vida kullanması bu benim için bittiği manasına gelir. Şu an makina açısından sevindiğim tek nokta cihazdan zerre kadar ses gelmemesi ve gayet stabil çalışması.

Senin sorununa dönecek olursak, bahsettiğin ses laptopu dikey konuma getirdiğinde veya laptopun sol kısmını kaldırdığında artıyorsa kesinlikle aynı durum sende de söz konusudur. Ve emin ol o ses gittikçe artacak... Neden diye sorarsan fanı cihaza yerleştirirken iç kısımdaki vidalarda, vida sabitleyici kullanmamışlar. Bu da yüksek hızda dönen fanın titreyip vidalarının gevşemesine sebep oluyor kanımca.

Son olarak şunu belirteyim cihazı kendin açmaya çalışma baya ıvırı zıvırı var. Elin yatkın değilse ve laptop donanımından anlamıyorsan sonu hüsran olabilir. Bu yüzden senin cihaza garanti yolu göründü diyebilirim. Umarım yardımcı olmuşumdur ve sorunun kısa zamanda çözülür. Çünkü gerçekten gıcık bir ses!!!

Dandik Çin malı Fan:

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389

Fanın bordun altında kalan kısmı:

Yalama olmuş vida kafası:

Teşhir ürünü almışsın, sorun çıkmış kendin içini açmışsın, servise gönderebilirdin. Biz de cihazın içini açıp şöyle bir baktık herşey yeni, hiçbir şekilde yıpranmış vida vesaire yok. Neden sen direk servise götürmedin ?
    Adi çin malı dandik fan var demişsin ? Toshiba, Asus, Hp, Dell ? Bunlar nerede üretiliyor. Hepsi çin malı. Eğer elektronikten anlıyorsan cihazın tamir prosedürünü bul ve oku veya diğer acer cihazların servis prosedürünü oku. Eğer anlayabilirsen, diğer markalara göre Acer ın ne kadar kaliteli bir marka olduğunu anlayacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: concrete123

arkadaslar bende 2 ay kadar önce aspire 5943g aldım. cihazdan genel olarak memnunum. sadece daha önce HP kullanan birisi olarak bu laptopta ses kalitesinin çok iyi olmadigini söyleyebilirim. bunun disinda ogrenmek istedigim bir konu var. Simdiden yardim edecek olanlara tesekkur ediyorum. Cihazda CIR (consumer infrared port) var. fakat bu portu nasil kullanacagimiz ile ilgili kitapciginda hic bir bilgi bulamadim, forumda da bo konuda da gordugum kadariyla kimse birsey yazmamis. Acaba logitech'in universal remote control tarzinda bir kumandasini alirsam ise yararmi bilemiyorum. CIR portunu device manager icinde de goremedim. Bunun icin acer'in ftp sayfasindan ilgili driver'i indirip kurdum ama yine degisen bir sey olmadi. bilgisini olan var mi acaba

kusura bakma ama HP nin hangi ürünü Ethos'dan daha temiz ve kaliteli ses veriyor merakımdan soruyorum ?
    Logitech in kumandası bu cihazda direk çalışır. Eğer cihazında CIR varsa bunu Aygıt yöneticisinden, İnsan arabirim aygıtları nın altında bulabilrisin. Bana sorarsan kumanda hiç de kullanışlı bir cihaz değil notebooklar için. Onun yerine ekstra programlanabilir tuşları olan kablosuz mouse almanı tavsiye edebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: lucasthehacker

quote:

Orijinalden alıntı: concrete123

arkadaslar bende 2 ay kadar önce aspire 5943g aldım. cihazdan genel olarak memnunum. sadece daha önce HP kullanan birisi olarak bu laptopta ses kalitesinin çok iyi olmadigini söyleyebilirim. bunun disinda ogrenmek istedigim bir konu var. Simdiden yardim edecek olanlara tesekkur ediyorum. Cihazda CIR (consumer infrared port) var. fakat bu portu nasil kullanacagimiz ile ilgili kitapciginda hic bir bilgi bulamadim, forumda da bo konuda da gordugum kadariyla kimse birsey yazmamis. Acaba logitech'in universal remote control tarzinda bir kumandasini alirsam ise yararmi bilemiyorum. CIR portunu device manager icinde de goremedim. Bunun icin acer'in ftp sayfasindan ilgili driver'i indirip kurdum ama yine degisen bir sey olmadi. bilgisini olan var mi acaba

kusura bakma ama HP nin hangi ürünü Ethos'dan daha temiz ve kaliteli ses veriyor merakımdan soruyorum ?
    Logitech in kumandası bu cihazda direk çalışır. Eğer cihazında CIR varsa bunu Aygıt yöneticisinden, İnsan arabirim aygıtları nın altında bulabilrisin. Bana sorarsan kumanda hiç de kullanışlı bir cihaz değil notebooklar için. Onun yerine ekstra programlanabilir tuşları olan kablosuz mouse almanı tavsiye edebilirim.

lucas bu incelemenden yola çıkarak aldım şahsen bu ürünü tamam batarya konusunda daima arkandayım ama şu malı övmeyi boşver ve inceleme yazını düzelt çünkü bü ürün bir işe yaramaz eğer derdin şarj değilse merak ediyorum kullanıyormusun mu mallı ve şu ısınmaz ibaresinide kaldıralım makine resmen kavruluyor. lanet olsun acer lanet olsun !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: lucasthehacker

quote:

quote:

arkadaslar bu tirrr sesi artti ve beni rahatsiz ediyor ne yapmam gerek ?

Wingsaber ben o ses için kıcımı yırttım ethos forumundan birisi yardımcı olsun diye kimsenin sesi çıkmadı. Attığım mesajı dahi sildim o kadar yani! Tek istediğim de laptopun sol kısmını biraz kaldırdığınızda seste bir artış olup olmadığı ile ilgili kıytırıktan bir cevaptı. Ama o kadar ilgili alakalı, yardımsever arkadaşlar var ki aklın hayalin durur...

Geçtiğimiz günlerde görmüşsündür belki ben de aynı durumdan yakınıp bir mesaj yazmıştım. Ekran kartının fanından muazzam derecede ses geliyor diye. İlk başlarda neredeyse hiç ses yoktu ardından öyle bir ses gelmeye başladı ki resmen makinayı fırlatasım gelmişti o derece gıcık bir ses.

Sorunun cevabına gelecek olursak yapacagın tek şey garantiye göndermek!!! Ya da benim gibi kendi cözümünü üretmek...

Benim sorunu temiz bir şekilde çözüp çözmediğimi sorarsan, çözdüm... Nasıl çözdüğümü sorarsan "makinanın içini açtım". Ve ekran kartının vidalarından birinin gevşediğini görüp sıktım. Sende de muhtemelen buna benzer bir sorun vardır. Öncelikle şunu belirteyim cihazın üzerine takılmış olan fan dandik ötesi dandik bir fan. Çin malı.

Ayrıca şu tür birşeyle karşılaştım ki bu da benim acer markasına olan güvenimi sarstı. Makinanın içerisini açtığımda resmen yalama olmuş denecek kadar yıpranmış 2 vidayla karşılaştım. Vidalardan birisi laptopun ön panelinde bulunan ses düğmesini laptopa sabitleyen vidaydı. Bir diğeri de bataryayı kaldırdığınızda karşınıza çıkan 3 vidadan ortadaki. Ürünü teşhir ürünü olarak aldığım için bir an acaba makina daha önce açılmış mı gibi bir paniğe kapılıp Penta'nın ürün garanti sorgulama panelinden cihazın bimekse fatura ediliş tarihini ve benim bimeksten aldığım tarihi karşılaştırıp ürünün garantiye girmediğini sorguladım sonuç Allahtan negatifti yoksa yeri göğü inletir her iki firmaya da dava açardım..! Sonuç olarak cihaz garantiye girmemiş görünüyor ama bu yalama vidalar konusunda nelerin dönüp bittiğini Allah bilir. Bu durumda acer cihazın içerisinde yalama denecek tarzda bir vida kullanması bu benim için bittiği manasına gelir. Şu an makina açısından sevindiğim tek nokta cihazdan zerre kadar ses gelmemesi ve gayet stabil çalışması.

Senin sorununa dönecek olursak, bahsettiğin ses laptopu dikey konuma getirdiğinde veya laptopun sol kısmını kaldırdığında artıyorsa kesinlikle aynı durum sende de söz konusudur. Ve emin ol o ses gittikçe artacak... Neden diye sorarsan fanı cihaza yerleştirirken iç kısımdaki vidalarda, vida sabitleyici kullanmamışlar. Bu da yüksek hızda dönen fanın titreyip vidalarının gevşemesine sebep oluyor kanımca.

Son olarak şunu belirteyim cihazı kendin açmaya çalışma baya ıvırı zıvırı var. Elin yatkın değilse ve laptop donanımından anlamıyorsan sonu hüsran olabilir. Bu yüzden senin cihaza garanti yolu göründü diyebilirim. Umarım yardımcı olmuşumdur ve sorunun kısa zamanda çözülür. Çünkü gerçekten gıcık bir ses!!!

Dandik Çin malı Fan:

Fanın bordun altında kalan kısmı:

Yalama olmuş vida kafası:

Teşhir ürünü almışsın, sorun çıkmış kendin içini açmışsın, servise gönderebilirdin. Biz de cihazın içini açıp şöyle bir baktık herşey yeni, hiçbir şekilde yıpranmış vida vesaire yok. Neden sen direk servise götürmedin ?
    Adi çin malı dandik fan var demişsin ? Toshiba, Asus, Hp, Dell ? Bunlar nerede üretiliyor. Hepsi çin malı. Eğer elektronikten anlıyorsan cihazın tamir prosedürünü bul ve oku veya diğer acer cihazların servis prosedürünü oku. Eğer anlayabilirsen, diğer markalara göre Acer ın ne kadar kaliteli bir marka olduğunu anlayacaksın.

Dostum teşhir ürününün ne olduğunu biliyorsundur umarım. Vitrine teşhire çıkarılmış, onun dışında herhangi bir şekilde kullanılmamış üründür. Ben ürünü aldığımda 5-6 günlük bir teşhir süresi vardı günde 10 saat çalıştırıldığı söylendi aldığım üründen başka ürün de olmadığından söylenenlere güvenerek aldım. Bu hiçbir sebeple içerisinde yıpranmış vida bulunmasını gerektirmez.
    Evet adi Çin malı fan dedim Toshiba, Sony, Asus ya da HP beni hiç ilgilendirmez ister Çin'de üretsin isterse Mars'ta seri üretime geçip tüm dünyaya ihracatını yapsın. Sonuçta ben Acer kullanıcısıyım, kimin nerede ne tür parça ürettiğini az çok görüyorum. Önemli olan üretildiği yer değil ne kalitede üretildiği. Toshiba, Sony Çin malı kullanıyorsa da kaliteli Çin malı kullanıyordur. Ben o yönden asla Acer ile diğer markaları kıyaslamadım zaten. Dikkat edersen de "Dandik Çin" malı diye üzerine basa basa vurgulamışım. Az çok buradan Çin mallarının da kaliteli olabileceği aklına getirmelisin. Dolayısıyla tek yönlü düşünüp direkt Acer'i savunmana gerek yok. Bundan bir önceki cihazım da Acer idi şu an ekran menteşelerinden biri kopmuş olmasına rağmen halen çatır çatır kullanılabiliyor. Ve kafadan 6 yıllık makina en az 100 kere tamamen açılıp kapatılmıştır tüm parçaları farklı bir modelde denenmiştir. Ama fanından bugüne kadar tek bir tıkırtı çıkmadı çalıştığı bile duyulmuyor hatta. Düşün artık 6 yıllık laptopun fanı yani...

Cihazın içini açıp baktığını söylemişsin Ethos serisinden bahsetmediğinden eminim...
    Ürünü servise gönderip göndermeme konusu tamamiyle kişisel bir tercih... Sonuçta 24 saatin 15-16 saatini bilgisayarın başında geçiren biriyim, elim ayagım desem yeridir yani. Dolayısıyla cihazı garantiye gönderip 30 iş günü kimsenin kahrını çekemem. Ayrıca servislerde ne şekilde tamir yapıldığını da biliyorum. Bir cihazı gönderin bakalım garantiye ürün geldiğinde de kontrol edin üzerinde ne kadar çizik ve tornavida izi oluyor. Kısacası ürüne zarar vermekten başka yaptıkları bir cacık yok servislerde, bir parça bozulmuşsa en fazla değişimi yapılıyor, onundışında herhangi bir onarım, müdahale fln yok... Ve tüketici haklarının yerin dibine sokulduğu Türkiye'de genelde %99 kullanıcı hatası denilip 30 işgünü bitene kadar anca onarım yapıldığından böyle bir atraksiyona girmek pek akıllıca değil... Dolayısıyla bu tür bir sorunu kendim çözebileceğimden servise göndermek ahmaklık olurdu kanımca.

Donanımsal sorunları malzeme sıkıntısı olmadığı sürece çözebilecek kapasitedeyim, o konuda bir sıkıntım yok. Zaten sorunu da kendim hallettim Lucas, beni gıcık eden fan sesinden ziyade Acer gibi güvendiğim bir markanın deforme olmuş vida kullanması. Fan sesi gelip geçer, ki öyle de oldu cihazı açıp sorunu çözdüm... Sonuçta ben bu ürünü servise göndermiş olsaydım böyle bir olayla karşılaşmayacaktım, daha sonraki süreçte ürünü kendim açsam da serviste bu hale getirmişlerdir diyip geçiştirecektim. Ama öyle değilmiş. Bu yüzden kimse çıkıp da makinanın içerisinde kullanılan deforme olmuş vidaların hesabını veremez. Sonuçta kıytırıktan 2 tane vida, temiz vida kullanmak varken neden deforme olmuş vida kullanırsın ki? Bu tamamen Acer'in kalitesini yerin dibine sokar. Demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 17 Şubat 2011; 11:36:56 >

• @shaftman

Makinenin ısı değerleri piyasaya göre süper. Artık sen makineye her ne yaptıysan ısınmaya başlamıştır Corei7 işlemcili modeli evet biraz ısınıyor ama piyasaya göre iyi olduğunu belirttim. Corei5 işlemcili modelinin ısı değerleri muazzam. Senin ısınma dediğin şey ne acaba anlamış değilim. Elektriğin geçtiği her devre ısınır? Eğer bunu kastediyorsan silikon anakartları beklemelisin. 10 15 yıl sonra sorununa kökten çözüm gelecek.

@Marcuse
    sorun acemi olan çin işçilerinde o zaman. böyle şeyler olabiliyor. Bilgisayar hayatıma gireli 15 yıl oldu ve her markada her ürünün o kadar çok saçma eksiğini gördüm ki, tüm bunların birikimi sonucunda Acer ın kelitesinin diğer markalara göre çok daha iyi olduğunu savunabilirim. Ben karşılaştığın soruna laf etmiyorum, bu problemin sonucunda makineyi aşşağılamana sinir oldum açıkçası.

• @lucasthehacker

Benim makinayı aşağıladığım felan yok. Ben de Acer'i herkese tavsiye eder ve her yerde överim. Aynı şekilde çok uzun süre birçok model kullanmış olmama rağmen tutup da ethos serisinden bir makina alıyosam bu da Acer'a olan güvenimi kanıtlar.
    Benim en başından demek istediğim Acer gibi uzun süre piyasada güven sorunu yaşamış ve halen sağlam bir kullanıcı kitlesi oluşturamamış markanın bu tür hatalara mahal vermemesi gerektiği. Bu tür hataları yaptığınız an kullanıcı kaybedersiniz. Aynı sorun bir Sony makinada ya da Toshiba makinada başıma gelse yine aynı tepkiyi verirdim. Bu yüzden bence çok çok daha büyütülmesi gereken bir durum. Ben sadece makinanın eksik yönlerini ve karşılaştığım olumsuzlukları belirttim. Bu da uzun süredir Acer kullanan birisi için normal olsa gerek. Aşmalı artık bunları Acer. Yoksa, şu an yükselişe geçtiği gibi 2-3 yıl sonra dibi boylamaya başlar.

Dediğin gibi sorun acemi Çin işçilerindeyse biraz daha özen gösterip kalite kontrol aşamasını sıkı tutacaklar. Bu bahsettiğim büyümek isteyen bir firma için çok zor olmasa gerek. Sony marka bir ürün piyasaya çıkmadan kim bilir kaç tane kalite kontrolcünün elinden geçiyordur? Gerçi bu da Sony'lerde sorun çıkmayacağı anlamına gelmez. Ama Sony'nin kemikleşmiş tüketicisi var ve bu tür hatalarla karşılaştıklarında bile yine Sony almaya devam eden cinste tipler... Acer henüz bu duruma gelmedi. Gelene kadar da bu tür basit hatalarla kendi yoluna taş koymasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 18 Şubat 2011; 13:46:54 >

• bu bilgisayar teknik serisleri yaziyor ozel olarak notebook teknik servisi burada yok bunlara gotursem yapar mi acaba?
  • Garanti belgesinde yetkili teknik servislerin dışında yapılan tüm müdahaleler, ürünü garanti kapsamı dışına çıkaracaktır diye bir ibare var benden demesi:)
  • yerim garantisini su ses kesilsin yeter
  • yada 2 ay daha beklicem tekrar istanbula gittigimde ozelde yaptiricam
  • Hacım ses gittikçe artıyosa bence özel de olsa bir yere baktır makinayı. Ne kadar erken mudahale olursa o kadar iyi olur düşüncesindeyim. Çünkü fan öyle ahım şahım bir fan değil. Acerin neredeyse tüm laptoplarında kullandığı türden bir fan. Ve bu fan ciddi anlamda bir sürtünmeye sebep oluyorsa zamanla daha fazla mallaşmaya başlayacaktır emin ol. Ve ısınma problemi arttıysa kesin baktır derim. Klavyenin üst kısmı aluminyumdan yapılı olduğu için bazen çok farkedilmiyor ısınıp ısınmadığı. Bir bak ısı değerlerine bence.
  • normal internette gezniriken 65 lerde oyun oynaigimda tekrar bakarim zaten genelde fan acik birakiyorum altinda
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.