Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: modesit

@lucasthehacker
    ben acer 5943g modelinden almak istiyorum.bunların 15.6 Inc olan modellerinden 2 çeşidi var biliyorsunuz.biri ati-5850 ekran kartlı digeri ati-5650 ekran kartlı modeli.bu topigi siz açmıştınız.5650 modeli vardı.5850 modeli yoktu acerin.şimdi size sormak istiyorum.bana bu iki modelden hangisini tavsiye edersiniz?ati-5850 mi ati-5650 mi? Ati 5850 olan model oyun performansı olarak 5650 den cok mu üstün?aralarındaki fark deger mi siz ce?5650 olan model 2000 tl'yi buldu.dolara zam geldigi için.5850 olan model de piyasa da bulamadım.sanki bulunmaz hint kumaşı.bulsam bile fiyatı2200-2300 liraları bulur.5650 de son çıkan oyunları oynatıyor demissiniz.acaba bu serinin yenilerini mi beklesek yenileri 1-2 ay sonra piyasaya çıkarsa bu eski modellerin fiyatları düsebilir mi acaba?bana yardımcı olursanız size minnettar olurum.her ikisi de 8 hücreli bataryası var.birtek ekran kartları farklı.

Aslında forumda 2 ürünü de incelemiş olduk. corei5 işlemcili 2 model arasındaki tek fark ati 5650 ve ati 5850 ekran kartının olmasıydı. ati 5850 nin 3dmaro06 puanını koyduk ve oyunlardaki performansını tartıştık. Bana alırsa corei5 ve ati 5850 ikilisi muhteşem bir iş çıkarıyor. Bu dizüstünü satın alırsan memnun kalacağından eminim. Yeni modeli beklemek ne kadar mantıklı bilemiyorum çünkü 2 3 ay beklesen de oyunlarda alacağın maksimum performans yüzde 20 yi bulmayacaktır. Artı daha çok para vermek durumunda kalabilirsin. Şu an piyasada ati 5850, corei5 modeli zor bulunuyor. Oyuncuysan ati 5650 yerine 5850 almalısın. 5650 de de her oyunu oynayabilirsin ma 5850 oyun ömrünü uzatır. biri 7500x hızında ise diğeri 9500x hızında diyebiliriz hemen hemen.

• Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fujisie

Bu ürünün i5 ini aldım tamamen bilinçli olarak aldım çünkü ısınma sorunları i7 lerde oluyor daha önce i7 bir x500 quosmio laptopum ardı fazla kullanamadım o yüzden ama b makina kesinlikle ısınmıyor. 3 gün oldu alalı ayrıca ince tasarımlı gibi ama alta dogru makina kalınlaşıyor öyle sony gibi ince değil ama hp gibi de takoz degil bence i5 alın sorun yaşamayın ayrıcana i5 i 8 taksitle 1799 liraya aldım. Saolsun Bimeks bayaa indirim yapmış aynı indirimi saturn yapamayız dedi en düşük fiyat garantisini vermesine ragmen. teknosa ise uçuyor kazıkçı teknosada bu ürün 2400 küsür lira.

Herkese tavsiye ederim.
    Beğenmediğim 2 özelliği var klavye aydınlatması yapsalarmış daha güzel olurdu ve film izlerken yandan bakarsanız ekran flu oluyor. led ekran olmasına ragmen bunu beklemezdim açıkçası.
    Bunun dışında alttaki ucak subwoofer den çok kliteli müzik üretiyor. tavsiye ederim fiyat performans olarak.

dostum bu fiyata hangi bimeksten aldın acaba.. i5-5850 olan model 2430 tl civarı bimekste..

• quote:

Orijinalden alıntı: odzi

quote:

Orijinalden alıntı: fujisie

Bu ürünün i5 ini aldım tamamen bilinçli olarak aldım çünkü ısınma sorunları i7 lerde oluyor daha önce i7 bir x500 quosmio laptopum ardı fazla kullanamadım o yüzden ama b makina kesinlikle ısınmıyor. 3 gün oldu alalı ayrıca ince tasarımlı gibi ama alta dogru makina kalınlaşıyor öyle sony gibi ince değil ama hp gibi de takoz degil bence i5 alın sorun yaşamayın ayrıcana i5 i 8 taksitle 1799 liraya aldım. Saolsun Bimeks bayaa indirim yapmış aynı indirimi saturn yapamayız dedi en düşük fiyat garantisini vermesine ragmen. teknosa ise uçuyor kazıkçı teknosada bu ürün 2400 küsür lira.

Herkese tavsiye ederim.
    Beğenmediğim 2 özelliği var klavye aydınlatması yapsalarmış daha güzel olurdu ve film izlerken yandan bakarsanız ekran flu oluyor. led ekran olmasına ragmen bunu beklemezdim açıkçası.
    Bunun dışında alttaki ucak subwoofer den çok kliteli müzik üretiyor. tavsiye ederim fiyat performans olarak.

dostum bu fiyata hangi bimeksten aldın acaba.. i5-5850 olan model 2430 tl civarı bimekste..

Bimeks forum istanbuldan aldım ama kampanyası bitmiş ekranı şikayet edip full hd 17 inç modeli ile değiştirecektim ki kampanya bitti dediler ben de vazgeçtim hem 17 inç i nereye taşıyacaz bu bile ağır 2.8 kg.
    Oyun yüklemedim denemedim bile deneyecek vaktim olmadı ama şahane olacaktır kesin müzik dinlemek ise çok keyifli.
    Teknosada da aynı makina var ama o da yüksek fiyata satıyor bir daha böyle notebook u bu fiyata bulamayacağım için kaçırmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

Led ekranın kalitesiz olması konusunda aynı fikirdeyiz.

Dün yeğene aldık bir tane i5 işlemci 5850 ekran kartlı, yarısını peşin verdik yarısınıda 12 taksitle kartla çektirdik, 1800 den biraz daha fazlaya geldi cihaz, ellerinde başka varmı diye sorduğumda tüm mağazalardaki son cihazı aldığımızı söylediler, şans...

Daha evvel yorumların birinde ekran pikselleri arasında boşlukdan şikayet görmüştüm ama önemsememiştim, gerçekten ekran çok kalitesiz, hani 20 cm mesafeden bakınca fark edilen bir boşluk olsa anlayacağım ama 50 cm den bakınca bile bir sorun olduğu ortaya çıkıyor, yanlız cihaz üzerinde Led değil HD LCD yazıyor, şu anda kullandığım asus üzerinde Led ekran var ve piksel boşluğunu anlamak için 15 santim mesefeden den bakmak gerek ki öyle bile olsa gözü yormuyor...
    modeller arasında LED- LCD fark varmı gerçekten, yoksa el alışkanlığı mı yazdınız?

Ancak klavyesinde yazmak oldukça keyifli bir makinamış ben bunu anladım,
    Bu arada cihaz ısınmıyor diyemiyorum en azından benim laptopa göre ısındığını belirtmek zorundayım ki bendeki makina i7 olmasına rağmen 5943G ye göre daha az ısınıyor...

• Modeller arasında LED-LCD farklılığı yok. ETHOS serisinin tüm monitörleri LCD ama LED aydınlatmalı. Özellikle LED yazmıştım. LED, monitörde gördüğün arkadan gelen ışığın teknolojisini anlatmak için kullanılır. (Light Emitting Diode, Işık Yayan Diyot)... Bu makinada da kullanılan monitör "Acer CineCrystal LED" Makinanın özelliklerinin yazılı olduğu etikette sağ tarafta LCD yazılı, sol kısımda ise LED.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 20 Ocak 2011; 0:42:21 >
  • Ayrıca i5/5850'yi 1800 küsüre iyi almışsın. Makinanın ederi de o zaten. Şimdiki aklım olsa 1900 lira bile vermezdim o kadar yani. Tasarımına atladık balıklama:)
  • ubuntuyla sarj süresini 16 saat gördüm
  • 16 saat çalıştırdın mı peki aralıksız:)
    Ben de mac OSX leopard da 9 saat görmüştüm ama 5-6 saati aşmayacağından eminim. (makina boş boş beklerse bir ihtimal 7 olur)
  • quote:

Ayrıca i5/5850'yi 1800 küsüre iyi almışsın. Makinanın ederi de o zaten. Şimdiki aklım olsa 1900 lira bile vermezdim o kadar yani. Tasarımına atladık balıklama:)

Evet donanım olarak fiyat aşağı yukarı bu, hani reklam yapıyorsun diye arkadaşlar kızabilir ama Asus N53J modelleri ile kıyasladığımda cihaz malesef bir çok alanda geri kalıyor, Tasarımı güzel ama sanıyorum aliminyum görünen pek çok yeri aliminyum falan değil plastik?
    Ekran pikselleri arasındaki boşlu çok fazla, keşke LED ekran olsaymış, ancak wlan çekimi ve klavyesine bir şey diyemeyeceğim, artık bir sonraki acer modelinde bu eksileri görmeyiz diye tahmin ediyorum, ancak şuda var ki aynı donanımı gidip sony den alsaydınız 3 bin lira verirdiniz:) 5920 G den sonra ilk defa bu model gözüme çarptı ama kendime alamadım diye hayıflanıyordum, oda bir şansmış:)

Şarj süresi +
    Tasarım +
    Klavye +

kısacası...

• quote:

16 saat çalıştırdın mı peki aralıksız:)
    Ben de mac OSX leopard da 9 saat görmüştüm ama 5-6 saati aşmayacağından eminim. (makina boş boş beklerse bir ihtimal 7 olur)

usta arkadasımda compaq var win7 yle 2 saat gösteriyor ubuntuyla 4 saat ve hakikaten 4 saat gidiyor fakat şöyle bi sorun çıktı güncelleme yaptı ubuntu güncellemeler yüklendikten sonra 4 saate düştü tam bilmiyorum linux sistemini de fazla üstüne varmadım iyi bilen biri 16 saati götürür

• Denemeden anlaşılmaz:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanorien

quote:

Ayrıca i5/5850'yi 1800 küsüre iyi almışsın. Makinanın ederi de o zaten. Şimdiki aklım olsa 1900 lira bile vermezdim o kadar yani. Tasarımına atladık balıklama:)

Evet donanım olarak fiyat aşağı yukarı bu, hani reklam yapıyorsun diye arkadaşlar kızabilir ama Asus N53J modelleri ile kıyasladığımda cihaz malesef bir çok alanda geri kalıyor, Tasarımı güzel ama sanıyorum aliminyum görünen pek çok yeri aliminyum falan değil plastik?
    Ekran pikselleri arasındaki boşlu çok fazla, keşke LED ekran olsaymış, ancak wlan çekimi ve klavyesine bir şey diyemeyeceğim, artık bir sonraki acer modelinde bu eksileri görmeyiz diye tahmin ediyorum, ancak şuda var ki aynı donanımı gidip sony den alsaydınız 3 bin lira verirdiniz:) 5920 G den sonra ilk defa bu model gözüme çarptı ama kendime alamadım diye hayıflanıyordum, oda bir şansmış:)

Şarj süresi +
    Tasarım +
    Klavye +

kısacası...

Dostum ekran LED ekran zaten:) Forumda LED ekran ve LCD ekran ile ilgili güzel bir başlık vardı galiba, bir bak derim. Aynı şekilde Sony nin sitesinde de LCD ile LED in tam olarak mantığı anlatılıyor...
    Pikseller arasındaki boşluk çok fazla demişsin. Aslında oyle bir durum yok ati ekran kartını kullandığında normal çözünürlükte gösteriyor. Muhtemelen sen intel kartı kullanıyosun o yüzden piksel piksel görünüyodur.

• 5943g me snow leopard yükleyebilirmiyim bilmiyorum ama o zaman tadından yenmez bu makina. Yükleyebilip de sorunsuz çalıştıranlar var mıdır teyzeler :D
  • Bu arada pili tam boşaltıp tekrardan full doldurdum %100 de 4,35 dk gösteriyor yüksek performansta. Bakalım kaç saat gidecek.
  • arkadaşlar recovery çekerken bilgisayar kapandı bende recovery işlemini baştan başlattım recovery işlemi bittikten sonra disk yöneticisinden c: yi bölmek istedim fakat acer'a ait bölümlerin silindiğini fark ettim yani recovery bölümü silinmiş acaba bir çözümü var mı ?
  • Yedekleme yaptıysan ilk başta 3-4 DVD şeklinde ve DVD ler sağlam bir şekilde duruyorsa; aynı panelden girip recovery işlemini başlatabilirsin. Ya da partition magic tarzı bir programla tüm diskleri yeniden yapılandırıp istediğin bölüme recovery dvd'sinden 0 dan kurulum da yapabilirsin.
  • Ha bir de hangi modeldi onu da belirtseydin keşke.
  • 5943g :) elbette fakat benim son dediğini anlamadım ?
  • Arkadaşlar Forum Bornova Bimeks'ten bu makineyi 1580 gibi bir rakama aldım. i5'li ve 5650'li versiyon bulunuyor elimde. Vınn 3 ay taahhütlü olunca %35 indirim yapıyormuş bütün Acer'larda.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.