Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ati nin sitesinden mobility radeon hd5850 olarak seçim yapıp sürücüleri indirdiğimde ve yüklemek istediğimde uyumsuz sürücüler diyip yüklemiyor :(

Doom 3 BFG Edition'ı oynamayı çok istiyordum ve uzun zamandır bekliyordum. Fakat yükleyip açmak istediğimde, bilgisayarımızın özellikleri fazlasıyla yeterli olmasına rağmen "Unable to Initalze OpenGL" hatası veriyor ve oyun açılmıyor. Oysa ki Doom 3 te bu sorun yoktu. İnternette araştırdığım zaman yabancı forumlarda falan tavsiye olarak en son ekran kartı sürücülerini yükleyin denmiş ama dediğim gibi son sürücülerin olduğu linki verebilirmi lütfen yükleyen bir arkadaş ?!

Ve de son sürücüler yüklü olan bir arkadaş oyunu kurup deneyebilirmi lütfen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shaftman

arkadaşlar yanlış anlamayında bu lucasthehacker yaktı milletin başını şart olsun :)

Valla ya.. Şu bilgisayardan çektiğim kadar başka bişeyden çektiğimi hatırlamıyorum.

Marcuse;
    Bilgisayar geldi servisten, bütün vidaları söktüm, son vida sol ön taraftaki vidaydı. Öyle bi sıkıştırmışki servis açmayalım diye heralde, ne yaptıysam olmadı, bide vidanın ucunu bozdum sanırım.

Sayıp sövüp geri takıyım dedim vidaları, bu sefer açma kapama düğmesinin altındaki ve tam ona karşılık gelen öbür taraftaki vidalar boş dönmeye başladı. Aldım koydum onları kenara, öyle çalışıyo.

Açılmayan vidayla ilgili bi tavsiyeniz var mı. Yoksa ordaki kasayı kırıp açıcam direk, aq vidası kalsın üstünde...

Birde termal macun almıştım, söküp temizliycem sevdasına. He yanına bide 8 GB corsair senin aldığın ram den aldım. Taktım, biosa giriyo, bios ta ram gözüküyo, ama windows açılırken (windows 8) "repairing" diyip tak diye kapanıyor bilgisayar. Üstündeki ramlari takıyorum çatır çatır çalışıyor. 2 slotuda denedim, nuh diyo peygamber demiyo, çalışmıyo pez....g. Acaba windows 8 den midir, yoksa ram mi bozuktur bilemedim, elimde patlamaz o da inşallah.

Windows 8 yükledim bide servisten alınca. 2 gündür güzel çalışıyodu, dün nolduysa wifi ile de ethernet ile de, telefonla da internete bağlanmaya çalışsam, "Limited connectivity" diyip kalıyo öyle. İnternetteki tüm çözüm önerilerini denedim, hatta arkadaştan modem başka modemle deneyim dedim, ıı ııhhh, olmadı. Windows 7 nin canını yiyim ya...

• quote:

Orijinalden alıntı: Savate

Ati nin sitesinden mobility radeon hd5850 olarak seçim yapıp sürücüleri indirdiğimde ve yüklemek istediğimde uyumsuz sürücüler diyip yüklemiyor :(

Doom 3 BFG Edition'ı oynamayı çok istiyordum ve uzun zamandır bekliyordum. Fakat yükleyip açmak istediğimde, bilgisayarımızın özellikleri fazlasıyla yeterli olmasına rağmen "Unable to Initalze OpenGL" hatası veriyor ve oyun açılmıyor. Oysa ki Doom 3 te bu sorun yoktu. İnternette araştırdığım zaman yabancı forumlarda falan tavsiye olarak en son ekran kartı sürücülerini yükleyin denmiş ama dediğim gibi son sürücülerin olduğu linki verebilirmi lütfen yükleyen bir arkadaş ?!

http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers

Buradan kendi bilgisayarını seçip, Driver kısmının en alttan 3. driverını indireceksin. Adı VGA Driver (Broadway).
    Ben madisonu indirmiştim ama everestten bakınca broadway görünüyor. Ayrıca driverın hiç bi artısını görmedim:)

• quote:

Orijinalden alıntı: ölümperisi

quote:

Ati nin sitesinden mobility radeon hd5850 olarak seçim yapıp sürücüleri indirdiğimde ve yüklemek istediğimde uyumsuz sürücüler diyip yüklemiyor :(

Buradan kendi bilgisayarını seçip, Driver kısmının en alttan 3. driverını indireceksin. Adı VGA Driver (Broadway).
    Ben madisonu indirmiştim ama everestten bakınca broadway görünüyor. Ayrıca driverın hiç bi artısını görmedim:)

Link için teşekkür ederim. Hemen indirip deniyeceğim. Sonucu sizinle paylaşırım...

Ayrıca Windows 8 yüklemiş olan arkadaşlardan ricam en son ekran kartı sürücülerini kurdularsa, oyunu deneyip sonucu burada bildirebilirlerse minnettar olurum. Ona göre hemen Windows 8 kurarım bende...

• quote:

Orijinalden alıntı: eider

quote:

Orijinalden alıntı: shaftman

arkadaşlar yanlış anlamayında bu lucasthehacker yaktı milletin başını şart olsun :)

Valla ya.. Şu bilgisayardan çektiğim kadar başka bişeyden çektiğimi hatırlamıyorum.

Marcuse;
    Bilgisayar geldi servisten, bütün vidaları söktüm, son vida sol ön taraftaki vidaydı. Öyle bi sıkıştırmışki servis açmayalım diye heralde, ne yaptıysam olmadı, bide vidanın ucunu bozdum sanırım.

Sayıp sövüp geri takıyım dedim vidaları, bu sefer açma kapama düğmesinin altındaki ve tam ona karşılık gelen öbür taraftaki vidalar boş dönmeye başladı. Aldım koydum onları kenara, öyle çalışıyo.

Açılmayan vidayla ilgili bi tavsiyeniz var mı. Yoksa ordaki kasayı kırıp açıcam direk, aq vidası kalsın üstünde...

Birde termal macun almıştım, söküp temizliycem sevdasına. He yanına bide 8 GB corsair senin aldığın ram den aldım. Taktım, biosa giriyo, bios ta ram gözüküyo, ama windows açılırken (windows 8) "repairing" diyip tak diye kapanıyor bilgisayar. Üstündeki ramlari takıyorum çatır çatır çalışıyor. 2 slotuda denedim, nuh diyo peygamber demiyo, çalışmıyo pez....g. Acaba windows 8 den midir, yoksa ram mi bozuktur bilemedim, elimde patlamaz o da inşallah.

Windows 8 yükledim bide servisten alınca. 2 gündür güzel çalışıyodu, dün nolduysa wifi ile de ethernet ile de, telefonla da internete bağlanmaya çalışsam, "Limited connectivity" diyip kalıyo öyle. İnternetteki tüm çözüm önerilerini denedim, hatta arkadaştan modem başka modemle deneyim dedim, ıı ııhhh, olmadı. Windows 7 nin canını yiyim ya...

Vidayı bir şekilde açarsın uğraş biraz. Farklı uçlu tornavidaları dene... Eğer boşa dönüyorsa yuvası yalama olmuştur veya kırılmıştır o şekildeyse açmak biraz daha sıkıntı... Farklı yontemler dene derim. Kendin açamıyorsan bir elektronikçiye falan gosterebilirsin de. Bahsettiğin kısımdaki vidalar önemli. Ekranı kasaya bağlayan vidaların olduğu kısım. Fazla hasar vermeden o sorunu çöz derim. Olur da o vidaları kullanılmayacak hale getirirsen ilerde ekranla kasayı ayrı kullanmak zorunda kalabilirsin

RAM'ler bende sorun çıkarmadı... Sende neden böyle birşey yaptığını anlamadım. RAM'leri bir başka bilgisayarda deneyin imkan varsa. Olmadı götürün süresi dolmadan iade edin veya değiştirin. Win8 ile alakalı olaması mumkun değil....

Yukarıdaki mesajlarda da bir iki kere bahsetmişimdir şu aşamada Win8 e geçilmesini şahsen gereksiz buluyorum. Sebepleri de yukarıda yazıyor. Driver sorunu, bazı yazılım sorunları vs vs. Ayrıca Win8 olarak pek bir artı göremedim. İlerleyen dönemlerde driverlar, servis packler çıktığında kurarım muhtemelen.

• @Ölümperisi

En son sürücüleri indirip kurdum. Aygıt yöneticisi altında sürücü tarihi olarak 25.08.2010 gözükmete şuan (önceki sürücülerin tarihi 2006 idi) yani şuan yüklü olan sürücler son sürüm, doğrumudur ?

Eğer öyle ise malesef bu kahrolası en çok oynamak istediğim oyun yine çalışmıyor. Yani tabir-i caiz ise "yemiyor" son sürücüleri yüklemiş olsakta... Allah kahretmesin, güya iyi bir oyun Bilgisayarına sahibiz ama hale bakın... Birkaç sene sonra oyun için masaüstü sistem yapıcam ve kesinlikle Nvidia kart alacağım.

• quote:

@Ölümperisi

En son sürücüleri indirip kurdum. Aygıt yöneticisi altında sürücü tarihi olarak 25.08.2010 gözükmete şuan (önceki sürücülerin tarihi 2006 idi) yani şuan yüklü olan sürücler son sürüm, doğrumudur ?

Eğer öyle ise malesef bu kahrolası en çok oynamak istediğim oyun yine çalışmıyor. Yani tabir-i caiz ise "yemiyor" son sürücüleri yüklemiş olsakta... Allah kahretmesin, güya iyi bir oyun Bilgisayarına sahibiz ama hale bakın... Birkaç sene sonra oyun için masaüstü sistem yapıcam ve kesinlikle Nvidia kart alacağım.

Arkadaşım Win7 ye tekrar dönüş yap istersen. Win8'in daha zamanı var. Win7 stabil çalışıyorken ve hiçbir sorunla karşılaşılmıyorken neden Win8'e geçilir anlamak mumkun değil. Aynı windows sistemi sonuçta. Bence servis packler gelene kadar ve üretici firmalar driverları guncelleyene kadar Win8'e geçilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

quote:

@Ölümperisi

Arkadaşım Win7 ye tekrar dönüş yap istersen. Win8'in daha zamanı var. Win7 stabil çalışıyorken ve hiçbir sorunla karşılaşılmıyorken neden Win8'e geçilir anlamak mumkun değil. Aynı windows sistemi sonuçta. Bence servis packler gelene kadar ve üretici firmalar driverları guncelleyene kadar Win8'e geçilmez.

Bu bahsedilenler windows 7 için zaten windows 8 kurulu değil ! Belki Win8 de oyun çalışır diye test etmek için kurmayı düşünüyorum... Bu arada Brodway sürücülerinde problem var. Quakelive oynuyorum ve duvar kaplamaları ile bağzı kısımlarda bozulmalar var ve bağzı yerlerde siyah beyaz gözüküyor. Şuan oynanış itibariyle sorun yaratmıyor ama kötü bir görüntü ve de normalde yeşil renkli karşı tarafın skin'i sürücüleri yükledikten sonra beyaz renge döndü ayrıca... Bilemiyorum sürücüler hakikaten problemlimi yoksa benmi kurarken hata yaptım... Zira eski sürücüleri kaldırırken önce CCC yi komple kaldırdım ama sürücüleri kaldırmadı. Sonra Aygıt Yöneticisi'nden kendim elle kaldırdım. Akabinde windows kendi kendine sürücüleri yüklemeye çalıştı ve ekran karardı. Tekrar açtığımda yine kara ekran ile görüntü gelmedi. Sonra reset ve bios ayarlarından harici kartı inaktif duruma getirerek windows'a girdim ve yanlış yüklenen sürücüyü kaldırıp siteden indirdiğimi kurdum. Yani normalde kurulumda sorun yaşamadım ve sorunsuz çalışması gerekir aslında... Sanırım brodway sürücüleri sorunlu... Şimdi Madison'ı indiriyorum birde bunları deneyeceğim. Oda olmazsa 2006 orjinal sürücülere geri döneceğim. :( Son olarak bu sürücülerde bu şekilde problem olmasına karşın eski sürücüye göre hız açısından sorunsuz çalışıyor. Yani Quakelive da eskiden bağzı haritalarda standart 125 fps 80-100 değerlerine düşüp değişkenlik gösterirken (bağzen) bu sürücülerde hiç kasma olmadan 125 de sabit olarak oynayabildim. Tabi fps düşme problemi sıcaklık sebebiyle de olabilir o da ayrı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savate -- 24 Kasım 2012; 19:11:43 >

• quote:

@Ölümperisi

Evet 25.08.2010 gözüküyor.
    Ben de görüntü sorunu olmuyor hiç ama fanım sıkıntılı hala.
    Dediğin gibi bir de madisonu dene bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: IraArel

quote:

@Ölümperisi

Alıntıları Göster
    quote:

Onda da aynı. Fakat şunu çözdüm, Quakelive harici başka bir oyun yükledim makineye ve onda sorunsuz en son sürüm sürücüler. Yani Qukelive'da problem çıkartıyormuş demek. Şuan yine eski sürücülere geri döndüm ister istemez QL oynayabilmek için. Yanlız şu var ki, tam düzgün test edemedim ama son sürüm sürücüler eski sürüme göre performans bakımından daha iyi gözüküyor. Düzgün çalışan oyunda testini yapamadım çünkü bunaldım valla uninstall et tekrar yükle falan...

Mesajıma ek: Bu sayfa altında

ekran kartı sürücüleri haricinde bluetooth, wireless ve Turbo boost içinde ayrı ayrı sürücüler var. Bunlardan hangisini yüklemeliyiz ? Atheros olanımı yoksa Brodcom'umu ? Turbo boost içinde aynı şekilde, "TBT Driver" diye ayrılmış bir tanesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savate -- 26 Kasım 2012; 13:06:59 >

• quote:

quote:

Onda da aynı. Fakat şunu çözdüm, Quakelive harici başka bir oyun yükledim makineye ve onda sorunsuz en son sürüm sürücüler. Yani Qukelive'da problem çıkartıyormuş demek. Şuan yine eski sürücülere geri döndüm ister istemez QL oynayabilmek için. Yanlız şu var ki, tam düzgün test edemedim ama son sürüm sürücüler eski sürüme göre performans bakımından daha iyi gözüküyor. Düzgün çalışan oyunda testini yapamadım çünkü bunaldım valla uninstall et tekrar yükle falan...

ekran kartı sürücüleri haricinde bluetooth, wireless ve Turbo boost içinde ayrı ayrı sürücüler var. Bunlardan hangisini yüklemeliyiz ? Atheros olanımı yoksa Brodcom'umu ? Turbo boost içinde aynı şekilde, "TBT Driver" diye ayrılmış bir tanesi.

Varsa bilen beni de bilgilendirsin:D

• quote:

quote:

Pc nin altına baktığınızda wlan ın markasının atheros yazdığını göreceksiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: FearMachine

quote:

quote:

Pc nin altına baktığınızda wlan ın markasının atheros yazdığını göreceksiniz :)

Peki güzel de, Broadcom sürücülerini neden vermiş ozaman sitede, sadece Atheros'u vermek yerine ?

• selam beyler , yeni bir klavye aldım 5943g ye fakat anakart üstündeki klavyeyi takacagımız girişin kıskacını kırdım yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vivere

selam beyler , yeni bir klavye aldım 5943g ye fakat anakart üstündeki klavyeyi takacagımız girişin kıskacını kırdım yardımcı olursanız sevinirim

Dostum bahsettiğin kısım şu soketin kahverengi kısmıysa onu değiştirmen mümkün. Ama biraz araman gerekebilir bulunduğun çevreye göre... İstanbul'daysan Karaköy'deki Selanik Pasajı'ndan o soketi bulabilirsin. Ardından kırılan koyu kahverengi parçayı değiştirirsin.

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389

evet kardesim ondan suan kütahyadayım tesekkürler bilgi vrdigin için

• bugün araştırdım cogu servise göndermen gerek dedi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: vivere

bugün araştırdım cogu servise göndermen gerek dedi :)

Servise de gönderebilirsin... Lakin soketi komple değişmeyeceklerdir. Soket arızalı değil bahsettiğin gibiyse soketin kilidi kırılmış. O kilitlerin değişimi çok da zor birşey değil. Gerçi kilidi kırmayı başardım diyorsan daha fazla da zarar vermemen açısından servis daha mantıklı olabilir
  • Acer Ethos 5943G'de 16gb ram kullanan var mı aramızda ?
  • quote:

Acer Ethos 5943G'de 16gb ram kullanan var mı aramızda ?

16 gb rami napcaz 8gb var ustunde zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wingsaber

quote:

Acer Ethos 5943G'de 16gb ram kullanan var mı aramızda ?

16 gb rami napcaz 8gb var ustunde zaten

Ya merak ettim performans olarak 16gb kaliteli bir ram nasıl çalışıyor diye. Benim anakartı değiştirdiler, ardından ramler de yanmıştı onlar da yeni garantiden geldi. Lakin yeni gelen ramler 1333mhz ve benim makina desteklemiyor. Eski ramler de 1333 idi galiba. Yeniler çalışmayınca baya kıllandım. Diğer laptopa taktım onda sorunsuz çalışıyor. Bıraktım onun üzerinde ramleri. Şimdi bu makinayı 16gb yapmayı düşünüyorum ama randımanlı çalışır mı karar veremedim. + sizde takılı olan ramlerin çalışma zamanlamalarını, mhz'lerini yazabilir misiniz mümkünse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 16 Şubat 2013; 17:34:11 >

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.