Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wanted007

quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

quote:

Arkadaşlar yine büyük bir sorunum var. Sistemin yedeğini macrium reflect ile almıştım dün yükleme gereği duydum (tabi recovery dvd lerini oluşturmadan) problem çıkmayacağını düşündüm. Fakat ilk önce BOOTMGR missing hatası verdi. Onu bir şekilde çözdüm bilgisayarı açtım şu an daha büyük sorunum var başlangıç onarma yaptım "E" diskim ortadan kayboldu. Yardımcı programlarla buldum hepsi hata verdi bölümü bir türlü görünür yapamıyorum. Şu n ayrılmamış birim olarak görünüyor ve ne biçimleniyor nede görünür hale geliyor... Biçimlendirebilsem kurtarma programlarıyla bilgilerden kurtarabildiğimi kurtaracağım fakat oda olmuyor.

2. Problem ise recovery fabrika varsayılan DVD'sini oluşturmaya basıyorum " Sabit sürücü yapılandırması fabrika varsayılanına ayarlanamadı. Yedekleme işleminden çıkıldı" diyor. Alt+f10 yaptım açılışta banamısın demedi. Fakat o birimin sağlam olduğunu görüyorum hatta içerisine de girdim "mbrwrwin ve rtmbr.bin" dosyalarını aradım onları bulamadım. Şu an recoveryi ve "D" diskimi kurtarmanın yolu var mı acaba?

Çok bilimeyenli bir denklem gibi oldu ama yardım edebilecek birileri varsa çok sevinirim...

Gecmis olsun öncelikle. Tavsiyem hiren boot cd veya benzer bir kurtarma araç kiti edin. Bu kitin içerisindeki yazılımlarla gerekli kurtarmaları ve hdd ile ilgili yapılandırmalari rahatça yapabilirsin. Partition magic diski istediğin gibi bölümlemeye yasayacaktir. Mount hdd aracı ile kaybolan bölümü görünür yapabilirSin. Eger disk biçimlendirilmiş ise kurtarma yapman gerekecektir... Bunu da active file recovery veya get data back yazılımıyla yapabilirsin. Yapmaman gerekenler ise panik ve diski haddinden fazla yıpratmamak. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim marsuce. Söylediğin programların hemen hepsini denedim. İlk Partition Find & Mount programını denedim diski 3 e bölüştüm g diskini buldu ama işime yarayanlar onlar değildi asıl e diskiydi onu bulamadı. Şu an Recovery My Files ile tarama yaptım resimlerimi geri yüklüyorum (tabiki harici diske). Bu arada bu programla buluğum resimleri klasör altında bulmadı hepsini aynı klasöre atıyor şu anda. 170.000'in üzerinde resim var hemen hepsi işe yaramaz resimler (internetten yüklenen vb.) bunu klasör klasör bulan program var mı acaba yoksa tek tek sececeğim.

Active file recovery ile klasor klasör kurtarabilirsin. Veya Active Undelete Enterprise veya... Active Partition Recovery. Get Data Back da iyidir. Bunları dene bir istersen. Önceliğin Active File Recovery olsun derim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar yine büyük bir sorunum var. Sistemin yedeğini macrium reflect ile almıştım dün yükleme gereği duydum (tabi recovery dvd lerini oluşturmadan) problem çıkmayacağını düşündüm. Fakat ilk önce BOOTMGR missing hatası verdi. Onu bir şekilde çözdüm bilgisayarı açtım şu an daha büyük sorunum var başlangıç onarma yaptım "E" diskim ortadan kayboldu. Yardımcı programlarla buldum hepsi hata verdi bölümü bir türlü görünür yapamıyorum. Şu n ayrılmamış birim olarak görünüyor ve ne biçimleniyor nede görünür hale geliyor... Biçimlendirebilsem kurtarma programlarıyla bilgilerden kurtarabildiğimi kurtaracağım fakat oda olmuyor.

2. Problem ise recovery fabrika varsayılan DVD'sini oluşturmaya basıyorum " Sabit sürücü yapılandırması fabrika varsayılanına ayarlanamadı. Yedekleme işleminden çıkıldı" diyor. Alt+f10 yaptım açılışta banamısın demedi. Fakat o birimin sağlam olduğunu görüyorum hatta içerisine de girdim "mbrwrwin ve rtmbr.bin" dosyalarını aradım onları bulamadım. Şu an recoveryi ve "D" diskimi kurtarmanın yolu var mı acaba?

Çok bilimeyenli bir denklem gibi oldu ama yardım edebilecek birileri varsa çok sevinirim...

Gecmis olsun öncelikle. Tavsiyem hiren boot cd veya benzer bir kurtarma araç kiti edin. Bu kitin içerisindeki yazılımlarla gerekli kurtarmaları ve hdd ile ilgili yapılandırmalari rahatça yapabilirsin. Partition magic diski istediğin gibi bölümlemeye yasayacaktir. Mount hdd aracı ile kaybolan bölümü görünür yapabilirSin. Eger disk biçimlendirilmiş ise kurtarma yapman gerekecektir... Bunu da active file recovery veya get data back yazılımıyla yapabilirsin. Yapmaman gerekenler ise panik ve diski haddinden fazla yıpratmamak. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim marsuce. Söylediğin programların hemen hepsini denedim. İlk Partition Find & Mount programını denedim diski 3 e bölüştüm g diskini buldu ama işime yarayanlar onlar değildi asıl e diskiydi onu bulamadı. Şu an Recovery My Files ile tarama yaptım resimlerimi geri yüklüyorum (tabiki harici diske). Bu arada bu programla buluğum resimleri klasör altında bulmadı hepsini aynı klasöre atıyor şu anda. 170.000'in üzerinde resim var hemen hepsi işe yaramaz resimler (internetten yüklenen vb.) bunu klasör klasör bulan program var mı acaba yoksa tek tek sececeğim.

Active file recovery ile klasor klasör kurtarabilirsin. Veya Active Undelete Enterprise veya... Active Partition Recovery. Get Data Back da iyidir. Bunları dene bir istersen. Önceliğin Active File Recovery olsun derim.

Hocam çok teşekkür ederim kurtarma işini "TESTDİSK" ile yaptım. Bence mükemmel ötesi bir program çarşaf çarşaf çıktı bütün partitionlar ve klasörler. Hemen kurtarmayı yaptım şu an dosyalarım güvende ve bilgisayar üzerinde deneme işlemlerine başlayacağım (Harddiskin gitmesini bile göze aldım okadar sinir oldum). Bu arada testdisk programını kesinlikle öneririm çok hızlı (diğerlerine göre) ve mükemmel temizlikte kurtardı. Ama bazı menüleri diske zarar verebilir araştırarak kullanmanızı tavsiye ederim.

Şimdi sorunum resimde belirttiğim gibi partitionların tümü ilk 3'ü hariç silinmiş gözüküyor ve o yüzden üzerinde işlem yapmıyor. Sistem ilk geldiğinde içinde olan partitionları yanlarına siyah nokta koyarak belirttim. Harddiskte sadece onları bırakmanın bir yolu var mıdır? ayrıca o haline geldikten sonra fabrika ayarlarını yapabilir miyim? Ya da (tabi öyle birşey varsa) aynı marka model laptop diskinin görüntüsünü gönderse disk görüntüsü olarak onu yükleme işlemi yapbilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: kiralıkbeyin

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kiralıkbeyin

Bu klavye sorunu (3,u,t,ü tuşları) 2-3 ay önce bende de çıktı fakat servisle yaşadığım olaylardan sonra ürünü tekrar servise göndermeye üşeniyorum ama bu hafta canıma tak etti servise vericem artık ama benim dikkatimi çeken bilgisayarımda anakartı serviste değiştikten sonra bios sürümü v1.6 gözüküyor fakat şuan sitesindeki güncel bios sürümü halen 1.5 gözüküyor. Anakartın modeline bakıyorum 5850g gözüküyor bi sıkıntı yok ama nasıl bios sürümü 1,6 oluyor?

Bios sürümü nasıl 1.6 oluyor Şu an en üst sürüm sitesinde bile 1.15 zaten. Geçtim 1.5'i yani... Anakartının modeline gelince 5850 ekran kartının modeli olmalı. Anakart modelini nereden bakarak buldun anlamadım. Acer Calpella diye geçiyor ve seri numarası var.

Pardon hocam yanlışıkla 1.6 yazmışım.Doğrusu 1.16 olucak Dediğin gibi 5850 ekran kartlı model laptop, anakart bios sürümü 1.16 ve adı ACER 5943g olarak gözüküyor. Geçen sefer servise verdiğimde uyanıklar altmodel ekran kartlı anakart takmışlardı ondan sonra şikayetimi bildirdim tekrardan 5850'li ekranlı anakartı taktıklarında böyle birşeyle karşılaştım. Servise yollucam demiştim ama halen laptobu yollamadım. Servis süre ile ilgili soru işaretimlerim var: geçen sene anakart serviste değiştirilmişti. Anakart değiştiği için 2 yıl olan garanti tekrardan uzuyor mu?

Hocam klavye sorunu bende de vardı m, capslock, s, d, g, h, tuşları basmıyordu bir defa aldırınca da kullanmaya devam ediyordum. Her açılış kabustu bana da... Bilgisayarın biosunu güncellerken yarım kaldı tamirciye verdim (SERVİSE DEĞİL) biosu yaptılar işin ilginç yanı klavyem de bir daha öyle bir problem çıkarmadı. Bence donanımsal bir problem değil ya bios ile alakalı ya kablolarda temassızlık var ya da bilgisayarın içinde bir yer aksamı metal olduğu için başka yere temas ediyor? Aklıma gelenler bunlar. Yoksa ben tamirciye klavyemde sorun var demedim. Sadece biosu tamir ettiler. Gitmeden önce bios pilinin bağlantısını çıkarmıştım belki bios düzelir diye düzelmedi. Ama gidip gelince klavye de takır takır çalışmaya başladı maşallah :) Bence elin yatkınsa sök bilgisayarı ama çok dikkatli ol kasası, özellikle de vida yerleri çok gevrek kırılıveriyor... Allah sabır versin çok sinir bir hata o klavye hatası...

• Geçmiş olsun. Herhangi bir partition programı ile kafana göre diskleri yapılandırabilirsin. Partition Magiç tavsiyemdir.
  • Hallettim sonunda bilgisayar canavar gibi duruyor önümde Bilgilerimi eksiksiz kurtardım ayrıca Fabrikasyon yedek DVD'lerini yukardaki tabloda gördüğünüz bilgisayarımdan almayı başardım :) Sadece sol üst köşedeki arcade tuşu (bilgisayar kapalıyken kullanılan) işlevini kaybetti o da direk bilgisayarı açıyor yani 2 açma tuşum oldu Onun da sebebi partition gitti formatta çok da problem değil zaten... Ama yine de zaman buldukça onun çözümü için de uğraşacağım...

Böyle bir problem yaşayan olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...
  • Arkadaşlar ben uzun zamandır makineyi kablosuz klavye mouse seti ile kullanıyordum. Bende geçen gün farkettim ki "s, d, g ve m" harfleri çalışmıyor klavyemde. Çok sinir bozucu bir durum. Artık bilgisayarı kucağıma alıp kullanamıyorum. İşin kötü tarafıda garanti sürem birkaç ay önce bitti. Servise vermeye kalksam kaça patlar fikri olan varmı ?

Birde @wanted007 problemini okumadım ama harddiskte bad sektör ile ilgili ise şu açtığım konu faydalı olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_68154249/mpage_1/f_/key_//tm.htm#68154249

• !!! Arkadaşlar Müjde !!!!

Fotoğraftaki sprey ile hiç bilgisayarı açmadan yada servise göndermeden klavye sorununu çözdüm !!! Birde önceki sayfalara tekrar bakmaya üşendim. Hangi arkdaştı, servise gönderen ve servisten klavyeside düzelmiş olarak gelince şaşıran. Demek teknik servisin sırrı buymuş Yanlız spreyi alırken yağsız olanından alacaksınız !

Alın aşşağıda fotoğrafı paylaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savate -- 9 Ocak 2013; 17:12:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Savate

!!! Arkadaşlar Müjde !!!!

Fotoğraftaki sprey ile hiç bilgisayarı açmadan yada servise göndermeden klavye sorununu çözdüm !!! Birde önceki sayfalara tekrar bakmaya üşendim. Hangi arkdaştı, servise gönderen ve servisten klavyeside düzelmiş olarak gelince şaşıran. Demek teknik servisin sırrı buymuş Yanlız spreyi alırken yağsız olanından alacaksınız !

Alın aşşağıda fotoğrafı paylaşıyorum.

savate o klavye problemini yaşayan yine bendim bios yapılınca oda düzelmişti. O spreyle nasıl hallettin veya daha düzgün sorayım neresine sıktın spreyi? Çünkü klavye problemini hemen herkes yaşıyor... Birde düzelmeden önce s,d,g,h basmıyorsa büyük ihtimalle caps lock da basmıyordur.. Yani kronik bir sorun...

• Teşekkür ederim bad sectör linki içinde fakat sorunum o değildi sorunum çok büyüktü. Recovery yaptıktan sonra c ve d nin birleşmesi erecovery'nin dvd'ye yazmaması vs vs... ama hallettim şükür orijinal haline döndüm dvd yedeklerimi de aldım...
  • quote:

Hallettim sonunda bilgisayar canavar gibi duruyor önümde Bilgilerimi eksiksiz kurtardım ayrıca Fabrikasyon yedek DVD'lerini yukardaki tabloda gördüğünüz bilgisayarımdan almayı başardım :) Sadece sol üst köşedeki arcade tuşu (bilgisayar kapalıyken kullanılan) işlevini kaybetti o da direk bilgisayarı açıyor yani 2 açma tuşum oldu Onun da sebebi partition gitti formatta çok da problem değil zaten... Ama yine de zaman buldukça onun çözümü için de uğraşacağım...

Böyle bir problem yaşayan olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...

O tuşu kullanıyor musunuz? Çok gereksiz bir program arcade deluxe bence. Altyazı falan da kullanamıyoruz.
    İstediğimiz video oynatıcısını açtırabilsek çok kullanışlı bi tuş olacaktı ama şimdi ölü bi tuş. Pc yi ilk aldığımda denemiştim:)

@ Savate

Nemli saça mı uygulayacağız o spreyi yoksa kuru şekil verilmiş saça mı

Şaka bi yana nasıl kullanacağımızı yazarsan lazım olacağı zaman kullanırız:) Gerçi bneim ki yeni değişti ama.

• Ok yazayım çok basit arkadaşlar. Çalışmayan tuş hangisiyse tuşa basmadan tüm kenarlarından çok hafif basarak azar azar sıkmanız yeterli. Kuvvetli sıkmayın, klavyeniz göle döner çünkü çok tazyikli sıkıyor. Ben bunu yaptıktan sonra ne alakaysa klavyenin içinden fokur fokur sesler geldi sonra bir baktım süpriiizzzzz. Bu arada @ölümperisi : Kuru ve şekil verilmemiş klavyeye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savate -- 9 Ocak 2013; 20:08:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ölümperisi

quote:

Hallettim sonunda bilgisayar canavar gibi duruyor önümde Bilgilerimi eksiksiz kurtardım ayrıca Fabrikasyon yedek DVD'lerini yukardaki tabloda gördüğünüz bilgisayarımdan almayı başardım :) Sadece sol üst köşedeki arcade tuşu (bilgisayar kapalıyken kullanılan) işlevini kaybetti o da direk bilgisayarı açıyor yani 2 açma tuşum oldu Onun da sebebi partition gitti formatta çok da problem değil zaten... Ama yine de zaman buldukça onun çözümü için de uğraşacağım...

O tuşu kullanıyor musunuz? Çok gereksiz bir program arcade deluxe bence. Altyazı falan da kullanamıyoruz.
    İstediğimiz video oynatıcısını açtırabilsek çok kullanışlı bi tuş olacaktı ama şimdi ölü bi tuş. Pc yi ilk aldığımda denemiştim:)

@ Savate

Nemli saça mı uygulayacağız o spreyi yoksa kuru şekil verilmiş saça mı

Şaka bi yana nasıl kullanacağımızı yazarsan lazım olacağı zaman kullanırız:) Gerçi bneim ki yeni değişti ama.

O tuşu kullanmıyordum zaten çalışıp çalışmadığını deneme saplantısı işte Daha işlevsel bir tuş haline geldi şu an bilgisayarı onunla da açabiliyorum istersem

Bu arada savate gerçekten "ne alakaysa" düzelmiş çok ilginç Oksitlene desek herkeste mi aynı yerler oksitlenir? Umarım aynı sıkıntıyı çekenlerin derdine de derman olur çünkü çok sinir bozucu bir sorun...

• @wanted007
    doğru diyorsun daha işlevsel olmuş, uğraşma böyle kalsın

@ savate
    teşekkür ederim, lazım olursa ben yine seni bulurum:d
  • onla alakasi yoktur o klavyenini calisilip calismayacagi benimde ki kac ay once basmiyordu hic bir sey yapmadim kendliginden duzeldi ki bu 2. kalvyem serviste degismis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wingsaber -- 10 Ocak 2013; 12:01:57 >
  • Ya arkadaşlar kötü bir haberim var. Bu ya yazılımsal yada donanımsal herhalde bu durumumuz. Çünkü dün yine çalışmamazlık yaptı aynı tuşlar. Sonra bugün baktım bir ara çalıştı. Sonra reset attım makineye tekrar çalışmamaya başladı. Anlamdım gitti nedendir. Kendi kafasına göre çalışıp çalışmamazlık ediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savate -- 11 Ocak 2013; 16:59:50 >
  • Geçmiş olsun savate çok sinir bozucu bir durum olduğunu benim klavyemden biliyorum... İnşallah Wingsaber'in klavyesi gibi kendiliğinden düzelir...
  • quote:

Geçmiş olsun savate çok sinir bozucu bir durum olduğunu benim klavyemden biliyorum... İnşallah Wingsaber'in klavyesi gibi kendiliğinden düzelir...

Teşekkür ederim @wanted007 . İşin kötü tarafı garanti süremde bitti. Ve de işsiz de olduğum için para vererekte servise gönderemiyorum şuan. Ah bir iş bulsam artık hem bunu düzelttirmek hemde ram ve ssd takviyesi yaptırmak en çok istediğim şeyler ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Savate

quote:

Geçmiş olsun savate çok sinir bozucu bir durum olduğunu benim klavyemden biliyorum... İnşallah Wingsaber'in klavyesi gibi kendiliğinden düzelir...

Teşekkür ederim @wanted007 . İşin kötü tarafı garanti süremde bitti. Ve de işsiz de olduğum için para vererekte servise gönderemiyorum şuan. Ah bir iş bulsam artık hem bunu düzelttirmek hemde ram ve ssd takviyesi yaptırmak en çok istediğim şeyler ama...

Zaten hep garanti biter bitmez ne sorun varsa başa gelmeye başlar... Benimki de garanti bitti 1 hafta sonra bozulmuştu Demek ki acer 2 yıllık ürün üretiyor

İşin esprisi bir yana da Allah yardımcın olsun işsiz kalmak çok zor hele de vasfın varken öyle olunca daha zor gelir insana.. Ne diyelim hayırlısı olsun hakkında..

Güzel yanından bakacak olursak da klavyesi sorunlu da olsa çok güzel bir bilgisayarın var

• quote:

Orijinalden alıntı: ölümperisi

quote:

Bu arada benim de bir sorum olacaktı. Şu finger print ile sorun yaşayanınız var mı. Bu saçma parmak okuyucu arada kendi kendine yanıp sönüyor. Herhangi bir okuma falan yapmasa da uyarı veriyor... Yakında yazılımı, driverı falan komple kaldıracağım galiba.

Ve touchpad ile ilgili bir problem var. Bazen touchpad çalışmıyor ilk açıldığında. Çalışmıyordan kastım parmagınızla herhangi bir hareket yaptığınızda sayfayı küçültüyor veya büyütüyor. Bu saçmalığı da çözebilmiş değilim henüz. Tabi çok sık karşılaşmıyorum. Ama arada da olsa sinir ediyor.

2 sorunu da yaşadım.
    Finger printi kullanmadığım için programı kaldırdım. Acer bio protection'du galiba.

2.ni de baya önce arada oluyordu ama şuan yok, ne alakaysa, ctrl ye bas çek, bu sorunla karşılaştığında tekrar, belki takılı vs kalıyordur.

Tekrarlamaya başladı, 2. sorun bende de:)
    Sanırım toucpadin driverını kurunca düzelir.

• Arkadaşlar Power düğmesi biraz çöktü sol tarafından. Servise götürünce kullanıcı hatası mı derler değiştirirler mi acaba?
    Bir de aldığımdan beri ekranın sağ alt tarafında iz var. Onun için ekranı değiştirirler sanırım. Yedek parça halen var mıdır ki? Yani yerine başka bir laptop verme ihtimali var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.