Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Marcuse

quote:

Orijinalden alıntı: vivere

bugün araştırdım cogu servise göndermen gerek dedi :)

Servise de gönderebilirsin... Lakin soketi komple değişmeyeceklerdir. Soket arızalı değil bahsettiğin gibiyse soketin kilidi kırılmış. O kilitlerin değişimi çok da zor birşey değil. Gerçi kilidi kırmayı başardım diyorsan daha fazla da zarar vermemen açısından servis daha mantıklı olabilir

marcuse sorma :) herseyi söktük cıkardık temizledik yeni klavyeyi takacagım fazla abanmadan gitti insan kabloyyu biraz uzun tutar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sağlık olsun. Ben daha beter zarar verdiğimi bilirim. Dikkatli olmak lazım. Sonra canı sıkılıyor insanın
  • Geçen servise göndermemden sonra harddiski yenilemişlerdi, o zamandan beri, arada hışır hışır diye ses geliyor pcden ve pc çok açık kaldıysa, üstteki tuşların bazıları basmamaya başlıyor, basması için üzerine iyi bir basınç uygulamanız gerekiyor.
    Bu ayın sonlarına doğru garantim bitecek, sizce göndermelimiyim pcyi?

Bir de pc boştayken bile 35-40 arası ram yiyor, chrome açtım mı 50 oluyor, nedendir?
    Cevap virüs var olmasın lütfesin:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IraArel -- 9 Aralık 2012; 3:59:59 >
  • İki üç gündür ctrl tuşlarının ikiside basmıyor hiçbir şekilde algılamıyor.Bütün tuşları denedim sorun yok fakat ikisinde var sadece. Bunun için nasıl bir çözüm uygulayabilirim.Ne yazık ki garantim bitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ölümperisi

Geçen servise göndermemden sonra harddiski yenilemişlerdi, o zamandan beri, arada hışır hışır diye ses geliyor pcden ve pc çok açık kaldıysa, üstteki tuşların bazıları basmamaya başlıyor, basması için üzerine iyi bir basınç uygulamanız gerekiyor.
    Bu ayın sonlarına doğru garantim bitecek, sizce göndermelimiyim pcyi?

Bir de pc boştayken bile 35-40 arası ram yiyor, chrome açtım mı 50 oluyor, nedendir?
    Cevap virüs var olmasın lütfesin:)

Tuşlarda basmama gibi bir problem varsa garantiye gönder direkt klavye değişimi yapacaklardır. Açıkça belirt yalnız ısındıktan sonra şu şu tuşlarda fonksiyon kaybı var. Şu tür sorunlarla karşılaşıyorum diye... Boştayken bile %40 falan ram yemesi virus kaynaklı da olabilir başka durumlar da söz konusu olabilir. Görev yöneticisinden ram'i kullanan görev hangisiyse bir bak istersen. Ona göre müdahalede bulun. Direkt format atma.

• quote:

Orijinalden alıntı: FearMachine

İki üç gündür ctrl tuşlarının ikiside basmıyor hiçbir şekilde algılamıyor.Bütün tuşları denedim sorun yok fakat ikisinde var sadece. Bunun için nasıl bir çözüm uygulayabilirim.Ne yazık ki garantim bitti.

Dostum senin klavyenin de gidişat kötü. Bu klayve sorunuyla ilgili yerli, yabancı sitelere ilk yazanlardan biriyimdir muhtemelen... Klavye gerçekten sorunlu. Ctrl tuşu ile başladıysa yakında shift tuşu falan da aynı duruma gelecektir. Ve daha sonra bazı diğer tuşlar... Ben kendim açıp müdahale etmiştim klayvenin ilk değişiminden sonra. Daha sonra bu çalışmayan tuş sayısı artınca direkt değiştirmiştim.

Bu tuş basmama olayı laptop ilk açıldığında mı karşına çıkıyor yoksa ısındıktan sonra mı?
  • Bu arada benim de bir sorum olacaktı. Şu finger print ile sorun yaşayanınız var mı. Bu saçma parmak okuyucu arada kendi kendine yanıp sönüyor. Herhangi bir okuma falan yapmasa da uyarı veriyor... Yakında yazılımı, driverı falan komple kaldıracağım galiba.

Ve touchpad ile ilgili bir problem var. Bazen touchpad çalışmıyor ilk açıldığında. Çalışmıyordan kastım parmagınızla herhangi bir hareket yaptığınızda sayfayı küçültüyor veya büyütüyor. Bu saçmalığı da çözebilmiş değilim henüz. Tabi çok sık karşılaşmıyorum. Ama arada da olsa sinir ediyor.
  • quote:

Bu arada benim de bir sorum olacaktı. Şu finger print ile sorun yaşayanınız var mı. Bu saçma parmak okuyucu arada kendi kendine yanıp sönüyor. Herhangi bir okuma falan yapmasa da uyarı veriyor... Yakında yazılımı, driverı falan komple kaldıracağım galiba.

Ve touchpad ile ilgili bir problem var. Bazen touchpad çalışmıyor ilk açıldığında. Çalışmıyordan kastım parmagınızla herhangi bir hareket yaptığınızda sayfayı küçültüyor veya büyütüyor. Bu saçmalığı da çözebilmiş değilim henüz. Tabi çok sık karşılaşmıyorum. Ama arada da olsa sinir ediyor.

2 sorunu da yaşadım.
    Finger printi kullanmadığım için programı kaldırdım. Acer bio protection'du galiba.

2.ni de baya önce arada oluyordu ama şuan yok, ne alakaysa, ctrl ye bas çek, bu sorunla karşılaştığında tekrar, belki takılı vs kalıyordur.

• quote:

quote:

İki üç gündür ctrl tuşlarının ikiside basmıyor hiçbir şekilde algılamıyor.Bütün tuşları denedim sorun yok fakat ikisinde var sadece. Bunun için nasıl bir çözüm uygulayabilirim.Ne yazık ki garantim bitti.

Dostum senin klavyenin de gidişat kötü. Bu klayve sorunuyla ilgili yerli, yabancı sitelere ilk yazanlardan biriyimdir muhtemelen... Klavye gerçekten sorunlu. Ctrl tuşu ile başladıysa yakında shift tuşu falan da aynı duruma gelecektir. Ve daha sonra bazı diğer tuşlar... Ben kendim açıp müdahale etmiştim klayvenin ilk değişiminden sonra. Daha sonra bu çalışmayan tuş sayısı artınca direkt değiştirmiştim.

Bu tuş basmama olayı laptop ilk açıldığında mı karşına çıkıyor yoksa ısındıktan sonra mı?

Klavyeyi değiştirmiştim daha yaklaşık 2 ay önce tekrar bozulması olağan mıdır? Yapabileceğim birşey varmı format ile işletimsel birşey değildir dimi?

• quote:

quote:

quote:

Klavyeyi değiştirmiştim daha yaklaşık 2 ay önce tekrar bozulması olağan mıdır? Yapabileceğim birşey varmı format ile işletimsel birşey değildir dimi?

Yazılımsal olduğunu sanmıyorum. Ben de ilk klavye değişikliği yapmadan ghost atarak düzeltiyordum sorunu... ama kalıcı olmadı hiçbir zaman. Klavyenin dandikliğinden midir yoksa anakarttan kaynaklanan bir sorun mudur kendileri de bilmiyorlar. Şu an sorun yok klavyeyle ilgili bu yönden sevindirici. 2 ay önce klavyen değiştiyse daha doğrusu kendi imkanlarınla değiştirdiysen götür aldığın yere iade et derim. Çünkü ilerleyen zamanda arıza çıkaran tuş sayısı artacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ölümperisi

quote:

Bu arada benim de bir sorum olacaktı. Şu finger print ile sorun yaşayanınız var mı. Bu saçma parmak okuyucu arada kendi kendine yanıp sönüyor. Herhangi bir okuma falan yapmasa da uyarı veriyor... Yakında yazılımı, driverı falan komple kaldıracağım galiba.

2 sorunu da yaşadım.
    Finger printi kullanmadığım için programı kaldırdım. Acer bio protection'du galiba.

2.ni de baya önce arada oluyordu ama şuan yok, ne alakaysa, ctrl ye bas çek, bu sorunla karşılaştığında tekrar, belki takılı vs kalıyordur.

Muhtemelen ben de öyle yapacağım. Acer Bio Protection'u komple kaldırmayı düşünüyorum. Görev yöneticisinde bir dünya ıvır zıvır eklentisi çalışıyor o olaya da apayrı bir gıcıklığım vardı zaten. Komple kaldırmak en makul çözüm gibi. Touchpad ise arada yapıyor bahsettiğim sorunu hep elimden kaynaklandığını düşünüyordum. Demek benzer sorunu yaşayan da varmış :)

• Bu klavye sorunu (3,u,t,ü tuşları) 2-3 ay önce bende de çıktı fakat servisle yaşadığım olaylardan sonra ürünü tekrar servise göndermeye üşeniyorum ama bu hafta canıma tak etti servise vericem artık ama benim dikkatimi çeken bilgisayarımda anakartı serviste değiştikten sonra bios sürümü v1.6 gözüküyor fakat şuan sitesindeki güncel bios sürümü halen 1.5 gözüküyor. Anakartın modeline bakıyorum 5850g gözüküyor bi sıkıntı yok ama nasıl bios sürümü 1,6 oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiralıkbeyin -- 18 Aralık 2012; 7:52:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiralıkbeyin

Bu klavye sorunu (3,u,t,ü tuşları) 2-3 ay önce bende de çıktı fakat servisle yaşadığım olaylardan sonra ürünü tekrar servise göndermeye üşeniyorum ama bu hafta canıma tak etti servise vericem artık ama benim dikkatimi çeken bilgisayarımda anakartı serviste değiştikten sonra bios sürümü v1.6 gözüküyor fakat şuan sitesindeki güncel bios sürümü halen 1.5 gözüküyor. Anakartın modeline bakıyorum 5850g gözüküyor bi sıkıntı yok ama nasıl bios sürümü 1,6 oluyor?

Bios sürümü nasıl 1.6 oluyor Şu an en üst sürüm sitesinde bile 1.15 zaten. Geçtim 1.5'i yani... Anakartının modeline gelince 5850 ekran kartının modeli olmalı. Anakart modelini nereden bakarak buldun anlamadım. Acer Calpella diye geçiyor ve seri numarası var.

• Bluetooth ve Wi-Fi açma kapatma için pencereyi açan tuş çalışmıyor bende. Hani şu sol önde olan. Neden olabilir?
  • Arkadaşlar yine büyük bir sorunum var. Sistemin yedeğini macrium reflect ile almıştım dün yükleme gereği duydum (tabi recovery dvd lerini oluşturmadan) problem çıkmayacağını düşündüm. Fakat ilk önce BOOTMGR missing hatası verdi. Onu bir şekilde çözdüm bilgisayarı açtım şu an daha büyük sorunum var başlangıç onarma yaptım "E" diskim ortadan kayboldu. Yardımcı programlarla buldum hepsi hata verdi bölümü bir türlü görünür yapamıyorum. Şu n ayrılmamış birim olarak görünüyor ve ne biçimleniyor nede görünür hale geliyor... Biçimlendirebilsem kurtarma programlarıyla bilgilerden kurtarabildiğimi kurtaracağım fakat oda olmuyor.

2. Problem ise recovery fabrika varsayılan DVD'sini oluşturmaya basıyorum " Sabit sürücü yapılandırması fabrika varsayılanına ayarlanamadı. Yedekleme işleminden çıkıldı" diyor. Alt+f10 yaptım açılışta banamısın demedi. Fakat o birimin sağlam olduğunu görüyorum hatta içerisine de girdim "mbrwrwin ve rtmbr.bin" dosyalarını aradım onları bulamadım. Şu an recoveryi ve "D" diskimi kurtarmanın yolu var mı acaba?

Çok bilimeyenli bir denklem gibi oldu ama yardım edebilecek birileri varsa çok sevinirim...

• Klavyenin başka tuşlarıda başladı yapmaya.geçen serviste değiştirmişlerdi garantisi bitti ürünün.değiştirdikleri ürünün garantisi yani klavyeyi değiştirdikleri için garanti vermiyorlar mı ?
  • quote:

Klavyenin başka tuşlarıda başladı yapmaya.geçen serviste değiştirmişlerdi garantisi bitti ürünün.değiştirdikleri ürünün garantisi yani klavyeyi değiştirdikleri için garanti vermiyorlar mı ?

Garanti süresi dolduğundan acer hicbir şekilde islem yapmaz diye bence. Yalniz yetkili servis degisen parçaları garanti kapsamına alır mi bilemem. Servis deStek bilişim olunca sıkıntı biraz. Parça Garanti kapsamında değişsede yine para alalırlar. Önceki tamiri para ödeyerek yapmış olsaydın 6 ay mi 1 yil mi servis garantiSi veriyorlar. Parça garantisi de 2 yil olmali. Ama her halükarda kargo -- işçilik ücreti sana kalir kanımca.

• quote:

Orijinalden alıntı: wanted007

Arkadaşlar yine büyük bir sorunum var. Sistemin yedeğini macrium reflect ile almıştım dün yükleme gereği duydum (tabi recovery dvd lerini oluşturmadan) problem çıkmayacağını düşündüm. Fakat ilk önce BOOTMGR missing hatası verdi. Onu bir şekilde çözdüm bilgisayarı açtım şu an daha büyük sorunum var başlangıç onarma yaptım "E" diskim ortadan kayboldu. Yardımcı programlarla buldum hepsi hata verdi bölümü bir türlü görünür yapamıyorum. Şu n ayrılmamış birim olarak görünüyor ve ne biçimleniyor nede görünür hale geliyor... Biçimlendirebilsem kurtarma programlarıyla bilgilerden kurtarabildiğimi kurtaracağım fakat oda olmuyor.

2. Problem ise recovery fabrika varsayılan DVD'sini oluşturmaya basıyorum " Sabit sürücü yapılandırması fabrika varsayılanına ayarlanamadı. Yedekleme işleminden çıkıldı" diyor. Alt+f10 yaptım açılışta banamısın demedi. Fakat o birimin sağlam olduğunu görüyorum hatta içerisine de girdim "mbrwrwin ve rtmbr.bin" dosyalarını aradım onları bulamadım. Şu an recoveryi ve "D" diskimi kurtarmanın yolu var mı acaba?

Çok bilimeyenli bir denklem gibi oldu ama yardım edebilecek birileri varsa çok sevinirim...

Gecmis olsun öncelikle. Tavsiyem hiren boot cd veya benzer bir kurtarma araç kiti edin. Bu kitin içerisindeki yazılımlarla gerekli kurtarmaları ve hdd ile ilgili yapılandırmalari rahatça yapabilirsin. Partition magic diski istediğin gibi bölümlemeye yasayacaktir. Mount hdd aracı ile kaybolan bölümü görünür yapabilirSin. Eger disk biçimlendirilmiş ise kurtarma yapman gerekecektir... Bunu da active file recovery veya get data back yazılımıyla yapabilirsin. Yapmaman gerekenler ise panik ve diski haddinden fazla yıpratmamak. Kolay gelsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kiralıkbeyin

Bu klavye sorunu (3,u,t,ü tuşları) 2-3 ay önce bende de çıktı fakat servisle yaşadığım olaylardan sonra ürünü tekrar servise göndermeye üşeniyorum ama bu hafta canıma tak etti servise vericem artık ama benim dikkatimi çeken bilgisayarımda anakartı serviste değiştikten sonra bios sürümü v1.6 gözüküyor fakat şuan sitesindeki güncel bios sürümü halen 1.5 gözüküyor. Anakartın modeline bakıyorum 5850g gözüküyor bi sıkıntı yok ama nasıl bios sürümü 1,6 oluyor?

Bios sürümü nasıl 1.6 oluyor Şu an en üst sürüm sitesinde bile 1.15 zaten. Geçtim 1.5'i yani... Anakartının modeline gelince 5850 ekran kartının modeli olmalı. Anakart modelini nereden bakarak buldun anlamadım. Acer Calpella diye geçiyor ve seri numarası var.

Pardon hocam yanlışıkla 1.6 yazmışım.Doğrusu 1.16 olucak Dediğin gibi 5850 ekran kartlı model laptop, anakart bios sürümü 1.16 ve adı ACER 5943g olarak gözüküyor. Geçen sefer servise verdiğimde uyanıklar altmodel ekran kartlı anakart takmışlardı ondan sonra şikayetimi bildirdim tekrardan 5850'li ekranlı anakartı taktıklarında böyle birşeyle karşılaştım. Servise yollucam demiştim ama halen laptobu yollamadım. Servis süre ile ilgili soru işaretimlerim var: geçen sene anakart serviste değiştirilmişti. Anakart değiştiği için 2 yıl olan garanti tekrardan uzuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiralıkbeyin -- 4 Ocak 2013; 10:32:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wanted007

Arkadaşlar yine büyük bir sorunum var. Sistemin yedeğini macrium reflect ile almıştım dün yükleme gereği duydum (tabi recovery dvd lerini oluşturmadan) problem çıkmayacağını düşündüm. Fakat ilk önce BOOTMGR missing hatası verdi. Onu bir şekilde çözdüm bilgisayarı açtım şu an daha büyük sorunum var başlangıç onarma yaptım "E" diskim ortadan kayboldu. Yardımcı programlarla buldum hepsi hata verdi bölümü bir türlü görünür yapamıyorum. Şu n ayrılmamış birim olarak görünüyor ve ne biçimleniyor nede görünür hale geliyor... Biçimlendirebilsem kurtarma programlarıyla bilgilerden kurtarabildiğimi kurtaracağım fakat oda olmuyor.

Gecmis olsun öncelikle. Tavsiyem hiren boot cd veya benzer bir kurtarma araç kiti edin. Bu kitin içerisindeki yazılımlarla gerekli kurtarmaları ve hdd ile ilgili yapılandırmalari rahatça yapabilirsin. Partition magic diski istediğin gibi bölümlemeye yasayacaktir. Mount hdd aracı ile kaybolan bölümü görünür yapabilirSin. Eger disk biçimlendirilmiş ise kurtarma yapman gerekecektir... Bunu da active file recovery veya get data back yazılımıyla yapabilirsin. Yapmaman gerekenler ise panik ve diski haddinden fazla yıpratmamak. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim marsuce. Söylediğin programların hemen hepsini denedim. İlk Partition Find & Mount programını denedim diski 3 e bölüştüm g diskini buldu ama işime yarayanlar onlar değildi asıl e diskiydi onu bulamadı. Şu an Recovery My Files ile tarama yaptım resimlerimi geri yüklüyorum (tabiki harici diske). Bu arada bu programla buluğum resimleri klasör altında bulmadı hepsini aynı klasöre atıyor şu anda. 170.000'in üzerinde resim var hemen hepsi işe yaramaz resimler (internetten yüklenen vb.) bunu klasör klasör bulan program var mı acaba yoksa tek tek sececeğim.

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.