Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gobidigo

Arkadaşlar Power düğmesi biraz çöktü sol tarafından. Servise götürünce kullanıcı hatası mı derler değiştirirler mi acaba?
    Bir de aldığımdan beri ekranın sağ alt tarafında iz var. Onun için ekranı değiştirirler sanırım. Yedek parça halen var mıdır ki? Yani yerine başka bir laptop verme ihtimali var mıdır?

Tuşun kendisinde problem yoktur Gobidigo. Tuşu oraya sabitleyen 2 tane soğuk pres var. Bu soğuk preslerden biri kopmuştur muhtemelen. Bu yüzden aşağıya doğru hafif göçük oluşmuştur. Servise götürdüğünde kullanıcı hatası diyeceklerdir büyük ihtimalle. Ben sapasağlam servise verdim tuş ve yanındaki hareketli yuvarlak kısım çıkık vaziyette geldi... Daha sonra kendim açıp gerekli müdahaleyi yaparak düzelttim sorunu. Ekranın sağ alt tarafındaki iz nasıl bir iz değişim yapılıp yapılmayacağını o belirleyecektir. Yeni bir laptop vereceklerini sanmıyorum. En fazla ekran değişir. Yedek parça sıkıntısı yok. Tek sıkıntı parçaların bazıları yurt dışından geldiği için baya uzun süreli bir servis süreci olabilir. Olur da servise verirsen sürekli ara, rahatsız edecek derecede ara hatta Yoksa emin ol pek tınlayan yok.

• Arkadaşlar kontak spreyi ile klavye sorununu çözemezsiniz. Spreyi fazla sıktığınız taktirde diğer tuşların kaybolmasına, hatta laptopa kısa devre yaptırmaya kadar gider bu işlem. Özellikle batarya takılı iken veya şarjda iken denenmemesi gereken bir işlem. Zaten tuşlar hafifçe yukarı kaldırdığınızda yerinden çıkıyor. Eğer klavyeniz çok kirliyse tuşu zarar vermeden kaldırıp alt kısmı temizleyin. Daha işlevsel olacaktır. Konunun geçmiş sayfalarında tuşları söküp takma ile ilgili fotoğraflı bir paylaşım olmuştu
  • Garanti bittiği için klavyeyi değiştirme için arayıp sorduğumda 150 tl civarı diyorlar daha uygun bir şekilde yapabileceğim bir yol varmı? Sitesinden baktığımda 33 euro diyor fiyatına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearMachine

Garanti bittiği için klavyeyi değiştirme için arayıp sorduğumda 150 tl civarı diyorlar daha uygun bir şekilde yapabileceğim bir yol varmı? Sitesinden baktığımda 33 euro diyor fiyatına.

Dostum kendin klavyeyi temin etmeye çalış. Montajı zor değil. 70 liraya halledersin bu sorunu. Aşağıdaki adresle görüş. 1 adet klavye iste 30 euro falan olması lazım. Yedek parça fiyat listesini kaldırmışlar siteden. Bak bakalım ne kadar diyorlar. Fiyat çekerlerse direkt acer'in yetkilileriyle görüş. Yedek parça temini konusunda uçuk fiyatlar sunuyorlar falan de gerekirse... Emin ol Acer'kendi personeli çözüm bulacaktır.

Yetkili Satış İş Ortağı
    ARTIM ÇÖZÜM ve DAĞITIM A.Ş
    AYAZAĞA MAH. CENDERE CAD. NO:126 ŞİŞLİ / İSTANBUL
    TEL: 0212 332 22 55

• Klavye sorunu bendede var, servise göndercem diye daha önceden yazmıştım fakat erteleme huyum yüzünden cihazın garantisi geçmiş oldu. Ama işin ilginci 1 haftadan beri klavyenin her tuşu çalışıyor daha öncesinden tuşa çok sert basmam gerekiyordu ya da sert bassamda çalışmadığı oluyordu tuşların. Demek ki klavyenin eskisi gibi sorunsuz çalışması için garanti süresinin bitmesi gerekiyormuş
  • Arkadaslar bu bilgisayar donanim olarak 2 sene daha idare eder mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garantisi bittiği için sırf meraktan cihazın bütün parçalarını söktüm.Birde ne göreyim bazı vidalar eksik, klavye üstündeki ızgara ile en alt kasayı tutunmasını sağlayan plastik vidalama yeri kırık. Neyseki beyaz kil ve hızlı yapıştırıcı ile protez yaptım (yeni buluşum) ama bu acer servisi adamı deli eder: 2-3 kere servise gitti laptobum ya alt düşük donanım takılırak ya daha bozuk ya da böyle parçaları kırık birşekilde aldırışsızca geri gönderiliyor. İş ahlakı sıfır adamlarda sırf bu teknik destek yüzünden acer marka hiçbirşeye bulaşmıcam birdaha.

Neyse gelelim laptopun monitörünün içini birtürlü açmayı başaramadım. Nasıl açılıyor bir yardım edin arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

quote:

Arkadaşlar Power düğmesi biraz çöktü sol tarafından. Servise götürünce kullanıcı hatası mı derler değiştirirler mi acaba?
    Bir de aldığımdan beri ekranın sağ alt tarafında iz var. Onun için ekranı değiştirirler sanırım. Yedek parça halen var mıdır ki? Yani yerine başka bir laptop verme ihtimali var mıdır?

Tuşun kendisinde problem yoktur Gobidigo. Tuşu oraya sabitleyen 2 tane soğuk pres var. Bu soğuk preslerden biri kopmuştur muhtemelen. Bu yüzden aşağıya doğru hafif göçük oluşmuştur. Servise götürdüğünde kullanıcı hatası diyeceklerdir büyük ihtimalle. Ben sapasağlam servise verdim tuş ve yanındaki hareketli yuvarlak kısım çıkık vaziyette geldi... Daha sonra kendim açıp gerekli müdahaleyi yaparak düzelttim sorunu. Ekranın sağ alt tarafındaki iz nasıl bir iz değişim yapılıp yapılmayacağını o belirleyecektir. Yeni bir laptop vereceklerini sanmıyorum. En fazla ekran değişir. Yedek parça sıkıntısı yok. Tek sıkıntı parçaların bazıları yurt dışından geldiği için baya uzun süreli bir servis süreci olabilir. Olur da servise verirsen sürekli ara, rahatsız edecek derecede ara hatta Yoksa emin ol pek tınlayan yok.

Bugun aradilar mentesedeki cikiklik kullanici hatasi dediler. Ekrandaki baski yapan yer de menteseden dolayi oluyor dediler ( sag altta dalgalanma oluyordu ekrani hareket ettirince) Ama aldigim gunden beri oyle ki zaten onun disinda da bir leke var ekranda aldigim gunden beri.

• Yine bi sorun olustu pc macun surduk surekli res atmaya basladi ekran felan gelmiyordu verdim servise ins islemcide bizi yoktur islemcide bir sey varsa yaptirmicam yuksek fiyat koyucaklardir kesin

• quote:

Arkadaslar bu bilgisayar donanim olarak 2 sene daha idare eder mi?

Şu an çok önemli bir problemi yoksa ve temiz kullanılırsa 2 yıl götürür diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wingsaber

Yine bi sorun olustu pc macun surduk surekli res atmaya basladi ekran felan gelmiyordu verdim servise ins islemcide bizi yoktur islemcide bir sey varsa yaptirmicam yuksek fiyat koyucaklardir kesin

Kullandığın macunu temizleyip daha farklı kalitedeki bir macun deneseydin keşke. Ayrıca macun sürerken bol sürünce daha iyi izolasyon sağlar mantığıyla hareket etmeyin derim. Bir mercimek tanesi büyüklüğünde macun ekran kartı işlemcisi için yeterlidir. Normal işlemci için ise 2 katı macun yeterli. Önemli bir sorun çıkmaz Wings takma kafaya. Fiyat çekerlerse de yaptırma dediğin gibi. Destek Bilişim iyi köteliyo millete adi herifler.
  • quote:

quote:

Yine bi sorun olustu pc macun surduk surekli res atmaya basladi ekran felan gelmiyordu verdim servise ins islemcide bizi yoktur islemcide bir sey varsa yaptirmicam yuksek fiyat koyucaklardir kesin

Kullandığın macunu temizleyip daha farklı kalitedeki bir macun deneseydin keşke. Ayrıca macun sürerken bol sürünce daha iyi izolasyon sağlar mantığıyla hareket etmeyin derim. Bir mercimek tanesi büyüklüğünde macun ekran kartı işlemcisi için yeterlidir. Normal işlemci için ise 2 katı macun yeterli. Önemli bir sorun çıkmaz Wings takma kafaya. Fiyat çekerlerse de yaptırma dediğin gibi. Destek Bilişim iyi köteliyo millete adi herifler.

Yok abi ya orda baska bisi var yada oldu bilmiyrum ekran kablosuda zaten calismadi gelmedi goruntu deneme amacli takip cikarttigimda sonrada gitti zaten durmadan bi res atmaya basladi anakart giderse aaten yaptirmam gider yeni bisi alirim ki eger oyle bisi olursa parcalari nasil degerlendirim onu dusunuyorum nolur nolmaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kiralıkbeyin

Garantisi bittiği için sırf meraktan cihazın bütün parçalarını söktüm.Birde ne göreyim bazı vidalar eksik, klavye üstündeki ızgara ile en alt kasayı tutunmasını sağlayan plastik vidalama yeri kırık. Neyseki beyaz kil ve hızlı yapıştırıcı ile protez yaptım (yeni buluşum) ama bu acer servisi adamı deli eder: 2-3 kere servise gitti laptobum ya alt düşük donanım takılırak ya daha bozuk ya da böyle parçaları kırık birşekilde aldırışsızca geri gönderiliyor. İş ahlakı sıfır adamlarda sırf bu teknik destek yüzünden acer marka hiçbirşeye bulaşmıcam birdaha.

Neyse gelelim laptopun monitörünün içini birtürlü açmayı başaramadım. Nasıl açılıyor bir yardım edin arkadaşlar

Dostum o gördüğün eksik vidalar tamamen klavyenin üretim hatasından kaynaklanıyor. Klavyenin alt kısmındaki koruyucu metal levhanın vidalarından bahsediyorsun muhtemelen. Klavye kullanıla kullanıla o muhafazayı esnetiyor mu ne yapıyorsa artık tam bilemiyorum. Bir süre sonra yerinden çıkıyor vidalar ve cihazın içerisinde langur lungur sağa sola savruluyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda bir şekilde o vidayı oradan çıkarın derim... Olur da bir entegrenin tırnakları arasına girerek kısa devre yaptırabilir cihaza... Sonra anakarttan olmayın. 400-500 lira bayılırsınız en az. Servis konusuna gelince destek bilişim bu konuda tam bir facia. Benim de power tuşunun olduğu kısmı kırık halde göndermişlerdi daha sonra kendim onardım. Tavsiyem destek bilişimle ilgili yaşadığınız tüm sorunları Acer'in müşteri hizmetlerine defalarca mail atarak bildirin. Şikayet sitelerine de aynı şekilde yazın... Ben bu konuda birçok mail attım. Adamlar İngiltere'deki merkezlerinden arayıp teknik destek sunan firmanın sunduğu hizmet ve Acer Türkiye müşteri hizmetlerinin sunduğu hizmetle ilgili 30 dk süren anket yaptılar. O derece ilgililer yani. Yeter ki yılmayın.

Monitörün açılması olayına gelince. Bataryayı çıkar. Ekranı açıldığı son noktaya kadar yatır... Power tuşu ile ekranın en alt kısmı arasında beyaz bir metalik renkli çıta var. Onu laptopun kenar kısımlarından yavaşça kaldır. Tırnakları kırmamaya çalış... Çıtaları kaldırdıktan sonra vidalar çıkacak karşına. Vidaları söktükten sonra rahatlıkla açabilirsin monitör kısmını da. Eğer kasa komple dağılmış halde ise anakarta bağlı bulunan ekranın kablolarını ve wireless card anteninin kablolarını sökerek çok daha rahat çalışabilirsin. Yavaş ve sakin olman yeterli

Dediğin gibi klavyenin kısmıda vidalar eksik fakat bilgisayarı komple dağıtıp, kasanın heryerine bakmama rağmen vidaları bulamadım. Teknik servis laptobun içine etmiş zaten. Kayıp vidaları bir yana bazı yerlerde vida somunlarını tutan plasik kısımları çatlamışlar; vidaları sökerken bile somunlar yerinden çıkabiliyor.Somunları çıkarıp hatta somunu tutan plastik kısmı kırıp Allah'a emanet montajı nasıl yapmışlar takdir ettim doğrusu Adamlar o kadar bıktırdıki gülüp geçiyorum olanlara ama tavsiyeni dinlicem hocam şikayet sitelerine, acer müşteri hizmetlerine mail atıcam sürekli. Artık yeni uğraşım bu olucak biraz kinci yanım vardırda

Şu elektronik eşyaları kurcalama huyumdan vazgeçemediğim için sebepsiz yere bir kaç güne kadar monitöründe içine açar bakarım. Sağolasın hocam

• 472 tl mÅŸj geldi yaptirmyrm acer seruvenim btmistr bir daha almam

• Görüntü arada geliyorsa o şekilde de satabilirsin hatta. Restart atmadığı ve görüntünün olduğu bir anda daha iyi bir fiyata satabilirsin. Tabi adama bu sorunların olduğunu söyler misin bilemem
  • nereye satim abi ya ramleri kasayi fln hardisk icind bilglerm var onlari nasil alicm yada onu vermem blmiyrm bide cogu kiside klavyed hata var bunda sorunsuz calisiydu klavyeyi 100 150 arasi acaba gdermi bilmiyrm hc oy oy

• 8943'müydü seninki 5943 mü?
  • 5943 i7 olan

• quote:

5943 i7 olan

Eğer yaptırmayacaksan makinayı ben alabilirim Tabi kasası falan temiz ise
  • kac para vermeyi dusunuyosun abi ona gore dusunurum :D

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.