Şimdi Ara

ACER Aspire One... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
384
Cevap
0
Favori
34.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında vista kurabilirsem donanımı otomatik olarak tanır diye düşünüyorum. İşim olmadığı bir zaman hem xp hem vistayı aynı anda kurabilirim.( Vista basic home u anca kaldırır.)

sanırım Acer one da vista kurmayı kimse denemedi.
  • Sonucu az çok tahmin ettikleri için kimse denememiştir
  • Kuran ve deneyen bir arkadaşım olmuş biraz önce aradı kendisi gayet memnun oldunu söyledi ancak xp kadar performanslı değilmiş maalesef eğer yalan söylemiyorsa bütün driverları vista kendisi kurmuş ne kadar doğru bilemem bu yazdıklarıma göre hareket etmeyin lütfen

• Arkadaşlar bu alet için çanta arıyorum ama bunun ebatlarında bulamadım. Bulan kullanan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilker67

quote:

Orjinalden alıntı: Korgeneral

Bu netbook nasıl 500 TL ye düştü anlamadım. 800 lerden 500 lere büyük indirim var. Hem dolar bu kadar yüksekken. Gerçi oem parçalarda böyle bir indirim sözkonusu değil. Fırsatı kaçırmayın tabi.

Arkadaşlar, öncelikle yardım ve önerileriniz için teşekkür ederim. Fiyat peşin 495 TL ama ürün stoklarında yokmuş (İstanbul bilişim)

Bir de Gold'un sitesinde Packard bell ilanı var. Sanırım tüm özellikler hatta kasa acerın aynısı ve 6 cell 664 TL. Ne yapmalıyım bilemiyorum, taksitli alımda 110, peşin alımda 170 TL fark oluyor. Bu 6 cell pil için değer mi?

Yahu bilgisayar alacağız ama bulamıyoruz bir türlü
    Arkadaşlar bir de hepsiburada.com da bir ilan var yine 160gb fakat burada ekran kartı olarak 64mb diyor. Diğer ilanlarda ise Intel Graphics Media Accelerator 950 yazıyordu, bu ikisi aynı ekran kartı mı? Yoksa bu 64mb yazan kart daha mı kötü?Yanlış yapmak istemiyorum. Sonuçta bu pc de fotosop çalıştırmasam da çektiğim fotoları yükleyeceğim ve seyredeceğim. Acil cevap gelirse bu bilgisayarı bugün yarın almayı düşünüyorum.
    Bir de olumsuz bir durum sadece mavi rengi var, hiç aklımda yoktu bu renk. Kullanıcılar var mı nasıl duruyor? Çok basit durmuyor umarım.Şimdiden teşekkürler.
    http://www.hepsiburada.com/acer-aspire-one-a150l-intel-atom-n270-1.6ghz-1gb-160gb-netbook-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=108495&productid=bd72813

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 9 Nisan 2009; 22:36:15 >

• Hocam bence hepsiburada.com üzerinde olan acer aspire one 150 l modelinde 160 gb lık olan serideki ekran kartı 224 mb bildiğim kadarıyla arkadaşım kullanıyor o özellikler kısmında bi yanlışlık olması lazım..www.acer.com.tr bide buradan teyid et bence.

Kesinlikle beyaz almalısın diğerlerine göre çok çok daha güzel duruyor ben maviye baktım güzel ancak çok beğenmedim beyazı daha çok etkiledi beni bir beyaz kullanıcısı olarak şiddetle tavsiye ediyorum
  • Netbook çantası arayan arkadaşım bu olabilir diye düşünüyorum link aşağıda...

http://www.hepsiburada.com/plm-mini-notebook-cantasi-7-11-/productDetails.aspx?categoryid=676&productid=bs0195#tablnk
  • Acer sayfasında 8mb paylaşımlı yazıyor bütün modelleri için, ben anlamadım bu işi. sanırım one serisi bütün netbookların ekran kartları aynı
    quote:

Orjinalden alıntı: DATADOT

Hocam bence hepsiburada.com üzerinde olan acer aspire one 150 l modelinde 160 gb lık olan serideki ekran kartı 224 mb bildiğim kadarıyla arkadaşım kullanıyor o özellikler kısmında bi yanlışlık olması lazım..www.acer.com.tr bide buradan teyid et bence.

Kesinlikle beyaz almalısın diğerlerine göre çok çok daha güzel duruyor ben maviye baktım güzel ancak çok beğenmedim beyazı daha çok etkiledi beni bir beyaz kullanıcısı olarak şiddetle tavsiye ediyorum
  • Ben de çarşamba günü hepsiburada'dan 160gb XP yüklü pembe olanından eşime aldım.

Yanında aracıma da Sonax'tan birkaç ürün aldım ama 2 ürün stoklarda olmamasından ötürü tüm siparişim beklemede kaldı.

Dün sabah kısmi teslimat seçeneğini seçtim ve netbook da süper hızlı gönderi olmasına ve diğer ürünlerin öğleden sonra çıkmasına rağmen bütün gün çıkışa hazır olarak bekledi. Sonra dün akşam 21:31'de kargoya verildi diye mesaj geldi.

Bugün netbook hariç diğer ürünler iki partide gelmesine rağmen netbook hala aktarmada görünüyor Şunların hepsini tek bir kutu yapıp göndersene işte ne diye birsürü parça yapıp ayrı ayrı kargoluyorsun, hepsiburadaya akıl sır erdiremiyorum bazen

Ürün geldiğinde yorumlarımı aktaracağım, benim merak ettiğim pil 3mü yoksa 6 hücrelimi ve ekran kartı kaç mb görünüyor.

• Arkadaşlar bugün İzmit merkezde bir çantacıdan 30 liraya çanta aldım. Çanta siyah ve gayet güzel. Yan tarafları darbe için sert yapılmış ve birçok cebi var. En güzel tarafı ise çantanın içine netbook u sabitlemek için kordonlar var ve çok büyükte değil ama mouse ve pili için dahi yer kalıyor. Yarın öbür gün fikir olması açısından çantanın resmini koyarım. Çanta bulmak gerçekten sorun ama, herkesin elinde büyük model çantalardan var...
  • Bir arkadaşımız acerin sitesinde 8 mb geçiyor demiş. Bilgi aslında doğrudur gma950nin kendi belleği 8 mbdir. Ihtiyaca göre sistem raminden belirli bir miktara kadar kullanabilir(biosa göre değişebilir,tabi sistem rami kart rami kadar asla hizli olamaz)
    Vista yüklemeyi düşünmeyin ama bu makineye mac os(biraz uğraşmak gerekli) veya win7 rahat kullanabilir.
  • süper hızlı gönderiden bir sipariş dün bir siparişte evvelki günden verdim daha yarın elimde olacak malzemeler, hakkaten ne süpermiş ne hızlıymış bu hepsiburada...
    bu arada linux ile alanlar için cihazı ron diye bir flemen arkadaşın kırptığı tiny xp sürümü var one lar için hazırlamış torenti olanlar btjunk i e den bulup indirebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Quattro_tr

Bir arkadaşımız acerin sitesinde 8 mb geçiyor demiş. Bilgi aslında doğrudur gma950nin kendi belleği 8 mbdir. Ihtiyaca göre sistem raminden belirli bir miktara kadar kullanabilir(biosa göre değişebilir,tabi sistem rami kart rami kadar asla hizli olamaz)
    Vista yüklemeyi düşünmeyin ama bu makineye mac os(biraz uğraşmak gerekli) veya win7 rahat kullanabilir.

Arkadaşım biliyorsan yardımcı olur musun? Yukarıdaki mesajda link verdiğim Hepsiburada.com da ekran kartı için sadece 64mb yazıyor acaba bilgi mi yanlış? Bu kart paylaşımlı değil mi? Gerçekten çok kararsız kaldım, kendilerine de sordum hala cevap gelmedi.
    Rahan arkadaşım pembe olanın linkinde de 64 mb yazıyor, gelince bir kontrol edip bize de haber verir misin acaba? Sırf bu bilgi kıtlığı yüzünden alamıyorum bu bilgisayarı.
    Ayrıca sayfada linux sürümünün Türkçe olup olmadığına dair de bir açıklama yok
    Cevabı bekleyeyim mi yoksa alayım mı arkadaşlar ne dersiniz? Verilen bilgi yanlış ve bu pclerin hepsinde 224 mb a kadar paylaşımlı kart mı var yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 10 Nisan 2009; 21:18:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: megaturk

Arkadaşlar bugün İzmit merkezde bir çantacıdan 30 liraya çanta aldım. Çanta siyah ve gayet güzel. Yan tarafları darbe için sert yapılmış ve birçok cebi var. En güzel tarafı ise çantanın içine netbook u sabitlemek için kordonlar var ve çok büyükte değil ama mouse ve pili için dahi yer kalıyor. Yarın öbür gün fikir olması açısından çantanın resmini koyarım. Çanta bulmak gerçekten sorun ama, herkesin elinde büyük model çantalardan var...

Bende Balıkesirde Acer One 150L için çanta baktım. Bulduklarım notebook çantasıydı ve büyüktü. Bir kırtasiyeciden evrak çantası buldum. yağmur geçirmez, kir tutmaz bir maddeden yapılmış, çift bölmeli bir evrak çantası. İçine sabitlenemese de boyutu uygun diyebilirim. Tüm malzemeleri sığar. 10 TL verdim.

O kadar netbook satıldı bir tane akıllı firma netbook çantası üretmeyi akıl etmedi. İçinde kablosu, adaptörü cd lik vs. olacak bir çanta çok satardı eminim.

Bu arada arkadaşlar yine piyasada bulamadığım için geçen sene acer 5715z notebook um için marangozcudan sipariş sehpa yaptırdım. Kahvaltı sehpası gibi ayakları var, oturduğum yerde önüme koyup bilgisayarımı üstüne koyuyorum. Bi ara resmini koyarım. 3-5 TL ye yaptırmıştım.

• quote:

Orjinalden alıntı: ilker67

quote:

Orjinalden alıntı: Quattro_tr

Bir arkadaşımız acerin sitesinde 8 mb geçiyor demiş. Bilgi aslında doğrudur gma950nin kendi belleği 8 mbdir. Ihtiyaca göre sistem raminden belirli bir miktara kadar kullanabilir(biosa göre değişebilir,tabi sistem rami kart rami kadar asla hizli olamaz)

Arkadaşım biliyorsan yardımcı olur musun? Yukarıdaki mesajda link verdiğim Hepsiburada.com da ekran kartı için sadece 64mb yazıyor acaba bilgi mi yanlış? Bu kart paylaşımlı değil mi? Gerçekten çok kararsız kaldım, kendilerine de sordum hala cevap gelmedi.
    Rahan arkadaşım pembe olanın linkinde de 64 mb yazıyor, gelince bir kontrol edip bize de haber verir misin acaba? Sırf bu bilgi kıtlığı yüzünden alamıyorum bu bilgisayarı.
    Ayrıca sayfada linux sürümünün Türkçe olup olmadığına dair de bir açıklama yok
    Cevabı bekleyeyim mi yoksa alayım mı arkadaşlar ne dersiniz? Verilen bilgi yanlış ve bu pclerin hepsinde 224 mb a kadar paylaşımlı kart mı var yoksa?

Bence Hepsiburada'da yanlışlık var, çünkü herşeyi aynı bir tek ekran kartı 64mb bir seçenek üreteceklerini sanmıyorum. Bugün bi aksilik olmazsa teslim alacağım, geldiğinde ilk bakacağım şey bu olacak

• Teşekkürler
  • ACER ASPIRE ONE A150L
    arkadaşlar 6 hücreli pil sipariş etmek istiyorum kim stoklarında bulunduruyor perakende nereden alırız ?
  • Ürün hepsiburada'dan nihayet geldi, kutusu neredeyse Ericsson GA628lerin kutusu kadar

Görüntü çok şeker, kasa da oldukça derli toplu ve şık.

Ürün ilk açıldığında yükleme ekranı çıkıyor, dil seçiminin ardından herşeyi kendisi yüklüyor ancak tüm yükleme, güncelleme ve aktivasyonlar aşağı yukarı 1 saat sürüyor.

Bendeki xp sürümlü ve ekran kartı belleği 224mb görünüyor

Şarj aleti oldukça küçük, deri kılıf da çok hoş ve netbook'u koyduğunuzda deri kaplı ajandadan farkı yok.

Klavye tuş boyutu notebooklardan küçük olsa da yeteri kadar büyük. Daha önce Fujitsu kullanmıştım ve tuşları buna nazaran çok daha küçüktü ve kullanırken sorun yaratıyordu.

Ekran netliği ve parlaklığı çok iyi, parlaklık minimumda, kaydırma yaptığımda henüz bir sorunla karşılaşmadım. Ekran 180derece olmasa da yeteri kadar açılıyor.

Performans olarak gayet iyi, core 2 duo 2gh 2gb ram 4mb önbellekli bir notebookumdan farksız gibi. Tabi çoklu işlemlerde daha yavaş olacaktır. Ancak işlevi boyundan daha fazla diyebilirim.

Mouse kullanımı kolay ancak yüzey belki boyanın yeniliğinden parmağınız hafif nemlenmeye başladığında kaymamaya başlıyor, bunun da zamanla düzeleceğine inanıyorum.

Hoparlörler vasat, ses seviyesi de biraz düşük ancak yine de çok beğendim ürünü.

Webcam msn için yeteri kadar iyi, renkler ve netlik başarılı.

İnceden bir fan sesi mevcut biraz çalışınca ses de iyice azaldı sanki dğer notebookun hard disk dönüş sesi kadar, mouseun olduğu bölge boyunca ısınma var ancak rahatsız edici değil, sadece ılık. Daha önceki notebookum Casper, kışın çok iyi ama yazın bileklerimi ve bacaklarımı pişiriyordu resmen. Fanı da hızlandığında çok ses yapıyordu, Aspire One küçücük egzozuna rağmen çok daha sessiz ve daha az ısınıyor.

Tam şarj henüz tamamlandı, fişi çektiğimde 2saat 44dakika kalan pil ömrü gösterdi, 6 hücreli pilde boyut farkı yok ise süper demektir.

Bu arada şu an Aspire One ile yazıyorum ve hiç yanlış tuşa basmadım, klavye boyutu muadillerine göre gerçekten iyi

• @rahan35

6 hücreli pil daha büyük ve biraz çıkıntılı olarak duruyor gerçi alırsak kullanacaz ama alacak yeri henüz bulamadım.
  • Rahan bey hızlı cevap için çok teşekkürler. Şimdi içim daha rahat, çünkü sizin aldığınız ürün içinde 64mb ekran kartı yazıyordu. Demek ki bunların hepsi aynı. Ben artık müşteri hizmetleri yanıt vermese de Pazartesi siparişi veriyorum.
    Linux olması da benim için daha iyi, eşim bilgisayardan pek anlamaz,videolardan gördüğüm kadarıyla Linux çok daha basit bir ara yüze sahip.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.