Şimdi Ara

ACER Aspire One... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
0
Favori
34.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu netbooktan dun aldıM ve linuxu kaldırıp xp yüklemem lazım.yardımcı olabılırmısınız acaba?şu an için harici dvd alcak paramda yok.
  • Hocam mutlaka evinde desktop pc in vardır yada bi komşunda bi arkadaşında vardır gidiyorsun ilk önce bilgisayarcıya yada kadıköy civarlarına bir yere diyorsunki ide i usb dönüştürücü aparat istiyorum diyosun ve alıp onunla cd rom u usb üzerinden bilgisayar bağlıyorsun ve sorunsuz kullanıyorsun.
  • o da mantıklı ama biraz zahmetli bir iş..hard diskle yani flashla bu işi yapmak çok mu zor acaba.
  • 6 hücreli pil nerede satılıyor kimsenin fikri yok anlaşılan
  • :) Bu bilgisayar harika yaaa
    Daha 1-2 saattir kullanıyorum ama aşık oldum
    Mavi renginden şüpheliydim ama şimdi iyi ki mavi almışım diyorum. Eşim bayıldı hatta gören herkes hayran kaldı hatta almayı düşünenler var.
    Datadot sana da teşekkürler, neredeyse tüm sorularımı yanıtlamaya çalıştın

Ben sayfayı okuyan herkese daha şimdiden tavsiye ediyorum 500 TL ye cep telefonu fiyatına böyle bir bilgisayar alıyorsunuz daha ne bekliyorsunuz?

Ben genellikle eşim kullanacağı için linux versiyonu özellikle seçmiştim ama xp den sonra linux o kadar tatlı geldi ki neden değiştirmek istersiniz anlamam. Linux ile de herşeyi yapabiliyorsunuz.

Rahan bey, sizin zorlanmamışsınız ama ben genelde yanlış tuşlara basıyorum, parmaklar sığmıyor ama sorun değil.Bu şirin şeyin sırf bu yüzden daha büyük olmasını istemezdim.

Evet arkadaşlar biraz heyecanla yazdım ama gerçekten uzun zamandır böyle güzel bir şey görmemiştim, hoş görün.

• quote:

Orjinalden alıntı: DATADOT

Peki tuggi acaba bu cihaz tek slotta 1 gb ram destekliyormu bide bunu sormak lazım bence :)

hocam ben bugün 1gblık corsair value select 667mhzlik ram taktım şu an problemsiz kullanıyorum 1.5 gb totalde. üstündeki gömülü ram 533 lük fakat aspireoneuser forumdan bir başlık altın kullanıcıların ram upgrade yaparken sorun çıkarmayan ramlerini yazdıkları alanda elimdeki ramin sorunsuz çalıştığını öğrendikten sonra taktım. Hazır açmışken bluetooth modülde gömeyim dedim ama kısa devre sonucu elimdeki bt çipi yaktım. yabancı forumlarda bt u cihaza gömmek için wifi kartının takıldığı mini pcie yuvasına bağlıyorlar ki bizim cihazlarda burada halihazırda wifi kartı takılı. Bende sağdaki sd kart adabtörüne yakın olan usbyi içeriden kablo ile bağlayıp, bu kabloyuda kasanın altında 3g için boş bırakılmış alana çekip bt ye bağlamayo denedim, kablosu vs. herşey ok gibiydikü bt adabtörü usb yuvasında cızırdattım. en kolay bt gömme işi şimdilik böyle görünüyor. hepinize kolay gelsin

• Bende bugün acer üyesi oldum,beyaz 120 gb hdd olanını aldım dün baya test ettim arkadaşlar müthiş bir cihaz kesinlikle verdiğim para kuruşuna kadar helal....Şimdi xp kurcam inş.Linux açmadı beni :D
  • Feckless Hocam hayırlı olsun güle güle kullan bende bir beyaz kullanıcısıyım bende gerçekten iyikide almışım diyorum bu minik şirin cihazı gerçekten açtığım zaman çok mutlu ediyor beni değişik bir enerji var aramızda kendisiyle :)

Gün geçtikçe ACER ONE'cılar çoğalıyor hoş güzel bu platform altında devam edelim lütfen.
  • xp kuracak arkadaşım xp yi harici optikle mi kurcan?
  • XP i harici cd rom ile de kurmak mümkün ide'i usb'e çeviren aparat alarakta normal desktop cd rom'u ile kurmakta mümkün.
  • ide'yi usb ye çeviren aleti nerde bulabilirim acaba?baktım bulamadım.bi de aşağı yukarı fiyatı nedir bunun?
  • Valla hocam ben kadıköy yazıcıoğlundan aldım 40 tl civarlarında satış fiyatları söz konusu tabii marka özellik olarak fiyatlar düşebilir çıkabilir.

Ürün bu şekilde resimdeki gibidir hocam fiyatlar dediğim gibi değişebilir.

ACER Aspire One...
  • saol bulursam alcam ben de
  • Tavsiye ederim gerçekten çok işe yarıyor harici disk kutusu veya cd rom kutusu almaktan daha iyi ve daha ucuz çözümlü bir iş..

Eğer alırsan ve cdrom ile format atıcaksan boot ayarlarından first boot seçeneğini USB olarak seçmelesinki sıkıntı yaşamayasın.
  • arkadaşlar birkaç gün önce bende teknosa dan a150 160gb hdd, 1gb ram ,xp home versiyonu 610 tl ye aldım....

ama kafama takılan bişey var....
    cihaz çok geç şarj oluyor...
    bitince full şarj olması 5-6 saati buluyor....
    bu normalmi????

şimdiden cevap yazacaklara teşekkürler.....
  • ayrıca az önce farkettim..teknosanın internet sitesinde aynı ürene 50 tl hediye çeki veriyorlar.....
    biz mağazadan aldık hiç birşey vermediler.....
    teknosa müşteri hizmetlerini aradım bir hatamı var diye,, adamın dediği şey:"bu kampanya sadece internet satışlarımız için geçerlidir.mağazalarımız kampanyaya dahil değildir."
    bende temsilciye:"biz zaten gerizekalıyızki sizin mağazanıza, ayağınıza alışverişe gidiyoruz.."dedim...

TEKNOSA YA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ac2ronay -- 17 Nisan 2009; 18:54:45 >
  • Kesinlikle ve kesinlikle normal değil. Ben de bir kaç gün aldım ve çok hızlı şarj oluyor, ölçmedim ama kesinlikle söyleyebilirim ki 2 saat bile sürmüyor hatta çok çok kısa geldi bana. Sizin pilde sorun olabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: ac2ronay

arkadaşlar birkaç gün önce bende teknosa dan a150 160gb hdd, 1gb ram ,xp home versiyonu 610 tl ye aldım....

ama kafama takılan bişey var....
    cihaz çok geç şarj oluyor...
    bitince full şarj olması 5-6 saati buluyor....
    bu normalmi????

şimdiden cevap yazacaklara teşekkürler.....
  • Bu arada birkaç günlük Acer Aspire One izlenimlerimi yazayım.

1.Ürünün dış materyalleri, boyası,ekranı,tuş takımları vs oldukça kaliteli ve sağlam duruyor. (1o puan)

2.Taşıma kılıfı genelde çok beğenilmiş ama bence kaliteli bir deriden olsaydı daha iyi olurdu (8 puan)

3.Ekran kalitesi idare eder.Parlak ekran falan ama görüş açısı çok iyi değil fakat genel olarak yakından bakmak zorunda olduğunuz için sıkıntı vermiyor. Ayrıca fotoğraf seyrederen idare eder seviyede (renk saçılmaları olabiliyor) ) (4 puan)

4.Ses gücü ve kalitesi boyutlarına göre normal (10 puan)

5.Fan sesi; Bilgisayarda sadece internet, ofis, resim ve video uygulamaları çalıştırdım, fan 1-2 kere 5-10 sn civarında çalıştı ve rahatsız edecek boyutta değildi.Forumda bahsedilenin aksine ben böyle bir sorun hissetmedim,herşey gayet normaldi. (10 puan)

6.Bilgisayarın kendi çalışma sesi, işte bu beni rahatsız etti. Evde tv falan açıkken normal bir zamanda dikkat çekmiyor ama sessiz bir ortamda rahatsızlık verebiliyor ve bu sürekli devam ediyor. Hatta normal mi diye düşünmeye başladım.En rahatsız edici sorunum bu oldu (4 puan)

7.İlk defa atom kullanıyorum ama bence bilgisayar fazla ısınıyor, bacaklarım baya rahatsız oldu. Bu durum belki tüm netbooklarda var ama bence büyük olumsuzluk (4 puan)

8.Çok hızlı şarj oluyor ve tam ölçmedim ama 2 saatin üzerinde kullanabildim (linpus linux yüklü) (10 puan)

9.Linpus ile saniyeler içinde açılıyor ve kapanıyor, hiç bir uygulamada takılma olmadı ayrıca kullanımı basit ve her istediğim de var (10 puan)

10.Boyutlar ve taşınabilirlik çok iyi ve insan garip bir şekilde sevimli bulup, bağlanıyor bu cihaza :) (10 puan)

11.Excelde tam sayfada yazdıklarınızı görebilmeniz çok zor, sayfayı da büyütürseniz çalışmak zorlaşıyor ama yazı programı çok rahat kullanılabilir. Boyutlarına göre bunlara katlanmanız gerekir, benim açımda bir sorun teşkil etmiyor (10 puan)

12.Fiyat performanta 10 puan alıyor çünkü neredeyse 500 Liraya satın alacağınız bu ürün, inanılmaz bir fiyat performans sergiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 27 Nisan 2009; 13:52:23 >

• bu acer one da sorun yaşayan tek benmiyim diye düşünmeye başladım bu 5 sayfayı okuyunca :)

aranızda hiç adaptörüne takılı değilken pil harcamasın diye ekranını kıstığınızda göz yorucu bi şekilde ekranın yanıp sönme olayı yaşıyan varmı. sanki evdeki voltaj düşüp yükselince ampülün yaptığı haraket gibi?
  • acer herşeyi ile kendisi ürettiği için safkan ürünler çıkıyor ortaya...ben de ürünü eşime alacağım ben ağustos ayını bekliyorum yaz sonu bakalım durumlar ne olur acele yok
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.