Şimdi Ara

ACER ASPİRE V3-571G KULLANICILAR KLÜBÜ[28 KİŞİ OLDUK] (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.119
Cevap
21
Favori
117.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekersef

quote:

Orijinalden alıntı: scan

Merhaba arkadaşlar, kardeşimde V3-571G var. Ancak webcam önceleri çalışırken sonradan ara ara çalışmamaya başlamış. Şimdi de hiç çalışmıyor. Aygıt yöneticisinde SPCA2082 diye görünüyor ve güncel sürücü yazılımı yüklü diyor.

Biraz araştırdım ancak bir sonuç alamadım. Bu sorunla karşılaşan oldumu acaba nasıl çözdünüz. Teşekkürler.

scan , sitesinden son webcam driver yazılımını yükle . sorun çözülür belki

Cevap için teşekkürler. Sitesinde web cam driverı yok işte sorun orda :) Elinde olan varsa bana pm atarsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: karacicek

Merhaba Arkadaşlar,

Bende de bir Acer V3-571G ürünüm var.

Satın aldığım ürün Acer V3-571G-53238G1TMAKK

Sistem Belleği 8 GB
    Sabit Disk Kapasitesi 1 TB
    İşletim Sistemi Windows 8
    Ekran Boyutu 15.6"
    Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
    İşlemci Tipi Intel Core i5
    İşlemci 3230M
    Ekran Kartı Hafızası 2 GB Paylaşımsız Hafıza Ekran Kartı Nvidia GeForce GT710M
    Kart Okuyucu Var
    İşlemci Hızı 2.6 GHz
    Optik Tipi Super Multi DVD

Şimdi Sizlere bir kaç sorum olacak...

1.'si Klavyenin sol tarafında kalan tuşlar , (Örnek ; w , e , s , c , a , d gibi tuşlar ) biraz sert basıyor. Hatta bir yere takılıyormuş gibi bir durum söz konusu... Dolayısıyla klavye ile düzgün bir şekilde yazı yazamıyorum. Tuşa basmama rağmen , yamadığı oluyor.
    2.'si recovery almadan , menüden fabrika ayarlarına geri yükle seçeneğini şaretlesem ne olur?
    3.'sü Malum ısınma sorunu..?

Bu olumsuz durumlar için servise göndersem mi?

( Windows 7 de kurmak geliyor içimden ama....!!! )

Ne yapmalıyım arkadaşlar ?
     ACER ASPİRE V3-571G KULLANICILAR KLÜBÜ[28 KİŞİ OLDUK]

1.Ürün yeni olduğu için olabilir.Bende ilk aldığımda öyleydi hatta Capslock tuşu hala öyle de denilebilir.Yani kullandıkça geçer.
    2.Sanırım Recovery gibi birşey olur çünkü fabrika ayarları ile recovery aynı diye düşünüyorum.
    3.İlginçtir ki laptopta temizleme yapmadan önce bende de vardı.Hatta 103 dereceye kadar çıktığını bilirim.Sonra temizleme yaptığımda sorun kalmadı şuan altında soğutucu olduğu zamanlarda max 80 oluyor. Şuan işlemci %70 yük altında 67 lerde geziyor.Tabi bunun altında Zalman NC 2000 var ondanda olabilir.

Bu durumlar için servise gerek olduğunu düşünmüyorum.

Ben bayağı kurcaladım bilgisayarı.2-3 defa parçaladım tekrar topladım falan.Şuan içinde 2 hdd takılı.SSD sürücüye windows 7 kurmuştum.Şimdi geri windows 8 kurdum.Bios a gömülü etkinleştirme anahtarı ile etkinleştirmeye çalışıyorum.Eğer olursa buradan nasıl olduğunu anlatacağım.

• Teşekkürler ,

Bu arada Windwos 8.1 güncellemesi yapan var mı arkadaşlar...?

• quote:

Orijinalden alıntı: karacicek

Teşekkürler ,

Bu arada Windwos 8.1 güncellemesi yapan var mı arkadaşlar...?

http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/update-to-windows81

Ben şimdi yaptım.

Bu arada Tekrar windows 8 e geri dönüş yaptıktan sonra kendi etkinleştirme anahtarı ile etkinleştirdim.Yakında sizlere anlatacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maqnum -- 9 Şubat 2014; 1:32:54 >
  • teşekür ederim sayın :scartor dediginiz yaptım bakalım inşallah faydası dokunur.
  • Arkadaşlar bilmiyorum bendeki alet aynı mı bendeki özelliklerle sizinkiler tutmadı :D
    farklı olarak

3.4 ghz turbo ile
    16 gb ram
    GT 730M 4 gb paylaşımsız ekran kartı var

vatandan geçen sene yaza doğru almıştım indirimden 1700 gibi bir rakama

Edit:Beni listeye ekleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirCourage -- 9 Şubat 2014; 20:48:53 >
  • birde 1tb yerine ssd takmak istiyorum çünkü nedense bu alete 1tb 5400 rpm koymuşlar yerine ssd koysam baya rahatlar gibime geliyor bu ısınma sorunu hdd kısmından benim pc için ssd takan arkadaşlar var mı takmak kolay mı 256 gb ssd takmak istiyorum kingston yada benzeri bir ssd
  • ssd takılabilir fakat ısınma sorununu geçirmez.İçini açıp bakmayanlar için söylüyorum belki daha iyi anlarsınız HDD num pad kısmının alt tarafında kalan boş alandadır elinizin çok bulunduğu touch pad kısmında ise RAM'ler vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maqnum -- 9 Şubat 2014; 22:51:40 >
  • takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SirCourage kullanıcısına yanıt
    Hepimizin aslında kabaca V3-571G ama küsüratları değişik

Mesela bendeki V3-571G-53214G50Maii (Gerçi bendeki ekran kartı 630m. Acer'da kayıt ettirince bu model çıktı.)

Harddisk belli bir yerden sonra can sıkmaya başlıyor. Bir sene oldu laptop'u alalı. İlk olarak Ram takviyesi yaptım, şimdi de SSD'yi bekliyorum. Birde içindeki harddiski kullanabilmek için USB 3.0 destekli harddisk kutusu.

SSD'de aynı üzerinde ki sata harddisk gibi. Tak-Çıkar yola devam hocam
    @maqnum'un bahsettiği gibi, harddisk laptop'un özellikleri gösteren etiketin altında duruyor .

• www.acer.com.tr
    Sürücüleri ve Kılavuzları İndir | Acer Resmi Sitesi
    http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers
    Arkadaşlar güncel sürücü,bios güncel sürümü acer resmi bu linkinden indirebilirsiniz.
  • Ben son sürümü, hatta 2 ile başlayan hiçbir sürümü update edemiyorum hocam. UEFI muhabbetinden dolayı.
    Aynı dertten muzdarip kişiler de var benim gibi; Aspire V3-571 bios under windows 8

Bknz;

Var mı çözümü olan ?

•  ACER ASPİRE V3-571G KULLANICILAR KLÜBÜ[28 KİŞİ OLDUK]

İlk ikisi (2.21 ve 2.17 olan versiyonu)Windows 8 UEFI mod.Bilgisayarınız ilk geldiği zaman UEFI mod dadır.Eğer herhangi bir Formatlama işlemine girişmediyseniz modu kuracaksınız.

3. ise (1.13) Önceden windows 7 yüklü olup upgrade edenler veya format atıp UEFI mod dan çıkaranlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maqnum -- 10 Şubat 2014; 16:30:13 >
  • maqnum M kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı ilk aldığımda FreeDos'tu. Sonrasınra W7 kurdum, 8-9 ay öyle kullandım. BIOS update'ni indirdim 2.x olanları kurmadı. Bende 1.13'ü kurdum ve W8'e geçtim. Sonra W8'de yine denedim ama 2.X versiyonlarından herhangi birini kuramadım, kurdurmadı.
  • Araştırmışsınızdır 2 türlü kurulum var biri UEFI biri normal kurulum, normal kurduysanız 2.x olanları kuramazsınız onlar UEFI mod a özel.Sanırım sizde normal kurdunuz.
  •  ACER ASPİRE V3-571G KULLANICILAR KLÜBÜ[28 KİŞİ OLDUK]
     ACER ASPİRE V3-571G KULLANICILAR KLÜBÜ[28 KİŞİ OLDUK] ACER ASPİRE V3-571G KULLANICILAR KLÜBÜ[28 KİŞİ OLDUK]

• Arkadaşla merhaba dün Acer Aspire E1-571G bilgisayar aldım ama Windows 7li geldi klavyedeki windows tuşuda windows 8 işareti var nasıl ücretsiz bir şekilde Windows 8e geçiş yapabilirim
  • Merhabalar arkadaşlar

Size bu yorumumda Acer v3-571g ve türevi notebooklarda(UEFI mod ile gelen) bilgisayara format attıktan sonra eski haline getirme yani yeniden orijinal yapmayı anlatacağım.
    Öncelikle hazır gelen Windows a format atmanın artıları ve eksilerinden başlayalım.

Artıları
    • Eğer driverların uygunsuz olduğunu düşünüyorsanız daha eski Windows kurmak bir sürede olsa + lar arasında yer alabilir.
    • Kendi alıştığınız sürüme dönebilirsiniz.
    Eksileri
    • Driverları bulmak kolay olmayabilir.
    • UEFI moddan çıkıp format atacağınız için Recovery kısmı tamamen silinebilir.
    • Garanti dışına çıkabilir.
    • En kötüsü korsan kullanmaya maruz kalabilirsiniz.
    Bir şekilde format attınız ve UEFI moddan çıktınız. Geri dönmek istiyorsunuz ve Recovery bölümünü de silmiştiniz. Bu durumda ne yapacağım dediğinizi duyar gibiyim. Hiç korkmayın eskisi kadar orijinal bir Windows kurmak ellerinizde.

Öncelikle eski windowsunuzun sürmünü bilmeniz gerekir. Şuan piyasaya çıkan Windows 8 kurulu notebook ların hemen hemen hepsi Windows 8 Core Single Language kurulu gelir. Fakat siz yinede araştırın soruşturun.(Forumda bunu öğrenmek için bir çok arkadaşa mesaj atmışlığım vardır. :D )
    Sürümümüzü Öğrendik
    Şimdi kendi bilgisayarınıza(BIOS) a gömülü olan Windows anahtarını öğrenmeye geldi.http://rweverything.com/download/ Buraya girip sisteminize göre olan sürümü indiriyoruz. Programı yüklüyoruz.

Bu anahtarı bir yere not edin veya fotoğrafını çekin.

Sıra geldi Windows 8.1 core Single Language versiyonunu indirmeye

yadi.sk
    Downloads — Yandex.Disk
    http://yadi.sk/d/f4rcGP14HjRnV

Buradaki linkten Windows dosyasını indiriyoruz. Yanındaki key sadece yüklenirken kullanılacak olan key. Windows başlattığınızda kendi keyinizi giriniz. Herhangi bir etkinleştirme sorunu olmuyor.
    Yükseltme veya yeniden yükleme yapılabilir.
    Sorularınız için

PM atın
    veya
    mail atın;
    muhammetkaya3509@hotmail.com

Amacım kopya dağıtılmasını sağlamak değildir. İnsanlara faydam olduysa ne mutlu bana.
    Kaynak olarak sıkça 8.enpedi.com u kullandım
    Windows imajını hazırlayan Muhammed Galip Uludağ’a teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maqnum -- 12 Şubat 2014; 13:10:21 >

• Geçenlerde hdd arıza yaptı, yanmış sanırım, bildiğiniz bilgisayar göçtü, hemen acer'ı aradım servis başvurusu yaptım geldiler laptopu aldılar 1 hafta içerisinde hdd yi yenileyip gönderdiler. tavsiyem hdd'nize çok güvenmeyin bizim serilerde bu tür arızalar çok yaşanıyormuş.

Ben buluta geçtim yedeklemem gereken bilgi belge ne varsa, google drive, dropbox, skydrive üzerine yüklüyorum. tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.