Şimdi Ara

★★★ ACER Aspire V3 - 772G [Ana Konu] ★★★ (153. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.390
Cevap
40
Favori
201.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam yükseltme yapanların çoğunda değişik problemler meydana gelmiş.Temiz kurulum yapanlarda ise daha az sorun çıktığı yazıyor.Ekran kartı ile ilgili bir problem yaşadınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PUNCTUM

Zalman NC2000NT

Bu soğutucuyu uzun zamandır kullanıyorum, boyutları bilgisayar ile mükemmel uyum sağlıyor. NC2000NT nin genişliği 418mm, Acer'in genişliği ise 414 mm.

Sağolun hocam inceleyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind.

Hocam yükseltme yapanların çoğunda değişik problemler meydana gelmiş.Temiz kurulum yapanlarda ise daha az sorun çıktığı yazıyor.Ekran kartı ile ilgili bir problem yaşadınız mı?

Ekran kartı ile ilgili dikkatimi çeken bir sorun yaşamadım. Zaten henüz yeni kurdum ve aktif olarak kullanmadım.

Temiz kurulumdan ne kastediyorsunuz? W10 zaten dün itibari ile yüklenebilir hale getirildi.
  • Windows 10 geçişi en sorunsuz cihazım oldu sanırım. Kendi V17 Nitro'mda ve eşimin Samsung T700'ünde sorunlar yaşandı, az da olsa.

Yalnız şu anda touchpad'i kullanamıyorum, windows 10 yüklemesinden sonra böyle bir sorun yaşayan oldu mu?
  • tarzanabi T kullanıcısına yanıt
    Sürücü sıkıntıları bunlar sürücüler çıktıkça işletim sistemi kendini yeniledikçe bunlar düzelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind.

W10'a geçiş yapan var mı?

geçtim herşey sorunsuz çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarzanabi

Windows 10 geçişi en sorunsuz cihazım oldu sanırım. Kendi V17 Nitro'mda ve eşimin Samsung T700'ünde sorunlar yaşandı, az da olsa.

Yalnız şu anda touchpad'i kullanamıyorum, windows 10 yüklemesinden sonra böyle bir sorun yaşayan oldu mu?

Merhaba,

İki mesaj yukarıda ben de TouchPad'i kullanamadığımdan bahsetmiştim. Ama sorunu çözdüm :) Aynı sorunu yaşayanlar için paylaşayım.

Sorun şu; W10 güncellemesi ile ELAN TouchPad sürücüsü ekleniyor. Bilgisayarınızda; Başlat>Ayarlar>Cihazlar>Fare ve dokunmatik yüzey>Ek fare seçenekleri izleyince açılan pencerede en sağda göreceksiniz. Burada "Harici USB Mouse takıldığında devre dışı bırak" seçeneğini kaldırarak "aygıtı etkinleştir" deyip "Uygula" ya tıklayınca TouchPad ile fare imleci hareket etmeye başlayacak ancak TouchPad'inizin sağ, sol orta tıklama fonksiyonu hala çalışmıyor olacaktır.

Bu sorunla ilgili birkaç farklı yabancı forum, Microsoft soru-cevap bölümü vs. okumama rağmen anlamlı bir yanıt bulamamıştım. Ancak çözümü kendim buldum. Yapılacak işlem şöyle;

Bilgisayar>Sistem özellikleri>Aygıt Yöneticisi>Fare ve diğer işaret aygıtları sırasını izleyerek orada bulacağınız ELAN PS/2 uyumlu fare üzerine tıklayıp "Sürücü" sekmesi altında ""Sürücüye Geri Dön" seçeneği ile eski sürücüye geri dönülmelidir (bu seçenek tıklanınca bir uyarı gelecek, kabul edilip bilgisayar yeniden başlatılacak). Eski sürücüye geri dönüldükten sonra TouchPad'iniz yeniden sorunsuzca çalışacaktır. Eski sürücüye geri dönüldükten sonra bilgisayarınızın cihazlar bölümündeki görüntü ekteki gibi olmalıdır.

NOT: Bilgisayara tam olarak hakim olamayanlar için bazı ayrıntıları ve sıralamaları özellikle yazdım. Bilenler, zaten eski sürücüye geri dönme işini kolaylıkla yapacaklardır.

• PUNCTUM kullanıcısına yanıt
    Çok detaylı bir cevap olmuş, elinize sağlık.
  • tarzanabi T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, umarım işinize yaramıştır. Ancak TouchPad hala pek sağlıklı sayılmaz. Örneğin halen iki parmakla sayfa kaydırma, döndürme vs. gibi ek fonksiyonları kullanamıyorum. Bunları da yeni bir güncelleme ile çözeceklerini düşünüyorum.

Bu arada yeni Windows ile sevemediğim (her yeni geliştirmede ilk bakışta alışma süresi olduğunu da not ederek yazıyorum) birkaç yenilik var.

Örneğin; alt taraftaki bildirimler bölümünün siyah bir bant şeklinde olması, yeni tarayıcı yapısı (Windows Edge), bu tarayıcıda arama motoru olarak sadece "bing" kullanılması ancak yeni bir arama motoruna (muhtemelen şimdilik) izin vermemesi, vs.

Bakalım, bence W10'a biraz zaman tanımak gerekiyor...
  • Windows 10 yükseltmesi sonrası bilgisayarınızda oluşan Windows.old ve Default.migrated klasörlerinin silinmesi ile ilgili paylaştığım bilgiler aşağıdaki konudadır.

http://forum.donanimhaber.com/m_108661523/f_//tm.htm#108661523
  • Arkadaşlar ısınma problemi yaşayanlar garantisi varsa direk gönderin servise 1 haftada geliyor. Ben vatan computer aracılığıyla göndermiştim. Çok güzel temizlemişler ısı sorunu kalmadı üstüne HDD de bir sorun bulmuşlar onu da değişmişler. Garanti bitimine 6 ay kaldı son 1 ay kala tekrar gönderirim genel bakıma
  • quote:

Orijinalden alıntı: R_DeNiro

Arkadaşlar ısınma problemi yaşayanlar garantisi varsa direk gönderin servise 1 haftada geliyor. Ben vatan computer aracılığıyla göndermiştim. Çok güzel temizlemişler ısı sorunu kalmadı üstüne HDD de bir sorun bulmuşlar onu da değişmişler. Garanti bitimine 6 ay kaldı son 1 ay kala tekrar gönderirim genel bakıma

dosyalar noldu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PUNCTUM

Rica ederim, umarım işinize yaramıştır. Ancak TouchPad hala pek sağlıklı sayılmaz. Örneğin halen iki parmakla sayfa kaydırma, döndürme vs. gibi ek fonksiyonları kullanamıyorum. Bunları da yeni bir güncelleme ile çözeceklerini düşünüyorum.

Bu arada yeni Windows ile sevemediğim (her yeni geliştirmede ilk bakışta alışma süresi olduğunu da not ederek yazıyorum) birkaç yenilik var.

Örneğin; alt taraftaki bildirimler bölümünün siyah bir bant şeklinde olması, yeni tarayıcı yapısı (Windows Edge), bu tarayıcıda arama motoru olarak sadece "bing" kullanılması ancak yeni bir arama motoruna (muhtemelen şimdilik) izin vermemesi, vs.

Bakalım, bence W10'a biraz zaman tanımak gerekiyor...

Benim touchpad eskisi gibi çalışıyor. Çift parmak kaydırma, büyütme-küçültme vs. hiçbir sıkıntı olmadı güncelleme sonrası.

Bildirimler bölümünden kasıt görev çubuğu mu yoksa bildirimlere tıklayınca sağ tarafta açılan siyah transparan bölüm mü? Temalardan rengi değiştirilebiliyor bildiğim kadarı ile.

Edge'de de öncewww.google.com.tr ye girin, ... - ayarlar - gelişmiş ayarları görüntüle - şununla adres çubuğundan ara - yeni ekle - yapınca google gelecek. Ancak bing kaldırılmıyor sanırım.

Ben önce yükseltme yaptım. Driver sıkıntısı olmasa bile ağırdı pc. Daha sonra boot usb ile format atarak sıfırdan 10 kurdum. Windows 10 anahtarını kaydetmiştim her ihtimale karşı ama otomatik etkinleştirdi sistem. Şuan driver vs. hiçbir sıkıntı yok. SSD sahibi değilim, i5- gtx760m 10 sn civarında açılıp kapanıyor.

Geforce Experience sıkıntısı devam ediyor. Güncel sürümü yüklemek isteyenler dili ingilizce, bölgeyi avrupa yapınca düzeliyor.

• jozy33 kullanıcısına yanıt
    Zaten ben bilgisayarı yollamadan format atmıştım. Ayrıca vatanda sizin önemli bilgileri yedeklediğinizi ve format atılmasında sakınca olmadığına dair bir şey imzalatıyorlar. Yani format atılacakmış gibi göndermeden içindeki önemli şeyleri yedek alın.
  • hanos kullanıcısına yanıt
    Ne olduysa bu ELAN TouchPad sürücüsü yine geri gelmiş ve benim TouchPad yine kullanılamaz durumda (bakınız ekli görüntü). Bu durumda yine eski sürücüye geri dönülmesi gerekecek. Siz de sorun olmaması sanırım sıfırdan işletim sistemi kurmanız ile ilgili. Yükseltme yapanlar güncelleme beklemek zorunda.

Bildirimler bölümünden kastım, aşağıdaki görev çubuğu. Sağ taraftaki transparan bölüm hem kullanışlı hem de estetik. Ama aşağısının siyah bant şeklinde olması beni rahatsız ediyor. Windows 7 bile daha esnek idi bu konuda.

Google arama çubuğunu eklemeyi deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PUNCTUM -- 8 Ağustos 2015; 19:56:44 >

• arkadaşlar w10da dolby home çalışmıyor aslında calışıyo gosterıyo ama bı etkısı yok
  • PUNCTUM kullanıcısına yanıt
    Evet, sanırım benim kurulum sıfırdan olduğu için sorun çıkarmadı. Eğer yedekleme sıkıntınız yoksa tavsiye ederim sorunsuz kullanım için.

Görev çubuğu rengi de ayarlardaki kişiselleştirme de tema rengi altında - Başlangıç, görev çubuğu ve hızlı işlem merkezinde renk göster - tiki seçince bar da değişmesi lazım.

Bilgisayar yanımda değil, gidince sağlam driver lara bakayım şu e lan touch pad sürücüsüne bende de var mı diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: playkaan

arkadaşlar w10da dolby home çalışmıyor aslında calışıyo gosterıyo ama bı etkısı yok

Bunun için güncelleme beklememiz gerekebilir, ses hakkında Windows 10' da genel olarak bir problem var sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hanos kullanıcısına yanıt
    sızde de varmı hocam bu sorun
  • Ya arkadaşlar cihazı ilk aldığımda caps lck tuşuna bastığımda ekranında uyarı çıkıyordu fakat daha sonra kayboldu her ne oldu ise. Tüm driverları yükledim ama çare olmadı. Var mı önerisi olan ?
  • 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.