Şimdi Ara

Acer’dan 21 inçlik kavisli oyuncu dizüstü bilgisayarı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acer’dan 21 inçlik kavisli oyuncu dizüstü bilgisayarı geliyor

Sürekli gelişen yonga ve üretim teknolojileri sayesinde çok ince bilgisayar sistemlerini kullanabiliyoruz. Bununla birlikte oyuncu dizüstü bilgisayarları halen belirli bir seviyenin üzerinde ve güce paralel olarak boyutlar da artıyor. Acer ise yeni bir rekora imza atmak üzere.

Sektörden gelen bilgilere göre Acer, 21 inç büyüklüğünde üstelik kavisli ekrana sahip bir oyuncu dizüstü modeli hazırlıyor. Dizüstü bilgisayar şimdiye kadar ki en büyük oyuncu dizüstü modeli olacak. Çift ekran kartı barındıracak olan modelde 4 adet SSD sürücü, çift 330W güç adaptörü ve en az 5 soğutma fanı kullanılacak.

Ayrıca Bkz.Intel’den 3D NAND SSD ürünleri

Özelliklere bakıldığında devasa boyutların şaşırtıcı olmayacağı aşikar. Şaşırtıcı olan ise kavisli ekranı. Oyuncu donanımları konsepti karşımıza hep düz ekranlı dizüstü modelleri çıkarmıştı. İlk defa kavisli ekran konsepti göreceğiz. Elbette bunun için kasa kısmında da optimizasyonlar yapılması gerekiyor.

Aslında mobil tarafta yıllardır büyük uğraşlar verilen ve çok kısıtlı olarak başarıya ulaşabilen kavisli yapılar dizüstü segmentinde de aynı sorunlara sahip. Kasa kısmı nasıl eğim kazanacak, donanım bileşenleri nasıl yerleştirilecek bunlar henüz netlik kazanmış değil. Acer’ın bu anlamda yoğun çaba göstermesi gerekecek. Cihazın gelecek yıl ortalarında piyasada olması bekleniyor.

• "Bugüne kadar en fazla 17 inçe kadar ekran boyutlarında gördüğümüz oyuncu dizüstü bilgisayarlar..."
    18.4" uçmuş heralde

• "Şimdiye kadar en büyük 17 inçlik oyuncu Çift ekran kartı barındıracak olan modelde 4 adet SSD sürücü, çift 330W güç adaptörü ve en az 5 soğutma fanı kullanılacak."

Bu nasıl bir Türkçe, bu forumda artık düzgün haber okuyamıyoruz. Yazık, gerçekten yazık.

• Benim merak ettiğim MSI stealth pro serisini incecik yapabilirken diğer oyuncu bilgisayarları aynı gpu aynı cpu neden kütük gibi ve ağır? Taşınabilirliğin bir anlamı kalmıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptanos

"Şimdiye kadar en büyük 17 inçlik oyuncu Çift ekran kartı barındıracak olan modelde 4 adet SSD sürücü, çift 330W güç adaptörü ve en az 5 soğutma fanı kullanılacak."

Bu nasıl bir Türkçe, bu forumda artık düzgün haber okuyamıyoruz. Yazık, gerçekten yazık.

Resmen beyin mıncıklaması yaşıyorum
  • 660 watt tüketen dizüstü mü olur lan?
  • kimin dizinin üstüne göre la bu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dizüstü değil sırtüstü olmuş bu

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptanos

"Şimdiye kadar en büyük 17 inçlik oyuncu Çift ekran kartı barındıracak olan modelde 4 adet SSD sürücü, çift 330W güç adaptörü ve en az 5 soğutma fanı kullanılacak."

yazıyı çevirmeye çalışırken devreler yanıyor bazen. yazan kişi de yazıyı 3-4 kez kontrol etmeden gönderiyor sonuç bu.
  • Merak ediyorum da dahili bataryadayken harici gpu'lar ne iş yapacak erişimi sınırlandırılacak mı ?650W güç kaynağı artık masaüstünde bile gereksiz kalmaya başladı.Kaliteli 450W herşeye yeter hale geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 31 Ağustos 2016; 19:15:19 >
  • Sli düzeninde bataryadayken iken gpu hızlarını 500 er mhz e çekerler olur biter :)

• Bende x550jx var 15.6 inç soğutma sistemi yok ama ısınmıyor GTX 950M i7 5. Nesil 12 GB ram Bunlar abartı bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 adet ssd ne yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mu bizim dizimizin üstünde olacak, yoksa biz mi bunun dizinin üstünde anlayamadım.

• HP HDX : 20 inch laptop.
    Çok da güzel aletti, kumandası falan efsaneydi resmen.
    O zamanlarda "oyuncu laptop" diye bir segment yoktu ama eğer olsaydı bu ağababası olurdu.

Gençler için, sitenin aksine gerçek bilgidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xagdas -- 31 Ağustos 2016; 23:54:25 >
  • ööööh oldum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diz yakıcı ve diz çürütücü olmuş resmen! :D

• masaya koysan koyduğun yer eriyip delik açılır yere düşer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah aşkına Ekrem Haber yapmasın eyyy Donanımhaber duyun bizi...

• tahir40 kullanıcısına yanıt
    Dizüstünü inceltmek kasa içi hava sirkülasyonunu zorlaştırıp fanların daha az hava emmesine sebep olduğu için bu ürünler ince olsalar da biraz sıcak çalışan ürünler.

Kalın ve ağır kasalarda ise fana yeterli hava da gelebiliyor, kasa ince kasalara göre ısıyı da daha iyi dağıtabiliyor.

Yani ince ama sıcak, kalın ama serin gibi bir ilişki var. Tabi oyunlar sürekli işlemciyi tam yük yüklemediğinden yine serin çalışabilir. Benim bahsettiğim performans testi ya da Boinc kullanımları için daha çok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.