Şimdi Ara

Acer nitro 5 ekran kartı çip yandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar acer nitro 5 bir gaming laptoba sahibim çok oyun oynuyordum oyun oynarken bir anda kapandı sonra açıldı biraz biraz kullanıldı ama oyun açmadı birgün birden gitti birdaha hiç açılmadı ilk gösterdiğim adam ekran kartı değişicek dedi 1400 TL fiyat biçti sonra malzemeyi söyle biz alalım sen tamir et dedik Nvidia VGA chip gtx1050 böyle bir çip olduğunu söyledi doğal olarak kuşkuya düştüm ve başkasına aynı bilgileri verdim bana çip değişmiyor dedi değişmez anakarta gömülü olduğunu söyledi anakartın değişmesi lazım dedi iki farklı bilgi ikiside ayrı birşey söylüyorlar ve kafam karıştı pekte bilgim yok çip değişimi için 1400 istiyor anakartta 3000 küsür bu işlerden anlayan birileri yardım ederse sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eğer gerçekten chip yandı ise yeni chip değişir o sorun değil. tam olarak laptop özellikleriniz nedir? eğer cidden ekran kartınız ağrızalı ise onboard vga dan görüntü almanız gerekir idi. tamircinizin güvenilir oldugundan emin olun. forumda çokca chip ağrızası yapanlar var onlar ile iletişime geçin. Mahalle arası bilgisayarcılardan uzak durun yada sözde tamircilerden

• intel i7 işlemciye sahibim kaçıncı nesil olduğunu hatırlamıyorum martta bu sorunu yaşadım 12 GB RAM ekran kartı gtx 1050 4 GB ekran kartı MSI 1 tb HDd

konulara tam hakim olmadığım için hangi özellikleri istediğini pek anlamadım umarım doğru söylemişimdir

• Çip anakarta lehimlidir ancak bga makineleri ile sökülüp yerine sağlam çip lehimlenebilir. Açıkçası çipin bozulması çok zor. Bazen ekran kartının altındaki lehim topları soğuk lehim düşüyor, reballing adlı işlem yapılarak lehimler yenileniyor. Adamın günahını almayayım ama bence reballing yapacak, çalışırsa da çipi değiştirdim diyecek.

YouTube da teknik takip diye bir kanal var. Ekran kartı tamir ediyor, laptoptan da anlayacağı kesin. Size yakın değilse bile telefonla bir arayıp durumu anlatın derim ben.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop 2. Ekran uyumsuzluğu
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.