Bilgisayardaki ram 2400 mhz değil mi? |
Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci (124. sayfa)

-
-
hayır üstündeki ram 2666 mhz
-
Çoğu kişinin bilgisayarında 2400 mhz ram takılı gelmiş bu yüzden 2400'lük ram sorun çıkarmamış.Benim bilgisayarda 2666 mhz ram takılıydı yanına 2400 aldım uyumsuz geldi mavi ekran aldım sürekli sonra Kingston KVR26S19S6 bu rami aldım 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum.
-
2.sorunun cevabını vereyim bilgisayar 512 gb'e kadar NVMe destekliyor o yüzden 3000/sn hızlara ulaşabiliyosun benim bilgisayarda SanDisk Ultra M.2 500GB NVMe 3D SSD, SDSSDH3N-500G-G25: Amazon.com.tr bu ssd takılı aldığım hızlar ise bunlar
-
Vay... İşte buna çok sevindim. Bazıları diyor ki bu hızlar var ama genel düşünce Sata hızları şeklinde. Sata hızı var diye NVMe yerine SATA SSD eklerim diye planlıyordum gelecekte, şimdi tekrar NVMe'yi muhtemelen daha hızlısını almayı düşüneceğim. Bunun için size teşekkür ederim
Fiyatı da çok uygun görünüyor. Sata 480 GB alsam*, 430 TL. Gönderdiğiniz linkte o hızlar için +50 TL. Ben 600 küsür olur diye bekliyordum.
Hocam, genel olarak fabrikadan gelen M2 hızlarından farkını gözlemleyebildiniz mi? En çok nerelerde faydasını gördünüz (oyun açma, video montajlama, bir şey yükleme)?
-
Hayır, ben de anlamadım. İşlemci 2400 Mhz desteklemesine karşın bilgisayarda Adata 2666 Mhz RAM ile gönderilmiş, aslında bir zararı ya da faydası yok ama biraz daha yüksek frekans olduğu için Acer birkaç TL bile olsa fazladan masraf çıkarmış sayılmaz mı? Ama belki de stokta ne varsa onu kullanmış da olabilirler.
-
Benim bilgisayarda hdd takılıydı o yüzden m2'li modelle normal kullanımda kıyaslama yapamam ama şunu söyleyebilirim bilgisayarda kopyalama yazma işlerinde herhangi bir oyun vs kurulumunda bu hızların standart ssd'ye göre çok daha hızlı olduğunu söyleyebilirim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: proekaÇoğu kişinin bilgisayarında 2400 mhz ram takılı gelmiş bu yüzden 2400'lük ram sorun çıkarmamış.Benim bilgisayarda 2666 mhz ram takılıydı yanına 2400 aldım uyumsuz geldi mavi ekran aldım sürekli sonra Kingston KVR26S19S6 bu rami aldım 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum.
Benim bilgisayarda 2400 takılı geldi, ona rağmen 2400 lük kingston takınca sürekli mavi ekran hatası aldım.
-
@proeka Anladım, açıklamanız için teşekkür ederim. HDD'den SSD'ye, hele NVMe'ye geçince kesin çok büyük hız farkı gözlemlemişsinizdir :)
@gsad1905 Mavi ekran fotoğrafını burada paylaşabilir misiniz? Burada belki cevaplayabiliriz, olmadı Teknik Yardım forumu altında büyük ihtimalle çözüm bulunacaktır.
-
-
Arkadaşlar kingston KVR24S17S6-4 modelini uzun süredir kullanıp da sorun yaşamayan var mı? Ben bu rami aldığımdan beri mavi ekran hatası nedeniyle kullanamadım ama acaba uyumsuzluktan mı yoksa ram de sorun mu var anlayamadım.
-
Farklı ramlerle sorun yaşayan arkadaşlar için bilgisayarın orijinal Adata marka 4 gb ramini satabilirim. Böylece bilgisayarınızda takılı gelen ramin aynısını takar 8 gb'a çıkarmış olursunuz ve mavi ekran vs de olmaz. Almak isteyenler bana ulaşabilir. İstanbul içi
-
Uyumsuz olmuş olabilir hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Swift 3 intel i3 veya i5 satan varsa mesaj atabilirmi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mavi ekran sorunuyla bizde uğraşıyoruz. Bu driver sorunuzu çözdü mü?. 3 haftadır mavi ekran aldığınız oldu mu?
-
quote:
Orijinalden alıntı: sadafa1mavi ekran sorunuyla bizde uğraşıyoruz. Bu driver sorunuzu çözdü mü?. 3 haftadır mavi ekran aldığınız oldu mu?
ben hiç mavi ekran almıyorum. Tabi update felanda yapmadım ne zamandır.
-
Son Windows Update ile birlikte Bilgisayar uykuya girdikten sonra çalışır halde olup ekranda görüntü alamayan oldu mu? Bende böyle bi problem çıktı şimdi de... :/
-
İnanın bende de bazen çıkıyor bu sıkıntı ve çözüm aramaktan yoruldum. Ya Fn+F6 yapıp ekranı kapatıyorum, ya da uyku modu lazımsa Hibernate yapıyorum (birazcık yavaş açılır ama shutdown gibi neredeyse hiç güç tüketmez). Güç ayarlarından hibernate açılabiliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sadafa1mavi ekran sorunuyla bizde uğraşıyoruz. Bu driver sorunuzu çözdü mü?. 3 haftadır mavi ekran aldığınız oldu mu?
Ddu ile driver kaldırıp sonrasında intelin sitesinden ve nvidianın sitesinden yükleyince, artık bilgisayarda bir şeylerle uğraşırken değil de bilgisayar açılırken mavi ekran vermeye başladı.
-
intel xtu'nun yeni versiyonu kurulmuyorsa sizde
kurulumu açtıktan sonra hata verdiği yerde hiç bir yere tıklamayıp
C:\ProgramData\Package Cache girip arama kısmına xtu yazıp
msi dosyasını masaüstüne kopyalayın
sonrasında kurulumu bitirin
arkasından cmd ile masaüstüne gelip şu kodu yazın veya yapıştırın
msiexec /i Intel_XtuInstaller.msi DISABLEPLATFORMCHECK=1
yeni versiyon kurulacaktır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X