Şimdi Ara

Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci (123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.645
Cevap
64
Favori
188.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende toplam 8 GB var (4 ekledim), ve gerçekten faydasını gördüm. Gündelik kullanımda 6 GB kullanıyor (Chrome'da birkaç sekme, birkaç ofis programı). 8 GB eklemeniz bence yeterli. Eğer mesela >40 Chrome sekmesini aynı anda kullanıyorsanız, 4K videolarını montaj ediyorsanız, sanal makine çalıştıracaksanız o zaman 16 GB ekleme düşünülebilir.

• çok teşekkürler, son olarak mhz değeri 2400 olarak gösteriyor, 2666mhz lik ram almama gerek yok sanırım.

Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci
  • cpu-z programında ise 2666 gösteriyor hangisini doğru kabul edeceğiz?

• shadow123. S kullanıcısına yanıt

2400 Mhz alın, zaten daha yüksek hızlar alsanız da otomatik 2400'e düşecektir çünkü işlemcinin desteklediği en yüksek hız bu. Bende 2133 Mhz RAM olduğu için 2666 Mhz RAM'in de olduğu halde ikisi de 2133'te çalışıyor.

• Değerli Arkadaşlar Merhaba,

Bir önceki sayfada yazıldığı gibi, benim de bilgisayarım son zamanlarda uykuya geçmiyordu. Bilgisayarın ekranını kapattığım zamanda bile çalışmaya devam ediyordu fakat sadece ekran kapanıyordu. Garantimin son gününde bilgisayarımı bu şikayerlerle Acer'e ulaştırdım. Ayrıca bu fazladan çalışmaktan dolayı bilgisayarın bataryasının çok yıprandığını düşünüyordum.

Servise yolladım bilgisayarı ve 12 günlük serviste kalma süresince bilgisayarımda hiçbir donanımsal problem olmadığını söyledi Acer servisi. Termal Macun yenilemesi ve Fan temizliği yapmışlar sadece. Bataryamın kalan süresini ölçtüğümde maksimum 2 saat gibi bir süre görebildim.

En azından bir şansımı denedim diyeyim. Keşke bataryasını değiştirselerdi en azından bunu yapabilirlerdi.

Uykuya girmeme sorunu olan arkadaşlara bir hatırlatmam olacak, bilgisayarınızda USB Klavyenin bluetooth usbsi bilgisayarınıza takılıysa, bilgisayar sürekli uyanık kalıyor olabilir. Harici takılan USB'lere dikkat edin. Logitech Kablosuz Klavyenin USB'si benim bilgisayarımdaki kapandıktan sonra uyanmayı tetiklemiş olabilir. İlerleyen günlerde tekrardan yazarım.

Daha ilk gün gibiydi bilgisayarı aldığım gün. Üniversite için gerçekten 10/10 biçilmiş kaftan. Derste not almak, kod yazmak epey eğlenceliydi fakat oyun oynatma yönünden bu bilgisayar benim için facia oldu. (CSGO bile...) Ben 3800 liraya almıştım, çoğu kişi 3300 liradan aldı. Garantisi biten bu arkadaşla yolumuza yalnız devam edeceğiz artık. Garantiye gidip gelince özlemişim bi ama ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persheid1903 -- 24 Şubat 2021; 20:6:6 >

• Persheid1903 kullanıcısına yanıt

Hocam, oyunlarda facia olduğunu belirttiniz. Ben inanın şimdi CS:GO'yu kapattım, bu bilgisayarda oynarken Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci . Bilgisayarınızı fabrika ayarında mı çalıştırıyorsunuz (herhangi bir işlemci/grafik kartı sıcaklık değiştirme programı kullanıyor musunuz)? Çünkü ilk başta benim için de faciaydı, daha sonra anlaşıldı ki fabrika ayarında GPU 65 dereceye, CPU 70 dereceye kısıtlanmış. O dereceye ulaşınca feci bir biçimde performans kaybı yaşıyorsunuz.

Eğer sorumun cevabı evet ise, konunun ilk iletisinde hocamız GPU ve CPU kısıtlamasını kaldırmak için bir ileti linki bırakmış. Ben uyguladım, Asus GPU Tweak'ten GPU kısıtlamasını 95 dereceye, CPU'da ise undervolt yapıp onu da 95 dereceye çektim ve artık CS:GO çok yüksek ayarlarda (anti-aliasing 4x) kasmadan oynayabiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bob The Sponge

Hocam, oyunlarda facia olduğunu belirttiniz. Ben inanın şimdi CS:GO'yu kapattım, bu bilgisayarda oynarken  . Bilgisayarınızı fabrika ayarında mı çalıştırıyorsunuz (herhangi bir işlemci/grafik kartı sıcaklık değiştirme programı kullanıyor musunuz)? Çünkü ilk başta benim için de faciaydı, daha sonra anlaşıldı ki fabrika ayarında GPU 65 dereceye, CPU 70 dereceye kısıtlanmış. O dereceye ulaşınca feci bir biçimde performans kaybı yaşıyorsunuz.

Eğer sorumun cevabı evet ise, konunun ilk iletisinde hocamız GPU ve CPU kısıtlamasını kaldırmak için bir ileti linki bırakmış. Ben uyguladım, Asus GPU Tweak'ten GPU kısıtlamasını 95 dereceye, CPU'da ise undervolt yapıp onu da 95 dereceye çektim ve artık CS:GO çok yüksek ayarlarda (anti-aliasing 4x) kasmadan oynayabiliyorum.

Hocam benim bilgisayar söylemesi ayıp hafif engelli gibiydi. Bugüne kadar laptoplardan yana hiç şansım olmamıştı zaten aldıklarımın hepsinde bi' kör topallık vardı. İlk servise gönderdiğimde anakartta sıkıntı varmış. Anakartı değiştirdiler. Turbo Disable etme, GPU Sıcaklık arttırma bunları ben de denedim ama bi' yerden sonra kasmaya başlıyordu. Neyse ki ben masaüstünden oyun oynamayı daha çok seven biriyim ve masaüstü bilgisayarım da vardı. Şimdi başka bi' yere taşındım elimde sadece Swift3 var. Bakalım bi CS:GO falan nasıl olacak tekrardan kurup GPU sıcaklık limitini aşırtacağım. Biliyorum ki bu bilgisayarla CS:GO RocketLeague gayet iyi oynanıyor. Bu bilgisayarın 14 inchlik versiyonunu arkadaşıma önerdim. Çocuk önümde yayın açıyor discorddan ve CS:GO oynuyor. Benimki biraz sıkıntılı ama seviyorum bilgisayarımı. :P

Anladım hocam. Bazen denk geliyor, laptop yeni alındı ama ekran yanıyor, anakart sıkıntı yapıyor. Alırken tamamen şans üzerine, alınan yerde açsalar baksalar bile yeterli değil, eve dönünce bi' sıkıntı çıkabiliyor. Swift 3 mükemmel bir bilgisayar ama oyuna gelince kötü. İlk başta 4 GB RAM vardı alırken, tüm oyunlar sıkıntılıydı. CS:GO bile kasıyordu. Aklıma gelmişken, şu anda kullandığınız bilgisayara bir RAM eklemesi yaptınız mı?

MX150 ile Forza Horizon 4 düşük ayarda oynanır diyor benchmarklar, 4 GB RAM ile giriyorum 5 fps. Geçenlerde risk alıp kendim 4 GB RAM daha taktım, sonunda 45 fpsi gördü. CS:GO iyiydi ama birkaç saniyede bir donuyordu, RAM ekledikten sonra bu halloldu.

• Evet bende de 8GB RAM var toplamda. Siz Gpu Tweak mı kullanıyorsunuz? Ayarlarınızı atar mısınız rica etsem ss şeklinde? İlk mesaja eklediğim ayarlardan mı baktınız yoksa?

Şöyle ekliyorum:

Oradan bakmamıştım çünkü henüz sayfayı keşfetmemiştim, Youtube'ta bir videoyu izleyip uyguladım. Sadece dereceyi değiştirin, diğerleri default olarak kalabilir.

Edit: Hocam siz bu konunun sahibi miydiniz, cidden şimdi fark ettim Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bob The Sponge -- 24 Şubat 2021; 20:46:55 >
  • quote:

Şöyle ekliyorum:

Oradan bakmamıştım çünkü henüz sayfayı keşfetmemiştim, Youtube'ta bir videoyu izleyip uyguladım. Sadece dereceyi değiştirin, diğerleri default olarak kalabilir.

Edit: Hocam siz bu konunun sahibi miydiniz, cidden şimdi fark ettim  

Evet hocam 2 yıldan beri ayda 1-2 tane bu bilgisayarda kaç tane ram slotu var sorusu gelir ve her seferinde cevaplarım. :D

Neyse ki bununla ilgili bir tane cevabınızı görmüştüm önceden, bunu okuyunca 4 GB RAM daha alıp takmıştım, faydalı konu ve bilgilendirmeniz için size minnettarım 😊 Acer desteğe kaç tane RAM slotu sorduğumda cevap yazmamışlardı. 2 defa yazdım (birkaç ay aralıklı), illaki servisi arayın gönderin diye e-posta yanıtı geliyor. Yabancı forumlarda zaten bununla ilgili net cevap yok, çok fazla Swift 3 modeli var.

O zaman muhtemelen bildiğiniz ve merak ettiğim birkaç soru sorabilir miyim?

1) Sata SSD takmak için kablo gerekiyor sanırım. Konuda FFC kablo diye ifade edilmiş ve AliExpress linki verilmiş. Yurt içinde aynı kablo satılıyor mu, nasıl arasam çıkar? FFC kablo diye aradığımda yine Aliexpress sonuçları çıkıyor.

2) M2 SSD'de hızlar Sata olarak mı (yani mesela 3000 MB yazma/okuma hızlı SSD taksam faydası olur mu)?

3) Konuda termal macunu yenileme hakkında herhangi birileri bir bilgi paylaştı mı?

Edit: 4) Hoparlörden gelen cızırtı normal mi, sürücü güncelleme veya başka bir şeyle bu düzeltilebilir mi? Fanlar çalışmıyorken bu cızırtının sesi geliyor ve ara sıra rahatsız ediyor.

Gece gece soru sordum, kusura bakmayın. Tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bob The Sponge -- 25 Şubat 2021; 12:7:27 >

• Selam, sizce bu cihazın 2. eli ne kadar eder 8gb olarak satmak istesem?

• incubus İ kullanıcısına yanıt

Şu anda bilgisayar fiyatları uçmuş halde, 3000 TL altı olmaz sanırım. Letgo'da gözlemlerime göre aynı modeli 4500 TL'ye satıyorlar, 2. el. (Alındığında 3500 TL olan laptop şimdi 2. eli 1000 TL daha pahalıya satılabiliyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: Persheid1903

Değerli Arkadaşlar Merhaba,

Bir önceki sayfada yazıldığı gibi, benim de bilgisayarım son zamanlarda uykuya geçmiyordu. Bilgisayarın ekranını kapattığım zamanda bile çalışmaya devam ediyordu fakat sadece ekran kapanıyordu. Garantimin son gününde bilgisayarımı bu şikayerlerle Acer'e ulaştırdım. Ayrıca bu fazladan çalışmaktan dolayı bilgisayarın bataryasının çok yıprandığını düşünüyordum.

Servise yolladım bilgisayarı ve 12 günlük serviste kalma süresince bilgisayarımda hiçbir donanımsal problem olmadığını söyledi Acer servisi. Termal Macun yenilemesi ve Fan temizliği yapmışlar sadece. Bataryamın kalan süresini ölçtüğümde maksimum 2 saat gibi bir süre görebildim.

En azından bir şansımı denedim diyeyim. Keşke bataryasını değiştirselerdi en azından bunu yapabilirlerdi.

Uykuya girmeme sorunu olan arkadaşlara bir hatırlatmam olacak, bilgisayarınızda USB Klavyenin bluetooth usbsi bilgisayarınıza takılıysa, bilgisayar sürekli uyanık kalıyor olabilir. Harici takılan USB'lere dikkat edin. Logitech Kablosuz Klavyenin USB'si benim bilgisayarımdaki kapandıktan sonra uyanmayı tetiklemiş olabilir. İlerleyen günlerde tekrardan yazarım.

Daha ilk gün gibiydi bilgisayarı aldığım gün. Üniversite için gerçekten 10/10 biçilmiş kaftan. Derste not almak, kod yazmak epey eğlenceliydi fakat oyun oynatma yönünden bu bilgisayar benim için facia oldu. (CSGO bile...) Ben 3800 liraya almıştım, çoğu kişi 3300 liradan aldı. Garantisi biten bu arkadaşla yolumuza yalnız devam edeceğiz artık. Garantiye gidip gelince özlemişim bi ama ^^

Hocam merhaba, başlat düğmesine sağ tıklayıp aygıt yöneticisine gidin. Orda klavyenizi bulup (klavyeler kısmında görünür büyük ihtimalle, bir de fare ya da diğer işaret aygıtları gibi bir seçenek olması lazım orda da olabilir) sağ tıklayıp özellikler deyin, güç yönetimini seçip bu aygıt bilgisayarı başlatsın kısmı etkin ise tiki kaldırın, sorununuz düzelebilir, ben kablosuz mouse kullandığım için aynı sorunu yaşıyordum bu şekilde çözüldü.

• quote:

Neyse ki bununla ilgili bir tane cevabınızı görmüştüm önceden, bunu okuyunca 4 GB RAM daha alıp takmıştım, faydalı konu ve bilgilendirmeniz için size minnettarım 😊 Acer desteğe kaç tane RAM slotu sorduğumda cevap yazmamışlardı. 2 defa yazdım (birkaç ay aralıklı), illaki servisi arayın gönderin diye e-posta yanıtı geliyor. Yabancı forumlarda zaten bununla ilgili net cevap yok, çok fazla Swift 3 modeli var.

O zaman muhtemelen bildiğiniz ve merak ettiğim birkaç soru sorabilir miyim?

1) Sata SSD takmak için kablo gerekiyor sanırım. Konuda FFC kablo diye ifade edilmiş ve AliExpress linki verilmiş. Yurt içinde aynı kablo satılıyor mu, nasıl arasam çıkar? FFC kablo diye aradığımda yine Aliexpress sonuçları çıkıyor.

2) M2 SSD'de hızlar Sata olarak mı (yani mesela 3000 MB yazma/okuma hızlı SSD taksam faydası olur mu)?

3) Konuda termal macunu yenileme hakkında herhangi birileri bir bilgi paylaştı mı?

Edit: 4) Hoparlörden gelen cızırtı normal mi, sürücü güncelleme veya başka bir şeyle bu düzeltilebilir mi? Fanlar çalışmıyorken bu cızırtının sesi geliyor ve ara sıra rahatsız ediyor.

Gece gece soru sordum, kusura bakmayın. Tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hocam dediğim gibi ben bu bilgisayarı çok kullanmadım. Sorduğunuz soruların cevaplarını gerçekten bilmiyorum. İlk mesajda FFC kablonun nasıl takıldığına dair mesaj var onun haricinde nereden alınır nereye takılır bi bilgim yok. Hoparlör cızırdama sorununu duymadım hiç. Termal Macun işini servise yaptırdım ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: gsad1905

Hocam merhaba, başlat düğmesine sağ tıklayıp aygıt yöneticisine gidin. Orda klavyenizi bulup (klavyeler kısmında görünür büyük ihtimalle, bir de fare ya da diğer işaret aygıtları gibi bir seçenek olması lazım orda da olabilir) sağ tıklayıp özellikler deyin, güç yönetimini seçip bu aygıt bilgisayarı başlatsın kısmı etkin ise tiki kaldırın, sorununuz düzelebilir, ben kablosuz mouse kullandığım için aynı sorunu yaşıyordum bu şekilde çözüldü.

Alıntıları Göster

Bilgisayarı sırf bu sorun yüzünden servise yolladım. Üstündeki Logitech Klavye Bluetoothunu alıp diğer laptopa taktım onda da uykuya girmeme sorunu olunca bi anda anladım. Neyse iyi oldu bilgisayar bi temizlenmiş oldu. ^^ Teşekkürler hocam bilgi için.

Anladım, cevabınız için yine de teşekkür ederim. Ben bir ara konunun diğer iletilerine de bakayım veya arama yapayım, bazı sayfalarda önemli bilgiler verilmiş.

• shadow123. S kullanıcısına yanıt

eğer almadıysanız sakın 2400 almayın ben aldım sürekli mavi ekran verdi uyumsuzluk çıktı.Şuan 2666 takılı sorunsuz kullanıyorum.

• proeka kullanıcısına yanıt

Hocam ben de kingston KVR24S17S6-4 modelini aldım, sürekli mavi ekran verdi rami kulllanamadım aldığımdan beri. Acaba soketle alakalı bir sorun mu diye laptopun içindeki rami yer değiştirdim sorun olmadı yani sorun ramde. Ama bu başlıkta bir çok kişi bu modelden alıp taktı, uyumsuz olacağını sanmıyorum bence arıza var bizim üründe.

• 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.