Şimdi Ara

Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.644
Cevap
64
Favori
188.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gokmen32

Arkadaşlar uzun zamandır teknolojiden uzağım ve şu an piyasadaki cihazlar ve donanımları, yazılımları ile ilgili bilgim yok sayılır..Piyasa fiyatları ile ilgili de fikrim yok ortalama bir laptop ne kadardır diye mesela.. Evliyim oyunla alakam falan da kalmadı yüklersem sadece Football Manager falan yüklerim. Genel olarak film izlemek, dosya aktarımı, rutin basit işlemler için 4-5 sene stabil çalışacak kafamı ağrıtmayacak bir laptop arıyorum. 3 bin TL civarı ya da daha ucuza tavsiye edebileceğiniz laptop varsa sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.
    Ben olsam bu modeli almazdım. Çoğumuz mx150 ekran kartı için aldık. Ve sorun yaşayan az bir kesim değil. Ve'de bana 4-5 yıl kullanabilcem gibi gelmiyor,3 yıl en az gitse yeter bana.

Oyunla alakam yoksa seçenek çok,kampanyalardan birinden alırdım. İntel ekran kartlı olanlar zaten işinizi görür. Bence amd falan da almayın. Daha fazla şikayet var ve daha fazla enerji çekiyor diye biliyorum.

Daha önce i7/i5 işlemci kullandım ama i3 hiç kullanmadım ama belki i3'lerde yeterli olabilir size. Celeron almayın ama.

Marka olarak asus bence iyidir. Dell'de dayanıklı olduğu söyleniyor. Acer ilk kez aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: w_wallace

Ben giriyorum aynı şekilde,basılı tutma 1er saniye aralıklarla bas. Bios'a girip hızlıca çıkıyorsun bence.

Güç tuşu ayarlanıyor,basılı tutunca kapatıyor benimki.

Alıntıları Göster
    Güç tuşunu ben de o şekilde ayarladım evet.

Yalnız BIOS olayını çözemedim bir şekilde. Sarı Acer yazısı geldiğinde mu basiyorsunuz f2'ye(sarı olduğunu özellikle belirttim o ekran biraz garip geldi bana). Ben ne şekilde denediysem olmadı.

• Bataryayı %80 civarında tutmanın bataryaya ne gibi bir faydası oluyor, önceki sayfada öyle bir muhabbet geçmiş.
  • gsad1905 G kullanıcısına yanıt
    Batarya ömrünü uzattığını söylüyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: komodorcu

Herkese Tekrar Merhaba,
    Daha önce yazdığım gibi iş yerimize 6 acer swift 3 almış ve 2 tanesi arızalı çıkmıştı.Birincisinde mavi ekran ve boot hatası diğeri ise şarj ile ilgiliydi.
    Birinci sorunlar bilgisayarla çalışırken bi anda karşımıza çıkıyordu. Şarj sorunu olan bilgisayar servisten geldi güncelleme vs yapılmış. Şuan o bilgisayardan çalışıyorum.
    Diğer bilgisayarı bekliyoruz.
    Bu arada bu zamana kadarki (bu sorunlar hariç) diğer bilgisayarlarla ilgili gözlemlerimi aktarmak istiyorum.
    Cihazda malzeme kalitesi harika, olduça hafif. Toplantıya giderken amalelik yapmıyorsunuz. Parmak izi hızlı çalışıyor. Ekran göz yormuyor. 4gb ram olmasına rağmen ofiste bizi ilgilendiren tüm uygulamalarda hızlı.
    Pil ömrü ise mükemmel. Tüm gün internete bağlı, ortalama 3 pencere açık ofis işlemlerini yaparken yaklaşık 7 saat pil ile kullandım. Tavsiye edermisiniz derseniz, arıza çıkmaması temennisi ile, kesinlikle derim.

Herkese iyi forumlar.
    Hayırlı olsun tekrar. Bende de aynı sorun var. Bugün çıktı ilk kez no bootable hatası. Mavi ekran çıkıyor ara ara.

Çözüm olduğunda bunu öğrenip bize bildirir misiniz lütfen? mesela ssd değişmiş olması gibi.

• amazon'dan 3345'e geçen hafta ben de aldım, 1 haftadır sorunsuz kullanıyorum.

Kısaca değinmek gerekirse;
    Görünüm olarak minimal ve kaliteli.
    Kasa yekpare gövde hissiyatı veriyor.
    Ağırlık olarak 1.7 kg, kolay taşınabilir.
    USB, Kart Okuyucu vs girişleri yeterli.
    Bataryası küçük ve hafif.
    Performans olarak -bir oyun bilgisayarı olmadığını düşünürsek- yeterli.
    Bataryanın 10 saate kadar kullanıma izin vermesi çok iyi bir avantaj.
    Ekranı IPS, gerek renkler gerekse çözünürlük tatmin edici. Dar çıtalı olması ayrı kibarlık katıyor.

Fakat uzun vadeli kullanacaklar için (ki ben 3-4 sene tez yazarken kullanacağım) ram takviyesi ve ikinci bir depolama alanı şart (256 SSD + 1 TB HDD gibi).
    Bu yüzden ikinci hdd yuvası için gereken kiti ucuza tedarik etmenin bir yolunu bulmalıyız.
    RAM olarak +4 veya +8 RAM tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayqi -- 20 Mart 2019; 23:7:50 >

• Ayqi kullanıcısına yanıt
    Tüm Windows ve ekran kartı güncellemelerini yaptınız mı?

• Sadece Windows güncellemlerini yaptım.
  • Ayqi kullanıcısına yanıt
    Sorun yaşayan arkadaşlar acaba Windows güncellemeleriyle alakalı mı diye düşündüm.
    Mevcut ekran kartı sürücüsü baya eski sanırım.

Bende şimdi tüm Windows güncellemelerini yaptım. Sadece ekran kartı kaldı

• akınAK A kullanıcısına yanıt
    Güncellemeleri Windows update kısmından mi yapıyorsunuz? Benim bilgisayar son güncellemeyi görmüyor bir türlü. 1803'te kaldı.

• techstat kullanıcısına yanıt
    Evet, Windows update den yaptı

• 1809 kurulu şuan

• quote:

Orijinalden alıntı: techstat

Güncellemeleri Windows update kısmından mi yapıyorsunuz? Benim bilgisayar son güncellemeyi görmüyor bir türlü. 1803'te kaldı.
    Biraz zaman geçmesi gerekiyor,1809 çıkıyor sonra.

Evet sorun yaşayan benim,Intel hd hariç hepsi güncel. Sorun ssd veya sata controller veya Windows'la alakalı bence.

Bugün raid'ten ahci'ye geçeceğim,dün bunu araştırdım,çözüm olabilir. Raid çoklu disklerde avantaj sağlıyor. Windows raid olarak kurulduğu için bios'tan ahci seçerseniz mavi ekran verir,açılmaz windows.

Ahci'ye geçince ssd firmware güncellemesi yapacağım. Şimdi 1809 iso indiriyorum,lazım olursa diye usb'ye yazacağım. Bazen temiz kurulumda sorun çözüyor zaten.

Bugünde iki kez mavi ekran ve ardından disk yok ekranı çıktı. Sabah ilk açtığımda oldu,ikinci de yine oldu. Dünde ilk açışta oldu,tekrar olmamıştı. Ssd uyuyor kapanıyor gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sagiri

Hocam tıpatıp aynı RAMi aldım. Uyumsuzluk gibi herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?
    yaşamadım hocam
  • Bugün bilgisayar fişe takılıyken kulaklık girişinin üstünde (parlak kısımda) bir leke gördüm.
    Parmağımla silmeye çalışırken ilginç bir titreşim hissettim. Sonra aşağı doğru parmağımı sürtmeye devam edince elektrik çarptığını fark ettim.

Şarj aletini çıkarınca sorun yok.

Fişe takılıyken fiş bölgesi ve aşağı doğru elinizi gezdirirseniz hissedebilirsiniz.
    Denemesi için korkusuz arkadaşlar bekleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Amadeus -- 21 Mart 2019; 12:34:32 >
  • w_wallace kullanıcısına yanıt
    Cihaz default olarak raid seçili mi geldi size BIOS 'unda? Zira raid yanlış seçim. Sizin de yazdığınız gibi, raid, çoklu depolama aygıtlarının performanslı çalışması için varolan bir tasarıdır.

SSD 'li cihazlar için en doğru tercih AHCI modudur. Bunu da format öncesi, yani Windows kurulumu öncesi AHCI modunun seçilmesi önemlidir.

Bazen, Windows yüklendikten sonra AHCI modunu devreye aldığınızda da mümkün olabiliyor, ama genellikle bilgisayar açılmıyor. O yüzden AHCI modunu aktifleştirdikten sonra mutlaka yeni Windows kurulumu öneriliyor.

Bir de öyle deneyin lütfen, çok büyük ihtimalle bahsettiğiniz sorun bununla alakalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaskoo_87

Cihaz default olarak raid seçili mi geldi size BIOS 'unda? Zira raid yanlış seçim. Sizin de yazdığınız gibi, raid, çoklu depolama aygıtlarının performanslı çalışması için varolan bir tasarıdır.

SSD 'li cihazlar için en doğru tercih AHCI modudur. Bunu da format öncesi, yani Windows kurulumu öncesi AHCI modunun seçilmesi önemlidir.

Bazen, Windows yüklendikten sonra AHCI modunu devreye aldığınızda da mümkün olabiliyor, ama genellikle bilgisayar açılmıyor. O yüzden AHCI modunu aktifleştirdikten sonra mutlaka yeni Windows kurulumu öneriliyor.

Bir de öyle deneyin lütfen, çok büyük ihtimalle bahsettiğiniz sorun bununla alakalıdır.
    Bence herkesin raid mod'ta.

Window tekrar kurmadan'da oluyormuş öyle deneyeceğim, olmazsa kurulum yaparım. Birde usb'den çalışıcak linux hazırlıyorum,ne olur ne olmaz.

Format atmadan yapmak kısaca şöyle, kopyalıyorum (safe mod'a alıyoruz,daha denemedim).

1. Run Command Prompt as Admin
    2. Invoke a Safe Mode boot with the command: bcdedit /set {current} safeboot minimal
    3. Restart the PC and enter your BIOS during bootup.
    4. Change from IDE to AHCI mode then Save & Exit.
    5. Windows 10 will launch in Safe Mode.
    6. Right click the Window icon and select to run the Command Prompt in Admin mode from among the various options.
    7. Cancel Safe Mode booting with the command: bcdedit /deletevalue {current} safeboot
    8. Restart your PC once more and this time it will boot up normally but with AHCI mode activated.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 21 Mart 2019; 13:40:40 >

• w_wallace kullanıcısına yanıt
    Olabilir, ben hiç kontrol etmedim, nasılsa AHCI seçilidir diye düşünmüştüm. Eve vardığımda bakarım ben de.

Daha önce bir kere, format sonrası AHCI moduna geçmek zorunda kalmıştım, PC açılmıştı, Windows 'a girmişti, ben de yeniden Windows yüklemek zorunda kalmadan kullanmaya devam etmiştim. Lakin, genellikle mod değişimi sonrası tertemiz Windows kurulumu öneriliyor, aklınızda bulunsun.
  • BIOS'a f2 ile girilememesi sıkıntısını başka yasayan var mı? Bı ayarı var da ben mi değiştirdim yanlışlıkla acaba? Nasıl denediysem olmadı.

Fn tuşu işlevini her iki şekilde de denedim olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.