Şimdi Ara

Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.644
Cevap
64
Favori
188.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce resimlerini yüklemiş olduğum mavi ekran ve no bootable disk hatasına sahip olan bilgisayar 3 haftadır serviste. Henüz göndermediler. Sorunlu bilgisayarı servise yollamadan önce bios güncellemesini yapmıştım. Ayrıca windows 10 güncellemelerini de yapmıştım.

Bununla beraber acer kendi sitesindeki güncellemelerin dışında intel'in kendi sitesindende güncelleme yaptım. Acer sürücü güncelleme sayfasındaki sürücülerden daha günceli intel sürücü sayfasında mevcut. Ancak tüm bunlara rağmen sorunlar devam etmişti. Büyük ihtimalle serviste benim yaptıklarımı yapıp bilgisayarı geri yollayacak. Maalesef ülkemizdeki satış sonrası hizmet anlayışı genelde sıkıntılı. Bakalım sonuç ne olacak?
  • techstat kullanıcısına yanıt
    F2 basıp giriliyor.
    Şimdi baktım benim cihaz da "RAİD"
    Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıyaslanabilir laptop sepette 4000.
    www.teknosa.com
    HUAWEI Huawei Matebook D 15.6" Intel® Core i5-8250U 8GB 1TB Gri Notebook Fiyatı ve Özellikleri
    https://www.teknosa.com/huawei-matebook-d-156-intel-core-i58250u-8gb-1tb-gri-notebook-p-125033936

güncelleme: %20 indirim gitti %10 kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 21 Mart 2019; 22:12:58 >
  • w_wallace kullanıcısına yanıt
    Cihaz güzel, huawei telefonda oldugu gibi, gelecegin laptop larınıda üretecek gibi gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaskoo_87

Olabilir, ben hiç kontrol etmedim, nasılsa AHCI seçilidir diye düşünmüştüm. Eve vardığımda bakarım ben de.

Daha önce bir kere, format sonrası AHCI moduna geçmek zorunda kalmıştım, PC açılmıştı, Windows 'a girmişti, ben de yeniden Windows yüklemek zorunda kalmadan kullanmaya devam etmiştim. Lakin, genellikle mod değişimi sonrası tertemiz Windows kurulumu öneriliyor, aklınızda bulunsun.
    Bahsettiğim şekilde kolayca ahci'ye geçtim,bir sorun gözükmüyor.

Şimdi pc benchmark yapacağım (pcmark), sonra ssd firmware güncelleceğim (sonra yine pcmark).

Yine sorun çıkarsa temiz kurulum yaparım.

Güncelleme: Micron uygulaması tanıdı ssd'yi bu kez. Firmware zaten güncelmiş. PCmark yine aynı skoru verdi.

ekleme: Micron uygulaması perfonmans için birşey önerdi, yaptım ve puanı %10 arttı

Mavi ekran veya disk yok çıkmazsa işlemler tamamdır. Hadi bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 21 Mart 2019; 21:22:53 >

• RAM'i taktım az önce, Kingston 4 gb olanı, memtest de yaptım temiz gözüküyor. Yalnız vidalardan birini fazla sıkmışlar çıkartırken kırıldı, dikkat etmek lazım hassas düzenek.

• Konuyu bir süredir takip ediyorum katkı sağlayan arkadaşlara teşekkür ederim.

Yaklaşık 1 aydır kullanmaktayım bilgisayarı ve sadece bir kez uyku dönüşünde parlaklık ayarını yapamamak dışında herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Bu fiyat seviyesinde çok iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum.

Artıları eksileri çok yazılmış ama sanırım çok bilinmeyen bir konuda test yapma imkanım oldu.

Aşağıda herhangi bir işlem yapmadan aldığım disk performans sonuçları var.

Burada da Micron'un kendi uygulamasından Momentum Cache özelliğini açtıktan sonra yaptığım test bulunuyor.

Görüldüğü gibi ciddi bir performans farkı oluşuyor bu özellik açıldığında. Araştırdığım kadarıyla Momentum Cache özelliği ramden destek alarak SSD performansına katkı sağlıyor.

Ram kullanımımda kaydadeğer bir artış görmedim bu arada. Bu konu hakkında daha önce kullanan veya bilgi sahibi olan biri var mı merak ediyorum. Bu özelliğin aktif olmasının herhangi bir olumsuz tarafı olur mu?

• Mens Rea M kullanıcısına yanıt
    Evet Ram'i kullanıyor. Gördüğün değerler ram'in değerleri. Gerçek perfonmans ve kullanıma ciddi etkisi yok. Ben yapmayacağım fazla zorlamaya gerek yok.
  • Arkadaşlar bütün konuyu okumadığım için bilemiyorum belki önceki sayfalarda bahsi geçmiştir ancak ekran kartını incelerken şu habere rastladım
    https://www.google.com/url?sa=i&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjD_v-0hJThAhVDKVAKHU5VAu8QzPwBegQIARAC&url=https%3A%2F%2Fwww.donanimhaber.com%2FDikkat-Nvidia-GeForce-MX150-daha-dusuk-bir-versiyona-daha-sahip--98485&psig=AOvVaw1E2iqJy9GWI3vef7Xaluad&ust=1553285198087053
    MX150 modelinin 2 çeşidi varmış.

• d.yigit D kullanıcısına yanıt
    Bizde ki iyi olan model

• Aynen, hızlı olan 1d10 versiyon var.

• Kasayı nasıl düzgün şekilde sökebiliriz
    Kimisi şunu bunu kırdım demiş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. tüm güncellemeleri yaptım, tek bir "intel graphics 620" kaldı. bende şuan "23.20.16.4973" sürüm mevcut.
    güncelleştiren olduysa linkini paylaşırmısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akınAK

Arkadaşlar merhaba. tüm güncellemeleri yaptım, tek bir "intel graphics 620" kaldı. bende şuan "23.20.16.4973" sürüm mevcut.
    güncelleştiren olduysa linkini paylaşırmısınız.
    Dün güncelledim dch'a geçilmiş yani windows store app'a eklendi. İntelin sitesinden indirdim ama kendisi izin vermiyor donanim yöneticisinden yükledim.

Yalnız bu yeni app çalışmıyor şuan,yani ayarlara giremiyorum (ihtiyacım yok o ayrı). İstersen bekle biraz daha sen. Bende sorun yok ama app çalışmıyor sadece.

Bu arada bugün hiç hata vermedi pc, çözdük umarım. Birkaç gün sonra mavi ekran veya bootable device hatası vermezse çözülmüş demektir.
  • akınAK A kullanıcısına yanıt
    Ben güncelleştirme yapmadım ama Intel 'in sürücülerini kendi sitesinden indirebilirsiniz: LİNK
  • yaskoo_87 Y kullanıcısına yanıt
    Bunu indirdim kurulum esnasında kabul etmedi

• w_wallace kullanıcısına yanıt
    Güncellemeden sonra, "SATE MODE" degişmiş

Ne güncellemesinden sonra oldu bu değişiklik?
    Aygıt yöneticisinden güncelle deyip, dosyayı gösterip denediniz mi?
  • yaskoo_87 Y kullanıcısına yanıt
    Bios ayarı, SATE MODE :"RAİD" di, güncelleme sonrası degişti

https://i.hizliresim.com/grMnoN.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akınAK -- 22 Mart 2019; 16:56:6 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.